Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kranazoli
senior tag
válasz kranazoli #11200 üzenetére
Bakker. Lejárt a szerkesztési lehetőségem közben.
Sorry!
Ezeknek van vmi értelme ATT-ben?! (stabilitás; gyorsaság; látvány?!)
- Adaptív élmosás;
- Magas minőségű AF;- Anizó és
- Trilineáris szűrő optimalizálás;Jelenleg nem az asztali gépem előtt ülök. Ebben a leírásban mi felel meg a GPU gyorsított videó lejátszás engedélyezésének, tiltásának?! Egy ilyet találtam:
WMV gyorsítás az az?!
Engem HD5850-nél más nem nagyon érdekel. Se feszelés, se tuning, se órajelek, stb... HD48xx-nél volt értelme, de HD58xx-nél már semmi értelmét nem látom.
Ill. milyen opciókat lenne célszerű beállítani HD5850-esnél, ha vkinek van vmi konkrét 5lete, javaslata.
[ Szerkesztve ]
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
kranazoli
senior tag
Jahh, igaz. Sorry!
Más:
Frissebb Cata-kból hogyan lehet csak a driver-t kinyerni?! Szal AMD honlapjáról letölthető a 10.10-es csak driver.
De van 10.10c hotfix egy egész pack-ban. Nekem csak a 10.10c-s driver kellene belőle. Ilyen letöltési lehetőség nincs. Vmelyik mappát kellene megtallózni az eszközkezelőből?! Ha igen, akkor melyiket, ha nem így, akkor hogyan lehetne?!
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | A-DATA 384GB SSD | XFX XTR Series 650W | LG-24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10 WST x64
-
HSM
félisten
válasz katt777 #10894 üzenetére
Ha tudásból akarsz hibátlan szoftver írni, akkor az kizárólag assembly-ben lehetséges vagy saját készítésű fejlesztési környezetben, és ez esetben egészségedre kívánom a jelenleg használatban lévő processzorok összes programozási technikáját, hibaelkerülését. Ha nem így sikerült hibátlan szoftvert írnod (gyanítom nem így), akkor egészen egyszerűen szerencséd volt. Miért? Mert a fordítóprogram már önmagában képes lehet egy hibátlan forráskód hibás fordítására, vagy bármelyik hívott függvény implementációban lehet hiba, ami kedvezőtlen körülmények között előjöhet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kranazoli #11202 üzenetére
Itt ugyanazt tudod állítani, mint a CCC-ben. Pár helyen még nincs kivéve a driverben megszűnt paraméter:
A magas minőségű AF már két éve alapértelmezett az új kártyáknál, szóval értelmetlen az opciót kapcsolgatni.
A Temporális AA már egy éve nincs támogatva.
Az aniso és a trilineáris szűrő már egy ideje a Catalyst AI beállításokhoz tartozik, szóval az is csak egy semmibe mutató opció.
A SmartShader sem létezik már a driverben. Az ATT megtartotta a régi konfigurálást, de azóta legalább négyszer újra lett írva a shader fordító, így kétlem, hogy működik.
A WMV gyorsítás az nem kapcsolja ki a GPU-s videogyorsítást. Ezt az adott programon belül lehet megtenni. A driver esetében ez alapértelmezett kikapcsolhatatlan szolgáltatás. A futtatott program tartalmaz olyan beállítást, ami ezt nem veszi figyelembe, és tiltja a gyorsítást.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
kranazoli
senior tag
Köszi Abu, köszi bozont!
-
gyiku
nagyúr
menjetek mar at az att-vel es katt-al egyutt az att topikba baszki
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
kranazoli
senior tag
Ezt most keggyetlen fontos volt félkövéren írni?!
Volt róla 2, azaz kettő db hsz.
Az uccsó kérdés Cata-s kérdés, se nem ATI Tray, se nem Katt.
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Érdekelne hogy Ati videókárnyáknál nem lehet elővarázsolni calystben vagy valamilyen programmal ilyen színerősség csúszkát? Nvidia drivereiben van, használtam is +10-15%-ot és most nagyon szokatlan és idegesítő hogy ilyen színtelen minden...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Barell #11213 üzenetére
Próbáld a színbeállításoknál. Vagy a monitor színbeállításainál. Kevés az infó, mert a Color Adjustment általános menü minden driverben. A csúszka neve kell. Az ATI-nál a monitorbeállításoknál vannak színcsúszkák, ott van minden lehetséges paraméter, ami nem globális érték.
A szaturáció az magyarul telítettség néven fut. Ott van a monitor CCC menüjében.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Balinov
titán
válasz kranazoli #11210 üzenetére
meg mas topikokban tobb 10, ha nem szaz szajkarateba illo. nehol hasznos szakmai infoval megtuzdelt hozzaszolas. Ez a hivatalos AMD/ATI Catalyst releaseket kitargyalo szakmai topik, ATT-vel max emlites szintjen foglalkozik. Arra ott van egyket szaktopik, vagy Logout-os iras folyomanyakent szuletett topik.peace
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
katt777
félisten
válasz Oliverda #11197 üzenetére
Gratulálok, hogy a többi hsz-t sikerült figyelmen kívül hagynod. Így nem nehéz hülyeségeket kikombinálni a saját kútfejedből.
HSM. A "hibátlan"-nak van egy nyelvtani jelentése. Bármit ebbe belemagyarázni nyilvánvaló magyar nyelvi képzetlenséget jelent.
Nekem egyetlen ATI driver sem okozott soha kék halált, ergo a hiba nem magában a driverben van, hanem a kapcsolódó szoftverekben, amelyekre hibátlan szoftverek (és nem feltétlenül a driver, mint ezt már kitárgyaltuk) esetén nem lenne szükség (ahogy régen nem is volt).
Ja, hát először a fordítóprogramokat kéne hibátlanul megírni, ez nagy igazság. Basic-ben nem volt ilyen gond. Az általam használt nyelvekkel később sem, de mondjuk én C-t sosem használtam.
Az ATT nem bolondbiztos (elméletileg a C csomag az, de a topic szerint valójában mégsem ), abban mindent neked kell beállítanod. Ha valamelyik alkalmazással hiba van, akkor annak külön profilt kell létrehozni, ha meg más alkalmazás okoz hibát, akkor azt kivételbe tenni, stb (ami persze roppant macerás, amíg az ember el nem készül vele ). Az, hogy a feszültségeket nem változtatta, az nem az ATT hibája, hanem a VGA-d volt hardveresen lockolva. Egyébiránt ilyen esetben az ATT vissza szokott ugrani az elérhető feszültségre, így ha nálad nem tette, akkor vagy valóban emelte a feszt, csak a GPU és a VRAM korlátai miatt nem mentél ezzel semmire (előfordul), vagy esetleg régebbi verziót használtál. Nálam egyiknél sem rémlik, hogy ne állt volna vissza a fesz, ha hardveresen lockolva volt a kártyán, de mivel rengeteg kártya van, és nem mindegyik (a gyárilag buheráltak egy része) kompatibilis 100%-ban, nem zárom ki a lehetőséget, hogy előfordulhat. Hogy példát mondjak, ASUS 1950XT-men ment a feszültség-emeléses tuning eredménnyel, HD4870-emen hiába emelem, lekapcsol, a negatív tuningnál meg egyszerűen nem alkalmazza a levett feszt. Ugyanakkor a topicja szerint némelyik HD48x0-en meg működik.
Daffni2: A jelek szerint te nem érted, amit saját magad leírsz, így ezzel nincs értelme vitatkozni. Ha egy szoftver hibátlan, akkor nincs benne hiba. Ennyi, és nem több.
kranazoli: Igen. Azóta jött infó, hogy némelyik kártyán a ventit nem vezérli, szóval ez az újabb kiadásig próba-szerencse függvénye. Még jó, hogy HD5 és HD6 kariknak nem sok gondjuk van a túlmelegedéssel, hogy különösebben bele kellene nyúlni a hűtésükbe.
Csomagold ki a telepítőt, aztán lépj ki belőle, és eszközkezelőből telepítsd a megfelelő könyvtárt betallózva.
Az említett beállítások nagyon is jól jönnek, ha valamelyik programban nem működnek ezek a funkciók, és kényszeríteni kell őket. Mondjuk tegnap MoH-ra rákényszerítettem a max. élsimítást + még egyéb nyalánkságokat, lett is belőle kb. diavetítés. 3D gyorsítás órajel-emelését úgy tudod kikapcsolni, hogy a kívánt programot kivételbe teszed, CCC-ben meg sehogy, ott akkor is 3D-ben fog menni és fogyasztani a kártya, ha a 2D órajelek is tökéletesen elegendőek lennének videolejátszásra (ha meg szoftverben kapcsolod ki, akkor a CPU fog dolgozni).
gyiku: ATT is a C drivert kezeli. Igaz, hogy ott a topicja, de akkor azt áruld már el a nagy nekibuzdulásban, hogy ha valaki kíváncsi a 2 közti különbségekre, akkor hová forduljon? Csak mert akkor a logikád szerint az ATT topicban meg nyilván nem lehet CCC-s kérdésekkel foglalkozni. Bírom az ilyen tudati beszűkülést. Mintha bárkinek is ártana, aki kérdezni mer valamit.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #11219 üzenetére
Én azt javaslom, hogy először te próbálj meg ilyet gyártani és utána kérd számon másokon.
Attól hogy kilométereseket büfögsz még sajnos a valós tartalmuk zéró marad.
...és ahogy látom ez nem csak nekem szúrt már szemet.
Esetleg nyiss egy topikot kATT címmel ahova várhatod a csúcsszuper atombugos ATT-vel kapcsolatos kérdéseket.
"kATT - avagy hogyan generáljunk hibákat az amúgy jól működő rendszerünkbe"
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
gyiku
nagyúr
válasz katt777 #11217 üzenetére
marhara eleg volt mar abbol, hogy nincs mas a topikban, mint hogy te nyígsz mindenert, es az att az atyauristen. goto att topik, es dudorogj a hiveiddel ott. (akik igazoltan tobb tizezren vannak)
en meg ha benezek ide, nem gorgetek 2 orat, mert tele van floodolva a topik, mindenki jol jar.hüllő
-
Kelvin
őstag
válasz Oliverda #11201 üzenetére
katt777 had kérdezzem már meg, hogy hol végeztél vagy hol tanultál.
Oli linkjén kívül már olvastam valahol hasonlót tőled de elég ködös és zavaros.
Milyen programnyelveken beszélsz?
Turbo Pascal, C++, Delphi,.....? Mert ha fősulin, egyetemen tanultál akkor volt programozás szigorlatod is. Úgyhogy mindet vágnod kell.
Mielőtt kérdeznéd én BMF-NIK 2001'. Akkor sem igazán szerettem, azóta sem ebben dolgozok de nyugodtan beszélhetünk róla mert még képben vagyok. Te mennyire?
Elég szembetűnő, hogy a hibátlanul tökéletesen megírt programokról beszélsz folyton...arról, hogy Te ilyet tudsz.
Tökéletesen megírt program nincs. Szerintem.
Tényleg kíváncsivá tettél, hogy hol tanultál.[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
emre
veterán
válasz Kelvin #11222 üzenetére
Gondolom ezt is a topik szakmaiságának megőrzése érdekében kérdezed nyíltan, még véletlenül sem privát üzenet formájában, off-ba sem téve a szöveget.
mindenkinek "akinek inge": röhejesek vagytok
mod: e mellől a topik mellől is kivettem a üzenet pipát, eddig sem írtam, eztán sem fogok
ha meg lusta vagyok görgőzni az egérrel használom a keresőt[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Kelvin
őstag
Mielőtt össze gugliznád nekem a "Hello, World" kiírását százféle módon, és 600 karakter körítést írnál mellé, arra kérlek csak a lényeget írd.
Hol tanultál vagy hol végeztél, ennyi.
Köszönömui.: Ne támadásnak vedd, tényleg kíváncsi vagyok és priviben nem válaszolnál.
emre: már váltottunk privátot de nem kaptam ott választ erre a kérdésemre.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
RpPRO
őstag
En akkor elveznem a katt vs. evribadit, ha nem menne at szemelyeskedesbe allando jelleggel.
katt, sajnos te ontod az olajat a tuzre (minden aron igazolva szeretned latni azt, h bugos/szar/lassu/stb az ati/amd szoftver), a tobbiek, meg nem birjak cernaval es szo nelkul, h ne reagaljanak.
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
Thrawn
félisten
Na, akkor a köz nyugalma érdekében:
Ha mostantól kezdve katt777 olyan hozzászólást ír ide, amiben bármilyen nyom, célzás, stb felmerül ami az ATT-re vonatkozik, ezenkívül vagy off, vagy személyeskedés, vagy a megmagyarázás megmagyarázásának a megmagyarázása, vagy nem kapcsolódik szorosan a Catalyst-hez, akkor ban.
Fellebbezés nincs, ez a szabály. Pont.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
nagyúr
Sziasztok!
Catalystban az override-ra vonatkozólag szeretnék kérdezni:
Az Auto-Tune funkciónál a képernyő ilyen szivárványos-cskosra vált AMD logóval a bal alsó sarokban. Ez normális?
A régebbi Catalystoknál ez a funkció mutatta az éppen aktuális (tesztelt) GPU és VRAM frekvenciákat.
Ebben az új Catalystban hogy működik ez a funkció? Vagy nem működik nálam rendesen valami?Köszönöm segítséget
-
katt777
félisten
Akkor pár kérdés, amelyekre eddig senkitől nem kaptam megoldást (megmagyarázást is csak abu85-től), a következőek, szigorúan a C csomagra vonatkozóan.
1: Hogyan tudom csökkentett 2D órajelekkel használni a VGA-mat, ha nem akarom, hogy sokat fogyasszon, és fölöslegesen melegedjen, hevítse a rendszert?
2: Hogyan használhatom csökkentett 3D órajelekkel a VGA-mat, ha egy játék fölöslegesen hajtaná, és emiatt magas zajjal működne a ventilátor, és persze megint csak a melegedés.
3: Hogyan tudok GPU-gyorsítással filmet nézni, ha nem akarom, hogy a VGA 3D-módban dolgozzon, mert szükségtelen?
4: Hogyan tudok a jól szellőző házamhoz speciális, automatikus (nem fix!) hűtésvezérlést beállítani, hogy ne pörögjön fölöslegesen a ventilátor?
5: Hogyan használhatom a powerplay-t (akár negatív, akár pozitív) VGA-tuninggal?
6: Hogyan tudom a fentieket (alkalmazás-szintű vezérlés) teljesen automatikus működésre beállítani?
7: Hogyan tudok teljesen testre szabva (egyedi felbontás, fekete csíkok levágása széles vásznú módban, stb.) videót kódolni?
Kíváncsian várom a szakértők válaszát, mert nekem a fentiekre lenne igényem. Az nem érdekel, hogy mit miért nem lehet, vagy nem tudja valaki, csak a megoldás, szigorúan a VGA-mnál és a Catalyst-nél maradva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #11231 üzenetére
1. Sehogy, mert az AMD a beállított órajelekért vállal garanciát. Az alaptól eltérő órajel alkalmazása tuningnak számít, és instabil működéshez vezethet. De ezt el is fogadod, minden tuningprogram esetében. A szerző nem is engedi telepíteni, amíg nem fogadod el a feltételeket.
2. Le tudod venni a CCC-ben az órajelet, mert visszafelé is van órajelszabályzás. Persze ez is tuningnak számít, és nem biztosította siker, bár kicsi az esélye, hogy baj lesz, főleg az órajelváltásoknál lehet gond, mert a rendszert nem erre tesztelték ki.
3. Ha GPU gyorsítással akarsz filmet nézni, akkor kell a VGA-nak dolgoznia. GPU gyorsítást pedig ki lehet kapcsolni az adott programon belül, de a driverben ez a szolgáltatás alapértelmezetten él. Volt régebben lehetőség a WMV gyorsítás driveres kikapcsolására, de már közel egy éve nem él a szolgáltatás, mert a programok egy része direkten címzi a driver rutínjait, így nem sok helyen érsz el változást, ha kikapcsolod, a GPU dolgozni fog ettől.
4. Erre lehetőséget ad az Overdrive, de ez megint tuningnak számít, így instabil lehet a rendszer. A ventilátor sosem pörög feleslegesen, mert a fordulatszintek a stabil működés érdekében vannak beállítva. Az AMD nem vállalhatja fel a rizikót, hogy instabil legyen a termék.
5. Sehogy. Ez szintén a stabilitás megőrzése érdekében van. Az AMD az órajelkapukat alapórajelekre teszteli. Ott stabil lesz mindig a rendszer, de a jó ég tudja, hogy stabil marad-e a kapuváltás eltérő órajelnél. Mivel az Overdrive modul elsődlegesen a stabilitást helyezi előtérbe, így nem véletlenül szűnik meg a 2D-s órajel tuning mellett.
6. Profilozással, de minden tuningbeállítás kívül esik az AMD hatáskörén. Erre fel is hívja a driver a figyelmet. Ha tuningolsz, akkor a magad ura vagy, és mossák a kezüket. Ők csak egy megfelelően stabil alapot biztosítanak, de a döntést neked kell meghozni.
7. Egy erre megfelelő programmal. Válogass az Interneten.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Oliverda
félisten
Az a baj, hogy ezeknek a kérdéseknek jóformán ismételten csak semmi köze a Catalyst-hoz. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy nagy részük olyan tuninggal kapcsolatos ami már jóval túlmutat a gyártó által még támogatott szinten. A Catalyst-tal ezeket jelenleg és jó eséllyel a jövőben sem lehet majd megvalósítani. Ergo nem tartoznak aktuális témához.
(Én is szeretném, hogy a 10 éves autóm kevesebbet fogyasszon 100on, meg még mellé legyen +20 lóerővel erősebb is a motor, plusz gombnyomásra lehessen váltani városi és országúti mód között, de azt hiszem, hogy elég érthető módon a gyári kézikönyv és a márkaszerviz ebben nem tud segíteni.)
Talán még érdemes lenne kicsit körülnézni a piacon mert nekem kissé úgy fest, hogy jelenleg egy nem a te igényeidnek megfelelő kártyával rendelkezel. Talán innen ered minden gond.
A 2. pont viszonylag egyszerűen kivitelezhető a Catalyst Overdrive részével. Az 1.,3.,4.,5. pontokhoz pedig megoldásnak ott van a BIOS Editor. 4850-hez gyönyörűen meg lehetett vele csinálni ezeket. Még leírás is van hozzá itt. A cikk írója biztos szívesen áll rendelkezésedre a topikjában.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
kranazoli
senior tag
Most az a szitu ezzel a report-ozgatással Nálam, hogy igaz nem kerülnek az eventlog-ba a régebbi események hanem helyettük olyan bejegyzés, hogy nem tudot log-olni, de erről is készül log.
Ergó olyan, mintha a driver folyamatosan próbálna log-olni, de a report tiltva és ezt log-olja. Faszányos.
Nálatok is keletkeznek log-ok az eseménynaplóban?! AMDKMDAG néven.
Teljesen friss telepítésű Seven 64 bit; alaplapi chipset; 10.10-es csak driver-el és CCC-s verzió is. Semmilyen progi nem került telepítésre. DirectX 2010 Június-i redist csomag. Realtek chipset driver. Ennnyi. Semmi sallang, Teljesen fapados, de mégis a legfontosabb alkalmazásokkal rendelkező rendszer. (játékokhoz
Az Én logikám szerint ezeknek a log-oknak Nálatok is jelentkezni-e kell(ene), de lenne olyan kedves vki, hogy megnézné az eseménynapló -> rendszer log-jait?!
Nem értem, hogy miért szemeteli tele a driver az event log-ot.
Semmilyen codec pack (amúgy sem használok).
1xrűen I don't know...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz kranazoli #11234 üzenetére
Az természetes. A log tiltása nem oldja meg az alapproblémát, csak a logokat szünteti meg. Ettől a rendszer azt még naplózza, hogy volt hiba, csak nem derítette ki, hogy mi.
Nálam nincs ilyen log. Illetve az elmúlt héten volt egy ATI driveres, de nem ezzel kapcsolatos volt.
-
katt777
félisten
Az AMD biztosítja a tuning lehetőségét. (Az ASUS pl, amikor Voltage tweak-et biztosít, garanciát is vállal rá.)
Csak nagyon kis mértékben hagyja csökkenteni az órajeleket.
Ha a programban kapcsolom ki a GPU-s gyorsítást, akkor a proci fog dolgozni.
Ha az AMD nem vállal rizikót, akkor miért biztosít lehetőséget a tuningra?
Végeredményben tehát semmit nem tudok megcsinálni C-n belül, amit szeretnék.Oliverda: A VGA mindent tud, amire a kérdésem vonatkozott, és pont megfelelne az igényeimnek. Azt meg mondtam, hogy CC-s megoldás érdekel, nem 3rd party.
-
Oliverda
félisten
válasz katt777 #11236 üzenetére
CCC-s megoldás nincs és szinte biztos, hogy nem is lesz. Ebből fakadóan az ilyen jellegű speciális igények és problémák szerintem nem ebbe a topikba tartoznak, nincs helyük itt. Főleg nem kilométereken keresztül. Itt inkább azzal kéne foglalkozni ami van és nem azzal ami nincs és/vagy nem lesz.
Amúgy valószínűleg jó okuk van arra, hogy a jelenlegi szintre korlátozták le a lehetőségeket. Talán nem akarnak még több értetlenkedő és panaszkodó felhasználót és/vagy házilag kifingatott kártyát.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #11236 üzenetére
Az Asus nem vállal garanciát, le van írva a manualban, hogy a lehetőség adott, ha élsz vele, akkor a garid nem veszik el, de arra nincs garancia, hogy működik. Az AMD is ugyanezekkel a feltételekkel biztosítja a tuningot a CCC-n belül.
Ez természetes. Az Overdrive skála is egy tesztelt határon belül mozog. Amilyen határt nem teszteltek, arra nincs is lehetőség. Ez alapvető szempont, a tuning eleve kényes téma, de az AMD a saját beállításaiért valamilyen szinten felelősséget vállal. Természetes, hogy a hardverek mások, így nem lehet biztosra menni a stabilitással, de amennyire lehet, arra kell törekedni.
A tuning egy extra szolgáltatás a CCC-n belül. Azért van le lakatolva, mert nem biztos, hogy stabil működést hoz. Ezt az AMD a lakat feloldásánál le is írja, és azt is részletezi, hogy meddig él a felelősségük. Ha elfogadod, akkor egyetértesz a cég mondandójával, ha nem fogadod el, akkor az sem baj, mert a lakat nem oldódik fel.
Természetes, hogy a proci fog dolgozni, ha kikapcsolod a GPU-s gyorsítást. Ez lenne a lényege a szolgáltatás tiltásának.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Mondjuk az igaz, hogy lehetne nagyobb skála az órajel állításoknál,de:
2. Én még nem sok játékkal találkoztam ami feleslegesen hajtotta volna, nem értem mire gondolsz.
3. Nálam nem kapcsol 3D órajelekre a kártya, külön UVD profil van erre gyárilag, elvileg minden kártyánál, de ezek szerint van kivétel.
4. Ez sem teljesen tiszta, ha a vga-ról van szó, akkor megint csak van automatikus vezérlés, ha meg fontos a hang is akkor el kell felejteni a gyári hűtést. Én ezért vettem Vapor-X hűtéssel rendelkező kártyát. A hőmérséklettel és a hanggal sincs problémám.
7. Rengeteg videó kódoló program létezik, nem értem miért ragaszkodsz az AMD megoldásához, hiszen az csak egy plusz amit a technológia mellé ad, inkább ennek is örülni kellene.
-
sdomi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám (Sapphire HD5750), hogy amióta felraktam az új Catalystot (10.1), azóta HDMI-n keresztül nem teljes a képernyő, hanem körbe veszi egy feke csík. Kvázi nem 23-as monitor, hanem 21-es, ami bosszantó (LG W2363v).
Ha letöröltem a Catalystot és a Win 7 64bites alap driverrel hajtottam emg a monitort, akkor minden fasza volt.
Ám tegnap a Win letöltötte a Ati frissitést és újra előállt a kisebb képernyű efektus, de most úgy, hogy nem tudom visszaállítania rendszert. Mert nem észleli külön a az új drivert.
Mit tegyek hogy újra 23as legyen a monitorom?
Ezena monitoron meg nem lehet széthúznia a képet, ráadásul DVI kábellel eltünik a probléma, de nekem kell a hang, ezért az nem játszik.Előre is köszi
Domi -
kranazoli
senior tag
Ezzel csak annyi a probléma, hogy mi a "gond"?! Egy szóval sem említettem, hogy bármilyen problémám lenne?! Probléma nincs, csak log bejegyzések. Windows nem csak azt log-olja, ha vmi gond van. Log akkor is keletkezik, ha egy szolgáltatás elindul, leáll, de ebben nincs semmi gond, probléma...
A probléma annyi, hogy tök feleslegesen legyárt a Cata egy raklap Event log bejegyzést, aminek az értelme a zéróhoz konvergál. Gúgliztam ez után nem keveset és senki sem beszél arról, hogy bármi hibája lenne. Csak pl. vmilyen okból kifolyólag nézegetik az Event log, stb.... és teleszemeteli ez a log az eseménynaplót.
-
fenergie84
addikt
láma kérdés, de a 10.10c Hotfix-et rá kell telepíteni a 10.10-re vagy csak magában kell felrakni???
-
gyiku
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz bozont #11239 üzenetére
Sok kártyánál az UVD = 3D. HD4670-em volt elég pöpec ilyen szempontból.
A legtöbb játéknak (újaknak is) tök fölösleges a 750/900MHz, így az is, hogy a VGA fölöslegessen fogyasszon/melegedjen.
Én nem ragaszkodom az AMD kódolójához, viszont nem akarok azért venni egy külön programot, amit a VGA-m is tudna. Próbáltam többet, de egy sem tudta azt, ami miatt bannolnának.
Nem akarom átszerelni a garos kártyámat.Abu85: No de én nem túlhajtanám, hanem alulvezérelném a a kártyát. A + tuningot illetően az mondjuk dicséretes, hogy a HD6 szériát már elég pontosan belövik, és az is igaz, hogy kevés programnál hoz érdemleges változást a + tuning, de azért akad ilyen.
Nem akarom, hogy a CPU dolgozzon, viszont azt sem, hogy a GPU fölöslegesen magas órajeleken és feszültségen üzemeljen. Ezt lehetőséget sem biztosítja a CC.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz katt777 #11247 üzenetére
Az nem számít. A tuning definíciója az, hogy ha a beállított órajel eltér a gyártó ajánlásától. Ennek egy speciális esete a gyári tuning, ami lényegében garantáltan stabil tuningot jelent (leszámítva, ha nem stabil, de a hiba lehetősége minden termékben benne van).
A HD 6000 az AMD-nek már a harmadik próbálkozása a 40 nm-en. Szégyen lenne a mérnökökre nézve, ha nem tudnák mi a határ az adott gyártástechnológián. Én speciel kirúgnám mind, ha benne kellene hagyni egy chipben 100-200 MHz-et (főleg ennyi tapasztalat után). Szerencséjük, hogy nem vagyok vállalatvezető.Mivel a GPU gyorsít, így a magas teljesítményre szükség van. Másképp egy Full HD-s anyag gyorsítása nem oldható meg. Ehhez kell a teljesítmény. Most is a HD 6000 UHD felbontásig gyorsít, ami többszöröse a Full HD-nek, idle órajeleken akadozna a lejátszás. Természetes, hogy a CCC-t olyan beállításra állítja, ahol a lejátszás nem akadhat a GPU gyorsítástól, ezt várja el a felhasználó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest