Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#9851) Abu85 válasza katt777 (#9850) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Gondolom valami programhiba lehet a fényerő kapcsán.

De mi van akkor, ha a fejlesztő nem épít be a játékba AA-t, vagy más fontosabb dolgot. Ilyenkor a gyártók meg vannak lőve és jöhet a profil. Minden drivernek van egy alapértelmezett rutinkezelése, de ez nagyon sokszor nem felel meg az adott programnak. Vezérlő nélkül pedig nem lehet megmondani neki, hogy mi az, amivel jól működik az ominózus játék. Ilyenek például a fentebb linkelt képek az FO3-ból. Egyszerűen rossz az alapértelmezett LOD-kezelés, így kell egy másik algoritmust választani.

A felhasználót nem érdekli, hogy a fejlesztő a hibás. Sőt nem is érti, hogy miért nem működik, de arra mutogatnak, akiken könnyebb leverni. Az AMD persze csinálhatná azt amit az NV, hogy a dokumentációban 20 oldalon keresztül részletezi, hogy ez és ez a hiba, miért a fejlesztő sara, de ennek sincs semmi értelme, mert alig olvasnak a júzerek dokumentációt. :) Sokan csak osztják az észt, de rálátásuk semmi.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9852) RpPRO válasza Abu85 (#9851) üzenetére


RpPRO
őstag

Ezekszerint ugyanaz a helyzet, mint az USB csatlakozo elott volt: ahany vezetek, annyi fele csatlakozo. Miert nem lehet a programozokat, fejlesztoket kotelezni arra, h bizonyos rutinokat belevegyenek/tegyenek az alkalmazasba?

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#9853) janos666 válasza RpPRO (#9852) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Miért? Ha én most játékot akarnék csinálni, akkor szívem joga lenne, ha tudatosan (nem is csak lustaságból, hanem mondjuk szándékosan) kihagyom-e belőle az AA támogatást.
Persze utána jogosan köveznének meg a vásárlók, hogy mekkora balf@s vagyok, mert nekik nem tetszik így, de az már más kérdés. :DDD

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#9854) janos666 válasza Abu85 (#9849) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Verziószámra és dátumra is újabb (beta) driverem volt (system driver, D3D és OpenGL driver verziószámok magasabbak voltak), de nem volt elég a CCC-t kicsrélni (az mondjuk régebbi verzió volt, ez az SC2-es még forró és ropogós), az egész drivert kellett. Úgy látszik egy korábbi verziót "dolgoztak meg" egyénileg, és majd csak a még későbbi verziókban lesz már benne ez is.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#9855) RpPRO válasza janos666 (#9853) üzenetére


RpPRO
őstag

Ezert huztam ki a kotelezni szot. Az uton is szived joga a bal oldalon hajtani, de elobb-utobb csatt lenne belole.

Amelyik fejleszto meg nem koveti az eloirasokat, az 3 napig terdeljen a sarokban kukorican! :DDD

[ Szerkesztve ]

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#9856) triklin


triklin
tag

Sziasztok

Driver problémám lenne, méghozzá nem is kicsi, és a választ keresném, hogy miért nem működik...

Szóval adott egy AGP -s hd 2600 xt, ami eddig 10.1 es hotfixel futott, most drivert akartam cserélni 10.7 es re, leszedtem a régit, felraktam az újat, újraindítottam a gépet, és kiírta, hogy nincs fent driver a gépen. Azt gondoltam, valamit biztosan elszúrtam, ezért megcsináltam még vagy 3 * de ugyanaz. Leszedtem a 10.6 -os hotfixet, azzal sem sikerült, sőt megpróbáltam visszarakni a 10.1 -t, de azzal sem működött.

Most értetlenül állok a dolog előtt, mert ilyen gondom még sohasem volt, pedig sokszor cseréltem már drivert-t.
MI lehet a probléma? (vki segítsen mert fontos lenne...)

Köszönöm előre is

üdv.
ui.: sapphire oldaláról és az amd oldaláról is leszedtem őket, egyikkel sem működött.
(OP.: win7 64bit ultimate ed. (ehhez valót szedtem le természetesen))

[ Szerkesztve ]

(#9857) Abu85 válasza triklin (#9856) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A problémád az AGP-ből ered. Az a baj, hogy a gyártópartnerek már csak módosítják az alapdrivert a Rialto támogatására, de március óta nem ellenőrzik, hogy működik-e.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9858) RpPRO válasza triklin (#9856) üzenetére


RpPRO
őstag

Nekem is AGP van, gond nelkul (latszolag, mivel alig jatszom) megy a 10.7.
Ha nem akar telepulni sehogyan sem, akkor meg megprobalhatod manualisan, eszkozkezelobol: illesztoprogram -> frissites -> aztan kivalasztod a mappat (nalam ez alapbol: C:\ATI\Support\10-7_agp-hotfix_vista_win7_32_dd_ccc\Packages\Drivers\Display\W7_INF)

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#9859) triklin


triklin
tag

Köszönöm a válaszokat, de nekem nem a driverekkel van gondom, ugyanis 10.1 működött hibátlanul, csak frissíteni akartam 10.7-re és azóta bármelyiket próbálom felrakni, felrakja de nem működik. Újra próbáltam ugyanazt a 10.1-est azzal sem.

Azóta próbáltam 9.6 ,9.9, 10.1, 10.6, 10.7-et

Szóval nekem az a probléma, hogy nem akar rendesen települni, Winfos problem?

(#9860) RpPRO válasza triklin (#9859) üzenetére


RpPRO
őstag

"újraindítottam a gépet, és kiírta, hogy nincs fent driver a gépen. "

ezert probald ki, amit irtam. ;)

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#9861) Sztlaci válasza triklin (#9859) üzenetére


Sztlaci
aktív tag

Bugyuta ATI driver hiba. :W
Nekem egyedül a videokártya gyári telepítő lemezéről sikerült helyre állítani a rendszert, ez eddig két gépnél bejött. Más semmit nem segített.
Esetleg ha van rendszer visszaállítási pont az segíthet.

Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD

(#9862) triklin válasza RpPRO (#9860) üzenetére


triklin
tag

Ha leszedem a fentlévő, hibásan működő drivert-t, és az illesztőprogram frissítésére megyek, betallózom a hotfixet, és rányomok az OK-ra akkor azt írja, hogy az illesztőprogram naprakész, a legfrissebb van fent... vicc...

Viszont megjegyzésekhez azt írja, hogy a videokártya működését a winfos leállította
(kód 43)

Driver cd-vel is ugyanez a helyzet. Sztem új windows lesz a megoldás...

Azért köszönöm srácok :R :R , ha új windows sem oldja meg a helyzetet, akkor még jelentkezem.

(#9863) katt777 válasza Abu85 (#9851) üzenetére


katt777
félisten

A célzás mellé ment. :P Mint láthatod, nem csak én várnám el egy játékfejlesztőtől, hogy rendesen programozza le a hardvert. Régen vajon miért tudták rendesen megcsinálni? :F
Az AMD-n ugyan nem lehet leverni, évek óta magasról tesz a felhasználókra (természetesen nem a marketing-dumára gondolok, hanem a valóságra), avultatja a meghajtókat és ezáltal a hardvereket, hogy a mafla v. tehetetlen userek újat vásároljanak. A leginkább ez a mérhetetlen képmutatás veri ki nálam a biztosítékot. :(( Mást meg mit vesz az ember, mint nV v. ATI kártyát, a minőségi gyártók már rég nincsenek a piacon.
Nem kell az AMD-nek, és az nV-nak sem saját magának javítania a játékírók hülyeségeit, mert nem az a dolguk, hanem olyan meghajtót készíteni, amellyel tökéletesen működnek a hardvereik, amennyiben a játékgyártók nem csak a felhasználók pénzét akarják ellopni (értsd: rendesen leprogramozzák a szoftverüket). Ha a szarul megírt szoftverek nem futnának normálisan, vagy sehogy sem, akkor a user nem venné meg őket, és a szarul dolgozók csődbe mennének.
Mivel a hardvergyártók gőzerővel dolgoznak az állítólag mások által okozott hibák kijavításán, csak arra tudok gondolni, hogy pontosan tudják, ők is szar munkát végeztek. Hiszen te is erre szoktál hivatkozni. :Y :DD Ti. hogy el kell fogadni a hibát a rendszerben; hát én továbbra sem kell, hogy elfogadjam, amíg én fizetek azért, hogy valaki rendes munkát végezzen. :((

Jut eszembe: 9.11 C-tel mindig kilépett az AvP. 9.12hf-szel ment. Azóta nem játszottam vele, de 10.7-tel elindítottam, és megint kilépeget, mint a 9.11-gyel. :C Ez ám a fejlesztés! Újratelepítettem a játékot, így már el sem indul. :C :W ATT nélkül sem.

IG2-ben nem látni a hadjárat-indító videót. Haverom AMD-s notebookján régebbi meghajtó van, az ad képet. Most találgathatom azt is, melyikkel láthatom magam is. :C :W

Mit hallok, nem ellenőrzik, hogy működik-e a fejlesztés? :F :Y

RpPRO: Mi több, menjen tönkre. :((

triklin: Nem te vagy az első, akinél a 10.7 szétqrja a rendszert, ráadásul a többség nem is AGP-t használ. Marad a pucolás, ill. a telepítő kihagyása, ahogy RpPRO írta. Nem kell újrakni a rendszert, elég egy alapos Driver sweeper + kézi fájl- és reg-pucolás.

Sztlaci: Nem driver, hanem telepítő. Én nem használom, nem is kaptam hibaüzenetet, telepítősök/CCC-sek közül meg ez már a sokadik, amit olvasok.

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9864) Abu85 válasza katt777 (#9863) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem célzás volt, nem gondoltam, hogy magadra veszed. :P
Mert régen nem volt ennyi variáció a renderelésre.
Mit avultatnak el a gyártók, miért nem figyelnek a panaszaidra? Ha leírod nekik a problémád kijavítják. Azzal meg egyikőjük sem tud mit csinálni, ha a 3rd party programok zavarnak be.

Azon vannak. A profilokkal javítják azokat a gondokat, amiket a játékfejlesztők hagynak szabadon. Persze te az ATT vezérlését használod, így azokat a profilokat nem az AMD írja, ergo ha gond van, akkor ők azzal nem tudnak mit csinálni. Ray Adamsnek kell szólni, hogy válasszon más rutint a driverből, amivel működik az alkalmazás.

Mikor fogod fel, hogy a drivernek kell a vezérlés. Ha a display drivert telepíted, akkor az egy rutinhalmaz, aminek van egy alapértelmezett működése, de ez messze nem felel meg az összes program igényeinek. Erre van a CCC, vagy az általad kedvelt ATT. Ezek tartalmazzák a vezérlést, ami megmondja a drivernek, hogy az adott program milyen rutinokkal működik megfelelően. :)
Az AVP-vel állandóan multizok. Mindig a friss meghajtókkal. Persze én használom a CCC-t is, ami a driver része. Talán ezért működik? ;] Talán ezért nincs a tesztekben driverhiba? :P
Különben is az előbb mondtad, hogy az ATT-vel nincs semmilyen hibád? Most akkor mégis? :P

Az AGP kártyákról sok vita volt régebben. Az AMD hivatalosan nem támogatta a gyártók azon akcióját, hogy a Rialto chipet felhasználják a HD szériás lapkákhoz. A gyártók viszont megtették, így az AMD kötött velük egy olyan szerződést, hogy az AGP-s meghajtókért ők felelnek. Ezért jelenik meg az AGP hotfix, amit a gyártók készítenek. A szerződés februárban járt le, innentől kezdve a gyártóknak nincs kötelezettségük, ami azt jelenti, hogy az AGP hotfix tesztelés nélkül készül. Az AMD meg eleve nem készít AGP-s kártyákat támogató meghajtót. Nyilván előfordulhat olyan hiba, amit az AMD megtalál a tesztelés folyamán, de az AGP-s kártyákon előjön. Ezek február óta csak állnak a parlagon.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9865) katt777 válasza Abu85 (#9864) üzenetére


katt777
félisten

Nem is vettem, éppen azt írtam. :P
Akkor talán nem kellene ennyi variációt kitalálni, nem? :F Akkor megint a hardvergyártók felelősségére lyukadunk ki. :U
Szart javítják.

Én felfogom, hogy kell a drivernek a szoftveres vezérlés, te nem fogod fel, hogy nem ez a problémám, hanem az, hogy eleve így csinálták meg. Leírhatod 1000X, hogy miért így csinálták, de attól számomra még helytelen az egész, mert az a fixa ideám, hogy a hardvert vezérelje a meghajtó, a meghajtót meg a szoftver, és ne legyen semmiféle extra szoftveres manipula közbeiktatva, mert az nyilvánvalóan csökkenti a grafikus teljesítményt (és nyilvánvalóan igazolja a hardveres/szoftveres hibák meglétét).

ATT vezérléssel eddig tökéletesen ment az AvP, 10.7-ben qrtak el talán valamit. De leszedem az egész szarságot, kipucolom a nyomait, és felteszem tisztán. Igazság szerint azután nem indult, hogy frissítettem a játékhoz mellékelt VC-t és DX-et, mert anno ezek kellettek, hogy a későbbi verziókkal (10.2-től) már ne lépjen ki. Még arra is gyanaxom, hogy a visszatett beállítások kavarnak be, mert anno szépen beállítottam a játékban mindent, és most ezeket a beállításokat tettem vissza, viszont ha nem teszem, be sem tudom tölteni a mentéseket. De ez majd kiderül új játék indításával.

No de akkor mégiscsak avultatják a régebbi kártyákat, ugyebár... :U Panaszkodhat nekik bárki, közlik, mint te is, hogy már nincs támogatás, AGP-sek kapják be. :(

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9866) Abu85 válasza katt777 (#9865) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Akkor éljünk továbbra is Deferred Shading nélkül, és a renderelés erőforrásigénye legyen négyszer akkora? Ilyenkor gondolom az lenne a probléma, hogy két darab csúcshardver kell max. grafikához.
Pedig javítják csak jelenteni kellene. Nem viccből tartják a cégek az alkalmazottakat. Ha nem hiszed el, hogy megnézik a problémát, kérdezd meg Zack-et. Neki is javították a TV-s gondját. Az persze igaz, hogy a TV-hez jött Frimware frissítés, de a javítás megvolt.

Ezt pedig másképp nem lehet megcsinálni. A PC ilyen, ha ez nem tetszik, akkor javaslom a konzolt, ahol nem kell ezekkel a problémákkal törődni.

Mondtam már, hogy az ATT fejlesztője hetekkel később jut hozzá a friss driver dokumentációjához. Ergo csak hetekkel később tud reagálni az ATT a 10.7-es display driver változásaira. Ki fogja javítani a hibákat, de nem tud dokumentáció nélkül dolgozni, ahogy a vak sem tud vakvezetőkutya nélkül ide-oda rohangálni.

Az AMD eleve leírta a Catalyst dokumentációjába, hogy nincs hivatalos támogatás az AGP-s kártyákhoz. Már a HD 2000 megjelenésekor ott volt a figyelmeztetés.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9867) balewi


balewi
aktív tag

Visszaolvastam nem keveset és nem nagyon fér a fejembe a következő dolog:
ha megjelenik egy újabb verziószámú Ati driver, akkor uninstall, csökkentett módban takarítás és install. De miért? :O
Eddig Nvidia kártyám volt, annál csak install az újra és kész. :C
Miért nem lehet normális drivert készíteni, ahol nem kell informatikusnak lenni vagy órákon át fórumokat olvasni egy egyszerű driver frissítéshez. :U
Na ezt nagyon nem értem! :(

X13 << Mate20Pro << Honor8 << MI2S << MotoDefy

(#9868) Abu85 válasza balewi (#9867) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem kell semmi ilyesmit csinálni. A programok eltávolításánál kell kérni egy express uninstallt, Majd újraindít, és új driver install. Aztán újraindít. Én mindig így csináltam, soha nem volt semmilyen probléma.
A gondokat pont a topikban említett programok okozzák, meg a folyamatos regpucolás, ami nem tartozik a driver installhoz, csak valaki a fejébe vette, hogy el kell távolítani minden bejegyzést, ami az ATI-val kapcsolatos.

Ugye itt megint előjön, hogy a médiában miért nem írnak ezekről. Nyilván ott nem használnak regpucolót, meg egyéb csodaprogramokat, hanem csak törlés és telepítés. Alapvetően nem is kell érteni hozzá, mert a program mindent elintéz magától, csak az interneten sok a pletyka, hogy ez és ez szoftver csodákat tesz a számítógéppel, széttúrja a regiszterit és az neked jó lesz, meg hatszor gyorsabb lesz a betöltés.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9869) RpPRO válasza Abu85 (#9866) üzenetére


RpPRO
őstag

A konzolon miert nem kell ezekkel a problemakkal kuszkodni?

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#9870) Abu85 válasza RpPRO (#9869) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mert a konzol az fix hardver. Egyetlen egy tesztkörnyezet, amire specifikusan lehet programot írni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9871) balewi válasza Abu85 (#9868) üzenetére


balewi
aktív tag

Itt most a CCC-re gondolsz?

X13 << Mate20Pro << Honor8 << MI2S << MotoDefy

(#9872) Abu85 válasza balewi (#9871) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Nem. A driver sweeperre, meg a regcleanerre gondolok.
Eleve nem is értem, hogy gondolják az emberek, hogy ezek segédprogramok tudhatják mit kell törölni, amikor semmi közük nem volt az installhoz.

A CCC a driver része. Mellé települ. Ha nem telepíted, akkor az már probléma. Persze mindenki dönthet egyénileg, hogy inkább az ATT-t használja, de azt csak saját felelősségre lehet.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9873) Dark KillerX


Dark KillerX
addikt

Megjelent a '0.7a [link] HIVATALOS!!

(#9874) #93794560 válasza Abu85 (#9872) üzenetére


#93794560
törölt tag

Én a Win7 telepítésekor a HD4670-esemhez felraktam az akkor legújabbat, a 10.4-est CCC-vel, és azóta is azt használom. Ez a driver tökéletesen megfelel, nem fogom leszedni, és feltenni az újabbakat, amíg nincs gondom vele.

(#9875) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Legutóbb kérdeztem az xvYCC támogatásról. Vettem egy HDMI kábelt, és kipróbáltam.
Nos, nem a VGA számol, hanem a monitor elektronikája végzi a gamut konvertálást.
Sőt, rosszabb, mint a gyári sRGB mód, ami a gyárilag kalibrált 3DLUT-on küldi át a képet, az xvYCC mód ehelyett valós időben dolgozza meg a jelet, így kinyírja a színeket. Bár az ilyen eljárások minősége persze TV/monitor függő.
A DeepColor támogatásra pedig nem derült fény, mert az EDID-ből kiolvasható, hogy fogad 12 bit/color-t, de míg DisplayPort-al kiírta a moninfo software, hogy épp 10 bit/color-al működik, addig HDMI-n csak azt mondja "undefined".
Bár mintha picit szebb lenne az emulált sRGB módban a szürkeskála, de ki tudja...

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#9876) Csorbi


Csorbi
addikt

Segítsetek egy picit!

Örültem mint majom a farkának a 10.7-es Catalyst-nek, a VLC miatt (amiből a legutolsó, 1.1.2-es van fent, GPU gyorsítás bepipálva). Tegnap vidáman nézem a TV-t a TV tuner kártyámon, aztán valahogy mellette bele akartam nézni egy videóba, amit a VLC nyitott meg, na pukk, kék halál, atikmdag.sys vagy mi a csuda.
A TV tunerem Leadtek, amelynek a megjelenítője EVR-t (is) használ. Létezhet, hogy ezek akadtak össze ketten? Ez a Leadtek, a VLC, vagy az ATI hibája lehet?
Tudom, hogy nagyon gyerekcipőben jár a VLC-nél ez a GPU gyorsítás, ezért nem is nagyon panaszkodok (nem vagyok én katt777 :P ), csak a kíváncsiság érdeklődik belőlem, no meg hogy kitől várhatom a javítást (talán egy frissítés formájában?), mert akkor azt jobban figyelem.

(#9877) Kelvin válasza Csorbi (#9876) üzenetére


Kelvin
őstag

Próbáld újra előidézni a hibát csak most vedd ki a gpu gyorsítást a játékból.
Amúgy ha jól tudom csak hd filmeknél használatos.

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#9878) scream


scream
veterán

ATi AVIVO Video Converter-t merre találom CCCben ? :F

Lehet vele MP4ből .avi-ba konvertálni ? :F

(#9879) Csorbi válasza Kelvin (#9877) üzenetére


Csorbi
addikt

Úgy nem jön elő.

(#9880) scream válasza scream (#9878) üzenetére


scream
veterán

Megtaláltam :DDD

(#9881) SzlobiG válasza Csorbi (#9879) üzenetére


SzlobiG
félisten

Használj Mediaplayer classic home cinemat azt kész nem értem minek kinlódnak ezzel a VLC-vel tök felesleges mikor ott a media...

(#9882) Meridian


Meridian
senior tag

Olyat tapasztalt már valaki, hogy az új driver feltelepitése után (win7-64bit) x264-el tömörített videókat a MediaPlayer Classic DXVA esetén össze-vissza töri, darabos a kép, vibrál, de ha visszateszem egy régebbit (10.2-est) akkor meg minden rendben - DXVA alatt is rendes akép?
Egyébként a probléma 10.4-es drivertől áll fenn és a mostani 10.7-es alatt is változatlanul fennáll, korábbaiknál viszont minden rendben van.

A jelenség is csak néhány általam tömörített 736x416-os vagy 672x504-es felbontású nagyobb sávszélességű videóknál jelentkezett, és nem minden általam készített videónál csak néhánynál... ugyanakkor DXVA nélkül meg tök normálisan megy le a videó az új driver alatt is - tehát nem a videofile sérült, meg nem is az van, hogy esetleg valami hülyeséget állítottam be a tömörítés során (meg egyébként is a MeGui-t használom, nem kézzel állítgatom a paramétereket)

Amúgy több gép alatt is teszteltem, sőt egy régebbi gépen is ahol még AGP-s az ATI kártya (3650) és ott is a 10.2-es vagy korábbi driver a jó...

(#9883) Sub-ZeRo


Sub-ZeRo
nagyúr

Hi!

CCC-n belül, a smoothvision hd: a-a.nál, van egy olyan, hogy filter és boxon van.
Ott érdeems másra rakni?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#9884) Melorin


Melorin
addikt

Nem tudjátok, hogy csak nálam csinál olyat Win7 alatt, hogy ha felhasználót váltok, akkor összeugrik a kép, mert valami kis felbontásra állítódik magától, és amikor bejön a desktop, egy hibát ír ki a Catalyst.
Ja, és bizonyos telepítőprogramok közben is átvált 1400x1050-re a felbontás. :F

(#9885) katt777 válasza Abu85 (#9866) üzenetére


katt777
félisten

Na, PH sem 100-as, 2X ment. :(((

[ Szerkesztve ]

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9886) katt777 válasza Abu85 (#9866) üzenetére


katt777
félisten

Használjanak új eljárásokat, viszont a program tudja, melyik rutint alkalmazza, ne külön szoftverben állítgassák, mert az egy újabb fölösleges alkalmazás a gépen.
Teljesen mindegy, mikor tették oda a figyelmeztetést, a lényeg, hogy nincs támogatás, aki olyat vesz, bekaphatja. Ahogy az is, akinek nem tetszenek a szar driverek, szintén bekaphatja. Ez a gyártói filozófia, és ezért küldeném őket inkább kőfejtőbe, ahol majd én törődöm felelősen azzal, hogy nyugtázzam a problémáikat. :(( :P

Mellesleg megnéztem a mentéseimet, 03.07.-04.25. között játszottam AvP-ral gond (és CCC) nélkül, ATT-szal, nyilván utána baszták el a meghajtót, alighanem szokás szerint vmelyik HD5-ös kártyára "fejlesztve" (nyilván ezért megy nálad, és osztod az észt :((( ). 10.5-tel már nem megy, a dátumokból ítélve viszont 10.3-mal jó volt ATT mellett is (a profilom is megvan, semmi 3D felülvezérlés, csak órajel-tuning), 10.4-ben nem vagyok biztos, mert nem tudom, nem az jött-e ki 30-a körül. Most keresgélhetem a régi meghajtókat. XP alatt simán megy (ott az utolsó HD4-es meghajtó van fent, a 9.9, de az ugye tudvalevőleg nem jó DX11-es AvP alá), ergo ua. driver hiba van, ami anno a megjelenéskor 10.1-gyel, ti. hogy DX11-ben kilép ez a szar. Nagy fejlesztés. :C :W

Mellesleg kösz a tippet, feltettem a 10.7-es Catalyst-et (ATT nélkül) CC-rel, természetesen azzal sem megy a játék. Aztán előírásszerűen, C telepítővel eltávolítottam, majd a telepítőt is, de ezután hiába telepítettem BÁRMELYIK másik drivert, nálam is kib.szta a hibaüzenetet, hogy nincs megfelelő VGA meghajtó a gépen, pedig Eszközkezelőben ott volt szépen, amit éppen feltettem. Szóval ez a 10.7-es csomag MEGINT úgy szar, ahogy van, az AMD meg az összes programozója mehet a bús pinyóba. :P :(( Driver Sweeper sem segített, sem a kézi pucolás.
Rakhattam vissza az egész partíciót. Még jó, hogy óvatos vagyok, ezért fullban le van mentve már kezdő ATI-s korom óta mindig, természetesen VGA-meghajtók nélkül. Most a régi meghajtók (csak driver, de ugye a belcsomagolt szarságokkal) leszedése 2,5 napi adatforgalmamba kerül, kérem a kártérítést! :((

Senki nem mondta, hogy ATT-tól (pl.) hipergyors lesz a gép, de hogy jóval kevesebb hibával fog működni, az garantálható, már csak azért is, mert nincs hivatalos támogatása.

Hát a pucoló programokat direkt úgy írják meg, hogy tudják, hol és milyen szemetet keressenek. Egyébként nem kell nagy programozói tudás ahhoz, hogy az ember megtalálja ezeket maga is.

balewi: Lásd fent. Van, amikor a pucolgatás sem segít. AMD-nél kézzel érdemes telepíteni a meghajtót Eszközkezelőből, a többi szarságot meg mellőzni, mert csak bajt okoznak. Ja, AVIVO felmehet, azzal nincs gond, beállításokhoz meg ATT.
Abu85-nek ne higgy, mert érdeke az AMD-t támogatni, és ott is 3rd programot lát, ahol nincs.

gb4400: Ez okos hozzáállás, nálam is rendben ment a 9.9, aztán kellett valaminek a 9.12 hf, azt Dirt2 miatt le kellett cserélni 10.1-re, azt AvP3 miatt 10.2-re, aztán sebesség-stabilitás miatt ment fel a 10.5 (többit is teszteltem), erre most kiderült, hogy AvP már megint nem megy.

Csorbi: Én mikor panaszkodtam? :F Csak jelzem a hibákat. :DDD

SzlobiG: Azzal is szokott gond lenni. Én MPlayer-t használtam sokáig gond nélkül, aztán áttértem GOM-ra, mert az jobban fexik, de ezzel a 2-vel én még semmiféle problémát nem tapasztaltam. A VLC-seket én sem értem. :)

Meridian: Nem használsz vmilyen csökkentett órajeles profilt? Esetleg 2D-t? Mert azoknál szokott némely videó szétesni.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#9887) Melorin


Melorin
addikt

Huh, szuper ez a 4670 kari. Ma vettem észre, hogy a tegnapi gépszétszedés után nem lett visszadugva a ventillátora rendesen a csatlakozóba.
Este még lenyomtam 2 SC2 meccset is így :P
Jól bírja hűtés nélkül a kicsike. :DDD

(#9888) #93794560 válasza Melorin (#9887) üzenetére


#93794560
törölt tag

Ha nem ment tönkre a VGA-d, akkor piszok nagy szerencséd van. A VGA-t is szétszedted, hogy le lett húzva a venti csatlakozója?

(#9889) Abu85 válasza katt777 (#9886) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Milyen eljárásokra gondolsz?
Honnan tudná a program. A fejlesztő API-ra ír nem grafikus kártyára. Majd a gyártó kiválasztja a megfelelő rutinokat.
A lényeg, hogy sosem volt ígérve hivatalos támogatás. Ezért volt értelmetlen az AGP fenntartása, mert az AMD is tudta, hogy ha lejár a szerződés, akkor csak probléma lesz belőle.
Akinek nem tetszik a PC általános nyűgje az vehet konzolt. Semmire sem vagy kényszerítve. Van más megoldás a PC-n kívül.

Az ATT jelenleg a 10.3 és a 10.4-es drivernél tarthat. Ez teljesen elfogadható lemaradás egy olyan programtól, akinek a fejlesztője nem kap gyártói támogatást. Ezért érdemes CCC-t használni, mert az az aktuális driverekkel is működik.

Azért van naphosszakat ebben a topikban, mert annyira kevés hibával működik a gép mi? :P

És ki mondja meg a pucolóprogramnak, hogy mi az a mi törölhető, és mi az, ami nem? Semmi köze nem volt a pucolónak az installhoz fingja sincs, hogy mihez lehet hozzányúlni.

Miből gondolod, hogy én tudom rosszul a dolgokat. Kettőnk közül én nem írok hibákról. Talán ennek az az oka, hogy nem használok 3rd party programot.
Hogy kinek higgyenek az olvasók, azt majd eldöntik. [link] Ebből a két hsz-ből kiderül, hogy melyikünk nézi a tényeket.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9890) fatal` válasza Abu85 (#9889) üzenetére


fatal`
titán

"Ezért érdemes CCC-t használni, mert az nem az az aktuális driverekkel is működik."

Működik az csak sajnos buta, mint a tök.

(#9891) stevve válasza fatal` (#9890) üzenetére


stevve
nagyúr

Miért? Használtam egy ideig ATT-t, de csak a húzásban láttam előnyét, az meg nem feladata a CCC-nek. A ventiszabályozást inkább BIOS-ból állítom, más meg nem kell. Ezért is döntöttem az ATT eliminálása mellett. sosem adódott még problémám a CCC használatából, nem éreztem butának.

Most ezzel nem beszólni akarok, csak egy saját példát hoztam fel. :)

[ Szerkesztve ]

(#9892) #93794560 válasza stevve (#9891) üzenetére


#93794560
törölt tag

Nálam fenn van a CCC, de soha semmire nem használom, tehát ezzel az erővel a sima driver is lehetne fönn. A VGA-t nem húzom, utoljára egy nvidia karit húztam, de azt is Rivatunerrel.
A CCC kontra ATT vitában meg nem tudok állást foglalni, mert CCC-vel soha semmi gondom nem volt, ATT-t meg soha nem használtam.

[ Szerkesztve ]

(#9893) Melorin válasza #93794560 (#9888) üzenetére


Melorin
addikt

A VGA-n a ventillátort iktattam ki, hogy felmérjem a PC-m zaját ventillátorok nélkül.
Vissza is dugtam a csatlakozót a helyére, de mint kiderült, nem tövig.
A programok pedig mind 12%-os venti fordulatszámot mutattak, ezért nem tűnt fel.
De miután ma frissítettem a drivert, belekukkantottam véletlenül az Overdrive-ba, és néztem, hogy miért 51 fokos a GPU, amikor nincs is terhelve. Álltak a lapátok :D

(#9894) stevve válasza #93794560 (#9892) üzenetére


stevve
nagyúr

tényleg, a Riva hová tűnt? Már jó ideje nincs belőle új verzió az új VGA-khoz. Kár, mert szerettem. Most marad az MSI Afterburner, ami majdnem ugyanaz - legalábbis monitorozásban.

[ Szerkesztve ]

(#9895) Xirtam


Xirtam
veterán

Sziasztok, tudnátok segíteni?
Adott egy ati 5830 vga.. van két egyforma monitorom full hd samsung és egy lg. Na most sehogy sem akar sikerülni az eyefinity. a két samu dvi on van az lg meg hdmi. :R

(#9896) RpPRO


RpPRO
őstag

Abu85, milyen vezerlesrol beszelsz allandoan? Amint fentebb latod, legtobbunk boven elvan AA es AF allitgatassal. 10 evvel ezelott ezt a par parancsot barmelyik jatek vegre tudta hajtani, manapsag meg nem? Ezert kell a profilozgatas, meg a CCC?

Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.

(#9897) Abu85 válasza RpPRO (#9896) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Az AA és az AF állítgatása csak egy funkció, de manapság játéktól függően ezeket is tiltani és engedélyezni kell.
A profilozgatás azért kell, mert rengeteg rendermotor van, és ezekhez nem lehet egy hatékony driverrutint írni. Ezért van több rutin, ezeket a profilokkal lehet bekapcsolni. Egy profil megmondja a CF rendszereknek, hogy melyik AFR módban működjenek, engedélyezi az AA-t, annak módjait, és az AF-et, engedélyezi a SSAA-t, a LOD-on belül állítja a BIAS-t a Clamp-ot, és még sok más dolgot. Mindezért a Catalyst AI modulja a felelős.
A CCC azért kell, mert minden driverhez tartozik egy vezérlőpult, amivel finomhangolni lehet pár beállítást. A CCC annyiban más, hogy ez nem integrált vezérlőpult, hanem külön telepíthető.

(#9895) Xirtam: Mivel az Eyefinity három külön csatornát követel, vagyis az egyik monitort a DisplayPort interfészre kell kötni.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#9898) Xirtam válasza Abu85 (#9897) üzenetére


Xirtam
veterán

Nagyszerű köszönöm! :R

(#9899) fatal` válasza stevve (#9891) üzenetére


fatal`
titán

Pl. az automata 2D/3D érzékelés, tuning BIOSból értelmetlen mert hazavághatja a karit, bár ez személyes vélemény. Nincs automata profilváltogatás a CCC-ben, ATT-ben sokkal több a beállítási lehetőség.

(#9900) madgie válasza fatal` (#9899) üzenetére


madgie
titán

Emellett én még olyan CCC/ATi driverrel nem találkoztam, amivel normálisan menne a DisplayPort. Összehányja magát szinte minden monitor ki/bekapcsnál, néha belök egy-egy hibaüzenetet, izgi az élet, na. Tegnapelőtt visszadugtam a DVI-be a cuccokat, azóta semmi gáz.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.