Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teljesen igazad van
Tényleg még az a szerencse, hogy a hosszú-rövid magánhangzókat nem különbözteti az angol abc-re optimalizált keresőmotor.Valóban nagy nyeltannáci vagyok, mert a mai időkben már nem egy etvasz (vagy legyen etwas) bekapcsolni a helyesírás-ellenőrzőt. Egyébként a helyesírás nagyon jól példázza a máshoz való igényességét is az írójának...
Ferit úgy szeretjük ahogy van. Ő mindig vidám perceket okoz nekem

-
netzoli
tag
Mi ezzel a gond. Ápolt körmei vannak a fiatal embernek

Továbbá van címe és neve egy másik weblapján [link] és a vállalkozás létezik kb három hónapja. Ez ellenőrizhető az adószám alapján itt: [link] Mi ezzel a baj?
Esetleg annyi, ha az a kép a legjobban sikerült munkái közül került ki, akkor baj van. Illetve a jelenleg bejelentett tevékenységei között nem szerepel semmi, ami alapján végezhetne hasonló javításokat. De ez már csak részlet kérdés. És megnézném azt is, hogyan érvényesül a gyakorlatban az, ami a nyitólapján is szerepel, hogy ESD védelem, ROHS, Lead Free. És a pont az Ííí-n, hogy saját állomása van szinte egyedüliként Pest megyében...
Szóval, ha olvassa a fórumot a fiatal ember, akkor a hozzászólásom még akár építő jellegű pozitív kritikának is elmenne. Egyébként meg ....
-
f27
senior tag
Pest megyében szinte egyedülállóan, saját BGA forrasztó állomással dolgozunk, főleg laptop és konzol hibákat lehet hatékonyan javítani a chipset újragolyózásásval, de igazából bármit amin ilyen vezérlő chipek találhatóak, akár videókártyát, még akár RAM-okat is.
Nos resszkessetek pesti szervizek...

-
ielektros
senior tag
Hat inkabb azt kerulik, hogy jogi utan bantani leheseen oket. En negyon sokat ebay-ezek, adok veszek, de inkabb veszek. A nagyon sok azt jelenti, hogy havi 15-20 vasarlasom biztos, hogy van. Sok esetben csak azert hasznalom mert mar megszoktam es kenyelmesen egy helyen latok mindent. De ahogy irtad, valoban rettenetesen a latszatra mennek. Minden szempontbol. Azt viszont meg mindig nem ertem, hogy mi alapjan valszoltak ezt neked. Mennyi negativot adtal az elmult honapokban az eladoknak?
-
ielektros
senior tag
-
ielektros
senior tag
En mar egy masik cegnek kuldtem vissza chipet. Kinyomtattam a hasznalt hoprofilt es ugy kuldtem vissza, ahogy leemeltem az alaplaprol. Tehat nem buzeraltam, felemeletem, bedobtam zacsiba aztan visszakuldtem. Kennye a hajara. Ha a hoprofil ok, es nem indul akkor nem indul. Az elso 6 honapban neki kell az ellenkezojet bizonyitani, a masodik hat honapban nekem kell az igazamat bizonyitanom. Igy szol a jogszabaly. Ennek ellenere en itt barmikor barmit barmilyen indokkal visszakuldtem meg nem volt soha az eletben visszabeszeles vagy visszakerdezes. Persze torekedtem mindig biztosra kijelenteni ilyesmit, hogy rossz es kozel biztos, hogy nem az en hibambol. Mert azert ez egy erzekeny tema.
-
ielektros
senior tag
detto ez a tapasztalat. En 3 perce kuldtem el az egesz see-ic, scotle, jessica, sunny, megatokom bandat. Mostmar sokkal nagyobb reszuk kamu mint eleinte volt. Bar azt eddig is tudtam, hogy nagy kamu az egesz, de ettol eltekintve a chipek mukodtek. Csak USA vagy europai forrasbol veszek chipet, de inkabb EU. Igy van ra 1 ev jotallas is meg igazi SZAMLA
Ugy meg mar nem is olyan draga.Mikroszkop alatt siman latszik a chipeken, hogy ujak e vagy nem. Bar ezt csak akkor tudja az ember megallapitani ha valaha lat egy tenyleg ujat

-
hoax
senior tag
Természetesen lehet baj az Intel chip-el! A helyedben golyóznám...
Viszont a Toshibákkal szokott lenni egyéb probléma is, úgyhogy ne fektess bele túl nagy energiát! Nem egy szívatott már meg! Megjavítom, elindítom, minden rendben... Windows fel, ez nem jó, az nem jó, fagy, stb... -
ielektros
senior tag
De igy nagyjabol ha megnezed, hogy mit irtam akkor ugyan ott vagyok arban.
Nekem 39€ az alap csomag.
- Orszagon belul (Nemetorszag) korlatlan MINDEN, mas szolgaltatok, vonalas szamok etc.
- SMS korlatlanAz extra roaming keret az micsoda? Mert peldaul nemetbol olcson hivom magyarorszagot ez ok, es van 3 magyar telefonszamom amit helyi tarifaval hivhatok. De ha kulfoldre megyek akkor ugye indul a roaming, de en nem kapcsolom ki a netet meg mittudomen azert mert roaming. Altalaban ezek csinaljak a 60-70 euros szamlakat. De ilyen hasznalat mellett szerintem az sem sok. Az alap dijak azok kecsegtetok sok helyen, csak mi jon meg a tetejere az a kerdes sokszor.
-
30 nap a reflow, 30-60 nap a reball, 60-90 nap a rework. A chip-re 60-90 napot ad a beszállító, nem vagyunk jótékonysági hivatal, hogy további garanciát adjunk rá mint amennyit mi kapunk.
Meg a másik, hogy megmondjuk az ügyfeleknek, hogyha hangos a venti akkor hozzák be, mert gond lesz idővel. Persze, hogy akkor hozzák be mikor már lefőtt minden BGA a gépben, mert a ventilátor ki van tömve filccel
Mikor megjegyzem, akkor meg felháborodva közlik, hogy nekik nincsen arra idejük, hogy fél évente ide hordják a gépet... 
A reflow-t tartósságát inkább az alaplap gyártója válogatja; AMD-s Dell-ben nem is próbálkozunk már vele, mert ott tuti kihal 2-3 hónap alatt (oké, akkor már nem lenne garanciális, de rendesen szeretjük a dolgokat megcsinálni) ASUS-okban (F5-ös és K50-es széria) meg kizárólag a reflow a "menő" ott hamarabb "mállik" szét a gép minthogy tönkre menjen megint. MXM-es kártyákat szinte kizárólag reflow-zuk, ha nem volt hozzájuk nyúlva. Ha babrálták, akkor le kell venni de főképp azért mert ki kell pucolni a flux-ot/gyantát/libazsírt/elefántspermát a chip alól

-
f27
senior tag
33ora neha keves tenyleg felenk is,kiveve ha szemelyesen hozza mert akkor ugye csak 1ora van a muveletre kb.
5het viszont akkor sem kell ha az alkatReszt akkor gyartja epp honkong
Mas....
A legtobb szerviz kb 100bol 99,9% uk max egy ramot tud kicserelni hetek alatt.
Akik bevallalnak valos javitasokat azmeg mind kuldi valos szervizbe.
-
ielektros
senior tag
Ugy ertettem, hogy a 3.3V akad ki es indulgat ujra nem a laptop. Ha a 3.3V feleled akkor utana teljesen stabil a gep minden hiba nelkul. Valami a standby aramkor kornyeken lehet, de se rajzom sem semmim.
Ha megjott a 3.3 es elinditom a gepet majd rogton leallitom akkor minden ok. A 3.3 csak akkor nem indul vissza ujbol ha kihuzom a tapot. Mi a rak ez

-
-
ielektros
senior tag
En ugy allok, hozza, hogy "kinai" alapbol hazudik csak neha teved. Van sok kontaktom ott es ha okos vagyok nem jarok rosszul. De igazabol barmira rahazudnak barmit. Mindegy hanyszor rendeltem, mennyit uzleteltunk, nekik van igazuk... De azert szerencsere a merleg pozitiv, csak a kirivo esetek engem is szettudnak rendesen cseszni...
Nem a kabel az sajnos. Hallom, ahogy indulgat a 3.3V de "kiakad" es leall, majd probal indulni ujra. De tenyleg hallani egy kicsit mint amikor egy nagyobb aramkort zarlatba inditgatsz. Talan a tekercsek zaja.
-
robick5
tag
Ez az északija volt ? Ha igen vedd le a délit is,valszeg ott lesz a bibi,chip nélkül nem próbáltad ? Nálam már alap,hogy bga leszed,lap próba chip nélkül,ha nem indulgat újra akkor chip vissza ,és ha megint hibázik bga le kukába belevág,másik chip. Új chipet már nem éri meg rakni rá,de vannak ilyen chipjeim ha minden igaz még alaplapon,kiforrasztatlanul.
FUJI lapokon. -
"Ilyen alapon a BGA-zásért se illik 8 ezernél többet kérni mert van aki itt annyiért megcsinálja.."
És ez így is van. Sajnos pont azon megy a szájtépés legtöbbször itt a topic-ban, hogy jön egy-két hőlégfúvós kontár és ily módon lenyomja az árakat. Sajnos nem tudunk mit tenni, követnünk kell. Mert ha hagyjuk, hogy "elszívja" a munkákat előlünk (attól nem félünk, hogy szakmai konkurenciát jelentene) és utána meg megkapjuk a barnára sütött IC-s alaplapokat az ügyfelektől akkor már nem lesz mit javítanunk. Így inkább megcsináljuk olcsóbban az egyszerűbb munkákat és próbáljuk elégedett ügyfelekkel/sikeres javításokkal lefedni a piacot .
-
Ez még hagyján, de hozzák a null kilométeres 4 magos Lenovo-csodát, hogy 70 fokos benne a proci és ordít a ventije, Már kétszer volt szervizben, egyszer procit cseréltek, egyszer alaplapot. Persze semmi változás... Aztán a gazdája elhozta végső elkeseredettségében a gépet; csupán annyi baja volt, hogy a hűtésén alul a barna maszkolófólia 2-3 mm-ert rálógott a proci magjára

-
-
Benji77
aktív tag
Én általában azt vettem észre, hogy inkább azok a pad-ok jönnek le könnyen, amelyek nincsenek használva,bekötve.
Az biztos, ha pucolásnál nem jön le, akkor később se szabadna neki. Az óngolyónak kell annyira rugalmasságot adnia, hogy ne szakítson fel pad-et. Természetesen ha szükséges a hűtés módosítás, akkor azt is meg kell csinálni.
Én takarításnál adok neki még alsó fűtést + ólmos ónnal áthúzom mielőtt végleges takarításra kerülne sor.De ez csak az én véleményem.
Nem biztos, hogy mindenki így gondolja.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Kuponkunyeráló
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Spórolós topik
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN Z1 Plus Seasonic 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3127, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Tényleg még az a szerencse, hogy a hosszú-rövid magánhangzókat nem különbözteti az angol abc-re optimalizált keresőmotor.

Egyébként a reball segített.
Mikor megjegyzem, akkor meg felháborodva közlik, hogy nekik nincsen arra idejük, hogy fél évente ide hordják a gépet...

)