Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Garry84: Sumák aprós?
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
CPT.Pirk #1885 üzenetére
Nos, meg van a különbség a su és a sudo között. A su egyből felhasználót vált, és az ő beállításait használja, ellenben a sudo csak felhasználó jogait adja. Az s kapcsoló meg azért kell, hogy ne keljen minden egyes parancs előtt a sudo-t megadni. Erre úgy jöttem rá, hogy a fiókomhoz a zsh shell van megadva. A su-val bash-ra váltott.
A Chakra alapból be teszi sudoers fájlba a bejegyzést, az Arch viszont nem, az Ubuntu-nál meg csoporthoz van kötve (legalábbis a 12.04-nél).
Amúgy az elfelejtettem írni, hogy Ubuntu szerveren szoktam hozzá.
Nem nagyon foglalkozok már a grafikás gonddal, az Arch felé kacsingatok. Kezd sok lenni a 64 bites rendszer a gépnek, no meg a programok elérhetetlensége, működése (ami eddig hibátlanul ment, most nem megy). No persze Arch alatt megy, még 64 bites alatt is. Valahogy az az érzésem, mint az Ubuntu-nál, vissza fele fejlődnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Utolsó 1 darab - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest