Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Melack
veterán
Feleségem vett a wish-en egy táskát, ami elég gyorsan meg is érkezett. Szép is, jó is, de az első zsebek patentjai nem az igaziak. Jelezte ezt az ügyfélszolgálatnak, cca 10 perc múlva ott volt az üzenet, hogy full refund Mondom lol, az Ali nem ilyen gyors.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
MrSealRD
veterán
(#65190) GabN73 : Coursera. Van pár ilyen témájú oktatás. Elvileg free. Szerintem ha ránézel ezekre, az segít a döntésben. A nehézség relatív. Azt tudom mondani, hogy érdemes vele foglalkozni...
Az SQL használata csak egy darab a kirakósból.(#65193) Qru : Ez szomorú.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Mercutio_
félisten
válasz bitpork #65192 üzenetére
1. Céges autóval rohangál az ország különböző pontjai között
2. Nem túl életszerű, hogy a milliárdos munkák ütemezése illeszkedik hozzá, nem pedig fordítva, de ez talán rahuzhato
3. A cég laborjában kapott eredményekre van szüksége
4. Ez elég lufi feltétel, van olyan tevékenység ahol nem kell együttműködni? szóval ja,ez valszeg megvan.Ugyanitt GDP
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MrSealRD #65177 üzenetére
Ígéretesen hangzik. Nincs is rosszabb mint amikor a tőled 10 évvel fiatalabb 0 tapasztalatú hr picsut kell meggyőznöd arról amiről nem is kéne ha elolvasta volna a cv-d...
Saint ebben a szituban van 10-ből 9x, én átérzem márt nálunk is ez a standard eljárás.
Ta all: Látom már az adózáshoz is nagyon értünk.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
válasz Mercutio_ #65191 üzenetére
1Saját eszköz (ezt nem tudom, mivel nem ismerem a szakmája sajátosságait), 2saját időbeosztás, 3saját helyen végzi el a szakértői véleményezést, 4együttműködve a megbízóval. Ez mindjárt 4, tessék válogatni.
1 millió forint bevétel felett(egy ügyfélnél) be kell jelenteni, de ennyi. Én most adtam vissza(meg Iza is) a KATA-t és több mint 2 évet húztunk le így. Nem volt vele baj(egy ügyfélnek dolgoztunk csak!), sajnos kifutott a munkaDeF: tudod h bármikor amikor idő adja Az meg hogy más t gondolunk részemről is áll: én megbízom a megfizetett szagemberekben Különben most ettem meg a maradék tortát. Egész jó lett az eper, mecsgyeresznye-szeder-áfonya vegyes lékvár. A rá ivott ser viszont nagyon kaka.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Mercutio_
félisten
válasz bitpork #65181 üzenetére
És szerinted ebből melyik az a "kettő de inkább háromnak" aminek eleget tud tenni föci?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DeFranco
nagyúr
válasz bitpork #65185 üzenetére
nézd én nem gyűlöllek téged, nekem te jelenleg egy "internetes arc" vagy, nem is ismerlek személyesen, így nehéz is lenne bármilyen érzelmet táplálnom irántad, főleg ilyen erőset.
a megnyilatkozásaiddal van bajom, ezt fejtem ki alkalomadtán változó intenzitásban. most épp jó nagy f.sz voltam, elnézést, elragadtattam magam, hibáztam. ettől még a tényszerű része áll. a katás is.
hosszú sörözés lenne, ahol ezeket ki tudnánk fejteni/egyenesíteni, így fórumon nehéz, viszont akkor meg ne csodálkozz, ha elgurul a gyógyszerem, ha megfogalmazod ezeket az abszolútumokat, a mostanit is, meg az előbbi párat is, ahol szintén volt ilyen csörte.
mellesleg megjegyzem, hogy akit én annyira nem csípek, amit te "gyűlölésnek" neveznél, azzal egyszerűen közlöm, hogy mostantól lesz kedves ignorálni, innentől a vele való kommunikációt beszüntettem, vegye úgy, hogy le van tiltva. van pár ilyen ember a fórumon.
-
válasz DeFranco #65184 üzenetére
Fogalmam nincs miről beszélsz. A kényszervállalkozás az ha a munkáltató nem hajlandó máshogyan alkalmazni, de ha Te magad mint a tényleges munka végzője szolgáltatást adsz, akkor lehet vélelmezni, de nem az! Arról nem is beszélve, hogy a KATA státusz lehetőséget biztosít a több munka elvégzésére is. Lehet én látok túl sokat a 10 éves vállalkozói tapasztalatommal és beállítottságommal Természetesen föccer dönthet úgy, hogy a mostani cégével egyetértésben, hogy jobb nekik a főállás. De ez nem jelenti azt automatikusan, hogy az általam javasolt megoldás törvénytelen, max annyit hogy nekik nem megfelelő Mea maxima culpa ha arra mertem ösztönözni, törjön ki a kiszolgáltatott egygazdás létből
Kérlek mielőtt leoltasz, kérdezz meg könyvelőt és munkajogászt. Én ezért az információért sok pénzt fizettem. PMben akár adom a könyvelő és ügyvéd nevét is, ha kéred.
A kognitív disszonancia valóban létezik, de én (és még kb 10'000'000) elszenvedője vagyok annak a megfordult bizonyítási kényszernek, amit a kormány a tehetetlenségét leplezendő alkotott (oldal és kormányzóparti függetlenül): ma itthon, mindenki bűnös aki nem tudja bizonyítani az ártatlanságát -nem számít, hogy mi a valóság, akkor is az az alap tétel, hogy csaló tolvaj bűnöző.
MOD: ami meg azt illeti, kifejezetten gyűlölsz valamiért: a legjobb példa a szerinted "villantós fekete autó". Egy 10 éves roncsról beszélsz így, aminek más számára semmi jelentősége és értéke, csak nekem. Téged mégis , olvashatóan, ez irritál legjobban. De akkor is egyet értünk dolgokban, és én ettől nem foglak kevésbé értékelni
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz bitpork #65181 üzenetére
és teljesen reális, hogy ezek közül akár kettő teljesül egy munkakörben, ami egyébként munkaviszony, csak "beszámlázol"
megint okosabb akarsz lenni a törvényalkotónál meg az adóhatóságnál, aztán meg sírsz hogy itt elnyomják a kizsembert.
amit leírtál, az a konkrét tényállás, amit tiltanak. csak szólok.
nézd pókmalac, én csipázlak eléggé, de ez a skandinobalkán életfelfogás, ez nálam nem pálya. egyik oldalról mindent elvársz ami egy jóléti demokráciában biztosított lenne, úgy anyagilag mint társadalmilag, de azért oldhasd már meg okosba'
lehet más ezt megeszi ha szépen köríted valami villantós fekete autóval, meg kicsit lefojtod a kognitív disszonanciát egy kis tárcsás flekkennel, de nekem ez így gaben.
[ Szerkesztve ]
-
Melack
veterán
Melyik a legolcsóbban utántölthető nyomtatópatron és nyomtató? Persze, hogy akkor kéne asap nyomtatni, amikor nincs egy kurvedli nyomtató itthon
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
válasz DeFranco #65175 üzenetére
Amennyiben csak egy helyre számlázol, is van a KATA követelménynek még 6 pontja amiből ha kettő de inkább háromnak eleget teszel, teljesen jogszerű
legalább kettő körülmény fennáll a törvény által nevesített alábbi hat körülmény közül:
– a kisadózó a tevékenységet nem kizárólag személyesen végezte vagy végezhette;
– a kisadózó a naptári évi bevételének legalább 50 százalékát nem az adatszolgáltatásra köteles személytől szerezte;
– az adatszolgáltatásra köteles személy nem adhatott utasítást a tevékenység végzésének módjára vonatkozóan;
– a tevékenység végzésének helye a kisadózó birtokában áll;
– a tevékenység végzéséhez szükséges eszközöket és anyagokat nem az adatszolgáltatásra köteles személy bocsátotta a kisadózó rendelkezésére;
– a tevékenység végzésének rendjét a kisadózó határozta meg.
Az adóminimalizálás meg nem ismert bűncselekmény a törvénykönyvben, csak az adóhatóság szeretne ilyen alapon is büntetni.
-
Magnum_
nagyúr
Sose telefonaltam meg Fb-on keresztul, de most volt bejovo hivasom, meg is lepodtem, kanadai rokon hivott. Persze tovabbra sem kuld repjegyet, hogy meglatogassam.
I humbly and respectfully decline™
-
MrSealRD
veterán
Nemsokára T-hez megyek. Normál közvetítőn keresztül jutottam be és szakmai emberrel lesz a találkozó. Talán a szerencsefaktor ott lehet, hogy sikerült olyan cégekbe botlani, ahol nincs ez a HR, katyvasz. De remélem nem is kerül rá sor.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
föccer
nagyúr
válasz bitpork #65174 üzenetére
Def megadta rá a választ, és a cég policy sem engedi.
(#65169) Saint_ : ha megadják ígérem azonnal utalom. De ez kb az esélytelen kategória.
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
válasz föccer #65173 üzenetére
Miljen feketézés?! Ez teljesen jogszerű és törvényes! Mi több, közvetített szolgáltatás számlázására is lehetőség van, ami meg azt jelenti, hogy a téged megbízónak egy fillérjébe nem kerülsz, de a végszámlán mégis kifizetnek. Mi ebben a fél fekete?
-
föccer
nagyúr
válasz bitpork #65171 üzenetére
Ilyen félfeketézés nálunk nem működik. 100%-ig jogkövető magatartás, amíg a munkaidő túlépésről nincs szó.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
válasz DeFranco #65170 üzenetére
Az ágazat tulajdonosi körének nem áll érdekében megszüntetni. Integrálba nyereséges, ha a kapcsolódó ágazatokat nézzük.
Az utóbbi években nem 1-2 betonüzem ment tönkre. Vagy nagyon kicsi, feketéző, útszéli betonüzemek vannak, akik lakosságból éldegélnek, vegetálnak. Ők viszont nem tudnak kigazdálkodni egy technológust, sőt, még laborköltségük sincs. Vagy a nagy gyárhálózatok maradtak fenn, akik ~0-ban, vegetálnak, bízva a túlélésben, és hogy egyszer valaki abba hagyja ezt az értelmetlen árharcot, ami az iparra jellemző, megölve ezzel mindent. A forgalomhoz és a befektetett értékhez max néhány % a tiszta nyereség. Messze van a 10-15%-tól, amit mondjuk én elfogadható értéknek tartanék egy üzleti vállalkozás esetében.
üdv, föccer
-
válasz föccer #65168 üzenetére
Hidd el ha más is mondja, hogy nem Te leszel a project megakasztója ezzel az összeggel. Különben meg megkeresed az adott 4 embert, és könnyen megoldjátok h ennyi legyen a minimum.
Amúgy , meg mondd meg nekik, hogy KATA-sként 500k-t beszámlázol, így neked 450kp a zsebedben marad az adózás után. Év végén a területileg illetékes önkormányzatnak becsengetsz pár 10k-t és slussz. Nekik ez nem bérköltség lesz hanem elszámolható. Mindenki nyert.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz föccer #65152 üzenetére
semmilyet, ilyen pozíció nem létezik. valószínűleg a nyereség nem 0, hanem szépen kicsapolják haveron-butikon-műkincsen keresztül.
ha meg egy ágazatban ilyen oligopólium van és valós nulla a nyereség, akkor onnan menekülni kell, de kozmikus sebességgel, mert fél év múlva megszűnik az ágazat.
a biton ágazat viszont nem ilyen, úgy hogy erőst valószínűsítem a)-t. max. te nem tudsz róla, ezzel vakítanak, hogy miért nem emelik a fizetésed.
-
föccer
nagyúr
válasz bitpork #65167 üzenetére
Itt nem projekt cégekről van szó. A teljes beruházott érték 100 milliárdos nagyságrendű.
És pótolhatatlan emberekkel tele van a temető. A piacon senki sem pótolhatatlan. Ide kellene belőni valami nem túl pofátlan, de értéket képviselő számot.
üdv, föccer
-
válasz föccer #65164 üzenetére
Tudom mondtad a múltkor. De az ágazat nélkülözhetetlen része a beton ismerője. Nélküled a nullát sem tudják kihozni. Ugye? Ugye! Hidd el, az építőipar a minden megoldás helye. Ne gondolod h a mostani stadionépítési hullám csak a népegészséget szolgálja. Iza majd 10 évig jogi oldalról foglalkozott új épületek felhúzásával, nagy renoválási projektekkel, értékesítéssel meg minden ehhez kapcsolódó szakhatósági feladatokkal. Akinek volt egy project cége csal a spec feladatra (pl gipszkarton v épületgépészet) annak volt más is ami biztosította a nullára fordulást. A mai napig nem értem hogy nem bukott meg Iza azzal a mennyiségű KPval amivel küldözgették mindenfelé
-
Magnum_
nagyúr
válasz MunezXBK #65165 üzenetére
Nem mostam am ma kocsot, esett meg. Talan holnap.
Eszembe jutott Tim multkori otlete nyoman.. back up phone-nak kellene.
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz bitpork #65157 üzenetére
Nem a mérlegről beszélek, sajnos különlegesebb varázslás nélkül is inkább veszteséges az ágazat. Ez van, ha valaki nem feketézik, akkor nem igazán lehet kivenni belőle zsetont. És nálunk nincs feketézés.
üdv, föccer
-
Magnum_
nagyúr
Meggyozte a Siri, iphone lesz, lehet, hogy csak 5S-t adnak, ugy emlekszik, de mondtam, hogy alkudja ki a 6-ost.
Thx to all very much.
Sutszi, irigyellek jo ertelemben, en alt. a HR-el talalkozom sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
GabN73
addikt
Továbbra is érdekel hogy az SQL adatbanyaszat mennyire nehéz?
Aegonhoz nem megyek végül, területi vezetővel nem jött össze az interjú Bánni fogják meg ezt a napot (erősen Corvinus orientaltnak érzem , pozit)
Sutszi
Excel, acces. Sajna sql-t nem nagyontanitanak
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Magnum_ #65111 üzenetére
Én nem tudom, hogy mi a szerencse ebben. Munkahelyváltás van nálam folyamatban. Interjúkra járok. Eddig CEO,CTO,CIO, vezető fejlesztő, pozíciókban lévő emberekkel ültem le és fogok leülni a héten is. Se manci, se jucus, csak a kompetens emberek, ahogy lennie is kell.
(#65161) GabN73: Sima SQL lekérdezésekkel hogy állsz? Valamilyen adatbázisban turkáltál már? MySQL, MSSQL, Oracle, Postgre?
[ Szerkesztve ]
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
Ace owner
addikt
válasz Earl_Muttley #65153 üzenetére
G3 mától kártyásan 60.. Nekem a részletből van még majdnem 60 lol
Galaxy Fold 4
-
Earl_Muttley
őstag
És én csak csendben ülök, és reménykedem, hogy mire kihozhatok részletre új telefont, lesz-e még G4...
Kiszámoltam, hogy életem nyolc évéből kilenc és felet töltöttem apa háborús történeteinek hallgatásával - Louie élete
-
föccer
nagyúr
Ti mekkora fizetési igényt támasztanátok egy olyan pozíció mellé, amiből 5 van az országban és több milliárdos forgalmú (de egyébként közel 0 nyereségű) ipari tevékenység felett van alapvető felelőssége az embernek?
Csak kíváncsiságból.
üdv, föccer
-
-
vans?
őstag
válasz Magnum_ #65126 üzenetére
Regen hasznaltal mar iOS-t biztos, en legszivesebben mindenkinek vennek a csaladban a 93 eves nagyit kiveve talan... Nagy ikonok, szepen novelheto betutipus, felolvasas, jol mukodo Siri es diktalas, stabil, abszolut egyszeru, viszont minden benne van (ja blutuszon nem lehet kepet kuldeni meg widget sincs...) es gyonyoru a cucc is meg a rendszer is.
#gyokerapplefanboy #leultem
hábm bábm
-
Magnum_
nagyúr
válasz Magnum_ #65136 üzenetére
Nekem az az erzesem,hogy elhoz valamit, majd 1 het mulva hivno fog,hogy ez szar, adjam el.
Qru: viasz sok szempontbol jo, en mindig hasznalok, sot, meg magam is fujok ra viledazas elott.
Brada, a te szuleod hasznalnak okostelot? Sztem ongyilkossag lenne apunak.
Def: egyebkent Nokia 230 kellene...
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz MunezXBK #65125 üzenetére
Komplett külső - belső + alvázmosás + viaszolás. Itt ennyi. Nyáron elpepecselek vele itthon de ilyenkor nem.
Viaszolásra mostanában szoktam rá, marha jó volt múltkor mikor a 0-áson verettem a szemerkélő esőben és nem kellett használnom az ablaktörlőt mert leperegtek a vízcseppek.
mod:
Saint: IOS sztem. Még én is megtanultam a feles IQ-mmal.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
válasz Magnum_ #65136 üzenetére
Én már építkezésen is hajítottam el véletlenül a notesz 3-t és semmi baja. Na jó a króm műanyag megpattogzott rajt, de ennyi. DeFnek igaza van: vmi nagy gyártó készüléke kell. Apple, Samu, LG, akiknek áll munka a UI és UX mögött.
-
Magnum_
nagyúr
válasz DeFranco #65134 üzenetére
picik az ikonok. most tegyen fel szemüveget még egy ikonbökéshez is?
most visszahívott, aszondja, hogy az iphone tetszik neki asztroszürkében
nekem mindegy igazából, úgyis látom ennek a végét Amúgy meg a samu s6 azért nem jó, mert elöl-hátul üveg. leejti, csoki. tok persze alap neki, de addig is.
-
Vasinger!
nagyúr
Ha valakinek innen kéne valami az írjon rám, mert holnap járok Pesten.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Magnum_ #65122 üzenetére
samu droid = touchwiz és most csúnyát fogok mondani, de ~ ios feeling. semmi izgalom, semmi bonyodalom, használod, megy, szép. simán a kezébe adnám.
nem mellesleg sokkal eye candybb egy wp-nél ami szerintem egy kezdőnek lehet fontos.
az, hogy droid van alatta, mellékes.
a wp jó a wp finom a wp különleges, semmi bajom vele, csak most a tw-ről beszéltem.
-
GabN73
addikt
válasz geogabcsi #65119 üzenetére
4 GB-s noti DDR3 nemjó? 4k-ért viheted is
macilaci78
Azért gondoltam a felsőfokot, mert anyanyelvi szintre akarom egyszer fejleszteni. Az üzleti közép nem tűnik nehéznek, olvasgatom a tételeket, eddig jól ragadnak.
Sajna használni kéne, különben fakul. (némettel én is így vagyok ahogy te)---
SQL adatbányászat mennyire nehéz?
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz Melack #65124 üzenetére
szerintem is, én is ezt mondtam neki. kitesz a kezdőképernyőre 4 ikont, azt csá.
de a Lumia 640 nem 200k, neki meg a 200k-s teló is 0,- Ft Akkor válasszon 950et?
Nem gondolnám, hogy a 6S lenne neki a leginkább customer friendly.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
srácok, segítsetek pls.
Apámat hívta a telenoros sales-es, hogy a 22éves előfizuját ha meghosszabbítja újabb két évvel (amúgy is megtenné), ingyen kap kb bármilyen telefont (Galaxy S6, 6S, stb...). namost nála az eladja nem játszik, azt mondta, megpróbálná megtanulni.... Melyik OS-t a legkönnyebb megtanulnia kezelni egy 65éves embernek, aki CSAK telefonálásra használja a telefonját? amikor nézegette a telefonjaimat, még a névjegyzékben való görgetés sem ment neki...
viszont most totál rá van csúszva erre a témára, már kb holnap menne a telefonért... (amúgy de jó neki...)
-
geogabcsi
tag
Sziasztok!
Keresek 1db 2GB DDR3 1066Mhz Elpida RAM-ot, ha valakinek van ilyen eladó, kérem PÜ-ben jelezze!
Köszönöm!
-
Magnum_
nagyúr
Esetleg erdekelne valakit egy 1.5honapos, hazai garis, hibatlan meizu m2 note? 36k-ert?
Megkivantam Melak miatt a redmi note-ot, allitolag jok az uj sw-k... :/ es konnyen cserelheto a hatlap
-
Mercutio_
félisten
válasz Magnum_ #65111 üzenetére
Ahogy nekem lejött bandus egy viszonylag zárt szakmai területen mozog, ahol tudsz úgy céget váltani, hogy nincs szükség HR-es mancikára a fogadó fél részéről és a cég működése is lehetővé teszi azt.
Itt azért a "szerencse"-t inklább szerencsétlenül elsült kifejezésnek nevezném.
-
Magnum_
nagyúr
Pont valamelyik nap volt szo a 6310akksirol, mukt heten rendeltem es ma megerkezett. Aliexpressrol.. Nem is ertem. Szoval meglepi volt a postaladaban, kozvetlenul es sikertelen orabiznisz utan (meghirdettem a kis fekete vizbe ugralos casiomat nagyon dragan, 3.500-ert, 10perc mulva hivtak, hogy 15perc mulva itt lennenek, szuper, igy kell ezt, de megismeteltem a hirdetesben leirtakat, hogy kb 35mm a tokmeret, tehat 44mm-s ora utan nem lesz franko. De franko lesz. Itt: nem ilyenre gondoltam. No para, puszi pacsi).
-
őstag
válasz Magnum_ #65097 üzenetére
Szerintem a HR-nek nem kell abban támogatnia a vezetőt, hogy jó vezető legyen. Ott van neki a kiválasztás.
A coach az én szememben edző.
Ha Magyarországon humbug a coach szakma (amit kétlek), akkor miért Magyarországra figyeljek? Nem innen indult és nem itt művelik igazán jól.Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Magnum_
nagyúr
válasz bandus #65110 üzenetére
Nincsen semmilyen hiszti.
Nem vagyok megsertodve rad.
Igen, tenyleg nem. Irtad, hogy szerencsed volt, hogy a HR kor kimaradt, mert a szakmai alkalmassagodat ismerte mar a szakmai vezeto.En a sajat peldambol latom, hogy fontos a szerencse, hogy ne a 23eves mancika dontson a szakmai alkalmassagrol. Ezt te szerencsesen atlepted, ahogy irtad. Bravo.
-
bandus
veterán
válasz Magnum_ #65090 üzenetére
Aha, de nem azert gomdolom tudod, hogy itt nem ugy kell erteni a szerencset, hogy penzfeldobassal dolt el a dolog, hogy legyen-e hr interju vagy sem
na mindegy, latom a multkori postommal sikerult totalisan verig serteni, remelem azert egyszer alabbhagy a hiszti."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
macilaci78
nagyúr
válasz GabN73 #65079 üzenetére
Tapasztalatból mondom, hogy ne a felsőfokot célozd meg, hacsak nem tudod használni a nyelvet a hétköznapokban.
Közgázon nekem is ez volt a kiosztás, németből megcsináltam a felsőt, mára annyit kopott a szókincsem, hogy szégyenlem magam. Hiába megy a nyelvtan, egy kis belerázódás után a gördülékeny beszéd, ha a főnevek névelőjét felejtettem el, bukta az egész.
Mindemellett a felső fokúval nem értem meg a gazdasági szaknyelvet a szakszavak miatt.A felső fokra sokkal inkább hobbiként tekints, mint eszközre. A szaknyelv pedig kimondottan eszköz. Döntsd el, melyikre lesz nagyobb szükséged, melyiknek lesz nagyobb hasznossága a jövőben.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest