Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
A Chakra OS megszűnt, tegnap jött a hivatalos hír. Hogy a jövőben látjuk-e még, azt nem tudni. Szép volt, de nincs tovább. Most a hozzá legközelebbi disztró az a Manjaro KDE...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------v
ChakraOS - korábban Chakra Project - asztali Linux disztribúcióval kapcsolatos alapvető információk:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SATA_boy
csendes tag
A kezdő linuxosok topikjában éppen a Chakráról van szó, azért jó látni hogy vannak próbálkozások.
Ma én is telepítettem a legújabb, 2016.02 "Ian" verziót, VBox alá. A kézi partícionálásos részt nagyon jól megcsinálták a telepítőben, szuperkönnyű volt beállítani a root, home és swap partíciókat (okulva az előző telepítésemből, most 30 gigányi helyet biztosítottam a rendszernek, így már biztosan elfér kényelmesen).
A telepítés sokáig molyolt 40% körül, aztán hirtelen 80% fölé szaladt. Újraindítás után volt némi mizéria, de ezt betudom a virtualbox tökéletlenségének. A lényeg, hogy nem tudtam a egérmutató nyilat a tálcán lévő menüre vinni (egész egyszerűen nem tudtam lehúzni addig a pontig), így ügyeskedni kellett, amíg sikerült a guest addition-t telepíteni. Utána már nem volt gond.
Viszont ahogy a másik topikban is említették, a Firefox-ot én sem találtam az Octopiban sehol. Így a wiki-hez fordultam segítségért, és ez a parancs terminálban telepítette a Firefox-ot:
sudo pacman -S firefox-kde
Utána érdekes módon már Octopi is mutatta a Firefoxot és hozzá az elérhető nyelvi fájlokat.
Apropó, nyelvi fájlok! Érdekes módon a telepítő most nem pakolta fel az összes nyelvi csomagot, csupán 5-6 más nyelvű csomagot kellett eltávolítanom a múltkori rengeteg helyett.
Volt már egy Plazma összeomlásom közben, de jó dolog hogy nem hal bele a rendszer az ilyenekbe teljesen...de azért ez sosem kellemes.
A beépített Qupzilla böngésző tényleg kritikán aluli, nem is értem miért erőltetik...épeszű ember nem használja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i7-1365U vPro 10mag 32GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő