Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- 🖥️⛅
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Oliverda #11750 üzenetére
Tényleg? Én eddig csak sejtettem... Egyébként most nincs fent a CCC (nem mondhatom meg, mi van helyette), és így ezzel (10.12) sem volt gond eddig. Amúgy írtam már többször, hogy mint ebből a topicból is látszik, annyira véletlenszerűek ezek a hibák, hogy mások nem is nagyon hiszik, de az a user, akinél előjön, csak szembesül velük! (És emiatt nem kell feltétlenül hülyének nézni, mint azt páran szokták.) Ha egy másik driverrel nincs ilyen probléma (vagy csak CCC nélkül), akkor roppant nagy eséllyel a kiiktatott láncszem a hunyó.
Évevkig voltak Intel konfigjaim nV-val, gond nélkül, aztán AMD ATI-val (VGA-)gond nélkül, aztán Intel ATI-val gond nélkül, egészen amíg az AMD fel nem zabálta az ATI-t.
gyiku: Intel+ATI-val sosem volt, Intel+AMD óta van. Legyünk pontosak.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Steelmanus
addikt
válasz Oliverda #11750 üzenetére
Ertem en az ironiat, de valoban, nekem ket eve van meg a konfigom, full AMD, meg az IGP is egy 3200-as ATI, de semmilyen driverrel nem volt meg gondom. XP/W7. Havonta frissitek es a kiadas napjatol hasznalom a 10.12 OCL drivert napi 10 ora 2D de semmi gubanc nincs vele.
Ket kedvenc driveremet eltettem 10.4-10.10, de mar nem hiszem hogy vissza kell majd ternem. Amugy ez elott a konfig elott egy AMD 3000+/Radeon 9800Pro volt es azon a konfigon sem voltak gondjaim az akkor meg ATI driverekkel, szinte mindig CCC-t hasznaltam ketszer kovettem el kihagas alternativ vezerlovel, de a filmeknel gondok voltak igy soha tobbet. Meg a vegen az AMD megbuntet -
katt777
félisten
válasz Steelmanus #11754 üzenetére
Vagy mázlista vagy, vagy nem tesztelted eleget a cuccost. Hozzá tartozik a dologhoz, már amikor driverhibát tapasztalok, hogy maximális grafikával tolom a játékokat, amellyel azért látni olykor érdekességeket. Ez a fagyás/illesztő-újraindulás/kékhalál kizárólag 10.12 CCC-rel jött elő, véletlenszerűen, ami lehetne rendszerhiba is, ha nem lenne tökéletesen kitesztelve a konfigom, és nem használnám olyan hibamentesen hónapok óta, hogy azt néhányan még i7-topicban is kétségbe vonták, pedig én aztán tutira szólnék, ha belefutnék valami bugba.
A 10.4 tényleg nagyon jó volt, az nekem is külön el van mentve, mert még XP-s verzióban is az az egyetlen ért a 9.9 közelébe, azután csak a 10.11.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Matamata
aktív tag
válasz Oliverda #11743 üzenetére
Először sima 2D-s használat mellett, utána meg filmnézés közben. Megállítottam a filmet a media playerben és amikor visszajöttem fekete képernyő fogadott.
Naplóbejegyzések alapján nem a videokártya driverre gyanakodtam, de a műveleti központban volt két üzenet is ami arra panaszkodik.katt777 :
Igen. De nem érzek iszonyú kényszert a cseréjére.Amúgy ez a driveres játék kb. ugyanígy megvan a másik oldalon is. Egyik ismerősöm a 9600GT-jével szív, mert ugye ilyen őskövületet az NV már nem nagyon támogat.
-
Steelmanus
addikt
válasz katt777 #11755 üzenetére
Mindkettoben igazad van, mert nem tesztelek, jatszani pedig nagyon keveset amit enged a karim. Vagyis regebbi jatekokkal szoktam jatszani, NFS2 CoD2-4, nameg inkabb strategia es persze a sakk meg poker es billiard. Azert sajnalom hogy elakarod adni a desktop gepedet, egy olyan geptol nem szivesen valik meg az emberfia, foleg hogy ha azt nezzuk hogy mennyibe kerult mire osszeraktad. Az XP egy kulon vincsin van rack-ben, csak akkor hasznalom ha robotteszt programot kell hasznalni - egy baratomnak segitek - mert azt nem irtak at W7-re.
-
Oliverda
félisten
válasz Matamata #11756 üzenetére
"Naplóbejegyzések alapján nem a videokártya driverre gyanakodtam, de a műveleti központban volt két üzenet is ami arra panaszkodik."
Ez a mondat így nem túl egyértelmű számomra.
Amúgy ha nem tévedek ezek a meghajtók egy jó ideje semmi nagyobb újdonságot vagy sebesség növekedést nem hoznak a 4000es sorozathoz. Ebből adódóan szinte felesleges is frissíteni. Mivel lassan 2,5 éves a soroztat ezért ez így nem is nagy újdonság a VGA-knál.
Mondjuk ez utóbbira szvsz nem is ártana nyomatékosabban felhívni az emberek figyelmét az erre vonatkozó hírekben. Talán akkor kevesebben frissítenének tök feleslegesen.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
Oliverda
félisten
Még véletlenül sem akarok megsérteni senkit, de általában a nők szervezete érzékenyebb az ilyenekre. Persze a nőket, pontosabban az alkatrészeiket nem lehet (sajnos ) csak úgy összeválogatni, összerakni majd beállítani mint egy asztali gépét. Talán itt van a kutya elásva.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
potyi23
senior tag
hellotok! Segitségetekre volna szukségem.Van egy Ati 4870/kartyam,es 10.9 es driverem fent.A gépemhez pedig egy Benq24 coll Full hd -s monitort használok.3 napja vettem egy PANASONIC Viera 107 es tv-t hdm kimenettel.Vettem 10m HDMi kábelt és osszekotottem a gépemmel a tv-t.Az volna a gondom h csak a tévé kozepében van kép,és sajnos más nemis megy rajta.Ha flmet inditok nem is reagáll rá,csak a hátteret es az egeret latom! tudnatok bedobni olyan screen shotokat,vagy linkeket, amin levan írva rajzolva a catalist beallitasa h mit is kell beállítanom.Elore is koszonom.......
-
Colos1
őstag
Na, én az egész netet átgugliztam erre, de nem találtam semmit. Volt sok hasonló, de ugyanilyen nem.
A BlueScreenView -el az alábbiakat tudtam még meg, mert ez alighanem egy kékképernyő lett volna, ha nem a VGA driver omlott volna össze, és meg tudta volna jeleníteni
3 file-t megjelöl más színnel, gondolom ezekkel volt gond:
atikmdag.sys
ntoskrnl.exe
WmFilter.sysÍgy esetleg valaki?
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
gyiku
nagyúr
válasz Oliverda #11758 üzenetére
de ha nem frissit, akkor a hibak sem jonnek elo.
potyi: a kiterjesztett kepernyot latod a teven, csak akkor fog ott menni a film, ha athuzod, vagy a lejatszo programban ugy allitod be, hogy lejatszas a masodlagoson.
a korbe fekete csikot eltuntetni a catalystben a display settingsnel talalhato scalings csuszkaval tudod.
fullhd a teve is? akkor legegyszerubb clone modeban hasznalni a monitorral.[ Szerkesztve ]
hüllő
-
Steelmanus
addikt
válasz Colos1 #11765 üzenetére
Az nem lehet hogy a Logitech Wmfilter.sys driver .sys okozza a hibat?
-
Colos1
őstag
válasz Oliverda #11766 üzenetére
Az egyik hasonló esetnél, amit a guglin találtam, az alaplappal volt összefüggésben a hiba, de az nem stop-03b kékhalál volt. Meg az nem 5800 -as széria volt, hanem valami régi kártya.
Viszont Matamata kollégának más problémája volt. Neki driver leállásra panaszkodott a Win7, nekem meg videohardver hibát ír. Ezért zavar...Legutóbb akkor kaptam ehhez hasonló hibaüzenetet, amikor az Ati Tray Tools -al figyelmetlen voltam, és feltettem 850/1250 -re a 157/300 -hoz tartozó feszültségekkel
(#11768) Steelmanus: Erre nem is gondoltam! Azt a programot nem frissítettem még egyszer sem, és több mint 2 hónapja van fent. És erre nem ír semmit, sem az eseménynapló, sem a művelet központ. De nincs kizárva.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Colos1
őstag
válasz Colos1 #11769 üzenetére
Na, lehet hogy rossz irányban tapogatózom...az előbb megint összeomlottam...de most a SYMEVENT64x86.sys miatt, ami a Norton Antivírus egyik illesztője...
Nem fordulhat elő 1 nap 2 ilyen fagyás véletlenül...
[ Szerkesztve ]
-
Matamata
aktív tag
Utánanéztem és nálam is "A videohardver hibája miatt a Windows nem működik megfelelően." üzenet van kétszer feljegyezve hibaként a műveleti központban. Az zavart meg, hogy archiválja az eseményeket és ott csak a video driver hibát említi. A minidumpban viszont csak a ntoskrnl.exe-és hiba van feljegyezve.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #11749 üzenetére
Asus meghajtó == ref. meghajtó. Egy extra fájlt van benne, ami a Smartdoctor és a többi Asus alkalmazások mellett aktiválja a DX11-et (mivel a referencia meghajtóval nincs, ha aktív az Asus szoftverek egyike). Egyéb változtatás nincs, mert nem vihetné tovább a WHQL aláírást. Ennyit a mágikus különbségekről.
Ezért is mondtam, hogy annál baj van akinél nem fagy. Sajna nekem is ezzel kell együttélésem. Pedig próbálkozok, de a kékhalál még nem talált meg. Illetve de. Novemberben szoptam egy sort, mert folyamatos kék halálom volt egy programban, a VGA-ra gyanakodtam a bejegyzésből. Egy hétvégén viszont átelemeztem a beállításokat és a programokat, amiben előjött. Az Intel EIST-t kellett kikapcsolnom a BIOS-ban. Azóta nem volt gondom. Pedig már jöttem volna a topikba, hogy a Radeon nekem is fagy, de az erőmet inkább a probléma megkeresésére fordítottam, hogy kiderítsem mi az ok, és nem törődtem bele, hogy nincs megoldás.
Ezt egyébként jeleztem az Intelnek. Mondták, hogy az MS-nek jelezzem. Nekik is jeleztem. Ők azt mondták, hogy az Intel az illetékes. Azóta nincs EIST-m , de nincs kékhalálom sem . Persze az MS és az Intel között egy szép közvetítő lettem, de az egyik cég sem törekszik a probléma megoldására. Gyanítom az MS a hunyó, mert találtam egy olyan progit, ami EIST-vel Win alatt fagy, de Linux alatt már nem. Persze az MS leszarja, hogy kivizsgáltam nekik az esetet.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Steelmanus
addikt
En nagyon nem szeretem a NIS-t, mert sokszor okoz random hibat, vagy bekavar a halozati beallitasokba, raadasul ha leinstallalja az ember, akkor nagyon sok szemetet hagy magautan. Szegyenszemre 2010-ben kulso program kell.
Norton Removal Tool SymNRT 2011.0.1.9[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Matamata #11756 üzenetére
Tudom, mert havernak is van nV-s gépe, + VGA-s topicban is vkinek akkor javult meg a VGA-ja, amikor szóltam, hogy 94.xx körüli forceware-t (akkor még nem is így hívták) tegyen föl. Én amúgy is azt szoktam mondogatni, hogy az utolsó, arra a szériára gyúrt drivernél újabbat senki ne tegyen föl, mert gondok lehetnek, csak nem hallgatnak rám. Viszont új driverekkel az nV-nál ritkábban van gond, bár ezt csak fórumokból szűrtem le, - kártya híján - nem tapasztalat.
Steelmanus: Ezekhez a játékokhoz, főleg a CoD-okhoz pont jó a régi kártya, CoD1-2-vel szokott a legtöbb drivergond lenni. Hát, az én szívem is sír, de kényszerhelyzet van. Nekem ezen a gépen is fent van az XP, mert több játékom is van, amelyek meg sem nyekkennek W7 alatt, pedig sikerült pár W7 alatt nem futó/telepíthető játékot már áttrükköznöm.
Oliverda: Hát én mondogatom régóta, hogy ne frissítsünk, ha nem muszáj, meg azt is mondtam többször, hogy részemről tesztelés végett próbálom ki az új meghajtókat.
gyiku: Tény, hogy ha ma is a 10.4-es meghajtó lenne fent, könnyen megúszhattam volna bármiféle hibák nélkül, de az meg min. kell több játék miatt is, hiába a 9.9 az utolsó HD4-meghajtó.
Abu85: Tévedsz. Az ASUS nem ref. meghajtó, ahogy a ref. kártyáinak bios-ai sem ref. bios-ok (ált. több fázis). 1: Ha ref. meghajtó lenne, nem sokkal később jönne ki, mint a ref, vagy rosszabbakat ugye ki sem adnak (most 2 hónap lemaradásban vannak). 2: Ha ref meghajtó lenne, nem mennének stabilan olyan alkalmazások vele, amelyeknek ref. meghajtóval gondjuk van, és ez rohadtul nem kizárólag az én tapasztalatom (lásd itt a HD3650-es kolléga esetét pl.). WHQL-t ki mondta, hogy csak a ref. meghajtó kaphat?
Én megkerestem a problémát, és az a CCC volt, ha ugyanis nincs a gépen, hiba sincs.
Nálam évek óta minden Inteles feature ON van (C-State-et kivéve, mert az belassítja az alkalmazásokat), és no problemo. Nem tudom, melyik program érzékeny ilyesmire, de nálam tutira nem dolgozik.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #11776 üzenetére
"Tévedsz. Az ASUS nem ref. meghajtó, ahogy a ref. kártyáinak bios-ai sem ref. bios-ok (ált. több fázis)."
A ref. kártyákon hogy lenne több fázis a ref. kártyákhoz képest? Szerintem te kevered a ref. kártyát az Asus custom megoldásaival. Ezeken már valóban lehet több (analóg) fázis és itt már valóban más a BIOS is.
ATI/AMD ref. = ASUS ref. (csak a matrica más gyak.)
ATI/AMD ref. != ASUS custom
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Miért van az, hogy a 3. vagy 4. gépindításnál a CCC nem töltődik be, nincs a jobb alsó sarokban ikonja és jobb klikkel asztalon vagy a start menüből sem tudom elindítani? Eztán már mindegyik indításnál ezt csinálja. A másik dolog meg, hogy ezzel egy időben, tehát ha már nem indul a CCC, akkor az opencl driver is eltűnik a gépről. Pedig ugyanúgy látszik a programok között és a start menüben is. Aida64-et és gpu-zt elindítva nem jelzi az opencl meglétét.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #11776 üzenetére
Erről tud az Asus is? Eleve nem nyúlhatnak bele, mert az AMD nem adja oda nekik a driver specifikációját és forráskódját (ezt csak a Sapphire, a HIS, a PowerColor és az XFX kapja meg, vagyis a kiemelt partnerek). Mivel az Asus forgalmaz GeForce-ot, így a kiemelt státuszba nem léphetnek be. Innentől kezdve a drivert módosítani, nagyon nehéz, mert először vissza kell fejteni a programkódot, ami egyrészt illegális, másrészt marhára nehéz, továbbá ki kell elemezni, hogy mi mit csinál, ami szintén nehéz specifikációk nélkül. Az egyetlen dolog, amit csinálhatnak, az a saját kiegészítés. Erre az Asus-nak szüksége van, mert a gyári driverrel nem megy a DX11 az Asus programjai mellett. Ezt nagyon egyszerűen megoldotta a cég, az AMD-től kértek egy módosított atidxx64.dll-t. Ezt az AMD meg is csinálja. Ami miatt nem gyors a frissítés, az az, hogy az AMD csinálja ezt is, vagyis, ha az Asus drivert akar frissíteni, akkor az AMD-nek kell szólnia, hogy igényli a módosítást, majd az AMD elküldi a fájlt heteken belül. Ez bőven elég a két hónapos csúszáshoz.
A BIOS is ref. Annak a peremétereit nem változtatják. Egyedül a hűtés vezérlésébe szoktak belenyúlni. Ha saját tervezésű kártyát csinálnak, akkor is továbbviszik a referencia BIOS-t, csak az új kártya extra funkcióival vagy a módosított részekkel egészítik ki.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Colos1
őstag
válasz Colos1 #11771 üzenetére
Beírom ide is, eszembe jutott valami a fagyásaimmal kapcsolatban:
Az első összeomlás akkor jött, amikor vissza akart kapcsolni a monitor. A második meg akkor, amikor már kb 10 perce nem nyúltam a géphez, és ennyi van beállítva az energiagazdálkodásban. Lehet hogy az első is a lekapcsoláskor jött
Most beállítottam, hogy ne kapcsoljon le 10 perc után, és várom a végeredményt.Bár nem tudom, hogy egy esetleges display driver hiba miért okoz gondot a NAV -nak
(#11772) Matamata: ment PÜ.
-
gera021
aktív tag
sziasztok,
nekem asus 5850-es van smatboctorral huzva, 850/1202. amiota a gyári drivert használom (letöltöttem az asus oldaláról a legujabbat), tökéletes nem csinál semmi hüeséget a vga. remélem tudok ezzel segiteni vkinek driver problémával...
-
Pepe87
tag
HI!
Tudnatok segiteni h miert van az h telepites utan a 10.12 ati driver miert nem telepitodik ahogy kellene se a driver se a catalyst. Egyebkent Mobility Radeon 5870-hez kellene...Gigabyte X38-DS5 deszka ,Intel C2q q9450 2,66 Ghz ,4X1GB Kingmax kit 1066Mhz ,Palit GTX 580 3GB,500w Chieftech táp ,LG +-dvd rw,1db Samsung 400GB SATA winyó ,1db 400GB-os Hitachi HDD SATA2
-
kranazoli
senior tag
Elnézést a nem Cata-s kérdésért, de úgy látom azért az utóbbi HSZ-ek miatt talán elnézitek ezt Nekem!
Érdekesek ezek a HSZ-ek, amúgy!!!
Mi az az INTEL EIST?! Rákerestem gúglival, de csak Wiki-t találtam, meg pár angol nyelvű oldalt, melyek elolvasása után nem lettem okosabb. Lennél olyan kedves megírni, hogy mit is csinál ez az INTEL EIST fícsör?!
Én annyit értettem belőle, hogy talán csökkenti a CPU órajelét, ill. növeli dinamikusan, de erre Intel alaplapoknál a BIOS-ban van más opció is, mely a magokra vonatkozik.
Mivel Nekem is Intel lapom van, ezért lennék rá kíváncsi, hogy miért lehet ez jó Nekem ON/OFF állapotban?!
Köszi!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
Amartus
senior tag
Csak a catalystot? vagy a drivert is?
Ha csak a catalystot, akkor a driver beállítások megmaradnak ill. hogyan, mivel állíthatók?Lenne egy másik kérdésem is. Az mitől van, hogy a beállítom a 3D-s beállításoknál, hogy magas minőség, és amikor a Fallout las vegas-ban nézem a füstöt, akkor az darabos? Ha visszaveszem kiegyensúlyozottra, akkor meg sokkal füstszerűbb lesz a képe a füstnek.
A neocore játékaiban(King Arthur) is csak akkor nem esik szét a grafika 3d-ben, ha kiegyensúlyozottra van állítva a 3D-s beállítás.[ Szerkesztve ]
Istenem, tele van csillagokkal...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kranazoli #11783 üzenetére
Ezt csinálja az EIST. Csökkenti az órajelet, ha nincs kihasználva a proci. Igazából nem kell kikapcsolni, csak van a Winnek egy bugja, ami miatt bizonyos alaplapokkal előjöhet a fagyás. Ebbe én belefutottam. Ha neked nem fagy, akkor semmi probléma. Majd az MS fülét rágom, hogy javítsák ki.
(#11784) -Solt-: Nem nyúlnak bele. Kiadják úgy ahogy az AMD. Illetve a logókat le szokták cserélni a sajátjaikra. Gyakorlati különbség nincs.
[ Szerkesztve ]
-
-
potyi23
senior tag
sikerult klonoznom a kepet,full HD-s monitorom ,es TV m is van es igy konnyebb volt tenyleg.De..hogy tudom nagyobb hz ra birni a TVmet?A monitorom 60Hz-n megy,mig a tvm tudja 400-600 at is!hogy tudnam rabirni akkor amikor elekzdem a filmet nezni a TV men necsak 60 HZ val menjen?
-
AtHoS
nagyúr
válasz potyi23 #11792 üzenetére
"monitorom 60Hz-n megy,mig a tvm tudja 400-600 at is"
Kicsit olvass utána ennek a 600Hz-nek: 600 Hz TV 200 Hz TV by SONY
Ugyanúgy tévedésben vagy ezzel kapcsolatban, mint a HDMI kimenettel a TV-n: "3 napja vettem egy PANASONIC Viera 107 es tv-t hdm kimenettel"
Amúgy meg Clone módban ugyanolyan frekvencián tudod csak hajtani a VGA-ra kötött kijelzőket. Az eltérő képfrissítési frekvencia alkalmazását jelenleg a kiterjesztett asztal módban tudod előcsalni.
read-only mode on the forum
-
kranazoli
senior tag
Köszi! Nem szeretnék tovább OFF-olni. Szerencsére Nekem nincs fagyás, meg semmi ilyen a szignómban lévő Intel Chipset-es lappal, de mintha a BIOS-ban lenne külön opció ahol be lehet állítani, hogy csökkentse a CPU órajelét a leterhelés mértékének függvényében. Nem jut eszembe a pontos neve, de emléxem, hogy van külön Core 1; Core 2 is.
Van ez az EIST funkció is, de az külön van a fentiektől.
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
re_mod
tag
Üdv.!
Intel Q45 chippel szerelt lapban egy HD4850 VGA-val újratelepítés után a windows élményindex meghatározása közben a Windows Média dekódólás beállítása résznél lefagy állóra a monitoron a kép a wincseszter még dolgozik de a gép nem reagál power gombra sem lép ki ill. van mikor elsötétül az egész és No Signal van csak.
32bites és 64bites Windows 7-el is ez történik ill. itt is előjön a készenléti módból hogy nem lép vissza. Közvetlen telepítés után ATI frissítés előtt nem áll meg itt de a Microsofttól letöltődő driverrel ill. bármelyik Catalystel 10.4 v. 10.10 már nem jó egyből.
A neten semmit nem találtam ezzel kapcsolatban...
-
wiggen123
senior tag
VPU Recover miért csak Win Xp alatt elérhető? 7 alatt is jól jönne néha. Valaki tud erről valamit, miért lett ez így?
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
polonic
félisten
Valami ötlet erre?
-
Oliverda
félisten
Csináltam egy kis tesztet három különböző Catalyst verzióval: 9.10, 10.5 és a legfrissebb 10.12. Mindhárom a WHQL minősítésű gyári meghajtó (nem hotfix meg ilyesmi).
A gépben a következő, teljesítmény szempontjából meghatározó cuccok vannak.
Far Cry 2
1920x1200 noAA és 1920x1200 8xAA
AVP Bench
Minden alapon. Nem állítottam semmit azaz:
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1200
Texture Quality: 2
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 19.10:
Number of frames: 4053
Average Frame Time: 25.9ms
Average FPS: 38.710.5:
Number of frames: 4311
Average Frame Time: 24.3ms
Average FPS: 41.110.12:
Number of frames: 4649
Average Frame Time: 22.6ms
Average FPS: 44.3Dirt 2
Szintén 1920x1200. Minden fullon majd egyszer MSAA kikapcsolva másodszorra pedig 8x MSAA.
Elsőre MSAA nullán:
9.10:
Average FPS: 53.54
Minimum FPS: 48.3610.5:
Average FPS: 63.20
Minimum FPS: 52.3910.12:
Average FPS: 64.62
Minimum FPS: 57.86Másodjára MSAA 8x-en:
9.10:
Average FPS: 47.33
Minimum FPS: 40.2910.5:
Average FPS: 56.82
Minimum FPS: 50.0010.12:
Average FPS: 56.51
Minimum FPS: 49.17Akinek van kedve az kiszámolhatja, hogy ez százalékosan mennyit jelent.
U.I.: Egyik meghajtóval sem volt se kékhalál, se megjelenítési anomália, se semmi (gond).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest