Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Kalandor: Habemus papam
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Pajac: Átlátszó fém
- sziku69: Szólánc.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskp
csendes tag
Én is kb. két évig nyúztam az enyémet (14-es), de valami rejtélyes oknál fogva levált belőle egy tenyérnyi darab. Előbb csak arra lettem figyelmes, hogy hajszálvékony repedés van rajta, aztán 1-2 héttel később dobás után, nem adta vissza a golyót a gép. Végül mikor visszajött hiányzott belőle egy darab. http://kpdesign.hu/broken-bowling-ball/
Már beszéltem a gyártóval, azt mondják ez nem normális, ilyen jellegű törés, most van folyamatban golyó cseréje, csak kicsit nehézkesen és lassan megy a dolog.Szóval Nekem ettől az apró kellemetlenségtől eltekintve nagyon bejött a Strom golyó. Az elején furcsa volt Vele gurítani, mert sima házi golyóhoz voltam hozzászokva, de később belejöttem és sokkal kényelmesebb volt úgy játszani, hogy pont a kezemre volt fúrva a golyó. Miután eltört, vissza kellett térnem a házi golyókra, és sokáig megerőltető volt Velük dobni, teljesen máshogy kellett hozzáállnom egy-egy gurításhoz, ráadásul a 14-esről vissza kellett váltanom 13-asra.
Most ezek közül szemezek, de igazából nem tudom milyet vegyek:
http://www.stormbowling.com/products/balls/fast
http://www.stormbowling.com/products/balls/hy-road
http://www.stormbowling.com/products/balls/second-dimension
Mindenképpen 14-est akarok, de lövésem sincs a közelben hol lehet Storm golyót szerezni... -
pbujna
aktív tag
Én sajnos úgy jártam, hogy "bepaliztak". Ezért is írtam, hogy mindig kérdezz egy profit a vásárlás előtt.
Az enyém ilyen: [link]
Storm Blue Thunder 16lbs
Nem mai gyerek. Sopronban vettem használtan, de jó állapotban. "Tömve" 50 EUR-ért...
Ausztriában fúrták a kezemre. 2 éve játszom vele. 2 hónapig szenvedtem vele, aztán lassan hozzászoktam.Egyébként én ezt néztem ki magamnak: [link]
15-öst fogok venni, ha találok egyáltalán... -
kiskp
csendes tag
-
pbujna
aktív tag
Sziasztok,
úgy látom, nem igazán pörög a topic mostanában.
Az én javaslatom a bowling golyóra. 11-12-est mindenki felejtse el!!!
Max kezdő amatőr hölgyeknek ajánlott a 12-es.Aki már saját golyót szeretne, az kérje ki a bowlingpályák közelében található profikat! Soha ne vásárolj magadtól, "hirtelen felindulásból"! Akkor biztosan át fognak verni, és rábeszélnek a boltban valamilyen ezer éves golyóra. Ez általában akkor derül ki, amikor már a kezedre fúrják, és megkérdezik, múzeumból vetted-e a golyót!
Miután a kezedre fúrták a golyót, nem fogod nehéznek érezni a gurításoknál sem. De azért ne rögtön 16-ossal kezdj! Minél nehezebb a golyó, annál nagyobbat üt a bábuk között.
Javaslat:
férfiak: 14-15.
nők: 12-14.Ha elmész valahova, és házi golyóval játszol, mindig az ujjadnak megfelelőt válaszd! Sajnos általában az én kezemre a 12-es passzolt, a nagyobbakhoz nem volt elég nagy a kezem. Ezzel még nehezebb is játszani, mert igaz, hogy könnyebbek, de nehezebben irányíthatók (jobbra-balra dobálja az ember), és nem ütnek akkorát a fák között.
Éppen ezért érdemes saját golyót venni!
Kanyar golyó: speciális magja miatt kanyarodik a pályán
Spare golyó: általában 2. gurításnál ajánlott. Egyenesen lehet vele gurítani, így könnyebb célozni vele.
Házi golyó: a bowlingpályákon található golyók. Szórakozáshoz jó, de semmi több...Ha bármi kérdés lenne, szívesen válaszolok rájuk. Nem vagyok profi, inkább lelkes amatőr...
Folyt köv...
-
Tchi
újonc
Hali,
Amatőrként az véleményem, hogy nem kizárólag a testsúlyod a lényeg.
Milyen erős a karod, a csuklód? Milyen a stílusod?
Ha nagy erővel, sebességgel gurítasz, akkor elég a 12-13-as, ha kevéssé, akkor 1-2 fonttal nehezebbet ajánlok.A hüvelykedet nem értem, ilyet még nem hallotam.
Remélem, hogy csak valami véletlen, múló probléma.
-
Tchi
újonc
válasz
dragonfx #188 üzenetére
Hali!
Bár nem vagyok szakértő, de talán röviden ez a lényeg:
Az egyenes, vagy spire golyó homogén, azaz teljesen azonos anyagszerkezetű.
A kanyar, strike, vagy hook golyóban típustól függően van valamilyen "ellensúly", ami a golyót a felpörgésben segíti.Ami a vásárolást illeti én két webshop-ot ismerek.
http://annobowling.hu/
http://www.bowlinvest.hu/
Az utóbbi helyen a kezedre is fúrják 3-4 ezer Ft-ért.Ami a 140-150 pontot illeti, ha kezdőként ez az átlagod, akkor szerintem tehetséges vagy, de hogy jobb legyél, edző kellene.
Ezzel az átlaggal egy amatőr mezőnyben akár az első egyharmadban lehetsz. -
lemcsi
tag
Úgy látom ki van halva a topic.
Miskolcon van valaki, aki szokott járni játszani ? -
kiskp
csendes tag
Véleményem szerint nem biztos, hogy a golyóval, illetve a golyón lévő lyukkal van gond. Bár én jobb kezes vagyok, de hasonlóan hosszúak és vékonyak az ujjaim, de nekem még egyszer sem dagadt be az ujjam. Gondolom, ha szorulna és a gurítás pillanatában nehezen jönne ki a lyukból, akkor előbb-utóbb bedagadna. Lehet, hogy picit rosszul tartod a golyót, vagy csavarásnál esik túl nagy terhelés a hüvelyk ujjadra. Ezt így nehéz megmondani, lehet nálam okosabb bowlingozók meg tudják mondani, saját tapasztalatom szerint, nekem akkor szokott fájni az ujjam, ha valami rosszul csinálok és túlságosan megerőltetem őket. De ekkor sem a hüvelyk ujjam, hanem a másik kettő. Nyilván minden ember másképpen gurít, máshogyan tartja a golyót, más testtartással, más helyzetben (van aki csúszik, van aki beáll, mint egy cövek) engedi el a golyót. Az biztos, hogy a saját kézre fúrt golyó, nagyon jót tesz, mert tényleg pont a kezedhez van méretezve és meccs közben sem viszik el mások.
Ha jól tudom másképpen kell kifúrni a golyókat ha az ember jobb vagy balkezes, de valószínű ez inkább csak a kanyargolyóknál érvényes.
Most én is épp golyókeresésben vagyok, és mindenképpen 14-eset szeretnék. Korábban a kezemre fúrt golyó is 14-es volt (kanyargolyó), most 13-assal (egyenes) gurítok. -
tisa89
csendes tag
sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni. Heti 3 alkalommal járok bowlingozni barátaimmal illetve édesapám baráti társaságával. Most már sokadik alkalomra ugy jöttem haza, hogy bedagadt a hüvelykujjam. Nem találok megfelelő golyót a pályán, lehetséges a hosszú vékony ujjaim miatt. Balkezes vagyok, balról jobbra csavarok. Első kérdésem az lenne, hogy a 84 kilómhoz hányas golyót ajánlatok (nem beszélve milyet a csavarásom és a balkezességem miatt)? Második pedig, hogy szeretnék golyót vásárolni, amit a kezemrefúrnak. Hol találnék ilyen helyet ahol nagy a választék (szép mintás, jó minőségű golyók) illetve a jó szakember? Mekkora összegre számíthatok?
Válaszotokat előre is köszönöm!
üdv:
István -
dragonfx
veterán
hétvégén megint voltunk és ujra sikerült egy egész szép 153at csinálnom volt benne nem is 1 hiba.
3 strike 4 spare volt benne. -
dragonfx
veterán
na uppp
nem is gondoltam van ilyne topik.
én is szeretek játszani mondjuk kezdő amatőr vagyok.
kb negyedévente 1x játszunk.mi városkapuhoz járunk 3400é vagy diákkal 1700é egyértelmű ezzel.
én a 11-12es lasztikat szeretem. eddig 19.9 volt amivel dobtam.van mit gyakorolni. rekordom 135.
tegnap nymtunk 3 kört.6an voltunk 2öt megynertem.és a másodikba 131 volt.ugy hogy volt 3 strike, 2 spare és 5ben 1 maradt csak fenn.durván rekordot döünthettem volna.nem jött össze.pesten hol lehet golyót venni és mennyiért?milyne márkák vannak és miylne minőségűek ezek?mi eza lyukfurás?hga veszel egyénileg cisnálják neked meg??
hol lehet még olcsón bowlingozni bp.n??
-
arpadkiss
újonc
Sziasztok,
Én is mester embert keresnél bowling golyó fúrásához.
Jó egy éve kaptam egy golyót ajándékba (búcsúajándék az ex kollégáktól) de természetesen lyukak nélkül és azóta sem találtam mestert aki elkészíti.
Az alapgond az, hogy a golyó Szegeden én meg Prágában.
November 14-15-16-án viszont újra Szegeden leszek és szeretnék végre a végére járni és bowlingozni is vele.
Itt említettek egy szegedei nevet: Földvári Imre. Valaki megadná az elérhetőségét?
Esetlőg ő tud segíteni? Természetesen megfizetem a lyukkészítés árát.Szóval ha valainek van megoldása Szegeden vagy a környékén Bowling golyó megfúrására, ossza meg velem.
-
kiskp
csendes tag
Sziasztok!
Golyót szeretnék venni, mert a jelenlegi golyóm tegnap megadta magát, és így a felületéről levált egy tenyérnyi darab. A kérdésem az lenne, hogy milyen márkájú golyót javasoltok, van-e lényegi különbség, az egyes gyártók golyói között, illetve milyet javasoltok? Egyáltalán mi az élettartam egy ilyen golyónak? 1,5 évig bírta. Egy vékonyka hajszálrepedéssel kezdődött, talán egy másik golyó neki mehetett vagy nem tudom. 14-es golyóm volt, egészen pontosan ez: http://www.stormbowling.com/products/balls/royal-lime
Most is hasonlót, vagy jobbat szeretnék. Ötlet, javaslat? -
rbsz
újonc
Új bowlingos oldal, itt próbálj pályát kerseni!
www.bowlingvilag.hu[link] -
Grass
aktív tag
Hol lehet pesten bowlingozni? Három helyet ismerek; Mammut, DunaPlaza, Pólus. Ezeken kívül, esetleg a körúton valahol?
-
Vekiboy
tag
Sehol senki? Miért ilyen kihalt ez a fórum?
-
Vekiboy
tag
Ma sikerült megdönteni a saját "rekordomat", 6 strike egymás után, a vége pedig 206 pont lett.
-
Csalamade
csendes tag
Sziasztok!
Ma voltam életemben először bowlingozni de nagyon megtetszett a játék. Főleg, hogy aláztam a többieket. Elsőre sikerült 118 pontot szereznemJó mondjuk a többi 4 ember sem volt valami túl profi
Az egészben csak a cipő zavart nem szívesen húzom fel mások után. Tudnátok ajánlani egy budapesti boltot ahol lehet cipőket venni? Nem kell túl profi egy pár ezer ft-os is megteszi
Csak saját legyen.
-
Integra
titán
up
-
Picco
addikt
gyöngyösön a "plazaba" egy bowling, nagyon jo foleg h hetkoznap 16-oraig dikkedvezmeny is van, 1000/ora/palya ami szvsz olcso, nameg az ember ugy sem megy egyedul tehat osztodik siman
amikor eloszor voltam 3,5orat toltuk
masnap "enyhen" be volt durranva a kezem...az ujjaimat mar nem is ereztem
1 szo mint 100 dowling uber rulz -
Integra
titán
egy kis up
cégen belül szeretnénk bowling versenyt csinálni majd a mammutban, szóval az alap feltételek meglehetősen jók. alkohol növelésével csak még jobbak lesznek..
a lényeg, hogy szeretnénk csoport és egyéni versenyt is indítanihogy van ennek a hivatalos menete? sorsolás és kiesés, vagy körverseny és sorren a legtöbb bábuszámmal, etc...
valaki szaki elmesélhetné, hogy valamennyire official módon hozzuk össze ezt a dolgot -
SQX_Barto
addikt
a teke és a bowling nem ugyanaz, ugye?
egyrészt a bábuk felállítása más, másrészt bowling-golyóban vannak lyukak, tekegolyóban pedig nincsenek... csak akkor a teke miért bowling angolul
tekéztem anno kicsit fősulin, megtetszett nagyon, bowling nehezebben megy, igaz azt csak kétszer játszottam, de az elengedés meg a lyukak nehezítik a helyzetet...
de ha a teke bowling angolul, akkor hogyan találok tekét UKben -
Flow
senior tag
üdv. jártam itt már korábban is, most aktuális lenne a téma. Golyót venni... de milyet és honnan... furatni... de hol és mennyiért (korábban valami 8k körüli infót kaptam)?
Köszi!
-
parandroid
félisten
A témából Ent kérésére töröltem néhány hozzászólását.
p
-
ent
őstag
Használt és új bowling golyók AKCIÓS! áron eladók. Akit érdekel keressen.
Közelítő árak: használt Columbia Messenger Ti Low 15lb 13k - 2 hónapos 1x tömött
Úgy érzem magáért beszél...
-
ent
őstag
válasz
adathalmaz #159 üzenetére
Ua a számot hívd fel!!!!!!
-
adathalmaz
csendes tag
tud valaki ajánlani Pesten megfizethető oktatót?
-
adathalmaz
csendes tag
Sziasztok...
Végig olvastam a fórumot... Néha pályára is eljutok... Egyre jobban kezdem érezni a sport szépségét... Kérdésem, hol lehet itt Pesten bowling felszereléseket venni... Cipő, golyó... Illetve, ki a legprofibb lyuk fúró?
Előre is köszi a segítséget...
-
luby
csendes tag
Halló Kedves Ent!!!!
AMF selejtező? -
ent
őstag
Ha ívesen szeretnél gurítani, akkor először egy strike golyót kell venned, mivel a spare golyó lényege, hogy egyenesen (egyenesebben) tudj vele gurítani. A strike golyóban van mag, ami segíti a golyót az elfordulásban. A spare golyóban alig, szinte nincs mag. De ezt is el lehet gurítani, hogy forduljon, de nem erre való. A furrás nem olyan mint a strike golyóé.
Babzsák: talált, süllyed.
Szegeden van az Imi, ha akut lesz, akkor a telcsi számon amit adtam, elmondja, tud mindent.
Bármilyen golyót be tudunk szerezni, min 10eFt al olcsóbban mint Bp-en. -
net84
őstag
Dehogynem szeretnék ívesen gurítani. Csak egyelőre minden 2-at tudtam úgy megcsavarni, hogy szép íve legyen, és lehetőleg taroljon... Ilyenkor örült is a búrám rendesen
spare golyó? Mi a külömbség? Ezzel lehet íveseket gurítani? Olyankor más a fúrás is igaz?
olyan flakont már láttammost már tudom, hogy mire is kell...
ez babzsákos izé ezek szerint valami olyasmi cuccot (pici kavicsszerű valami) tartalmaz, mint nálunk amik védik a párától a számtech alkatrészeket...
Tatyóból szerintem marad továbbra is a varratott 2 + rakodófakkos változat...szerintem olcsóbban kijövök...
Amint aktuell lesz, ugyis jelentkezem. Megnézem térképen, hogy az elkövetkezendő időszakra tervezett utak valamelyikét nem lehet-e arra kanyarítani...merre is?
Egyébként, ha nekem ez a golyó kell, be tudjátok szerezni?
[Szerkesztve] -
ent
őstag
Ezek szerint nem szeretnél megtanulni ívesen gurítani, csak vérprofi egyenes gurító akarsz lenni?
Ez a golyó spare golyó, de te tudod.
- golyóápoló: egy flakon (bábú kinézetű műanyag flakon), használat után le kell törölni vele a golyón maradt olajat,
- kézszárító: egy babzsák kinézetű nedvességet elszívó anyaggal töltött zacsek. Ha izzad a tenyered és egyébként, akkor kell,
- törlő: golyótörlő: gurítások előtt le kell törölni a golyó felületéről az oljacsíkokat. (nem tlejes, erre van a golyóápoló)
- táska: vannak egyedi tasunkó szapák itt is: bowling.com
Küldök PÜ-t és ha akut lesz, Imi májszert megkérdezed, hivatkozz Márkra, pá. -
luby
csendes tag
Na jónapot!!!
Hogy mi volt itt a hétvégén!!!!!!!!!!!!!! Csoda egy verseny volt! A 16-ba 200-as átlag alatt bekerűlni se lehetett. Nem semmi. Voltak egyes elvetemültek ( pl Puskás Berci ) aki nem általott majdnem 1500-at hajítani a selejtezőben. Ez ám a valami. Na és akkor ne is ugye jött a mi mesterünk és dob vagy 299-et. Ez ugye az utolsó dobásban 9-est jelent és a többiben meg csak strike-ot. Oszt elkövetkezik a döntő. A mi MESTERÜNK megint csak dob egy 278-at. Vazze és ''csak'' 3. lett ezzel a csodálatos játékkal. Gratula! -
net84
őstag
12lb-s golyó kell, az a kényelmes, igaz néha sikerül csúnyán eldobnom, de hosszútávon 2-3 órán keresztül csak ezzel tudok folyamatosan jácccani. A 15-ösel gyorsan kirántja a vállamat.
mindenképpen új golyó kell - [link] <<<ezittenni
az, hogy milyen, arról fingom sincs. Szépen tudok egyeneset gurítani (amíg józan vagyok). Utoljára már nagy ívekben is dobáltam, de ehhez még sok gyakorlás kell...igaz ez megy ittasan is.
Golyóápoló - milyen, mennyi, honnan???
Kézszárító - krém, gép, vagy mi ez?
törlő/törölköző - ezek valami extra anyagból vannak?
Táska - mindenképpen egyedi és varratott tatyót kapna, 2 különálló golyórekesszel + a sallangoknak is egy kissebb...
[Szerkesztve] -
net84
őstag
Üdv!
Rég jelentkeztem...
Ismét esedékessé vált a golyó vásárlása. 2 hete egy 3 órás bowling után csúnyán bedagadtak az ujjaim. Kell már egy normálisra furt ''játékszer''. Kérdés: tudtok-e olyan céget/boltot/ embert, aki nyugat-Mo.-n foglalkozik bowling felszerelésekkel, golyókkal (Brunswick) és fel is tudja furni?
Köszi!
[Szerkesztve] -
ent
őstag
A nyaralás lement, Tunézia 2 hét... Gondolhatod, anyám se ismert meg...
Edzés a 2 héten kívül folyamatosan. Én most két kézzel írok.
De nem volt egyszeű, 39°C volt a pályán is. Ha sok olaj volt fenn, szétfolyt. Ha túl kevés:. megtanultunk a bal 1 s lécról a jobb 34 es lécet megjátszani. Fasza... Mammutban még én se voltam, de azt mondják olyan mint a bécsi, sok pálya, király lesz...
Jó fát neked, és sok szerencsét... -
luby
csendes tag
Kedves Ent!
Én is naon örülök, hogy végre máshol lesz a verseny. Igaz Én még a mammutban nem játszottam.
Most kezdtem nekigyürkőzni a szezonnak. lementem a pályára és kicsináltam a kezem. Én hülye. 1 hónap kihagyás után 10 sorozat, nem vagyok normális. Bal kézzel írok......
Na mindegy, edzek és csavarodok 18-19.én a mammutba.
te hogy állsz az edzésekkel, nyaralás? -
luby
csendes tag
Hy!!!!
Nem voltam még és még szerintem nem is állok olyan szinten, hogy oda lenne értelme elmennem. Vagy nem tom. Egyébként ma beszéltem az Imivel és szerintem fogok járni hozzá. Én szeretném mert úgy érzem, hogy megrekedtem egy ponton és csak egy jó tanár tudna tovább lökni innen. -
ent
őstag
Hát ez ma nem fog menni, képet akartam beszúrni. Vacak munkahely
[Szerkesztve] -
ent
őstag
[Szerkesztve] -
luby
csendes tag
Na mi ez a nagy csend???????? Semmi kérdés semmi kín?
-
ent
őstag
Ki, hogy van az első leckével?? (#51) Van vkinek kérdése? Mehetünk a 2. leckére?
[Szerkesztve] -
ent
őstag
Örömmel tudatom kedves ellenségem, hogy 6. lettem.
Összetettben 3 helyet kúsztam felfelé, 7. vagyok.
A döntőben az első 3 gémig első voltam, 220,203,200 ponttal, majd gurítottamegy 145 öt!
A két nőci beelőzött hendikeppel és így lettem 6..
A meleg kikészített, agyilag azt se tudtam mit csinálok. Tudtam, hogy vmit kell változtatnom, de nem tudtam mit.
Jövő hónap!
pá -
luby
csendes tag
Hát szépen kikaptunk tegnap. Nagyon jók voltak a Berciék!!!!! Ütöttem 737-et oszt 2 pontot fogtam. Volt olyan kör ahol 200 alatt nem lehetett pontot fogni. Van a csapatban egy csinos lány meg ráadásul nagyon jól játszik is. Tekés egyébként. Ütött 806-ot. nem rossz eredmény ahhoz képest, hogy ez volt az első versenye bowlingban.
Hétvégén vasárnap leszek lent és a déli meg az utána levő körben szeretnék gurítani. Te már tudod, hogy mit találtak ki a Petiék? -
ent
őstag
De te meg készülj a hétvégére!!!!!
NEW OIL!!!! lesz a strike-on! -
luby
csendes tag
Ezzel csak az a baj, hogy a Zoli a superligásokat is sponzorálja ott is játszik. Azt mondta, hogyha kiesnek a superligából 2 NBI-es csapatot nem fog fizetni. Tehát ha ők nem jók mi fogunk rákefélni. Nem rossz mi? Márpedig kiesés szélén vannak. Mi meg harcolunk még akár a második helyért is ami osztályozót jelent a superligába.
-
luby
csendes tag
Nem akarok hülyeséget beszélni (pedig néha előfordúl
) de valami hasonló. Nekünk van egy naon kafa sponsorunk aki ezeket az anyagi kérdéseket igen rendesen lerendezi(hála neki)
így pontosan nem tom mi a pályaár. Rendesen egyébként átlagos körül mondható. Viszont a pia olcsó. 1 korsó calsberg söröcske 380 píz!!! Ez sem elhanyagolható. -
ent
őstag
bowlingwest a te embered!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fotók, videók mobillal
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Milyen videókártyát?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest