Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- enginev3.0: Torrent autodl beállítás
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- ricshard444: iPhone 17 Pro Max - Kedves téglám
-
LOGOUT
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
Az MBR tartalmazza a partíciós táblát (vagyis a partíciós tábla az MBR része ezért nem kell külön kiírni).
Helyesen amit írtál:
A bootstrap törlése MBR-ből:
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=446 count=1A bootstrap és partíciós tábla törlése (teljes MBR törlés)
dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1 -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Vladi
nagyúr
swappinest nézd meg.
gecko amúgy is szar, használj mplayert vagy vlc-t.
-
Brogyi
őstag
A tmpfs határt feltolva elkezdte használni a swap-ot. Elég keményre írták ezt a xulrunner-t, mert a 8GB kevés a telepítéshez. Ezenkívül biztos, hogy hiba van benne. Elmentem egy gamét tolni, mert már elegem van a több órás fordításból.
A default tmpfs határ a RAM fele. Ha eléri nem swap-pol hanem hibaüzit ad. Szép. Ezt hogy gondolták? Miért nem swap-pol? -
Rimuru
veterán
Gondlom közben nem csinálsz semmi RAM igényes dolgot, ha így van akkor nagyon durva amit művel fordításnál.
Viszont a helyhiány ezért szokott történni (vagy esetleg nem úgy van beállítva a tmp) ccr-t nem ismerem nézz olyan kapcsolót hozzá amivel megadhatod neki a munkakönyvtárat. (pl yaourt esetén ez kellene --tmp <dir>)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem vagyok Chakra fejlesztő, pár szóban megemlítettem mit olvastam a news részben. Ma délben meg telóról toltam munkaidőben, szóval...
Lényeg:
ezek nem kellenek, töröld őket:
/extra
/extra/etc
/extra/bin
/extra/lib
/extra/usr
/extra/optTedd vissza a #-t az unstabil elé.
"Basically the easier way is enabling the extra repository at /etc/pacman.conf by adding it in the end, above unstable. You also need to enable the testing repository, which should be added above all others. Then run"
A leírtak szerint kell a testing repó is neki, meg az unstabil fölé kellene tenni az extra bejegyzését, de tapasztalataim szerint a testing nélkül, a fájl alján is tökéletesen működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586, 100% Akkumulátor
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 16GB 500GB 5300M 4GB macbook garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest