Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kiskp

csendes tag

válasz tisa89 #185 üzenetére

Véleményem szerint nem biztos, hogy a golyóval, illetve a golyón lévő lyukkal van gond. Bár én jobb kezes vagyok, de hasonlóan hosszúak és vékonyak az ujjaim, de nekem még egyszer sem dagadt be az ujjam. Gondolom, ha szorulna és a gurítás pillanatában nehezen jönne ki a lyukból, akkor előbb-utóbb bedagadna. Lehet, hogy picit rosszul tartod a golyót, vagy csavarásnál esik túl nagy terhelés a hüvelyk ujjadra. Ezt így nehéz megmondani, lehet nálam okosabb bowlingozók meg tudják mondani, saját tapasztalatom szerint, nekem akkor szokott fájni az ujjam, ha valami rosszul csinálok és túlságosan megerőltetem őket. De ekkor sem a hüvelyk ujjam, hanem a másik kettő. Nyilván minden ember másképpen gurít, máshogyan tartja a golyót, más testtartással, más helyzetben (van aki csúszik, van aki beáll, mint egy cövek) engedi el a golyót. Az biztos, hogy a saját kézre fúrt golyó, nagyon jót tesz, mert tényleg pont a kezedhez van méretezve és meccs közben sem viszik el mások.
    Ha jól tudom másképpen kell kifúrni a golyókat ha az ember jobb vagy balkezes, de valószínű ez inkább csak a kanyargolyóknál érvényes.
    Most én is épp golyókeresésben vagyok, és mindenképpen 14-eset szeretnék. Korábban a kezemre fúrt golyó is 14-es volt (kanyargolyó), most 13-assal (egyenes) gurítok.

Új hozzászólás Aktív témák