Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
buherton #1733 üzenetére
Igen, ez a szoctámos dolog ez sajnos mindig igy megy. Öcsémnek is volt pár cifra esete a HÖK-el. Mindig jönnek az ilyen hülye mellédumák, aztán ha nagyon erőszakos vagy, és látják, hogy nem adod fel, hirtelen mégiscsak megnézik azt ujra, aztán előkerül a pénz, meg a többi
Mondjuk nála annyiban volt cifrább, hogy megitélték neki a lét,de csak nem akart ideérni
Azthizsem ezt hivják lopásnak -
Nyugdíjas
nagyúr
Itt mindenki Kandós?
Én koptatom a NIK padjait egyedül? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Vitaleas #1640 üzenetére
Hát én konkrétan ki szoktam készülni tőle. Nyilván viszagidőszak táján ez fokozottan igy van.
Ha gondolod konkrét kérdésekkel nyugodtan bombázz meg, már 2.éve nyomom ezt a szakot.Igazából mivel esti a kutya nem nézi ott vagy-e. Egyik órán sem, kivéve persze laborfoglalkozásokat. Szóval ha nagyon ügyi vagy, és tudsz tanulni only jegyzetből előadások nélkül, és birod a dömpingtanulást (sajnos nekem egyik sem megy, igy be kell járnom, ami nem túl "időtakarékos"), akkor végül csak vizsgaidőszakban kell komolyabb időmennyiséget ráforditani.
Az meg, hogy maga a téma "nehézsége" mennyire megterhelő, az ugye abszolút személyfüggő. Pl. nekem a programozással kapcsolatos tárgyak elég könnyen mennek, meg a villanytant is bekajáltam viszonylag könnyen,de pl. az analízist nem veszi be a gyomrom.
Mondom... Ha van konkrét kérdés, zúditsd nyugodtan
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én mindig sokat hallgattam, hogy a neptun igy egy xar, meg amugy milyen egy vacak,de én valahogy mindig elvoltam vele eddig.
Most meg tárgyfelvételi időszak eleje óta nem értem, hogy miért dobja az összes térgyra, hogy nincs kurzus-jelentkezési időszak. Próblgattam minden nap, nem is tudom megmondani miért.
Erre láss csodát!
Ma, nem tudom mi változott meg,de fel tudtam venni a tárgyaimat, pedig már éppen beterveztem ebédszünet helyett egy kirándulást a TO-ra(ez tartott eddig vissza, hogy enni jobban szeretek).
Csak pislogtam
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
lajafix #1605 üzenetére
Pedig kicsit hasonló cipőben járok én is. Sőt egészen.
Én is webes szoftver-fejlesztésből tengődgetek(részben még nemde szerencsémre ugy néz ki, ebből meglesz a betevőre való), és szintén nem sok hasznát fogom venni a főiskolán tanultaknak. De ha már belemásztam befejezem, persze ha ez nem közbe derül ki, hogy nem sok hazsnát fogom venni eme pápírosnak, akkor bele sem kezdek. -
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igaza van a kollégának,de valahogy engem meg az zavar egy kicsit, hogy minden szakmai tárgyam csipőből megvan (fizikát, villanytant is beleértve). Programozásból, egyebekből asszem szerénytelenség nélkül állithatom, hogy verem az átlagot, és gonosz
analízis miatt szopok itt
Nade ez már csak ilyen...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Tamadán #1586 üzenetére
Hasonló helyzetben vagyok én is, bár nálam van halvány remény.
buherton: Van, hát. 1., és 2., illetve Elektro, meg Digit is.
Tamadán: Én részemről szerencsémre már most egészen jó helyen vagyok állásügyileg, szóval nekem egy plusz ez a diploma már. Én lehet elteszem pár év múlvára
Sajnos neked nem tudok segiteni, mert nem is vágom a KVK-s viszonyokat eleve... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
toronydaru #1579 üzenetére
Pedig azok
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
toronydaru #1574 üzenetére
Nem nagyon tudsz hogy rákészülni. Ha elmondom, hogy miylen tárgyaink vannak, elborzadsz
Ugyis ugy van felépitve a tananyag, hogy itt megalapoznak mindent előbb elmélettel, nagyon alapoktól.
Amire érdemes nagyon rágyúrnod az a matek (főleg Analizis tantárgy, ami gyakorlatilag függvényeket, és azokkal való baxakodást jelent), esetleg matematikai logika (Diszkrét Matematika tantárgy).
Esetleg Fizika jöhet még jól azok közül, amit ott tanultok. Ez főleg a Villamosságtan miatt (teht az iylen részeket érdemes megtanulgatni. Ohm törvény, csomóponti törvények).Ezek azok a tárgyak amikből sokan elvéreznek első félév(ek)ben.
Ha ezeket vágod, nagy bajod nem lehet. Szakmai részt itt uygis megoldják, inkább ezekkel kell törődnöd szerintem.
Főleg a függvényekkel, sögfüggvényekkel kerülj közelebbi barátságba, mert az analizis az ún. "szórótárgy"
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én csak abban bizom marhára, hogy lesz NIK-en is Analizisből kerezstfélév, mert már nagyon túl lennék rajta baxja meg. Ezen kivül mindenem megvan, aztán haladnék már tovább
Az élet apró örömei: hülyegyerek(ez én vagyok
) már annak is örülne, ha felvehetné harmadszorra a tárgyat
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Xantomas #1535 üzenetére
Jajja de jó, hogy ez a barom a NIK-en nem tanit, vagy legalábbis nekünk nincs közünk hozzá
Sajnos én nem vagyok egy jámbor gyerek. Sosem verekszem,de nem átallok igen csúnya szavakat hangosan használni tanárokkal szemben (középiskolában is volt belőle problémám, de rosszul viselem az ilyen viselkedést).Valószinüleg az ingujjas húzására ennyit válaszoltam volna higgadtan: "Tűrje fel maga, ha meri. Próbálja meg nyugodtan..."
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Xantomas #1507 üzenetére
Azért én estis vagyok, itt más a helyzet
De ont ezért szomorú estiseknek aztán lofax jár itt, egy szavunk nem lehet semmilyen ügyben. Elve döntésképtelenek vagyunk, mert a fele bagázs sosincs itt.DM=Diszkrét Matematika
Az egyetlen normális matek tárgy szerintem
Kifejezetten szeretem, sosem gondoltam volna ezt egy matekról....
-
Nyugdíjas
nagyúr
Inkább azért jó, ha túl vagy az elején, hogy:
1. túl legyél rajta, ha sikerül
2. hamar kiderüljön, ha kell menned pótra (esetleg pót-pót-ra)
3. egyáltalán legyen időd pótra jelentkezniÉn jártam már úgy, hogy eltököltem az időt, és a vizsga után 2 nappal volt a pót. természetesen vizsga nem sikerült, és utána lóhalálában tanulni 2 napa alatt nem egy élmény...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
énvagyok86 #1489 üzenetére
Milyen tantárgyból?
Egyébként legtöbb tanár felteszi a neptunba az eredményeket. -
Nyugdíjas
nagyúr
Tényleg elég macera. Én meg estis vagyok, és tényleg annyira lexarják, hogy mi nem rohadunk benn egész nap a suliban. Kb. nulla infot tudnánk meg,ha nem mennénk mindennek külön, magunktól utána. Én is értem, hogy az életre nevel,de hát na ....
Cicco: Ez tényleg nagyon ronda lett
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Xantomas #1413 üzenetére
Jó ez a blog, kár hogy nekünk NIK-eseknek kevésben aktuális,de nálunk is csinálhatna valaki ilyet
Egyébként igazad van, én sem kifejezetten ezek miatt helyeseltem a kollégának, inkább az iskolai bürokrácia, és a neptunnal kapcsolatos szivásokra gondoltam, mikor azt irtam, hozzá köll szokni.
Az infos tanároknál nálunk azért még nem láttam olyat, aki ne tudott volna egy projektort (vagy amivel épen dolgozik) kezelni. Közgázon, vagy matekon azért már inkább. Dehát na!
Majd ahogy mondod akiknek ez a szakmájába vág jobban azok amjd tudják ezt (is). Nekünk is vannak fiatal(abb) tanáraink, náluk én mondjuk élvezem a "naprakészségüket",de az alapozás nélkül cseszhetnénk a felsőbb éves tanulmányainkat
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jah, persze a hotspotot megtaláltam, csak azthittem az a WPA-s is használható, mert mintha lett volna valami ilyesmi kiirás a TO-n tavaly,de akkor nem hordtam a notit, de lehet azóta lett ez a hotspot. Mind1 végül. Lényeg, hogy akkor az van. Működik, és kész
Te egyébként nappalis vagy?
Ki ph!-s kollégával együtt, és milyen szakra jártok?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
lajafix #1394 üzenetére
Ááááh, a csoportban egy értékelhető lány van mindössze,de a lényeg, hogy nemtudom miért az épületben egy csomó ténfereg
MÁS: Valaki monnya már meg nekem, hogy is működik ez a wlan kérdés a suli területén? Most még nem vittem be a notit,de ezentúl fogom, aztán csak azt tudom, hogy van valami regisztráció, vagy mi a nyavaja, hogy tudj netezni... Valaki megsúghatná hogy is megyen ez
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nah megvolt az Analízis.
Tudtam, hogy nem egyedül ismétlem a tárgyat a tavalyi évfolyamból,de hogy ennyire nem egyedül
Egyik tavalyi ismerős kollégával közel 40percel az óra kezdete után érkezvén meg is vitattuk, hogy mi aztán meg nem irjuk újra a szintfelmérőt. Nem is irtuk...
Kiváncsi vagyok tényleg, hogy mi lesz belőleCserjés tanárnéni semmit nem változott. Irni, számolni még mindig nem tud. Jelölésekben pont ugyan annyira következetes mint eddig. Vagyis semennyire
Amit ir még mindig eltakarja a kis aranyos buksijával
Ellenben ami megfigyelést tettem:
Baromi sok csaj mászkált az épületben.
Indult valami új ilyen "csajos" szak, vagy hirtelen ennyi leány érdeklődik az informatika iránt?
Vagy csak áttettek valami könnyűipari szakot ebbe az épületbe, vagy most miva'? Nem mintha bánnám, csak úgy kérdezemCsoporttársak közt is van egy értékelhető idén, ami a tavalyi nullához képest száz százalékos javulás
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hazamész, vagy a kocsmába. Ezt szokták a fiatalok errefelé
Nameg az idősebbek is
Vicces óra az Valival Közgáz. A nő totál KO, szétröhögöd rajta az agyad. Olyan, mintha totál le lenne szedálva. Kb. mint aki megevett egy levél nyugtatót
Annyit csinál, hogy felolvassa a diákat,de nem tudja egyből sosem helyesen elolvasni. Már rég mindenki leirta, mikorra ő fel tudta olvasni egyszer jól. De közben ezeket olvassa már évek óta... -
Nyugdíjas
nagyúr
Éssss igennn
Hétfőn akkor Analízisen már kezdhetem is edzeni az idegeimet Cserjés tanárnénivel. Nyugdijazhatnák már....
Fizikáról, OOP-ről lecsúsztam, pedig de jól jött volna.
Ellenben Közgázra lehet beülök nevetni,mert Valika tartja idén is
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezazzz
Felvették a telefont a TO-n, igy egy hét utánAz élet apró örömei
Tehát igy az utolsó pillanatban talán még tárgyat is tudok majd felvenni a végén, ha nem vigyázok
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
Estis levlisten megy ám a ....&#>[[]\ˇ^˘~
neptun hozza a formáját. 2008-as mintatanterv ami alapján válogatni lehetne fasorba se. Tárgyakat ki sem listázza, csak ha ráfrissitesz 3x,de akkor is mindig másokat
Jah, és a kötelező tárgyaknál nem listáz egy kurzust se, ha rákattitasz. De lagalább idén átdesignolták. A fontosabbTárgyat nem tudunk felvenni? Nem gond az..
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
andr01d #1358 üzenetére
Na akkor mondom, hogy kell megúszni. Nekem sikerült, igy könnyű lesz a fizika
Ugyanis nem leszMivel tavaly még második féléves tárgy volt, igy azoknak akik akkor hasaltak, most van egy kvázi keresztfélévük, ezt jó sokan ki is használták, igy már a hét elején betelt az összes hely. Nekem nem maradt. Nehogy asziggyétek, hogy örülök, csak próbálom elvicceskedni a dolgot
BTW: tényleg nem mondják vészesnek a fizikát amugy. Másik meg, hogy én sokkal jobban szeretem mint az ilyen halálos analizis hülyeségeket.
Ma amugy kifaggattam Marika nénit a TO-n (Nagy haverom az öreglány szerencsére. Sok nemtörődömséget meg lehet úszni a segitségével. Pl. most nem is lehetne már tárgyat felvennem igazából,de megoldotta nekem. Nagyon jófej, érdemes vele jóban lenni.
), aztán kiderült, hogy muszáj mindig valamit variálni ugye, és idén egyben lesz a LinAlg, meg a Diszkrét, ami azért nem jó,mert a Diszkrétem már megvan, de járhatok rá ujra,de legalább 50% már biztos megvan ebből az összevont tárgyból
-
Nyugdíjas
nagyúr
Új hírek...
Idén estis NIK-eseknek kötelező 1. féléves tárgy a fizika és az AAO is... Faxxa...
Még jó, hogy nekem ezeken meg az Analízisen kivül megvan minden. Újak vért fognak pisilniNa megyek, és elmerülök a TO-mocsarában
Remélem megtudom mi ez a kavar...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
lajafix #1347 üzenetére
Van most egy viszonylag fiatal csóka (30körüli), nevét nemtom', de nappalisoknak ő tolta tavaly az analízist asszem. Nálunk is volt bent párszor helyettesiteni, na ő normálisank tűnt.
Diszkrétet nekünk Kárász tanított (szerintem őt sem ismerheted, elég fiatal tanár). Nem vagyok meggyőződve, hogy ő maga is teljesen tisztában volt a nemi identitásával,de ezzel szemben baromi jó tanár. 5-ös is lettem diszkrétből
Mindig alátámasztotta normális gyakorlati érvekkel, hogy mire fogjuk tudni használni, ha ezt megtanuljuk, és úgy mindjárt máshogy állt hozzá az emberfia... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
djirwine #1332 üzenetére
Akkor csoporttársak leszünk
Legalábbis analízis tantárgyból.
Bár én már második éve nyögöm az első félévetSajnos tavaly elhasaltam az analízisen, mivel tudta a fene, hogy kb. mindenhez előkövetelmény
Fel tudtam volna venni vagy 6 kreditet, azért meg nem álltam neki a második félévnek. Szóval erre a tárgyra nagyon figyelj. Sok-sok gyakorlás, és menni fog.
Előadások van, hogy csak 6-7ig tartanak,de ha bekerülsz valami jó szivásos kis laborcsoportba (nemtom minek hivjuk most éppen a tanköröket,mert mindig másnak,de már tavaly sem volt olyan, hogy "tankör"), akkor van hogy 10körül lépsz ki az épületből
-
Nyugdíjas
nagyúr
Juteszembe!
TO-n nekem jól nem vették fel a telefont, amin nem csodálkozok,mert ott se nő már a fő pénteken
Ellenben ha valaki NIK-es, és jár arra megkérdezhetné, hogyha el nem feledi, hogy estiseknek mikor lehet vissza aktivizálni magukat. Hétfőn még hivom őket, meg asszem kapnak egy mailt is,de inkább bebiztositom magam...
Esetleg valami kiirást nem látott valaki? -
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Szasza89 #1269 üzenetére
Jajj ez egy komolyabb vicc volt nálunk ez a matek előkészitő-szintfelmérő dolog. Én remekül mulattam rajta mikor leesett a dolog lényege
Nálunk is küldték a papirost,meg a csekkett(természetesen), hogy fizessek be x pénzt,ha szeretném, hogy elmondják amit nem mondtak el nekem középiskolában. Majdnem mentem is,de meló miatt enm tudtam (már kicsit régebben érettségiztem, mint elkezdtem a sulit itt). De gondoltam amugy is.. Középiskolai anyag. Mit nekem!
Aztán jött a szintfelmérő,ami nagyon-nagyon de fontos ám(meghallgattuk fél órában), akinek nem sikerül annak jajj,és nincs több lehetőség, és mehet máshova, stb...
Nekem sem sikerült természetesen
Ekkor már kiderült, hogy azért lesz lehetőség pótolni,mert azért csak kegyesek itt a BMF-en
Azóta is szólnak mikor kell pótolni.ERGO: marha fontos lehette, tényleg, és sok függött tőle
Persze lehet ez nem minden évfoylamnál avn igy,de ez számomra egy komolyabb vicc volt, igy egy picit bemutatkozott nekem a suli elsőre
-
Nyugdíjas
nagyúr
Hogy pereg a topic, hogy felvettek újakat
Még örültök... -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Xantomas #1220 üzenetére
Nekem szerencsére fussa albérletre,de öcsém is BMF-es (környezetmérnök), és hogy miket meg nem mernek csinálni ezzel a szoctám-kollégium témával... Komolyan mondom a helyében én már pár embert megcsapkodtam volna, pedig én is birka-türelmű vagyok,de ezek a véletlen nem veszik át, és hasonló pofátlan dolgok... Ehhh...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Namost én is kérdezek
Tudja valaki, hogy estin hogy áll a kreditrendszer? Minimum mennyit kell teljesiteni hány félév alatt,illetve van-e limit egyetlen félévre is esetleg?
Köszi előre is -
Nyugdíjas
nagyúr
Ájjájj, közgáz UV
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
raczger #1144 üzenetére
Én plö NIK-es vagyok, mérnök info. Egyelőre még csak az első félévet nyomom, azt is estin.
De esetleg megoszthatom veled tapasztnylataimatHáát őő
Szóval én régi jó szokásomat folytatva tanulni egy szót nem tanultam a félévbenNajó,ez túlzás,de nem szakadtam bele. Szerintem ténylegesen tanulással töltött időm eddig nettó 10óra körül lehet...
Ennek köszönhetően húzósabb tárgyakból el is hasaltam(Villanytan, Analizis, Lineáris Algebra). Többi tantárgy viszont ezzel a módszerrel is meglett, mondjuk lehet van köze a dologhoz, hogy azok érdekelnek is
Főiskolai oktatók azok egy egészen különleges élőlény-csoportot képviselnek,ezt majd te is megtapasztalod. Van köztük normális,és kevésbé normális(próbálok finoman fogalmazni).
Tanulunk-e valamit? Hát nekem szakmai tárgyakból nem sok új volt,dehát ez még csak az első félév,később jön a java....
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest