Hirdetés
- Egy kamionos és a múlt.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Sziasztok!
Milyen sorrendben kell felrakni az ATi driver-eket? Már mérgemben WIN-t is újratelepítettem, de 1-2 restart után mindig meghülyül a CCC. CLi.exe hibát okozott bla-bla-bla. Melyik .NET Framework-ot kell/érdemes felrakni hozzá? Illetve az overdrive funkciót hogyan tudnám aktiválni?
Másik nagy problémám hogy VIVO-s a kártya, de a letöltött ATi Multimedia Center egyszerűen nem hajlandó feltelepülni. Elindul az install de egy idő után nem megy tovább és nem is ír ki semmit.
Az nVidia-val fele ennyi gondom sem volt soha."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
Oliverda
félisten
válasz Komplikato #2029 üzenetére
Igen, 1.1 és a 2.0 is kell neki. Remélem hamarosan külön op. rendszert találnak ki külön a controll panelnek.
Amúgy köszi a tanácsot!"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
AMD has supplied us with a document giving information on the improvements that will be implemented over the course of the next months in Catalyst drivers:
- CrossFire X profiles per application will now be in a separate XML file that it will be possible to update independently of the driver itself
- ATI CrossFire X with PowerPlay for the Radeon 5x00s: reduced energy consumption of additional cards
-AMD Dual Graphics: Possibility of combining performances of the IGP of the RS880 with the forthcoming entry level GPUs from the Cedar and Park ranges.
- 3D Stereoscopics: Update of the D3D driver so as to allow third part
y firms such as IZ3D to use their 3D solution with 120 Hz screens. Support for Bit Cauldron glasses.- Eyefinity: Bezel Management
- Better GPU acceleration in Windows 7 Video Converter
- Support for DisplayPort Audio (already in the 9.12 hotfix)
- If laptop manufacturers allow it, possibility of installing the Catalysts on a laptop in Vista and 7
- Improvement of 2D performance in Linux
- Support for Ubuntu 9.10 and OpenSUSE 11.2
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Aliens vs. Predator
* Overall performance increases 5% on ATI Radeon HD 5000 Series products
Battleforge
* Improves up to 8% on ATI Radeon HD 5000 Series products
* Improves up to 3% on ATI Radeon HD 4800 Series products
Call of Duty: World at War
* Improves up to 2% on ATI Radeon HD 5000 Series products
* Improves up to 6% on ATI Radeon HD 4800 Series products
Company of Heroes
* Improves up to 6% on ATI Radeon HD 5000 Series products
Crysis and Crysis Warhead
* Improves up to 2% on ATI Radeon HD 4800 Series products
DiRT 2
* Improves up to 30% on ATI Radeon HD 5970 graphics products
* Improves up to 20% on ATI Radeon HD 5800 Series and ATI Radeon HD 5700 Series products
* Improves up to 10% on ATI Radeon HD 4800 Series products
Far Cry 2
* Improves up to 4% on ATI Radeon HD 4800 Series products
Left 4 Dead & Left 4 Dead 2
S.T.A.L.K.E.R. – Clear Sky
* Improves up to 2% with ATI Radeon HD 5970 graphics products
* Improves up to 2% on ATI Radeon HD 5800 Series products
Resident Evil 5
* Improves up to 5% on ATI Radeon HD 5000 Series products
Tom Clancy’s H.A.W.X.
* Improves up to 15% with ATI Radeon HD 5970 graphics products
* Improves up to 20% on ATI Radeon HD 5800 Series products and ATI Radeon HD 5700 Series products
World in Conflict
* Improves up to 5% on ATI Radeon HD 5800 Series products
* Improves up to 3% on ATI Radeon HD 5700 Series products
* Improves up to 5% on ATI Radeon HD 4800 Series products
Note: This list is not exhaustive and more improvements are possible
Remélem ezt látják azok a nagyokosok is akik arra verték a nyálukat hogy már nem foglalkoznak a 4800as szériával.
Azért a +20% Dirt 2-ben nem lesz rossz.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Felraktam a 10.3a-t.
Dirt 2 alatt:
10.2 WHQL - min: 38.87 avg: 46.83
10.3a - min: 44.30 avg: 54.35
Nem rossz. Tényleg majdnem megvan a +20% amiről beszéltek. Azért ez derék egy sima driver frissítéstől.
Ezzel párhuzamosan belefutottam egy érdekes problémába. Amikor fut a Firefox és nyitva marad mondjuk egy Youtube videó akkor az órajelek így állnak:
Ezzel még nem is lenne gond mivel gondol a HW flash gyorsítás miatt emeli fel őket viszont ha ilyen állapotban indítom a Dirt 2-t akkor valszeg beragadnak az órajelek, ergo nem tekeri fel őket max.-ra. Ezt onnan vettem észre hogy jóval gyengébb eredményeket adott ilyenkor a Dirt 2. Mondjuk a megoldás egyszerű, be kell zárni a Firefox-ot vagy a flash-es tabokat játék előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #8161 üzenetére
Ezzel már én is találkoztam de amiről én besézltem az a legelső futtatásnál is fenn áll. Ergo ennek valszeg semmi köze nincs a játékhoz. Egyszerűen úgy kell elindítani hogy teljesen idle állapotban legyen a VGA. A köztes UVD mód nem jó mert valamiért akkor ott beragad.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #8419 üzenetére
Én általában mindig felrakom a legújabbat de nem emlékszek arra hogy bármelyikkel is lett volna problémám. Most a 10.3a van fent de azzal sincs bajom. A Dirt 2 teljesen jól játszható vele. Pedig ha beakadna már kivágtam volna mert elég idegesítő lenne ha egy beakadás miatt rontanám el valamelyik szakaszt.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #8428 üzenetére
Szerintem játék közben nem vált üzemmódot mivel ott minden 3D-s. Szoktam nézegetni játék közben a lakókocsinál az Options/Graphics alatt az FPS-et és ot nem szokott változni nekem.
-
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
válasz SzlobiG #10749 üzenetére
Én már vártam hogy vajon mikor kerül be a hírhedt halállistába a Radeon is a többi márka mellé de úgy néz ki, hogy a 3 soros aláírás limit miatt hamarabb szűnt meg az mintsem, hogy odakerülhetett volna.
-
Oliverda
félisten
válasz rumkola #10751 üzenetére
Ez aztán egy nyomós érv...
Amúgy 25 körül el lehet adni egy 4870-et. Ugye itt már egy több mint 2 éves kártyáról van szó amit durván alig több mint kétszer ennyiért lehetett megvenni 2 éve...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10773 üzenetére
Én magasról teszek a benchmark progikra mert sok hasznuk nincs. Van pár játék amivel játszok. Amennyiben ezekkel nincs probléma akkor nincs gondom. Ennyi. Persze sz@rakodhatnék naphosszat azzal, hogy keresem a hibákat, meg ki be kapcsolok ezt azt hátha előjön valami de ez nekem annyira nem nagy móka.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10785 üzenetére
"Nem, mert számomra ez hiba. Az összes többi ATI kártyám tökéletesen működött úgy, hogy csak akkor kapcsolt fel órajeleket, ha valóban szükség volt rá (ATT nélkül is), ezért is csak pislogtam, amikor megláttam, mit művel a HD4870. Ergo úgy van lqrva az egész, ahogy van. "
Ez a tipikusan önző magatartás....
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10788 üzenetére
A feljebb vázolt logikáddal gondolkozva igen. Valószínűleg az általad hibának titulált újabb és sokadik eset a felhasználók 99%-át nem érinti, nem zavarja és így nem is érdekli.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10790 üzenetére
Neked akkor logarléc kell. Az nem zajong, nem ugrál indokolatlanul az órajele és még VRM sincs rajta. Bár te szerintem abban is találnál pár dolgot amit kikiáltanál bugnak.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10884 üzenetére
Egy igazi önfeláldozó jótétlélek vagy aki egy emberként áll ki a felhasználók mellett.
Egy idealista álomvilágban élsz messze a realitásoktól. A user nem fog gond nélkül játszani bármelyikkel mert ilyen erőltetett fejlesztési tempó mellett kvázi lehetetlen kismillió játéknak és alkamazásna olyan meghajtót írni ami mindegyikkel teljesen tökéletes és még a teljesítménye is megfelelő. Kicsit is konyítanál a programozáshoz akkor ezt is tudhatnád.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10892 üzenetére
"Mint említettem, diplomáztam programozásból,"
"de az értelmesebbeknek sosem magyarázod meg, hogy így kell lennie."
Mutass itt egy értelmesebbet. Feltételezem hogy annyira még te sem vagy beképzelt, hogy ez alatt magadra gondoltál.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10894 üzenetére
Ahh...sejtettem, hogy innen fúj a szél. Mert ugye ha én meg tudok írni egy minigolf szintű akármit hibátlanra akkor nehogymá' mások ne tudjanak megcsinálni bármi mást ugyanilyenre. Logikus. Az pedig hogy x ember nem talált benne hibát még nem jelenti azt, hogy hibátlan. Példának ott van a Catalyst. Elég sokan nem találnak benne maguknak hibát (a sok igénytelen júzer!!) neked mégis marékszámmal sikerül. Persze ez is nyilván azért van mert mindenki hülye csak te vagy helikopter.
"amikor még ilyesmivel foglalkoztam (tehát tény, nem képzelgés)"
Gondolom annyira tökéletesek voltak ezek a szoftverek, hogy a cég vagy az ügyfél már nem találta méltónak rá magát és ezért inkább nem tartott igényt a további szakértelemre.
Abban viszont egyetértünk, hogy felesleges vitázni. Ilyen és ehhez hasonló meghajtócsomagokban mindig is lesznek hibák ameddig világ a világ. Mint ahogy kivétel nélkül az összes CPU-ban is van és lesz egy marék errata. (Nem is tudom, hogy hogyan tudsz úgy nyugodtan aludni hogy a CPUdban is van 141 darab.) Ez az egész folyamatos teátrális hőbörgés csak arra jó, hogy bohócot csinálj magadból mert változtatni nem fogsz rajta semmit az 100%.
Vagy esetleg jelentkezz a Catalyst fejlesztőnek. Biztos felvesznek...
...aztán 1 hét múlva úgy rúgnak majd ki páros lábbal ilyen mentalitás mellett, hogy csak úgy füstöl.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10900 üzenetére
A puszta kötözködést szerintem te inkább ne emlegesd mert annak te a honi pápája vagy itt már lassan. Az általad leírtakból pedig nem nehéz következtetni a többire sem.
Amúgy enyhén nevetséges, hogy egy akármilyen egyszerű alkalmazás és egy havonta megjelenő bő 30 VGA széria több 100 eltérő felépítésű termékét 1000 féle különböző konfigurációban működtetni képes meghajtócsomag között párhuzamot vonsz. Persze te biztos meg tudnád csinálni hibátlanra is kisujjból.
"Az biztos, hogy kirúgnának, mert nem lennék hajlandó bármit kiadni a kezemből, ami nem 100%-osan működőképes, ez pedig egyetlen cégnek sem kifizetődő."
Igen... ha így gondolkoztak volna most még kb. valahol a 386-osnál tartanánk Win95-tel de az legalább teljesen errata és bug mentes lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10903 üzenetére
A meg nem értésből is elég jól képzett vagy ahogy az eddig olvasottak alapján. Nem biztos hogy jó megoldás ha a saját hibáidat másokra vetíted ki.
Szerintem neked egy barlang kellene valami sziklába egy kovakővel meg némi tűzifával. Azokban legalább biztos nincs hiba és nem vernek vele át a csúnya gonosz gyártók, akik amúgy már-már fegyvert szegezve a homlokodhoz kényszerítenek arra, hogy megvásárold a termékeiket.
Amúgy szerintem az erőltetett fejlesztés nem a fejlesztők számlájára írható. Esetleg mondj el pár imát, hogy ne legyen verseny a piacon és akkor majd lesz 3 évente egy új VGA generáció csillagászati árakon de legalább kevesebb hibával és akkor rajtad meg a gyártón kívül mindenki rosszul jár.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10905 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy mikor jössz rá (szvsz szerencsétlenségedre valószínűleg soha), hogy a rendkívül önfeláldozó kereszteshadjáratod (amivel te hősiesen tükröt tartasz eléjük) egy rossz komédia ami csak arra jó, hogy sírjanak vagy nevessenek (olykor pedig mindkettőt egyszerre) rajtad a többiek. Gyakorlati haszna ugyanis a nullával egyenértékű csak szaporítod a digitális hulladékot.
Hna de te majd megmutatod nekik..... (legalább egy tapsikolást meg egy meghajlást rakjd bele majd a következő válaszba is mert az legalább nagyon megy)
"És hanyagold már az OFF-olást végre."
Azt a tükröt meg inkább magad elé tartsd szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10912 üzenetére
A vásárlói szempontok nálad jelen esetben a te különcködő és hóbortos igényeidet jelentik. Remek példa erre az éppen aktuális ATT-s sztori. Ergo ha valami neked nem tetszik vagy nem úgy működik ahogy szerinted kellene, akkor az már sz@r és egészen biztosan más szerint is az. Ebből egyenesen következik, hogy a gyártóra is ez a jelző vonatkozik.
A többi estre pedig ez áll.
(rumkola pedig nem biztos hogy arra gondolt amire te )
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10919 üzenetére
"Most ki is folytatta az OFF-olást, amit tegnap le kívántam zárni?"
Hna...izéé... mert te azt hiszed, hogy amit itt már hónapok óta ON címen finoman fogalmazva idetermelsz az bárkinek is segít bármiben is azon kívül, hogy te gyűjtögeted vele a hozzászólásokat? El kell keserítselek. (Na jó, talán Abunak segít...hogy hamarabb jusson a pszichiátriára )
Mellesleg tudtommal a Radeon-ok mellé nem jár árukapcsolással egy nagy adag hülyeség is amit ráadásul lépten-nyomon szórni is kellene minden fele.
Amúgy miért nem egyenesen az AMD-nek írod meg ezeket vagy az ő fórumukon panaszkodsz?
Písz
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10969 üzenetére
"Amúgy pont jó, hogy más topicokban meg fennen hangoztatják, mennyire nem elvárható a szoftverfejlesztőktől a játékok rendes lekódolása. De ha senkitől sem várható el, akkor mit tegyen a user? "
Vegyen konzolt ha ez olyan baromira zavarja.
-
Oliverda
félisten
válasz #93794560 #10972 üzenetére
Én ezzel tisztában vagyok. Sőt olyannyira igénytelen és megvezethető zombi vagyok, hogy már sok sok éve együtt tudok élni azzal és el tudom fogadni, hogy ez az egész sosem lesz kompromisszummentes.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10980 üzenetére
"Meg tudom érteni, stratégia-mániás, abból meg MoO3-mal (2003) kifújt a felhozatal."
Lehet hogy haverodnál meg esetleg nálad kifújt de nem mindenki gondolkozik ilyen egysíkúan. Tudom, tudom... akinél ott nem fújt ki az már biztos igénytelen és bármit megetethetnek vele a csúf gonosz cégek.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #10989 üzenetére
Szerintem hónapok kellenek majd az ATT támogatáshoz. A 6000es sorozattal ráadásul valszeg még inkább le fog majd menni a 4000es illetve az 5000es kártyák ára. Arról nem is beszélve, hogy normális driver-t sem tudnak majd írni hozzá. Akinek van esze még most gyorsan vált GTX 460-ra ameddig viszonylag kedvezőek hozzá a deviza árfolyamok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 580 OC 8GB GDDR5
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest