Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9601) Abu85 válasza Jocy (#9600) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Hardveres gyorsítás a VLC 1.1.1-es lejátszóhoz. A bétatesztre kiadott meghajtóval nem tapasztaltam mást. Bár ha jól láttam 3D-ben, akkor csak az OpenGL modul változott. A végleges RC verzió még nem érhető el.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9602) Jocy válasza Abu85 (#9601) üzenetére


Jocy
aktív tag

Köszi az infót,ez gyors volt :C Akkor valószínűleg fel fogom tenni,rosszabb csak nem lesz a mostaninál.

(#9603) bigdigit


bigdigit
addikt

új alap került fiam gépébe...win7 64bit 5870.kicsit szöszölt az új cuccokkal ati 10.6 felment újra.
ment egy napig hibátlan majd elkezdte dobni a kékhalált.atimkd vagy mi a szar hibákat.
gondoltam biztos azért van mert új wint kellett volna rakni.közben 2 napig ment xp-vel hiba nélkül.
ma új win7 került fel rá és megint dobja random kékhalált a szűz win7 is 10.6-al.

mi a megoldás erre a szar ati driver bugra?

(#9604) Abu85 válasza bigdigit (#9603) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az Atimkdag.sys a driver legalsó szintje. Ez felel közvetlenül a hardver visszajelzéseiért. Elég ritkán jelent driveres hibát. Többnyire csak akkor, ha hibásan lett telepítve a szoftvercsomag vagy az operációs rendszer.

Itt van leírás az Atimkdag.sys és az Nvlddmkm.sys BSOD-okra. [link]

Amennyiben a változtatások nem válnak be, akkor hardveres a gond, vagy az alaplap esetén van kompatibilitási probléma. Előbbi esetben gari, míg az utóbbi esetben az alaplap gyártójához kell fordulni friss BIOS-ért.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9605) bigdigit válasza Abu85 (#9604) üzenetére


bigdigit
addikt

tőled nem is váram más választ!
minden szar kivéve a kedvenc ati drivered.
sorba miért is nem hardver:
ez az alaplap tőlem lett átrakva aminek másfél évig nem volt kompatibilitási problémája érdekes módon most biztos tőled lett.
xp alatt tökéletesen megy minden csak win7 alatt biztos rossz a kártya vagy a lap vagy akármi.

erre varrj csomót mert a mocskos ati driver semmiben sem lehet probléma szerinted soha.
most pedig jöhet megint valami 20 soros a lényegtől teljesen eltérő ati hibáit elmaszataló magyarázat.

egyébként nem jön elő úgy a hibaüzenet mint a linkeden.egyből kéket dob és külön programmal nézem meg mit is jelent a hibakód.

[ Szerkesztve ]

(#9606) bigdigit


bigdigit
addikt

ez vajon mi?ilyet találtam:

Re: Getting BSOD after installing ATI Catalyst
For solving this issue of Blue Screen of Death problem you just need to follow these steps:
1. Call RUN command (or by clicking Start, Run, if you have run the Start menu,
2. Type services.msc and press Enter.
3. After that search for the service called ATI exterior Event Utility
4. Right click it and select Properties
5. In the Startup Type drop-down menu, select Disable.
6. Click Apply and OK.
7. Restart the computer it should start normally.

(#9607) bigdigit


bigdigit
addikt

másik mivel ezt kapom a pofámba én is 5870 és x-fi gamer van gépben.hibakód 0x0000007.

ATI HD Series Random Blue Screen error: BugCheck 0x0000007e

[Related Problems]
Solves random BSOD Blue Screen of Death ATI HD Series cards - Spontaneous random BSOD with different error codes each time
Solves problems with SoundBlaster X-FI sound (on board and add on card) extreme gamer - Sound would sound severely choppy or cut off abruptly
Solves random system delays - system randomly pauses for no apparent reason
Solves Steam Disconnect problems - Quite noticeable in Call of Duty 4 Modern Warfare 2
Solves Call of Duty 4 Modern Warfare 2 in game random delays or dropping out of game while your playing. Usually when first starting up the game. Not having NAT enable may cause a similar delay as well.

Its a simple fix, yet almost impossible to find. Catalyst Install Manager - ATI HDMI Audio Device will add an Audio device rather than replace the HDMI Audio Device driver Microsoft loads at OS install time. Or the driver is ignored all together because Microsoft already loaded a driver at install time for that device.

[Clean install FIX]
When installing the ATI 10.6 Catalyst, use custom install and exclude the HDMI Audio by unchecking the box next to the HDMI Audio. The drivers still end up in the ATI Catalyst installation directory so you may want to note the ATI installation path. The problem here is ATI will add a HDMI High Definition Aduio Device, NOT replace the Windows device already loaded. Or it may not load a second device. Either way, it will use the Microsoft device driver.

Update Driver Software with the ATI driver- Microsoft High Definition Audio Device driver manually following the instructions below.

(#9608) Abu85 válasza bigdigit (#9605) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Te mondtad, hogy az Atimkdag.sys a gond, ami a driver kernelje. Csak akkor áll le ilyen hibaüzenettel a rendszer, ha a kártya visszajelzi, hogy valami nincs rendben. Ez lehet rosszul installált rendszertől vagy drivertől, de a tényleges hibaleírások alapján főleg a hardver és az alaplappal vagy más eszközzel való kompatibilitás okozza a gondokat. A kompatibilitási gond lehet szoftveres eredetű is, nem feltétlenül kell hardveres összeférhetetlenségre gondolni. Sőt az ilyen jellegű hibák gyökere mindig szoftveres, csak kérdés, hogy ez az operációs rendszer szintjén létezik-e.

Nézd én segíteni akarok, ha mindenképpen az Ati drivert akarod hibáztatni, akkor egészségedre, de nem fogod csak a Catalyst cserélgetésével megoldani a gondot, kicsi a valószínűsége, hogy többször hibásan lett telepítve. No meg nem az Atimkdag.sys lőné le a rendszert. Eleve a kernelmodul csak a GPU visszajelzésére reagál, ergo a kártya visszaküldött egy üzit, hogy valami baj van, és az Atimkdag.sys kiadta a leállás parancsot.

(#9606) bigdigit: Ezzel a leírással az a gond, hogy csak BSOD-ot ír, azaz nem tudod, hogy mi okozza. Persze megpróbálhatod, de nem hinném, hogy egy harmadik féltől származó program akar illegálisan a driverhez nyúlni szűz Windows installálás után.

(#9607) bigdigit: Ebből már ki lehet indulni. Ez lényegében azt jeleni, hogy az ATI hozzáadta a saját HDMI hangdriverét a hardverhez, miközben az MS már betöltött egyet. Ez okozhat problémát. A manuális buherálás előtt inkább meg kellene kérdezni az MS technikai részlegét, hogy van-e gyorsfix a problémára.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9610) bigdigit válasza Abu85 (#9608) üzenetére


bigdigit
addikt

már máshol is említettem nem beszélek angolul.gondolom ha lenne hotfix lejönne updattel is és ismerve az ilyen dolgokat nekem nincs kedvem a fiamnak meg türelme hetekig várni valami blődli magyarázatra.

próbálkozom.
egyenlőre a kiindulási pont az,hogy xp alatt nincs semmi probléma és szerintem kicsi esélyét látom annak a 2x2gb g.skill ram okozná a gondot bár teljesen ugye az xp nem tudja kihasználni...
első kőrben ati hdmi telepítés majd kimarad.következő kőr teljes x-fi eltávolítás lesz és marad alaplapi.ennyi tippem van egyenlőre.csak azt nem tudom 1 napig mért volt jó lestrapált win7-tel most meg szűz esetén is 15 perc alatt BSOD lett.

(#9611) Abu85 válasza bigdigit (#9610) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Biztos nem a rendszermemóriával van a hiba, de azt gyorsan ellenőrizheted memtesttel. Mindenesetre nagyon nem valószínű, hogy a kártya a rendszermemória miatt szól a drivernek egy problémáról.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9612) #93794560 válasza bigdigit (#9610) üzenetére


#93794560
törölt tag

XP alatt azért nincs hiba, mert az XP alapból nem tesz fel HDMI audio drivert, és így nincs, ami ütközzön az ATI HDMI audio driverével.

(#9613) bigdigit válasza #93794560 (#9612) üzenetére


bigdigit
addikt

az új alaplap mellé új júniusi driver is került fel x-fihez ami ráadásul már nem béta hanem WHQL.lehet itt kezdődtek a problémák jelen esetben és az ütközések.xp alatt tényleg nincs fent most a hdmi driver...

[ Szerkesztve ]

(#9614) Bali27


Bali27
addikt

Win7 és 4850 hez melyik drrivert ajánljátok?
9.9, 9.12 hotfix, 10.5? Esetleg 10.7röl tud valaki valamit?
Ja és már a Win7 feltete az ő ati driverét.. Erre fel lehet isntallálni az Ati drivert, vagy eszközkezelőbe letöröljem és restart nélkül fel az ati? Hogy az előnyöebb?

(#9615) Sárpac válasza bigdigit (#9607) üzenetére


Sárpac
nagyúr

A 10.6 egy kalap szar nekem is kínlódott a hdmi-vel!
CCC-jét alapból fel se teszem egy tragédia mit művel, viszont az alap driver jó nagyon ATT-vel meg gyönyörűen be lehet lőni!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#9616) katt777 válasza cselt (#9597) üzenetére


katt777
félisten

Én inkább ATT-szal próbálkoznék először. A kártyát bármilyen bios frissítéssel el lehet rontani, de leírást találsz hozzá a honlapomon (Segítség) v. logoutomon (ATT-ról is).

Sárpac: Milyen bugokra készüljünk? :F :DDD Nem érdemesebb a hotfix-et megvárni? Vagy ez már megint az lesz, mint a 10.4 és a 10.5? :DDD
Oblivion szignifikánsan lassult 10.6-tól, másnál inkább csak mérhető.

bigdigit: Pusztán drivert tettél fel, vagy botor módon telepítéskezelőt és CCC-t is? Mert utóbbi esetben szokott előjönni ez a hiba. HDMI meghajtó nem hiszem, hogy gondot okozna, nálam egyik meghajtóval sem tette. Megpróbálni persze lehet, hátha mégis. Ha nem oldódik meg (én még nem láttam olyat, hogy X-Fi meghajtótól kinyúlna a VGA), akkor célszerű lenne teljesen lepucolnod az ATI cuccokat. Ehhez távolítsd el gyárilag a csomagot, aztán Driver sweepert futtass, majd restart után, ismét ezzel nézd meg, mi maradt a rendszerben, ezeket a fájlokat töröld kézzel (DS ott hagy néhányat, és később gondot okozhatnak, amiért szokás DS-t okolni), majd a reg-ből az ATI Tech-es bejegyzéseket, hogy nyomuk se maradjon (esetleg felismertetheted W7-tel az alap meghajtóját). Restart után eszközkezelőből telepítsd csak a 10.6 meghajtót (adj meg neki egy kicsomagolási könyvtárat, majd lépj ki a telepítőjéből), szemetet ne tegyél a gépre. Így látni fogod, AMD okozta-e a hibát. Ha lesz kék halál, akkor nem a driver a hunyó (Abu85 rulez :DDD ), hanem vmi más a rendszerben. Remélem, ez hasznosabb segítség! :R

Abu85: Hát én úgy emléxem, hogy az atimkdag.sys-hiba szinte kizárólag a telepítéskezelővel jött elő régebbi meghajtókkal is.

Bali27: W7 drivert semmiképpen ne töröld, mert ha bármi gebasz lenne, arra vissza tudsz állni. Az AMD-s meghajtókat viszont célszerű később fizikailag eltávolítani az eszközkezelőből, hogy ne zavarjanak be. Persze, ha telepítéskezelőt használsz, akkor kockáztathatsz is. :DDD

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9617) Bali27 válasza katt777 (#9616) üzenetére


Bali27
addikt

És a meghajtókból amiket felsoroltam melyiket érdemes? 10.5 9.12 hotfix, vagy 9.9..
És a multkor említetted hogy ha Attot telepítenék akor valamit át kell írni valahol.. Noo erről valami infód van? Mert nem akartam cccvel bajlodni ujra..

(#9618) Abu85 válasza katt777 (#9616) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ez nem a telepítéskezelő meglététől függ. Az a rendszer független a működéstől, csak a telepítést és a törlést biztosítja, de nem fut állandóan.
Mint írtam a hibás telepítés okozhat önmagában atimkdag.sys-es BSOD-ot. Ahogy látható, főleg akkor van ilyen, ha a Microsoft már felpakolt egy meghajtót az adott eszköznek, és az ATI is felteszi a sajátját. Persze ideális esetben a Windows-nak látnia kellene, hogy lett egy új meghajtó és dobnia kellene a régit. Ha nem dobja, akkor fail.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9619) katt777 válasza Bali27 (#9617) üzenetére


katt777
félisten

Az a szoftveres módra vonatkozott. Ha nem ismeri fel a karit, akkor azzal kell telepíteni, vagy ha már fent van, akkor inni-ben aktiválni. Ja, a másik a display-menü, az alapból nincs benne már évek óta, de ini-ben aktiválható, és teljesen működőképes. Leírásban ott van.

Abu85: A telepítéskezelővel sorozatosan ugranak ki az atkmdiag-os hibák, anélkül meg soha. Nem kell ahhoz állandóan futnia, hogy belecsesszen a rendszerbe! :Y (Mint azt a tapasztalat mutatja. :P ) Nálam a W7 meghajtója sem zavar be semmit, de ugye nem is hagyom, hogy az AMD garázdálkodjon a gépemen. :P Felteszem eszközkezelőből a drivert, és simán beül a w7 meghajtó helyére, hibátlanul. Mint írtam, így megmarad a fix stabil W7 meghajtó is. ;)
Nehogy a W7 hibája legyen, hogy az AMD telepítéskezelője nem képes feltenni az AMD driverét! :)) :N Mint te is sokszor írtad, a tk. dolga az lenne, hogy a usernek semmi gondja ne legyen a telepítéssel... :) Akkor ez most kinek a sara? A useré v. a W7-é, mert ugye az AMD-é nem lehet... :U

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9620) bigdigit válasza katt777 (#9616) üzenetére


bigdigit
addikt

CCC is ment fel fullosan.egyáltalán alap driveren kívül van valamire szükség ha a kártyát nem húzom és ventillátor szabályozás sem érdekel?
DS mindig játszik nálam de kézzel én még semmit nem irtottam még azután is.

(#9621) Abu85 válasza katt777 (#9619) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Elég érdekes, hogy tényleg nem látod át, hogyan működik a rendszer. A telepítéskezelő csak telepít és töröl. Semmi másra nem jó. Nem is fut a háttérben. Elvégzi a telepítéskor a bejegyzések vizsgálatát, beírását, majd törléskor törli a következő driver számára nem hasznos adatokat a gépről. Ennyi a dolga. Ha mást látsz bele, akkor az nem a szoftver hibája.

Már írtam, hogy az atkmdag mit csinál. A kártya visszajelzéseire reagál. Ilyen visszajelzés lehet, hogy ha egy eszközt két driver próbálja elérni, ami illegális folyamat.
A Win 7 alap driverét kiteszi a driver, mert az csak egy safe megoldás. A problémák például a HDMI-vel vannak, amikor van a kártyán kimenet és azon megy a hang. Ha nincs más HDCP-t támogató eszközöd, akkor nyilván az MS többet nem tölti be a saját driverét, de ha van még egy ilyen hardvered, akkor az ATI meghajtója mellett az MS driver is betöltődik. A gond nyilván ott kezdődik, hogy ketten akarják a HDMI-t kezelni, amit nem engedhet meg a kártya.

A driverek közötti kompatibilitásról alapvetően az operációs rendszer gondoskodik, ennek megfelelően az nvlddmkm és az atikmdag féle BSOD-okra rengeteg MS hotfix van a Windows supporton.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9622) katt777 válasza bigdigit (#9620) üzenetére


katt777
félisten

Csak ha kényszerített módot akarsz használni valamiben, de arra és videókódolásra is inkább ATT (teljesen CCC-funkcionálisan is beállíthatod, vagy hagyhatod a drivert működni, és csak grafikai profilokat csinálsz). Viszont ha mindent játékból állítasz, akkor nem kell CCC.
Én a csomagból a driver mellett AVIVO-t szoktam feltenni, azt érdemes videolejátszáshoz v. kódoláshoz.
Ahogy viszont Abu85 is írta, vannak hibák, amelyek driverből előjönnek (én is tapasztaltam), CCC-vel meg nem (ezt neveztem én csalásnak, szerinte meg a CCC kell a driverhez, amit személyes tapasztalataim cáfolnak :DDD ), de sztem ezek kiküszöbölésére is jobb az ATT.
Mindenesetre azt, hogy konkrétan az AMD meghajtó okoz-e ilyesféle hibát, csak úgy tudod meg, ha csak az van fent. ;) Pusztán meghajtóból megjelenítési hibák fordulhatnak csak elő bizonyos játékoknál, kék halál nem.
Hát majd nézd meg, hogy ATI driver pucolás után újra futtatva a DS-t megint ott lesznek az ATI fájlok. :(((
Persze még mindig lehet, hogy más okozza a hibát, de az ATI-t a legegyszerűbb gyorsan megnézni. :R

Abu85: De, éppen, hogy átlátom. :P Ha telepítéskezelő használata után hibázik a rendszer, anélkül meg nem, akkor a telepítéskezelő b.ssza el. Nyilván rosszul ír át valamit a reg-ben, vagy mást cseszik el, ez a user-t nem érdekli! :) Érdekes módon, tk nélkül, egyáltalán nem zavar bele a rendszerbe, hogy a W7 és az AMD meghajtója is fent van (sőt, anno több AMD meghajtóm is fent volt, mert driver frissítéssel nem távolítottam el a régit, így bármelyiket bármikor aktiválhattam gond nélkül :D ). Szóval ne akard megmagyarázni, milyen tökéletes az AMD telepítő csomagja, mert nem az. :P Hogy az MS hányféle hotfix-et ad ki erre-arra, az teljesen más tészta, a hardver-elemek gyártóinak kell biztosítaniuk az együttműködést az OS-szel, nem fordítva, máskülönben a MS-nak kellene írnia minden meghajtót minden hardverhez, azok gyártóinak meg semmit.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9623) bigdigit válasza katt777 (#9622) üzenetére


bigdigit
addikt

ATI Catalyst™ 10.6 Profiles Update kell nekem csak driver mellé?

(#9624) katt777 válasza katt777 (#9622) üzenetére


katt777
félisten

Abu85: Gondolod, hogy ha több folyamat próbál elérni egy eszközt, akkor az a helyes reagálás az eszköz részéről, ha csonttá fagyasztja a rendszert? :F Te jó isten, mi lenne így a CPU-val??? :Y :))
Az MS szarságai nem e topic részét képezik, az is nyilván minősítő tényező, hogy milyen rengeteg hotfixet adnak ki.

bigdigit: Nem.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9625) Abu85 válasza katt777 (#9622) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Arra nem gondoltál, hogy te manuálisan felülírod az összeütközésért felelős drivert. :) Ha van egy combos hangkártyád, akkor ez a megoldás hangmentességet eredményez HDCP-nél. ;) Ezért kell a Windowsnak kezelnie az eszközök driverei közötti kompatibilitást, mert az nem megoldás, hogy manuálisan törlöd a másik eszköz driverét. Nyilván megszűnik az alapprobléma, ám ennek következményei is lesznek a másik eszköz működésére. Persze ha ez nem befolyásolja a munkádat, akkor nem gond, de távolról sem ez megoldás. :)

(#9624) katt777: Miért szerinted mi a helyes reagálás, ha egy illegális folyamat történik a rendszeren belül? Mi lenne a CPU-val? Biztos láttál már nem VGA-ra visszavezethető fagyást. ;)

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9626) bigdigit válasza katt777 (#9624) üzenetére


bigdigit
addikt

jut eszembe hol keressem amit még DS után kézzel is törölni kellene?

(#9627) tzsolesz válasza bigdigit (#9626) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

C:\Program Files\ATI Technologies

Vagy valami hasonló.

(#9628) bigdigit válasza tzsolesz (#9627) üzenetére


bigdigit
addikt

oké ez mondjuk triviális volt.azt hittem vannak még eldugott filek is....

(#9629) bigdigit


bigdigit
addikt

jelentem 3 órája megy a gép BSOD nélkül!csak driver only van fent.
lassan oda jutunk még driver se kell mert anélkül stabilabb lesz az ati kártya:)

(#9630) bigdigit válasza bigdigit (#9629) üzenetére


bigdigit
addikt

ja azt kifelejtetem ékes bizonyítéka annak mennyi szart hagy fent uninstall után is ati,hogy miután meg volt a leszedés még mindig dobott kéket a gép addig míg driver sweeper nem dolgozott rajta.

(#9631) keIdor válasza bigdigit (#9630) üzenetére


keIdor
titán

Hogyhogy nem nV kari lett amúgy?

¡GLORIA A LAS PLAGAS!

(#9632) SzlobiG válasza keIdor (#9631) üzenetére


SzlobiG
félisten

(#9633) scream


scream
veterán

Sziasztok!

HD4850X2 2GB hoz keresném a legjobb drivert,ccc-t. melyik az ? Esetleg ha lik is van az nem nagy gond :B

(#9634) G.I.JOE


G.I.JOE
senior tag

Hi!

Miért van az, hogy ha bemegyek a CCC-ben a hdtv Scaling Options-ébe, akkor hiába húzogatom a csúszkát, nem méretezi a tv-n a képet? Így jelenleg túllóg a fullhd minden oldalon. Én vagyok a béna, vagy a cata xar?

Monitor 1280x1024, tv 1920, driver 10.6.

Danke.

(#9635) Leonardo91


Leonardo91
senior tag

Sziasztok
Egy elég amatőr kérdést teszek most fel..
4870X2 öm van és 10.6 os catalyst.. everestbe és minden progiba csak 1 giga ramot ismer fel a vgaról ezért sejtem h a catalystba nincs bekapcsolva a "crossfire"
Ezt hol tudom megtenni??

| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Watch 6 Classic 47 LTE | Galaxy Tab S8 Ultra |

(#9636) cselt válasza katt777 (#9616) üzenetére


cselt
senior tag

Igen úgy néz ki, hogy ATT-vel meg lehet oldani, hogy rendesen menjen a venti.

Már csak a kiterjesztett asztalt kéne valahogy rávarázsolni a Tv-re és én boldog is leszek.

(#9637) cselt válasza cselt (#9636) üzenetére


cselt
senior tag

Nos már a kiterjesztett mód is megy, csak meg kellett cserélni a dvi csatlakozókat és így már kimegy a Tv-re. Viszont nekem 2 monitor is rá van kötve a gépre (17" tft, 21" crt), de ilyenkor pont az a monitor az elsődleges, amit én ritkábban használok (crt) és mindenképpen azon akarja a képet megjeleníteni.

Én úgy szeretném beállítani a rendszert mint a régi kártyámmal volt, azaz windows + p esetén ha csak számítógépre megyek, akkor csak a tft-n van kép, ha a kiterjesztésre megyek, akkor a tft-n + a tv-n, és ha a csak kivetítőre megyek, akkor pedig csak a crt-n van kép. Remélem érthetően fogalmaztam. Ezt így meg lehet oldani?

(#9638) scream válasza Leonardo91 (#9635) üzenetére


scream
veterán

X2 nél nem adódik össze a 2 giga RAM, 1 gpu-ra "csak" 1 giga jut. :K

(#9639) Leonardo91


Leonardo91
senior tag

az oké de akkor látja tulajdonképpen a 2 giga ramot vhol vagy nem?

| Samsung Galaxy S24 Ultra Titán 1TB | Watch 6 Classic 47 LTE | Galaxy Tab S8 Ultra |

(#9640) katt777 válasza Abu85 (#9625) üzenetére


katt777
félisten

ÉN aztán nem írok felül semmit! :Y :N :)) A te állításod szerint is az AMD telepítője teszi, amely - szintén a te állításod szerint - teljesen rendben van. Én itt némi ellentmondást vélek felfedezni. ;) (De már megszoktam. :R )
Ahogy a CPU, VGA, RAM, hangkari, stb. le tudja kezelni több alkalmazás kérését (multitasking), akkor HDMI-nek is le kellene. Vagy HDCP csak DOS-szal használható? :D Bár, ahogy emléxem, némi multitasking még ott is volt. :P

A megoldást nem a usernek kellene keresnie, hanem a hibának elő sem kellene állnia. Ha az AMD ( és természetesen a MS) annyi erőforrást fordítana a szoftvereik tökéletesítésére (és nem fejlesztésére, amellyel pontosan ellenkező hatást érnek el), amennyit a marketingre/magyarázkodásra, az egyszeri usernek nem is lenne semmi gondja. ;] Végső soron a user megvett egy OS-t, amelybe belecseszik az AMD telepítője, tehát ő az AMD-t fogja okolni a hibáért.

Szerintem az a helyes reagálás, ha - mint az elvárható lenne - a rendszer lekezelné a több kérést, vagy ha erre nem képes, letiltaná az egyik folyamatot. Persze, a rendszer lefagyásával ez utóbbi is megvalósul... :C

tzsolesz: Ez durva megtévesztés. :((

bigdigit: Pont hogy az említett könyvtárat törli, az eldugott fájlokat nem. Viszont ravaszul kiírja, hogy hol vannak az eldugott fájlok, így csak oda kell menni, és kitörölni őket.
Végül is most akkor minden működik?

Keldor papa: A kihívás! :DDD

cselt: Persze, ATT-ban van egy "Alapértelmezett elsődleges kijelző" funkció a Megjelenítés menüben. Itt lehet egyéb finombeállításokat is keresgélni (üzemmód, stb.). Csupán 1 monitorral nem nagyon tudom ellenőrizni.

Leonardo91: Persze, hogy látja valahogy, hiszen másképp nem működne a kari. ;)

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9641) bigdigit válasza katt777 (#9640) üzenetére


bigdigit
addikt

egyenlőre CCC nélkül semmi gond köszi a tippet. :R
csessze meg az ati.

(#9642) katt777 válasza bigdigit (#9641) üzenetére


katt777
félisten

Szívesen.
Legyünk pontosak, AMD. ;) Anno még igazi ATI kártyáimmal semmi gondom nem volt. Igaz, a mostanival sincs, de egészen más okból. :D Főleg, hogy ez a 4. HD4870-em. Egy túlmelegedett (anno ATT nem kezelte, ezért CCC-t használtam, gyári VGA-szabályozással), és elfelejtette a 16XPCI-EX2 módot, 2 Glaciator-on meg a hűtés állt le (és ez a 2 valójában 3 kari, mivel a 2. egy szintén hűtőhiba miatt gyárilag javított volt). Szóval hardveresen is ott van a topon a széria (nem véletlen a 2D-ben is 3D RAM- órajel sem). :((( Végeredményben az 5. VGA-m van rendben (ez viszont már jó ideje), de ezt is lekopogom. Kop-kop-kop.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9643) cselt válasza katt777 (#9640) üzenetére


cselt
senior tag

Sajnos ATT-ben hiába kattintok az alapértelmezett elsődleges meghajtóra nem történik semmi :S. Ez a fránya CRT mindenképpen befurakszik az első helyre.

(#9644) Kr/\toS válasza Abu85 (#9601) üzenetére


Kr/\toS
senior tag

Vlc-vel D3d módban évek óta hardveres a lejátszás. :)

[ Szerkesztve ]

(#9645) bigdigit válasza katt777 (#9642) üzenetére


bigdigit
addikt

most már biztos a CCC vágja haza a cuccost és nem a hdmi audio driver.tettünk egy próbát CCC-vel és hdmi audio driver nélkül.

eredmény:

This was likely caused by the following module: atikmdag.sys
Bugcheck code: 0x1000007E (0xFFFFFFFF80000003, 0xFFFFF88004C5A4D6, 0xFFFFF88005536C58, 0xFFFFF880055364C0)
Error: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M
Dump file: C:\Windows\Minidump\071310-18142-01.dmp
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmdag.sys
product: ATI Radeon Family
company: ATI Technologies Inc.
description: ATI Radeon Kernel Mode Driver

CCC nélkül ment 1 napig rendesen.

(#9646) cselt válasza cselt (#9643) üzenetére


cselt
senior tag

Sikerült végül megoldani ccc-ben tudom állítani és minden úgy megy ahogy szeretném. Sajnos azonban a win + p-s megoldásról le kell mondanom, mert úgy sehogy se akarja az igazat :S

(#9647) Sárpac válasza bigdigit (#9645) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Én szóltam, hogy ne tedd fel a CCC 10.6-ban kukába való!:)

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#9648) Abu85 válasza katt777 (#9640) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Ha telepítesz egy eszközt, az eszközkezelőben a driver kijelölésével, akkor a régi meghajtót felülírod. Ha telepítőből installálsz, akkor az elhelyezi a drivert az eszközhöz és a Windows jó esetben látja, hogy az eszköznek két drivere van.
Ennek semmi köze nincs a multitaskinghoz. Két külön dologról van szó.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9649) katt777 válasza cselt (#9643) üzenetére


katt777
félisten

A Megjelenítő beállításainál sem tudsz állítani? Ott is választhatsz üzemmódot.
Ha CCC is fent volt, akkor vsz. az zavart be az ATT-nak. Ha valami spéci probléma van, akkor még mindig megteheted, hogy a monitorokat CCC-ből vezérled, egyebeket meg ATT-ból. A lényeg, hogy a rendszer, a hardver- és szoftvergyártók minden próbálkozása ellenére, úgy működjön, ahogy te szeretnéd.

bigdigit: Nem véletlenül nincs hibám CCC nélkül... :D

Abu85: Ezzel akkor most azt magyaráztad meg, hogy szar az AMD telepítője. :C :P (Amelynek a használatát egyébként rendszeresen és nyomatékosan ajánlod. :B ) Anno azt mondtad, hogy nincs baj vele, ill. hogy két folyamat próbál az eszközhöz férni, ergo ha ebből indulok ki, akkor mt hiba. Így már nyilvánvalóan nem az. :R

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9650) Abu85 válasza katt777 (#9649) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Vagy azt, hogy így van előírva a rendszer működése, mivel a telepítő nem tudja, hogy milyen hangkártya használja még a Microsoft HDMI driverét. Ergo, ha eltávolítaná, akkor lesnél, hogy miért csak a VGA-n keresztül megy a HDMI-s hang. Nyilván aki a megfelelő hangkarin szeretné kiküldeni a jelet, annak nagyon nem tetszene ez a megoldás. :)
Mint látod a szarozás helyett van logikus magyarázat is. ;)
A telepítéskezelő a Windows előírásainak megfelelően jár el. Az MS számos hotfixet kínál a HDMI-vel kapcsolatos BSOD problémákra. Ezeket a javításokat nem véletlenül készítik el. Nem kell kompromisszumokat kötni és választani a VGA és a hangkari HDMI-je között. Megy az egymás mellett, ha fent van a Windows megfelelő javítása.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.