- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
Új hozzászólás Aktív témák
-
shina
tag
Érthető a frusztrációd, hiszen segíteni akartál, a beígért egyszerűség helyett kaptál egy állandó fejfájást.
Ha mégis lenne kedved futtatni valamit, regisztrálj a BAM!-on. Válassz ki szimpatikus projekteket, sima BOINC kliens telepítése után meg add meg az account managernek (haladó beállítások közt) és kész is vagy.
A BAM annyit fog tenni, hogy automatán beregisztrál neked azokra a projektekre, amik érdekelnek, pont ugyanazzal az e-maillel és jelszóval amit a BAM!-on is használsz (így nem bukod el a kontrollt, de nem is kell egyesével szöszölnöd a regisztrációkkal).
A projekt választáson nem érdemes görcsölni, válassz ki néhány szimpatikusat, nem kell mindegyikre feliratkozni. Én például évekig mindössze három projektben vettem részt, amit idén kibővítettem párral miután a SETI kiesett. Eddig még nem unatkoztak a gépeim és nincs vele teendő, max annyi, hogy néha megcsodálom a pontjaim a statisztikai oldalon.
-
shina
tag
Mindig fut a BOINC géped, vagy csak időszakosan? Amúgy érdekes, hogy bár sok projekt van engedélyezve számodra, leginkább csak néhányból kapsz melót, pedig tapasztalatból tudom a többi is oszt rendszeresen számítási csomagokat.
Gyorsan utána is olvastam a Science Unitednek (SU). Ez egy hasonló fiók menedzser mint a BAM! vagy a Gridrepublic (utóbbit én is sokáig használtam, de most már úgy néz ki nem nagyon tartják karban, így egyesével csatoltam fel a projekteket), azonban van két nagy különbség a SU és a többi közt:
* Sima projektek közti arányok helyett van valami saját algoritmusuk ami alapján döntenek hogy te mit futtass. Ebbe beleszámolják a kulcsszavas (tags) preferenciáidat , de neked ennél több beleszólási lehetőséged nincs.
* Nem a te nevedben hoznak létre fiókokat a projektekben hanem valami véletlenszerű felhasználó/jelszó kombót használnak így nem tudsz magad bejelentkezni később sem az egyes projektekbe és nem is tudod őket csatolni egyenként a BOINC klienshez, ha akarnád. Valószínűleg így a statiszkiai oldalakon sem tudod megnézni, hogy másokhoz képest mennyit és hogyan teljesítesz.Ahogy értem annyira felhasználóbarát akar lenni a SU, hogy lényegében majdnem minden kontrollt elvettek tőled. Szóval nem sokat tudsz tenni amíg ezt használold a BAM! vagy egyedi regisztrációk helyett...
-
shina
tag
Bizonyos projekteknél időközönként előfordulhat, hogy nincs éppen számolni való. Sok projekt egyetemi keretek közt fut, így nem meglepő, hogy nyáron esetleg kevesebb az aktivitás.
Tipikusan minden projekt honlapján van egy projekt/szerver státusz oldal, ahol láthatod hogy éppen mennyi munka várakozik, van folyamatban, stb. Asteroids@ például most éppen üresnek tűnik.
Ezért is érdemes több projektnek adakozni a számítási kapacitást, mert olyan szerintem még nem fordult elő, hogy sehol sem volt számolni való. Mondjuk nem tudom hogy a Science United mi alapján választ, én közvetlenül állítottam be a projekteket a sima BOINC kliensen keresztül és így mindig van munkája a gépeknek.
Hacsak nem valami őskövület gépen futtatsz, akkor nem kell gondnak lennie. Elég gyenge gépeken is elfutnak a projektek, maximum tovább tart egy feladat elvégzése. Csak példaként: nekem az egyik gépem ami BOINC-ot számol az egy leselejtezett vékonykliens két magos Celeron N3010 procival, 8GB RAM-mal, meg valami használt SSD-vel. Nem egy mai darab (2016-os gép és már akkor sem volt izmos amikor kijött a gyárból), de 0-24 fut és szépen gyűjti a pontokat.
-
Csiga69
tag
Hogy pontosan minek neki a git az a projekt honlapjáról (esetleg fórumáról) derülhet ki. Általában azért kell a git, mert a projekt applikációjának van valamilyen nyílt forráskódú összetevője (egy wrapper, egy matematikai és/vagy mesterséges intelligencia algoritmustár / függvénytár / adatbázis / betanított neurális háló, stb) ami a projekttől független, és közvetlenül a github-ról tölti le (azért, hogy mindig a legfrissebb verzióval rendelkezzen).
-
Sorra buknak el azóta is a csomagok, így nem sok értelme van futtatni, ugyanakkor a Science United-nek beragad az a dolog, hogy én CosmologyHome-ot akarok futtatni.
Miért nem ad más projektből számolnivalót, ha látszik, hogy ennyire nem megy a dolog?A csomagok nevei furák: camb_boinc2docker
A faq-ban ezt találtam, de nekem nem mond semmit.
What is boinc2docker?
This is the name for the software which allows us to run Docker containers with BOINC. It can be used to run any code, camb_boinc2docker being one of them. You can follow development of boinc2docker or use it with your own project here: https://github.com/marius311/boinc2docker.Most már nem elég a virtual box, még a Docker-t is telepítenem kellene?
-
Csiga69
tag
Meg lehet nézni valahol, hogy egy-egy projekt mikor frissítette a kódbázisát?
Igen.
A cosmology@home-nak pl. itt: [link]
(a főoldalukról: server -> applications)
camb_legacy: 2015. október 21.
camb_boinc2docker: 2017. december 6.
planck_param_sims: 2016. szeptember 13.
Újraindítással próbálkoztál már? -
Nem feleslegesen. Mert attól, hogy lejár a kiadott határidő, de visszaküldi a géped az eredményt, attól még egyrészt nálad is jóváírják, másrészt nem küldik ki egy újabb gépnek. Vagyis a határidő, az nem végső és végleges határidő, hanem egy tájékoztató határidő.
(Legalábbis amíg én használtam a BOINC-ot, addig így volt. Illetve lehet projektenként is eltérő a munka elosztása/értékelése/osztályozása időbelileg.)Szerk.: na, pont megelőztek. De legalább biztosabbak az állításaink.
-
Csiga69
tag
Ha már elkezdte, nem fogja eldobni, mert vannak projektek, amik még a határidő lejárta után is adnak kreditet, feltéve hogy időközben nem küldte be valaki ugyan annak a csomagnak az eredményét.
Hyperthreades CPU-kon érdemes az egyszerre futó folyamatok számát a CPU magjainak számára (esetleg +1 vagy 6-nál többmag esetén +2) folyamatra korlátozni, mert ez kb. megfelezi a futás idejét.
A BOINC managerben:
beállítások -> számítási beállítások -> számítás fülön:
"Legfeljebb 50%-át használja a CPU-knak" (legfelső beállítás).
A CPU idő maradhat 100%-on (ez a második beállítás)Az 50%-hoz hozzá lehet adni a 100/processzor szálak számát (felfelé kerekítve), és akkor a magok számánál 1-el több szál fog futni. 8 szál (4 mag esetén): 100/8=12.5
12.5 felfelé kerekítve=13
13+50=63% -
Csiga69
tag
A "hagyományos" BOINC managert is meg lehet szivatni azzal, ha túl sok projektet veszel fel bele, vagy túl nagy puffert állítasz be benne (néha elég ehhez két projekt is). A projektek beállíthatják, hogy szerintük az egyes munkacsomagjuk mennyi lebegőpontos és / vagy fixpontos műveletet igényel. Ezt elosztva a gép BOINC manager által mért sebességével kijön hogy mennyi idő kell az adott csomag feldolgozásához, és ebből tudja (tudná) eldönteni a magager, hogy melyik munkacsomaggal érdemes egyáltalán foglalkoznia, illetve a határidejük ismeretében a prioritásukat. De a szükséges műveletek száma leginkább csak becslés, és általában nem is törődnek vele a projektek (eltérő munkacsomagokban is ugyan az az érték van benne). Ezért a BOINC managerbe be van építve egy kompenzációs algoritmus, ami néhány (10) csomag feldolgozása után már tudni fogja, hogy mi az arány a valós, és a feltüntetett műveletek száma között, illetve azt is méri, hogy az idő mekkora részében van bekapcsolva a BOINC. De még ha ezek az algoritmusok helyesen is becslik meg ezeket az értékeket, az csak a munkacsomag letöltése után derül ki, hogy be tudja-e fejezni időben, vagy sem. Ha biztosan nem (illetve ha el sem indult a határidő előtt), akkor automatikusan eldobja a munkacsomagot.
Más: Értelmet csak az emberek tudnak bizonyos tevékenységeknek tulajdonítani, a gépek (beleértve a mesterséges intelligenciát) pedig nem. Egyelőre (szerencsére) még teljesen irreális elvárni és számonkérni a gépeken, hogy -- teljesen önállóan -- értelmes dolgokat csináljanak. Ha majd nem hívjuk mesterségesnek a gépi intelligenciát, akkor majd tudnak dolgoknak értelmet tulajdonítani, és akkor lesz nekünk (embereknek) nemulass. -
Csiga69
tag
Vannak mágneses megoldások erre, de azok nem igazán férnek el egy hűtőventilátorban. Ahol nagyon komolyan veszik a HDD-k élettartamát, ott egyszerűen úgy rögzítik a HDD-ket, hogy a lemezeik (a tetejük) az egyenlítővel (közel) párhuzamos legyen. A hűtőventilátorok pótolhatóak, illetve funkciójukból adódóan nem is szabadon választható az állásuk.
-
Csiga69
tag
a hűtőventillátor(ok)nak szükségszerűen nagyon rövid a tengelye és magas a fordulatszáma, ezáltal a föld forgása miatt állandóan körbeforduló tengelyének végeire a ventillátor perdületmegmaradása mitatt relatíve magas erők hatnak
Ez furán hangzik, ugyanakkor az évek óta működő CPU/VGA/táp hűtőket ez nem zavarja.
De zavarja, csak kb. negyedannyira, és maga a tengely is vastagabb. Az én tapasztalatom szerint minél laposabb egy ventilátor, annál hamarabb megy tönkre ugyanakkora fordulatszám mellett (még az SSO2-es Noctuák is). Átlagos (siklócsapágyas) GPU ventilátorok kb. 1-1.5 évig bírják a folyamatos üzemet, komolyabb 2 golyóscsapágyasok akár 3 évet is kibírnak. CPU-n, tápban és házakban tipikusan 25 mm vastag ventik vannak, amiknek kb 20-22 mm hosszú a tengelye, de egy 12 mm vastag készülékházba kb. 6 mm magas venti fér be, 4-5 mm-es tengelyhosszal, azaz ugyanakkora fordulatszám mellett 4-5x akkora oldalirányú erő hat a lapos ventilátor tengelyének alján és tetején. Ez az erő abból ered, hogy a forgó ventilátor giroszkópként megpróbálja tartani a forgástengelyét, de mivel elforul alatta a Föld (és mivel a ventilátor nem párhuzamos az egyenlítővel, ezért a ventilátor forgástengelye sem párhuzamos a Föld forgástengelyével), a ventilátor tengelye 24 óra (igazából 23 óra 56 perc 4.1 másdodperc) alatt egy kúp palástjának szeletén halad "körbe", és ezért a tengely folyamatosan erőlteti a ventilátor forgástengelyét az új irányába. -
Csiga69
tag
Azt lehet tudni valahonnan, hogy melyik projekt támogatja natívan az M1 processzorokat?
Itt van egy összesítő táblázat a projektekről, ebben kis ikonok jelzik, hogy az adott projekt milyen hardver + szoftver kombináción fut. Nincs tudomásom arról, hogy az M1 processzorra lenne natív kliense bármely projektnek.
Elég meggyőző a teljesítménye( pláne a tegnap bemutatott pro és max-é)
A mobil eszközök nem arra valók, és nem is arra tervezik őket (még az Apple sem), hogy tartósan (napi több órán át) vagy állandóan számítások végzésére használják azokat. Különösen az aktív (ventilátoros) hűtésű ultrabook kategóriába eső termékek nem erre valók. Az elektronikája valószínűleg jobban bírja az ilyen használatot, mint a mechanikája, ugyanis egy ilyen lapos készülékben a hűtőventillátor(ok)nak szükségszerűen nagyon rövid a tengelye és magas a fordulatszáma, ezáltal a föld forgása miatt állandóan körbeforduló tengelyének végeire a ventillátor perdületmegmaradása mitatt relatíve magas erők hatnak, ami állandó használat mellett hamar(abb) el fogja koptatni a tengelyt, és zörögni fog a hűtés. -
Csiga69
tag
Van itt egy thread a GridCoin-ról.
Ez egy olyan BitCoin-szerű kriptovaluta, amit a BOINC-ban végzett kutatásokért kapsz. De az árfolyama a béka segge alatt van a BitCoin-hoz képest, szóval ebből nem lehet "megélni". -
Csiga69
tag
az adott projekt statisztikáiban nem jelensz meg egyénként. Ami nem probléma, ha a cél elérése nem jár valami (erkölcsi/anyagi) nyereménnyel. Pl. a distributed.net RC5-72 titkosítás feltörése.
(Bár semmi sem tiltja az ilyen irányú felhasználását, számomra nagyon furcsa, amikor a BOINC-ot bármiféle anyagi ellenszolgáltatás / nyeremény megszerzése miatt / reményében használják. Érdekes módon a BOINC-os kreditekre épülő GridCoin-t viszont jó ötletnek tartom.)
Összességében ennek az egy kódolt üzenetnek a feltörése biztosan több anyagi ráfordítást igényel, mint az érte járó díj (10.000 USD), és a megtalált titkosító kulcsot aztán semmi másra nem lehet majd használni. Az az egy résztvevő, aki véletlenül megtalálja a titkosító kulcsot, 1.000 USD-t kap, ami meglehetősen valószínű, hogy az ő költségeit sem fedezi. Szóval ez tulajdonképpen nagyon hasonló a lottózáshoz, csak egy tudományos hókuszpókusz szépen elfedi ezt, ezért valójában egy fokkal még rosszabb is annál.
Ha már titkosított üzenetek feltöréséről van szó: ennél egy fokkal hasznosabbnak tűnik számomra az a projekt, ami annak a néhány még visszafejtetlen üzenetnek a feltörésével foglalkozik, amit a II.-ik világháborúban küldtek az enigma titkosító eszköz segítségével. Bár most épp nincs munkacsomag kiosztás ebben a projektben, mert az előző adag hibás volt.
Mivel a BOINC oldalán hangsúlyosabb mint a "mezei" kliens üzemmód, sanszos, hogy erre terelik a népet. Vagy csak a segítőkész kíváncsiakat, akik nem akarnak/tudnak a projektek között választani?
Hát ez engem is meglepett, amikor először láttam. De azóta legalább látható helyen van a link a BOINC közvetlen letöltéséhez, mert egy időben meg se lehetett találni. Egyértelműen (és bevallottan) az ennek a célja, hogy kiszélesítsék a résztvevők körét, egy "bolondbiztosabb" kliensprogrammal. Van egy jópár projekt, aminek sikeres futtatása viszont komolyabb odafigyelést igényel (driver és egyéb update-ek telepítése, megfelelően erős hardver stb.), ott ezek a résztvevők csak ontják a hibákat a projektre. -
Csiga69
tag
A hagyományos klienst használom, mert azzal közvetlenül tudom beállítani, hogy melyik projekthez akarok csatlakozni (nincs sok, amihez csatlakozom). Másrészt amikor kezdtem, még BOINC sem volt, csak a SETI, meg SETI hider
. Annak idején az is trauma volt számomra, amikor a BOINC-ra át kellett térni, persze utólag már nem így látom, de akkor az volt. Most hasonló trauma lenne áttérni a Science United-re. (nem is tudom, hogy ott egyáltalán lehet-e egyéni profilt létrehozni, vagy mindenki ugyan abba számít bele.)
-
Csiga69
tag
Két generációval ezelőtti kártyát már nem érdemes venni, akkor sem, ha a technikai paraméterei anno jók voltak. Amikor megjelenik egy új generáció (mint most az RTX 30xx sorozat) akkor érdemes venni használtban az előző generáció valamelyik top kártyáját jó áron. (most pl az RTX20xx sorozat bármelyik tagja.)
-
Csiga69
tag
Quadro-t nem éri meg venni, mert egyrészt rohadt drágák, másrészt a BOINC-os alkalmazások a "gamer" azaz GeForce sorozat képességeinél többet csak kevés kivétellel igényelnek. (minthogy gamer videokártyából nagyságrenddel több van, mint professzionálisból, ezért az előbbiekre érdemes koncentrálni a szűkös fejlesztési erőforrásokat.)
Technikai paraméterek tekintetében mindenből a jobb a jobb
Persze ez az adott alkalmazástól függ, de nagyobb memória sávszélesség ajánlott (ezzel együtt jár a több RAM is), gyorsabb RAM szintén jól jön (főképp egy gyorsabb GPU-hoz), de már eleve olyan kombinációban gyártják ezeket, hogy nagyon egymáshoz nem illeszkedő GPU konfigurációt nem fogsz tudni venni (=nincs DDR3-al szerelt RTX2080Ti).
Ezek mellett (főképp a csúcs kártyák esetén) a jó hűtésre (GPU+ház) is érdemes figyelni, vásárláskor a jobbat választani, illetve az üzemben tartás során is (rendszeresen tisztítani, időnként cserélni a hővezető pasztát). OC-s kártyát érdemes venni a jobb hűtése miatt, majd szépen vissza kell venni a power limitjét (elsősorban nyáron), hogy halk legyen a hűtése (ezzel növekszik az élettartama), illetve sokkal jobb lesz a fajlagos energiafogyasztása (pl. 25%-kal kevesebb áramfogyasztás mellett csak 10%-kal lassabb egy kártya). -
kingabo
őstag
Persze. Írom ide off-ben, hátha másokat is érdekel a dolog
Először lekéri a "FahCore_a7
" nevű futó progit. (nálam ez a F@H kliens FahCore_a7.exe, a név a kiterjesztés nélkül véve) A "-ErrorAction SilentlyContinue
" kapcsoló csak azért van, hogyha nem futna a progi (mert új csomagra vár), akkor ne dobjon semmi hibát, mert nem találja. Ezután megnézi, hogy a process nem null-e (-ne = not equal), vagyis fut-e. Hu fut, akkor ellenőrzi, hogy a prioritása "BelowNormal
"-e (ez felel meg a 6-osnak, az idle: 4 és a normál: 8 között van), ha nem akkor pedig beállítja. A PriorityClass-t találtam aminek így szövegesen lehet megadni a prioritást. Van még a BasePriority, aminek számokat lehetne megadni, de az csak olvasható.
Windows-on a saját nevedben futó progiknál használható a script, vagy admin módban futtatva.
Ütemezés: progit indítson, a program/script-hez be kell írni, hogy powershell, a paraméterekhez:-ExecutionPolicy Bypass -File D:\priority.ps1
. Az első azért kellett, mert nálam nem aláírt ps scripteket nem lehet futtatni, a -File után pedig a script elérési útja van. Az időzítés nálam így néz ki: [kép]
Remélem érthető lett. -
kingabo
őstag
Tegnap este elgurult a gyógyszer és powershell-ben összeszenvedtem egy scriptet, ami beállítja a F@H kliensnek a prioritását úgy, hogy a BOINC szépen felfüggessze a futást. Majd ezt beütemeztem, hogy fusson le 10 percenként, így új csomag indulás után is beállítja a megfelelő prioritást.
Ha valakit érdekel itt van a ps script:# -ErrorAction SilentlyContinue: don't throw error when F@H Core is not running
$process = get-process -name FahCore_a7 -ErrorAction SilentlyContinue
if ($process -ne $null)
{
if ($process.PriorityClass -ne 'BelowNormal')
{
$process.PriorityClass = 'BelowNormal'
}
} -
kingabo
őstag
Nálam windows-on is előjön ugyanez a dolog. Azóta találtál megoldást erre a problémára?
Azért kérdezem, mert sokszor akár fél napig is tarthat mire kapok új F@H csomagot, ilyenkor a BOINC elindíthatna számításokat, majd amikor újra kapok csomagot, akkor leállíthatná. Csak sajnos F@H-ban "full power"-re állítva a számítást is túl alacsony a priorítása, hogy a BOINC számításba vegye, így egymás mellett fut több számítás. -
kingabo
őstag
A fórumukon azt írtak csak vga-ra van csomag, procira nekem kiadott vmi totál más csomagot.
Lehet bennem vana hiba, de ~44% (100-56,4 a tétlenség) a proci használatod a képen, ebből 25% a bionc, marad 19% a minden másra. Ez kevesebb, mint a beállított 25%.(#1238) Gersomn: nem értelek. 100 éves intel gpu-m van, amit nem támogatnak, procira legutóbb, amikor néztem volt kliens. Hiába "érdemesebb" azt futtatni, ha én csak a roziban tudok segíteni.
-
Moonline.
aktív tag
-
-
westlake
félisten
-
Ahogy néztem a honlapjukat (scienceunited.org) és a leírásukat, nem is regisztrál be téged sehová. Vagyis ez egy olyan projekt, amely magában egy olyan projekt, hogy 'ő' felügyeli a számításaidat. Vagyis Te annak a "scienceunited" projektnek dolgozol, ami számoltat veled mindenféle 'alprojektet'; de csak a SU projektben termeled a pontokat. Azon az oldalon lehet is regisztrálni, és gondolom, akkor a beállításokat is lehet menedzselni; de mivel engem hidegen hagy, így nem néztem rá ilyen mélységben az oldalra.
-
-
-
-
Bohus
aktív tag
Guglin rákerestem, jogosultsági probléma lehet a háttérben. Itt az írják, hogy a BOINC projektkönytárak tulajdonosának egyeznie kell a futó process tulajdonosával.
-
Nimrod
addikt
A 8-as verziónak ez a lényege: "This version finally gives us the ability to process data from multiple sources, including the Green Bank Telescope."
Csak GPU és Android-os verzió még nem tudja. Bár mintha én láttam volna a GPU-s gépemen is 8-as csomagot feldolgozni, viszont lehet GPU-t nem használta még.
-
westlake
félisten
BOINC alatt valóban nincs.
#1166: Ezen mért csodálkozol? A világban még mindig azok vannak többen, aki inkább pénzszerzésre használják az erőforrást, nem pedig karitatív célokra.
Bitcoin Utopia 150,546,487.5 GigaFLOPS (656 user) GPU
GPUGRID 1,662,275.3 GigaFLOPS (2206 user) GPU
World Community Grid 464,967.1 GigaFLOPS (55.637 user) CPU -
westlake
félisten
BOINC-kal futtatva a Gridcoin tárca alig használ CPU időt. Ha nem "piszkálod" a klienst, akkor megelégszik körülbelül 1%-kal. Én ezt nem nevezném bányászatnak. Pontosan arra gondoltam az elején én is, hogy a BOINC-kal próbálják meg "eladni" ezt a coin-t, de nekem nem tűnik átverésnek.
-
westlake
félisten
Biztos, hogy nem. Miért kellene ahhoz egy külön coinfajta és egy tárca? Amit te írsz, ahhoz néhány sort kellene módosítani a BOINC-ban, vagy egyszerűen csak bele kellene tenniük a supportot a készítőknek. Egyébként meg miért csak a Bitcoin? Van ugye ezer féle már. Meg eleve miért számíta, hogy milyen projektet futtatsz a BOINC-on belül (whitelist)? Ez jóval bonyolultabb még több napnyi nézelődés után. Legalábbis nekem.
Lehet, hogy érdemes lenne a dolognak egy külön topikot indítani. Mondjuk addig nem akarok vele komolyabban foglalkozni, amig nem értem meg a működésért. Lehet, hogy valóban csak egy újabb cionfajta. -
Nimrod
addikt
Én annyi logikát látok benne, hogy alkalmazáselőzményekről van szó, tehát ha újratelepítenéd vagy ki-be kapcsolod a BOINC appot, akkor tud megkezdett csomagot folytatni, meg a fiók beállításokat sem kell újra megadnod.
Olyat ugyanis már láttam, hogy Windows alatt a klienst uninstalláltam, de meghagyta a gépen a work folderét, benne az éppen aktuális csomagokkal amin akkor dolgozott.
-
A "magas prioritás" rész azt jelzi, hogy maga a keretprogram (a BOINC) úgy érzékeli, hogy az éppen adott csomag kiszámítása veszélybe kerülne a jelentési határidővel kapcsolatban; így azt mintegy előre veszi a fontossági sorrendben (mármint hogy a jelentési határidő lejárta előtt meg lehessen csinálni a számításokat).
Ez főként akkor szokott előjönni, ha túl sok csomagot szed le a gép, és azok között sok a rövid jelentési határidővel bíró - vagy ha az ember ritkábban használja a BOINC-ot, és így a keretprogram úgy érzékeli, hogy pl. a napi 30 perces számítási idővel nem lesz kész a csomag péntek reggelig (a jelentési határidőig). Ekkor nem fogja a szokásos váltogatását csinálni csomagok és különböző projektek között (a beállítások közötti ehhez csatlakoztató adatok ilyenkor nincsenek figyelembe véve); hanem akkor addig, amíg a határidő veszélyben van, addig azt a csomagot (vagy azokat a csomagokat) fogja csak számolni.
-
Nekem soha nem volt ezzel bajom. A BOINC (és az adatbázis könyvtára is) egy külön meghajtón van; és bármikor újratelepítem a BOINC-ot, mindig a megfelelő könyvtárakat megadva az install résznél simán folytatta, ahol abbahagyta. Egyszer akkor volt gond, amikor előbb indítottam el a BOINC-ot, mint ahogy az opti cuccokat felraktam - ekkor hibával elszállt a dolog (hiszen máshogy számol az opti és a gyári motor is); de a meg nem kezdett csomagokkal nem volt gond. Hasonló módon elszállhat hibával a dolog, ha szintén először indítod a BOINC-ot, és csak utána másolod vissza az adatbázis könyvtárát.
Egyébként tapasztalatom szerint ha installnál már meg tudod adni, hogy hol van az adatbázis része, és ezt már akkor fel is ismeri, akkor onnantól nem lesz vele gond. Viszont Win->Linux átállásnál mindenképp gond lehet; hiszen más a használt fájlrendszer is, és más maga a motor is (vagyis nem fogja felismerni az egyik a másik dolgait). -
kingabo
őstag
Úgy látom w7-en vagy. Én így szoktam menteni és visszarakni winstallkor:
mentsd le a c:\ProgramData\BOINC\ könyvtárt
winstall
másold vissza a könyvtárt, ÉS adjál a Felhasználóknak írási olvasási jogot (telepítéskor egyedi jogokat ad a könyvtárra, amikre egy guid-dal hivatkozik, viszont winstall után ezek már nem léteznek)
Boinc telepítés
1. indítás előtt esetleg lődd ki a netet, hogy ne jelentse a kész csomagod hibásként, ha valami mégsem működne
---> ha gond akkor a könyvtár visszamásolástól újbólEsetleg egy próbát tehetsz másik gépen vagy virtuális gépben (pl xp mód, hamar megvan).
(#1089) Ric4m0nd: azért nem mindegy, hogy egy félórás csomag vagy egy több napos veszik kárba!
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
Létezik vmi official mentő alkalmatosság? pl. Le lehet menteni valahogy az aktuális állapotot, hogy azt visszatöltve folytassa azt?
Nekem nem sikerült. Anno próbáltam csak a könyvtárat lementeni/visszatölteni, de számítási hibával eldobta. Most van egy kész csomagom, amit szerverkarbantartás miatt nem tud feltölteni, de egy új op. rendszer lenne telepítve rá, ami nem várhat sokat.
Vagy nyugodjak bele, hogy ez ennyi volt, az adott csomagot buktam? -
Következő probléma: Sima user-ként nem indul a virtualbox:
Callee RC:
E_ACCESSDENIED (0x80070005)Gondolom a a BOINC turkált bele, mert az Atlas-t virtuális gépen futtatja. Adminként be tudom röffenteni a Virtualbox-ot, de és sima user-ként is szeretném használni. Felejtsem el, vagy mit állítsak be? A host egyébként egy 64bites W8.1.
-
Ric4m0nd
aktív tag
A BOINC csak egy keret, a reakció VBOX-on belül fut le, ahogy írtad. Képfájlt letölti és futtatja. A sebessége nem lesz gyorsabb mintha a VBOX-on kívül, közvetlenül az OS-ben futna, ugyanis csak korlátozott magot használ a CPU-ból. A képfájlhoz pedig nem ad hozzáférést, hogy beállítsd.
-
Pontosan. A különböző projektek (majdnem) mind különböző tudományág különböző részében segítenek egyes feladatoknak számolni. Van fizikai, matematikai, de egészséghez és akár időjáráshoz (klíma-számítások) kapcsolódó is - és akkor a földönkívüliek keresését nem is említettem
.
Vagyis át kell gondolni, hogy mit szeretnél támogatni, melyik mellé szeretnéd a számítógéped egy részének kihasználatlan teljesítményét áldozni. Ha pedig nem tudsz választani, akkor bökj rá valamelyikre, és kész. -
Az első kérdésedre nem tudom a választ; de a másodikra tudok adni tippet:
Ha nem akarod használni a honlapon beállított profilokat, hanem saját opciókat szeretnél, akkor a BOINC-on belül (Eszközök/Számítási beállítások) mindent átállíthatsz úgy, hogy neked a legjobb legyen (és ezzel felülbírálhatod bármelyik honlapon beállított profilt is). Persze, ez Windows alatt működő tanács, Linux alatt még nem próbáltam BOINC-ot futtatni; így nem tudom, mennyire lehet más ott bármit is beállítani. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Drum 'n' bass
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest