Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SATA_boy

csendes tag

A kezdő linuxosok topikjában éppen a Chakráról van szó, azért jó látni hogy vannak próbálkozások.

Ma én is telepítettem a legújabb, 2016.02 "Ian" verziót, VBox alá. A kézi partícionálásos részt nagyon jól megcsinálták a telepítőben, szuperkönnyű volt beállítani a root, home és swap partíciókat (okulva az előző telepítésemből, most 30 gigányi helyet biztosítottam a rendszernek, így már biztosan elfér kényelmesen).

A telepítés sokáig molyolt 40% körül, aztán hirtelen 80% fölé szaladt. Újraindítás után volt némi mizéria, de ezt betudom a virtualbox tökéletlenségének. A lényeg, hogy nem tudtam a egérmutató nyilat a tálcán lévő menüre vinni (egész egyszerűen nem tudtam lehúzni addig a pontig), így ügyeskedni kellett, amíg sikerült a guest addition-t telepíteni. Utána már nem volt gond.

Viszont ahogy a másik topikban is említették, a Firefox-ot én sem találtam az Octopiban sehol. Így a wiki-hez fordultam segítségért, és ez a parancs terminálban telepítette a Firefox-ot:

sudo pacman -S firefox-kde

Utána érdekes módon már Octopi is mutatta a Firefoxot és hozzá az elérhető nyelvi fájlokat.

Apropó, nyelvi fájlok! Érdekes módon a telepítő most nem pakolta fel az összes nyelvi csomagot, csupán 5-6 más nyelvű csomagot kellett eltávolítanom a múltkori rengeteg helyett.

Volt már egy Plazma összeomlásom közben, de jó dolog hogy nem hal bele a rendszer az ilyenekbe teljesen...de azért ez sosem kellemes.

A beépített Qupzilla böngésző tényleg kritikán aluli, nem is értem miért erőltetik...épeszű ember nem használja.

Új hozzászólás Aktív témák