Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskp
csendes tag
Én is kb. két évig nyúztam az enyémet (14-es), de valami rejtélyes oknál fogva levált belőle egy tenyérnyi darab. Előbb csak arra lettem figyelmes, hogy hajszálvékony repedés van rajta, aztán 1-2 héttel később dobás után, nem adta vissza a golyót a gép. Végül mikor visszajött hiányzott belőle egy darab. http://kpdesign.hu/broken-bowling-ball/
Már beszéltem a gyártóval, azt mondják ez nem normális, ilyen jellegű törés, most van folyamatban golyó cseréje, csak kicsit nehézkesen és lassan megy a dolog.Szóval Nekem ettől az apró kellemetlenségtől eltekintve nagyon bejött a Strom golyó. Az elején furcsa volt Vele gurítani, mert sima házi golyóhoz voltam hozzászokva, de később belejöttem és sokkal kényelmesebb volt úgy játszani, hogy pont a kezemre volt fúrva a golyó. Miután eltört, vissza kellett térnem a házi golyókra, és sokáig megerőltető volt Velük dobni, teljesen máshogy kellett hozzáállnom egy-egy gurításhoz, ráadásul a 14-esről vissza kellett váltanom 13-asra.
Most ezek közül szemezek, de igazából nem tudom milyet vegyek:
http://www.stormbowling.com/products/balls/fast
http://www.stormbowling.com/products/balls/hy-road
http://www.stormbowling.com/products/balls/second-dimension
Mindenképpen 14-est akarok, de lövésem sincs a közelben hol lehet Storm golyót szerezni... -
pbujna
aktív tag
Én sajnos úgy jártam, hogy "bepaliztak". Ezért is írtam, hogy mindig kérdezz egy profit a vásárlás előtt.
Az enyém ilyen: [link]
Storm Blue Thunder 16lbs
Nem mai gyerek. Sopronban vettem használtan, de jó állapotban. "Tömve" 50 EUR-ért...
Ausztriában fúrták a kezemre. 2 éve játszom vele. 2 hónapig szenvedtem vele, aztán lassan hozzászoktam.Egyébként én ezt néztem ki magamnak: [link]
15-öst fogok venni, ha találok egyáltalán... -
kiskp
csendes tag
-
pbujna
aktív tag
Sziasztok,
úgy látom, nem igazán pörög a topic mostanában.
Az én javaslatom a bowling golyóra. 11-12-est mindenki felejtse el!!!
Max kezdő amatőr hölgyeknek ajánlott a 12-es.Aki már saját golyót szeretne, az kérje ki a bowlingpályák közelében található profikat! Soha ne vásárolj magadtól, "hirtelen felindulásból"! Akkor biztosan át fognak verni, és rábeszélnek a boltban valamilyen ezer éves golyóra. Ez általában akkor derül ki, amikor már a kezedre fúrják, és megkérdezik, múzeumból vetted-e a golyót!
Miután a kezedre fúrták a golyót, nem fogod nehéznek érezni a gurításoknál sem. De azért ne rögtön 16-ossal kezdj! Minél nehezebb a golyó, annál nagyobbat üt a bábuk között.
Javaslat:
férfiak: 14-15.
nők: 12-14.Ha elmész valahova, és házi golyóval játszol, mindig az ujjadnak megfelelőt válaszd! Sajnos általában az én kezemre a 12-es passzolt, a nagyobbakhoz nem volt elég nagy a kezem. Ezzel még nehezebb is játszani, mert igaz, hogy könnyebbek, de nehezebben irányíthatók (jobbra-balra dobálja az ember), és nem ütnek akkorát a fák között.
Éppen ezért érdemes saját golyót venni!
Kanyar golyó: speciális magja miatt kanyarodik a pályán
Spare golyó: általában 2. gurításnál ajánlott. Egyenesen lehet vele gurítani, így könnyebb célozni vele.
Házi golyó: a bowlingpályákon található golyók. Szórakozáshoz jó, de semmi több...Ha bármi kérdés lenne, szívesen válaszolok rájuk. Nem vagyok profi, inkább lelkes amatőr...
Folyt köv...
-
Tchi
újonc
Hali,
Amatőrként az véleményem, hogy nem kizárólag a testsúlyod a lényeg.
Milyen erős a karod, a csuklód? Milyen a stílusod?
Ha nagy erővel, sebességgel gurítasz, akkor elég a 12-13-as, ha kevéssé, akkor 1-2 fonttal nehezebbet ajánlok.A hüvelykedet nem értem, ilyet még nem hallotam.
Remélem, hogy csak valami véletlen, múló probléma.
-
Tchi
újonc
válasz
dragonfx #188 üzenetére
Hali!
Bár nem vagyok szakértő, de talán röviden ez a lényeg:
Az egyenes, vagy spire golyó homogén, azaz teljesen azonos anyagszerkezetű.
A kanyar, strike, vagy hook golyóban típustól függően van valamilyen "ellensúly", ami a golyót a felpörgésben segíti.Ami a vásárolást illeti én két webshop-ot ismerek.
http://annobowling.hu/
http://www.bowlinvest.hu/
Az utóbbi helyen a kezedre is fúrják 3-4 ezer Ft-ért.Ami a 140-150 pontot illeti, ha kezdőként ez az átlagod, akkor szerintem tehetséges vagy, de hogy jobb legyél, edző kellene.
Ezzel az átlaggal egy amatőr mezőnyben akár az első egyharmadban lehetsz. -
lemcsi
tag
Úgy látom ki van halva a topic.
Miskolcon van valaki, aki szokott járni játszani ? -
kiskp
csendes tag
Véleményem szerint nem biztos, hogy a golyóval, illetve a golyón lévő lyukkal van gond. Bár én jobb kezes vagyok, de hasonlóan hosszúak és vékonyak az ujjaim, de nekem még egyszer sem dagadt be az ujjam. Gondolom, ha szorulna és a gurítás pillanatában nehezen jönne ki a lyukból, akkor előbb-utóbb bedagadna. Lehet, hogy picit rosszul tartod a golyót, vagy csavarásnál esik túl nagy terhelés a hüvelyk ujjadra. Ezt így nehéz megmondani, lehet nálam okosabb bowlingozók meg tudják mondani, saját tapasztalatom szerint, nekem akkor szokott fájni az ujjam, ha valami rosszul csinálok és túlságosan megerőltetem őket. De ekkor sem a hüvelyk ujjam, hanem a másik kettő. Nyilván minden ember másképpen gurít, máshogyan tartja a golyót, más testtartással, más helyzetben (van aki csúszik, van aki beáll, mint egy cövek) engedi el a golyót. Az biztos, hogy a saját kézre fúrt golyó, nagyon jót tesz, mert tényleg pont a kezedhez van méretezve és meccs közben sem viszik el mások.
Ha jól tudom másképpen kell kifúrni a golyókat ha az ember jobb vagy balkezes, de valószínű ez inkább csak a kanyargolyóknál érvényes.
Most én is épp golyókeresésben vagyok, és mindenképpen 14-eset szeretnék. Korábban a kezemre fúrt golyó is 14-es volt (kanyargolyó), most 13-assal (egyenes) gurítok. -
tisa89
csendes tag
sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Heti 3 alkalommal járok bowlingozni barátaimmal illetve édesapám baráti társaságával. Most már sokadik alkalomra ugy jöttem haza, hogy bedagadt a hüvelykujjam. Nem találok megfelelő golyót a pályán, lehetséges a hosszú vékony ujjaim miatt. Balkezes vagyok, balról jobbra csavarok. Első kérdésem az lenne, hogy a 84 kilómhoz hányas golyót ajánlatok (nem beszélve milyet a csavarásom és a balkezességem miatt)? Második pedig, hogy szeretnék golyót vásárolni, amit a kezemrefúrnak. Hol találnék ilyen helyet ahol nagy a választék (szép mintás, jó minőségű golyók) illetve a jó szakember? Mekkora összegre számíthatok?
Válaszotokat előre is köszönöm!
üdv:
István -
dragonfx
veterán
hétvégén megint voltunk és ujra sikerült egy egész szép 153at csinálnom volt benne nem is 1 hiba.
3 strike 4 spare volt benne. -
dragonfx
veterán
na uppp
nem is gondoltam van ilyne topik.
én is szeretek játszani mondjuk kezdő amatőr vagyok.
kb negyedévente 1x játszunk.mi városkapuhoz járunk 3400é vagy diákkal 1700é egyértelmű ezzel.
én a 11-12es lasztikat szeretem. eddig 19.9 volt amivel dobtam.van mit gyakorolni. rekordom 135.
tegnap nymtunk 3 kört.6an voltunk 2öt megynertem.és a másodikba 131 volt.ugy hogy volt 3 strike, 2 spare és 5ben 1 maradt csak fenn.durván rekordot döünthettem volna.nem jött össze.pesten hol lehet golyót venni és mennyiért?milyne márkák vannak és miylne minőségűek ezek?mi eza lyukfurás?hga veszel egyénileg cisnálják neked meg??
hol lehet még olcsón bowlingozni bp.n??
-
arpadkiss
újonc
Sziasztok,
Én is mester embert keresnél bowling golyó fúrásához.
Jó egy éve kaptam egy golyót ajándékba (búcsúajándék az ex kollégáktól) de természetesen lyukak nélkül és azóta sem találtam mestert aki elkészíti.
Az alapgond az, hogy a golyó Szegeden én meg Prágában.
November 14-15-16-án viszont újra Szegeden leszek és szeretnék végre a végére járni és bowlingozni is vele.
Itt említettek egy szegedei nevet: Földvári Imre. Valaki megadná az elérhetőségét?
Esetlőg ő tud segíteni? Természetesen megfizetem a lyukkészítés árát.Szóval ha valainek van megoldása Szegeden vagy a környékén Bowling golyó megfúrására, ossza meg velem.
-
kiskp
csendes tag
Sziasztok!
Golyót szeretnék venni, mert a jelenlegi golyóm tegnap megadta magát, és így a felületéről levált egy tenyérnyi darab. A kérdésem az lenne, hogy milyen márkájú golyót javasoltok, van-e lényegi különbség, az egyes gyártók golyói között, illetve milyet javasoltok? Egyáltalán mi az élettartam egy ilyen golyónak? 1,5 évig bírta. Egy vékonyka hajszálrepedéssel kezdődött, talán egy másik golyó neki mehetett vagy nem tudom. 14-es golyóm volt, egészen pontosan ez: http://www.stormbowling.com/products/balls/royal-lime
Most is hasonlót, vagy jobbat szeretnék. Ötlet, javaslat? -
rbsz
újonc
Új bowlingos oldal, itt próbálj pályát kerseni!
www.bowlingvilag.hu[link] -
Grass
aktív tag
Hol lehet pesten bowlingozni? Három helyet ismerek; Mammut, DunaPlaza, Pólus. Ezeken kívül, esetleg a körúton valahol?
-
Vekiboy
tag
Sehol senki? Miért ilyen kihalt ez a fórum?
-
Vekiboy
tag
Ma sikerült megdönteni a saját "rekordomat", 6 strike egymás után, a vége pedig 206 pont lett.
-
Csalamade
csendes tag
Sziasztok!
Ma voltam életemben először bowlingozni de nagyon megtetszett a játék. Főleg, hogy aláztam a többieket. Elsőre sikerült 118 pontot szereznemJó mondjuk a többi 4 ember sem volt valami túl profi
Az egészben csak a cipő zavart nem szívesen húzom fel mások után. Tudnátok ajánlani egy budapesti boltot ahol lehet cipőket venni? Nem kell túl profi egy pár ezer ft-os is megteszi
Csak saját legyen.
-
Integra
titán
up
-
Picco
addikt
gyöngyösön a "plazaba" egy bowling, nagyon jo foleg h hetkoznap 16-oraig dikkedvezmeny is van, 1000/ora/palya ami szvsz olcso, nameg az ember ugy sem megy egyedul tehat osztodik siman
amikor eloszor voltam 3,5orat toltuk
masnap "enyhen" be volt durranva a kezem...az ujjaimat mar nem is ereztem
1 szo mint 100 dowling uber rulz -
Integra
titán
egy kis up
cégen belül szeretnénk bowling versenyt csinálni majd a mammutban, szóval az alap feltételek meglehetősen jók. alkohol növelésével csak még jobbak lesznek..
a lényeg, hogy szeretnénk csoport és egyéni versenyt is indítanihogy van ennek a hivatalos menete? sorsolás és kiesés, vagy körverseny és sorren a legtöbb bábuszámmal, etc...
valaki szaki elmesélhetné, hogy valamennyire official módon hozzuk össze ezt a dolgot -
SQX_Barto
addikt
a teke és a bowling nem ugyanaz, ugye?
egyrészt a bábuk felállítása más, másrészt bowling-golyóban vannak lyukak, tekegolyóban pedig nincsenek... csak akkor a teke miért bowling angolul
tekéztem anno kicsit fősulin, megtetszett nagyon, bowling nehezebben megy, igaz azt csak kétszer játszottam, de az elengedés meg a lyukak nehezítik a helyzetet...
de ha a teke bowling angolul, akkor hogyan találok tekét UKben -
Flow
senior tag
üdv. jártam itt már korábban is, most aktuális lenne a téma. Golyót venni... de milyet és honnan... furatni... de hol és mennyiért (korábban valami 8k körüli infót kaptam)?
Köszi!
-
parandroid
félisten
A témából Ent kérésére töröltem néhány hozzászólását.
p
-
ent
őstag
Használt és új bowling golyók AKCIÓS! áron eladók. Akit érdekel keressen.
Közelítő árak: használt Columbia Messenger Ti Low 15lb 13k - 2 hónapos 1x tömött
Úgy érzem magáért beszél...
-
ent
őstag
válasz
adathalmaz #159 üzenetére
Ua a számot hívd fel!!!!!!
-
adathalmaz
csendes tag
tud valaki ajánlani Pesten megfizethető oktatót?
-
adathalmaz
csendes tag
Sziasztok...
Végig olvastam a fórumot... Néha pályára is eljutok... Egyre jobban kezdem érezni a sport szépségét... Kérdésem, hol lehet itt Pesten bowling felszereléseket venni... Cipő, golyó... Illetve, ki a legprofibb lyuk fúró?
Előre is köszi a segítséget...
-
luby
csendes tag
Halló Kedves Ent!!!!
AMF selejtező?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- PS3 Slim 4.92 HEN, Telepített játékokkal - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest