Hirdetés
- Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
- Bambanő háza tája
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #151687 üzenetére
Nem az alap dolgokra gondoltam igazán, s természetesen lebutítottam egy dolgot. Természetesen a kötelező cseréken kívül értve, a szívómotor (akár dízel is) messze többet el tud menni aprólékok nélkül, mint a CR dízel, de ez teljesen normális is, hisz azért egy CR dízel nem kicsit komplex.
-
norbert1998
nagyúr
válasz Aljasvip #151688 üzenetére
Annyival nem okosabb a mechanika. A motor szinte ugyanaz, a futómű ugyanaz az egyszerű elől Mc, hátul csatolt. Nincs 4control (szóval azért mégsem teljesen fullfull), azaz négy kerék kormányzás. Fékek elvileg az enyémbe is hátra 50 ezer per pár plusz betét plusz munkadíj. 20 ezerből megoldottam az egészet, szakszerűen. A szervizetlésétől nem félek. Csak a Megi eladási nehézségeitől.
Az alkatrészek miatt dobj már egy privit, megnézem, mit tudok okozni neked
-
senior tag
válasz norbert1998 #151685 üzenetére
Azt nézd még meg, hogy mennyivel drágább lenne szervizelni a felsőbb kategóriás Lagana-t a "népautó" Mégane ellenében. Talán nem annyira ritka típus, hogy annyira drága legyen bele minden, mint pl egy A6/A8 Audi-ba, de érketnek meglepetések.
Én most abba futottam bele, hogy vettem egy hibátlan Mégane 1-est, ami 1 éve volt utoljára nagyszervizben, semmi baja nem volt. Számítottam rá, hogy majd költeni kell rá jövőre, mégiscsak 19 éves már.
Most szóltak, hogy az egyik féltengely cserés lesz az ABS gyűrű miatt - ami hála égnek rá van hegesztve a féltengelyre ennél a típusnál -, ez egy jó 100k csupán, valamint az 1 éves váltó tartó bakot (kutyacsont) is megette, ez szintén 20k.
Nem örültem, csak olajcserét terveztem be erre az évre. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #151685 üzenetére
Ott is van vezérlés, lánc, szíj, stb.. Ott is van mire figyelni.. Ha kap rendesen olajat, akkor.. na.
A CR-nél is sok függ attól, hogy volt használja, ha kifogsz egy karbantartott, ingázós autót, a kkor azzal valszeg sokkal kevesebb gondod lesz, mintha egy városi, vásárolni járós dízelt vennél meg.
Véleményem szubjektív...
-
norbert1998
nagyúr
válasz xatos3 #151684 üzenetére
Azért egy szívóbenzin elég fájdalmas lenne, ha 200 ezer körül a megbízhatatlanság jeleit produkálná szerintem
Ott konkrétan csak benzin legyen és megy, egy CR dízel azért ennél jóval összetettebb. Persze a lényege nem ez volt a mondandódnak, hanem hogy te magad is érzed, miről beszélek, amikor azt mondom, megbízható. A Megi-vel több, mint 30 ezret mentem én is már.Költözni úgy költöznék, hogy vagy ideiglenes helyre, attól függ, merre tanulok tovább, vagy pedig véglegesre (legalábbis jó sok évre véglegesre), de akkor építek saját házat. Ez utóbbi még arrébb van mindenképpen.
De valóban, én is hajlok az autó felé. 2-3 száz pénzt kéne rátenni talán. Bár nekem a Megi a fejemben még 900-at ér, de annyiért úgyse viszi el senki. Az egy ilyen lépcsőért mindenhogy ajándék. De motort is akartam cserélni. Az most így csúszásra kényszerül ezáltal, jogsi úgyis áprilisban lesz.
-
xatos3
senior tag
válasz norbert1998 #151683 üzenetére
hát én lekopogom, de a 200 ezer km-t mindjárt elérem a 4es golfommal ami 1.6 benzin
és 173 óta hajtom 3 éve, évente 2-3szor kellett szervizelni de mindig ilyen kis 10-20 ezres apróságok voltak semmi komoly, amik 1 nap alatt kész is voltakebből kiindulva valóban nagyon kecsegtető egy megbízható jó autó modell
a költözés meg... ha most is van autód, az átírja szerintem a prioritást, hiszem van kocsid csak szintetlépnél
ehhez képest a költözés az akkora változás mintha eddig nem lett volna kocsid és most már lenne
ugyanakkor mind az ingatlan piac, mind a használt autó piac az utóbbi hónapokban rohamosan drágul és az előrejelzések is azt mondják hogy csak rosszabb lesz a helyzet
TALÁN azt mondanám hogy az én szememben az autó győzne 55-45 arányban.
De ez az én véleményem, a kontextus amivel dönthetsz, az csak neked van meg.[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
norbert1998
nagyúr
válasz xatos3 #151682 üzenetére
Az egyetlen dolog, ami miatt agyalok rajta, az a közel 40% kedvezmény, amivel hozzájutok. Persze, tetszik az autó, de az is igaz, hogy én is komolyabb futóműre, motorra vágyom, de ez majd akkor, ha megvan az önálló lakhatásom, és végeztem a tanulmányaimmal, vagy legalább olyan jövedelem áll emellett, ami ezt megengedi.
Viszont ha ez az ajánlat nem jött volna, nem vennék semmit sem, nem is agyalnék máson, a Megane-nal az otthonról való különköltözésem finish-éig nem akartam semmit kezdeni, mert bizton állítom, hogy még egyszer ennyi km belemegy bármiféle hiba nélkül, dízelpárán járva. Kényelmes, jó benne a zene, és bármikor elindulnék vele akár Moszkváig is, ha valaki azt mondaná, most kéne menni, hiába 13 éves, de azért egy Laguna mégis magasabb színvonal.
-
xatos3
senior tag
válasz norbert1998 #151681 üzenetére
én más szempontok alapján nézek egy autót, nekem csak a motor a futómű és a vezethetőség számít meg ilyenek, meg hogy legyen kényelmes az ülés, férjek el a kocsiba
ezért is álmom hogy legyen egyszer egy VR6 4 vagy 5 golfom 4motion hajtással
szóval én csak "sablon" segítséget tudok adni:
egy nagy lapra kezdj el pro kontra listát írogatni és nézegessed a szempontokat, szerintem segíthet a döntésben[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
norbert1998
nagyúr
Most akartam menni a következő hetekben motort nézni már végre... Az a nagy igazság, hogy nagybátyám autójában elment az üzemanyag nyomás szabályzás. Természetesen egy csatlakozó volt, megcsináltam. Ekkor beszélt róla, hogy ő szeretné már cserélni az autót, de odaadná nekem áron alul, mert nincs kedve magánszemélyekkel szórakozni, és ennyiért venné be kereskedő. Egy 2010-es full extra 3-as Laguna, 110 lovas 1.5 dCi, 213 ezer km-rel. Eléggé vonz az ötlet. Nekem egy fapados 2-es Megane van, 86 lovas 1.5 dCi, 2008-ból, 228 ezer km-rel. Nem kéne sokat ráfizetnem, de amíg a Megane el nem megy, addig a motorvásár teljesen kiesik a pixisből. Akkora dilemma, hogy hihetetlen.... Név szerint 1 millióért odaadná az autót. Dízel 3-as Laguna bőven 300 ezer km alatt nincs 1,6 millió alatt a hahun. Megérné... Ti mit gondoltok? Félek attól, hogy sokat bukok a Megane-on. 😦
Mert az a Megane tényleg patika. Csont száraz motortér, rozsdafolt mentes a teljes alja, a motor gyakorlatilag mint az új. De nem hiszem, hogy nagyon megfizetnék már
Az enyémben az alapáras ABS, elektromos szervó, 4 elektromos automata ablak ütközés érzékelővel, elektromos fényszóró magasság állítás és tükörállítás, tükörfűtés, manuális klíma extrákon kívül én raktam bele tolatóradart, nappali menetfényt és Xenon-t, 12 V-os csatlakozót a csomagtartóba, valamint tempomatot
Abban ezeken kívül van ESP, ASR, kanyarkövető bixenon (enyém statikus, illegális, de projektoros a lámpatest), kétzónás digitklíma, félbőr belső, ülésfűtés, szabadkezes kártya (gombnyomkodás, kulcskártya kézbevétel nélküli nyitás, indítás, elég, ha a zsebedben/táskádban van), TomTom BT multimédia, navigációval, jóval itelligensebb fedélzeti számítógép, mind kijelzőfelbontás, mind funkcionalitás terén.
Haver év elején vett így felszerelt Megane-t ezzel a motorral és évjárattal 1,5 millióért. Másik haver 2008-as 3-as Lagunát, de fapadosan, 1,2 millióért, szintén év elején
szintén ezzel a motorral, csak DPF nélkül -
xatos3
senior tag
válasz xatos3 #151672 üzenetére
Victor A (Corsair)
Oct 19, 2021, 14:58 PDT
Hello XY
The keyboard team has reached out to me we don't carry ISO keycap kits at the moment I apologize for the inconvenience.
Kind Regards,
Victor K,Thank you for choosing Corsair.
Az utolsó sor a legjobb
eközben a valóságban:
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
CJ4567
nagyúr
Ilyenkor örülök, hogy az óccó Redragon K552 RGB világítása szoftver nélkül is tökéletesen állítható. Van szoftvere, de az angol nyelvű szerint nincs billentyűzet csatlakoztatva a gépre, a portugál viszont működik. Viszont nem tud többet, mint amit a billentyűzeten a gyorsbillentyűkkel meg lehet csinálni.
No Sana No Life
-
xatos3
senior tag
hackeeeee te hogy oldottad meg, hogy valódi 5.1 legyen (hívhatjuk dts-nek is)
a számítógépen? vagy már teljesen irreveláns mert almázol?[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #151675 üzenetére
Ukban használnak ansi-t is de az iso sokkal elterjedtebb
a uk iso, a ger, és a hun teljsen egyforma, csak windows beálíltástól függ, hogy amit leütsz, az mit fog csinálni
ezért van az hogy amazonról vettem k70 mk2 UK iso*t meg universális gyári keycapet fehéret és mindenből megvan ami kell, és teljesen magyarként tudom használni
csak bosszant hogy a corsair is meg az ipon is szarik az egészbe és olyan bortányosan idegesító buta válaszokat adnak hogy egyértelmű a bullshittelés
szóval nekem a valódi bajom az, hogy azért kell kínlódni meg amazonon vásárlogatni, mert aki a fontos székben ül, az vagy dilettáns, vagy tojik az egészbe - ez meg az igazságérzetemet bántja nagyon
meg most komolyan jobban ismerem a termékpalettáját a corsairnek mint a supportos, az azért elég ciki
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
HSM
félisten
Meg miért nem szabványos az alsó sor... Btw, engem is csak leráztak, mikor panaszkodtam a K70 RGB v1-el, hogy a szoftverük zabálja a gépet, anélkül meg elég soványka a világítás... Azóta boldog és elégedett Ducky tulaj lettem.
#151673 hackeeeee : Már van magyar kupakos Ducky is egy jó ideje, olyanról írok. Bár már itt van hozzá a polcon kb. egy éve az UK doubleshot PBT keycap szett. Az ABS "festett tejfölöspohár" kupakok azért annyira nem meggyőzőek, bár meg kell hagyni, elég jól ellátják a feladatukat. Annyiból szokták inkább a német verzió vásárlását javasolni, mert az gyárilag is doubleshot PBT, én kihagytam, mert az árából akkor épp kijött a magyar+keycap szett, mert olcsón tudtam beszerezni utóbbit.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy a UK már ISO, vagy csak én nem értem a US/UK kiosztás lényegét? Mert pl. nekem van egy UK layout-os Omen Spacer-em, az ISO.
A fő gond, h nem hozza be senki sem őket Németországból, azért nincs itthon, csak ANSI. Én ezért rendeltem pl. a Lioncast-et annó, mert Iso. Főként az ár miatt.
Csak a Caseking kap általában ilyet, lehet kizárólagossága van az EU-ban, ezt nem tudom.. Kb. nem fogja őket érdekelni sztem úgy, ahogy a Razer is lecarja ezt.
Sokat olvasgattam a témában annó, még amikor a Ducky-t vettem, amiből pl. sokáig sehol sem volt ISO, csak Ansi.. Aztán már elkezdtek ISO-t gyártani, sőt talán magyar cap-el is ha jól emlékszem, mert volt rá igény.. De a többieket ez nem nagyon hatja meg.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
xatos3
senior tag
2 havonta úgy felcseszem magam hogy rászállok a corsairre az a 15 perc jó stressz levezető
egy korábban megkezdett e-mailezésből a legutóbbi válaszomThis is like the 5th time i contacting corsair support to have answers and only get sandbagging, and anwers like ISO keykaps dont exist.
Corsair CH-9000234-WW PBT Double-Shot Keycaps (US/UK Layout) WhiteYou are the FIRST who is even have the intetion contacting keyboard team.
Why does have hungary ANSI layouts instead of ISO?
I want to know why theese desitions where made, and why this problem not adressed for years.
Why no one cares at corsair, that all distributor in hungary gets the wrong region layout ANSI, why is so hard tho swap to ISO?Facts:
- All hungarian keyboard is ISO layout, like UK, GER, etc.
- I accept that maybe hungarian keycaps are too expensive to produce for this little market, but i cant accept that all other european union countries get proper layouts, and hungary not.
- UK ISO layout keyboards can be used as hungarian 100% (just 5-6 cliking in windows for hungarian keyboard settings) at blind typing, just some keycaps showing other characters, but working as intented.I'm quite sure this questions are loud and clear, despite the small grammar errors that i have.
I really would appreciate a proper answer fot this questions and maybe a reply from a corsair employe who is empowered to make a difference about layouts / regions.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz MiklosSaS #151670 üzenetére
Most már kezdem megszokni. Igaz nem használom sokat. Épp tegnap használta a feleségem is először, elsőre megijedt tőle, de pár perc után megbarátkozott vele.
Ami fura, az a billentyűzet, mármint, hogy command+c van pl, nem ctrl+c, meg ilyen apróságok, de ezeket meg kell szokni.
Véleményem szubjektív...
-
xatos3
senior tag
igen ismerem a cikket, és botrányos, nekem is kellett kábelt cserélnem a 4k tvhez mert tele volt fehér villogó pontokkal a kép
de a mostani már jó fajta szerencsére
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nekem minden eszköz "hangkártya",ami hangkeltésre alkalmas, legyen bármely megoldású/csatlakoztatású.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
xatos3
senior tag
meg egy bizonyos szint felett mar nem minoseg, hanem hangszin meg feszes vagy lagy hangzas stb. van ezek mar reszben a pszihologiai hallas eredmenyei
a szoba akusztikaja meg rendkivul sulyozott a valosagban
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #151658 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy nincs különbség. Azt mondtam, hogy a felső kategória és a prémium között olyan apró különbségek vannak, amit az arres nem ível át.
A budget és a közép vagy felső kategória között nyilván van.De egy laikusnak a Magnat pont olyan jól szól, mint a Kef, Canton, etc.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz xatos3 #151657 üzenetére
Hát nézd.. mondom, több hét után cserélt egy kábelt, úgy, h az asszony nem tudott róla, leültek mozizni, és megkérdezte az asszony, h mi történt, mert valami más.. És, ő is full laikus a témában.
Ha utána olvasol, nem a fapad kategóriában, legtöbb helyen inkább a térérzetről beszélnek, hogy az változik. De mindegy is, engem sem lehet ezzel meggyőzni, mert még nem ültem olyan helyen, és nem hallgattam olyan rendszert, ahol ez számíthat.
Ezért említettem, h HDMI-t próbáltam, ott láttam különbséget.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
xatos3
senior tag
válasz Aljasvip #151652 üzenetére
ha nincs zaj ami a kábelt éri, és nem gagyi akkor normál esetben nem létezik mégjobb és mégjobban szóló
pl most van egy kb 10-15 ezres 10 méteres hdmi 2.0 kábelem a tévéhez
nincs emiprikus bizonyíték arra, hogy ezt ennél lehet feljebb fokozni#151656 hackeeeee xatos3 #151655
legyünk őszinték magunkhoz, ha valami empirikusan nem mérhető és bizonyítható akkor az snake oil the mondthatnám azt is hogy BS
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
úgy érzem a snake oil fogalomra való világításom olyan reakciókat váltott ki, mintha vakoknak magyaráznám azt amit látok
https://en.wikipedia.org/wiki/Psychoacoustics
van audiophilekre való rész is a témában[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #151653 üzenetére
Én úgy mondom, hogy a laikusoknak ez lényegtelen, de amikor van egy több millás szetted, akár mozis, akár sztereós, oda nem 500 Ft-os kábelt fogsz tenni, mert nem.
Nem tudom, mint mondtam, én sem nagyon hiszek ebben, de nem is próbáltam, csak a HDMI-t, ott volt különbség.
Véleményem szubjektív...
-
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #151651 üzenetére
Ez az Onkyo is 22 kg. Előtte a legnehezebb 10 volt.
A kábeles dolog...
Persze, van különbség a 0,5-ös kínai legolcsóbb és a 2,5-es finomszálas között, szó se róla. De hogy egy jó oxy-free finomszálas 2,5-es kábel meg a szén-ezüst kompozit közötti több, mint százszoros árkülönbséget nem jusztifikálja semmi, az olyan biztos, mint hogy itt ülök. Mert hogy a különbség utóbb iettő között nincs annyi, mint az első kettő között, abban teljesen biztos vagyok. A 2,5-es nagyon max 500 ft/méter áron megvan, de inkáb 220-ra tippelek. -
senior tag
válasz xatos3 #151650 üzenetére
Digitális jel esetében pont az a baj, hogy az 1-es még jól indul aztán 0-ként érkezhet meg. Nem véletlenül van sodort érpár az eterhnet kábelekben.
A HDMI manapság már bőven gigabites sávszélesség felett jár, így kulcskérdés a jelveszteség és a zajok kiszűrése. Túlzásokba esni persze itt is lehet.norbert1998 #151649
Értem szavad, én is így kezdenék természetesen de egyelőre elég a kis Genius 2.1 pittyegő, ha hangosodni akarok, meg amúgy is átszoktam Headset-re, hogy ne zavarjam fel a páromat.
Próbálok kevés cuccot felhalmozni, hogy költözéskor ne kelljen kamiont hívni.
Filmezni se szoktunk mostanában annyit, inkább sétálunk kint ameddig az idő engedi. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #151649 üzenetére
Nekem a kicsi denon is már 4K-s volt ,bár azt nem használtam olyan szinten, mint a yamaha-t, de nem is tudta azt.. Viccet félretéve, kb. fele ekkora volt, vagy a negyede, fizikai méretben, súlyban pedig..
Nem akartam ekkorát, de megérte a felárat.
@xatos3: Ez a kábel sztori egy bizonyos szintig érdekes. Nekem van egy kollégám, aki kicsit más ligában hifizik/mozizik, és a párja pedig full laikus. Úgy szokott kábeleket cserélgetni, akár táp, akár xlr, akár sima hangfalkábel, hogy nem szól neki előre, csak viszi, és kicseréli, és a vicc az egészben, hogy Ő is szokta hallani a különbséget, ha drasztikus különbség van.
Laikusként én sem hiszek ebben, de van az a szint, ahol ez számít.
Arról már nem beszélve, hogy Oled TV-n próbálgattunk HDMI kábeleket, és, ott biza én is láttam különbséget. De pl. itt nem kell ennyire messzire menni, a Nanocell TV-re rákötöttem a Series X-et, olcsó szar HDMI kábellel, majd utána Club3D-vel, és hát, volt különbség, főként HDR-ben..[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
xatos3
senior tag
válasz norbert1998 #151649 üzenetére
a snake oil culture brutálisan szennyezi a hifi topicokat
(néha olyan mintha fizetett trollok szennyeznék be a közösséget, hogy megvedd a sok értelmetlen ultradgrága cuccot, hogy aztán placeboban hallgasd a csodát)ezek az emberek egyáltalán nem értenek a fizikához, az elektronikához és őrültebbnél őrültebb misztifikálásokat találnak ki
eleve a hangfal kábelen adott frekis kevert váltóáram megy - ugyebár ettől hangszóró a hangszóró- , szóval te jó ég....
van egy audiofil szakértő ismim, jókat szoktunk mulatni / botránkozni az ilyen állításokon
ami még botrányosan sokszor előjön hogy DIGITÁLIS kábelen ha vastagabb meg szarrá árnyékolt kábeled van akkor tisztább lesz a hang.... azt mégis hogy? a 0 mégjobban 0 lesz az 1 meg mégjobban 1 lesz? XDDD
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz hackeeeee #151641 üzenetére
Elég pöpec erőklödőnek tűnik.
Sajnos kezdek kiszeretni a miénkből. Mert bár bika, 9 csatornán jó sok watt, a hátulja egy kisebb város makettnek is elmenne, DE:
-HDMi 1.3, azaz nincs hangvisszaküldés (HDMI ARC) TV-ből rá, azaz hiába van a pendrive a tv-ben, csak optikán tudom a hangot visszaküldeni bele, cserébe így van 4K (mert az erősítő nem eszi meg, a TV HDMI 2.1-es, jó kérdés, hogy ha a TV-t az erősítő input-ba dugom, működik-e úgy?).
-Nincs 4K, azaz ha a Tanix TX3-ba dugom a pendrive-ot, hiába van HD hang az erősítőn, csak 1080p képet enged az át magán.Tehát amit lehet csinálni: HDMi splitter, így a Tanix-ból a hangot és a képet két HDMi kábelen dobja tova, egyik az erősítőbe, másik a tv-be. Vagy új erősítő. Vagy marad az optika. Utóbbi költséghatékony
Az új TV már meg tudja oldani, hogy a DD és a DTS is minimum 5.1-ként távozzon belőle optikán. Az előző a DTS-t mindig sztereóként dobta ki magából, akárhogy is állítgattam a formátumot, output-ot.
Aljas:
3D szerintem megbukott. Mindent konvertálnak már, és meg is látszik, szar mind. Nem is megyek 3D vetítésre, ha egy mód van rá. Homályos, bekönnyezik tőle az ember, artifactol a két kép egymásba.Azért szerintem egy egészen jó áron be lehet lépni a normális hifi világába. Nem ott kezdődik, amit a sok elvakult ostoba mond a hifis csoportba, hogy a hangfalkábelnak iránya van, meg a cuccaid 10-15%-a árban legyen minimum a kábel ára, és vidd is el őket kötelező olajcserére.... Meg az apád
Egy piaci 5.1-es, respectable brandelt szettel (Onkyo, Magnat, Dali, Canton, stb tehát bármi, ami az LG, Panasonic és stb kramancokon felül van szinte) és egy akár 10-20 éves használt, szintén piaci erősítővel, a megfelelő térben és forrásról nagyon közel lehet kerülni hozzá. Persze panelban vagy társasházban nem tud úgy tombolni a hangfal, hogy a film végére 5 centivel arrébb ment, mert a szomszédok megvernek. Ez érthető. De így ebben a formában akár 200 euróból ott az 5.1. Nem egy ilyen szettünk volt. Yamaha, Jamo, Sony erősítők. Olyan is volt, ami táviranyítóra szervómotorral hajtotta a hangerőgombot hátulról. Tudom, nem nagy cucc, de vicces volt
De persze mi is egy Panasonic házimozi szettel kezdtünk, subládába épített erősítő, különleges kábel a dvd és az erősítő közé, stb. De egész jó volt ahhoz képest. Böszme vastag buci falú műanyag sugárzók
-
senior tag
válasz norbert1998 #151639 üzenetére
Vászon részről számomra az IMAX (nem feltétlen 3D, azt nem mindig szeretem) és a korábban linkelt lézer projektoros az etalon. Próbáltam már kisebb teremben elől ülve elérni ugyanezt a "horizontot kitölti a vászon" hatást elérni, de nem volt az igazi, torz volt a látvány a felfelé nézésből.
A hangokat általában a terem közepére lövik be a technikusok, ezért ha lehet, mindig oda szoktam ülni. Szeretem a "szék beleremegős" érzést, vagy már csak ha van ez a "tremble", annak is szoktam örülni.
Székből eddig az elektromosan állítható amerikai volt a legjobb, meg persze az, hogy nem egymás szájában ültünk, nem lógott bele senki a képbe.Van pár film, amit hiába néztem újra, legyen akár OLED és 5.1, szerintem akkor se adná vissza az élményt. pl.: Gravity, Interstellar, Mad Max Fury Road
Na szóval, én inkább beérem itthon olcsóbban, sorozatokhoz az is jó, arra az évi 2 filmre meg kifizetem a mozit.
-
xatos3
senior tag
válasz jokeph #151646 üzenetére
fú igen régi szép emlékek, meg ugye mekkora varázsa volt a lanpartynak is?
ha 2 darab 100 megabites switchel összekötöttünk 10 gépet már tomboltunk hogy miénk a világ
-
nagyúr
válasz xatos3 #151644 üzenetére
Cimbora épített össze anno a Sulinetes P4-es gépét a meglévő brutál hifi cuccával, hát amikor felraktam neki a The Suffering-et, az első bevillanó emlékképhez olyan hangélmény társult, hogy eldobta magát a székből én meg csak röhögtem...
A kedvenc game-em volt, oda-vissza kinyomtam lehetetlen fokozaton is anno.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
xatos3
senior tag
válasz jokeph #151642 üzenetére
hallod úgy féltem a 2003as doomtol kezdő tiniként ekkora hangfalakkal hogy csak nappal mertem játszani!!!
a régi quake 3 meg CS, hát az osztálytársaim hozzám jöttek át hallgatni a fegyvereket hahahaha
szóval ja telitalálatbtw milyen kis érdekes témázgatás alakult ki itten a hangcuccokról mi?
#151641 hackeeeee xatos3 #151634
te is olyan vagy a hangcuccal mint én:
kitervelsz valamit, megnézed mi rá a keret >>> ALL IN[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
-
nagyúr
válasz xatos3 #151632 üzenetére
Ezen biztos cuccosan szólhatott egy korabeli DOOM/UT.#151638Aljasvip: szerintem is.
2 erősebb gépen 2.1-es cuccos, 2 másik gépen meg sima sztereo USB-s! hangfalacskák.
A hangkártyák roppant változatosak, az újabbakon ALC1220/1200, a régebbieken ALC1150/880/650, stb.
Sőt, van 3 deszkám,amin nincs is hangcucc, azokba egy mezei USB-s alap hangcuccot használok, és kb. nekem tökmindegy is a meglévő hangszóróimmal.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz xatos3 #151634 üzenetére
Nem mindig jobb. Persze papíron igen, de néha van olyan, hogy nagyon babán van masterelve a sima DD/DTS sáv is. Mivel van már mivel, így néha mozizok TrueHD-ban, DTS-HD-ban is, atmos-ban még sajna nem, mert hangfal nincs hozzá, bár az erősítő már tudja.
A Front és a center Canton, a háttér csak Klipsch, de evvan.
Ez szól most nálunk:
Front: Chrono 502.2 | Archive | Products | Canton
Center: Chrono 505.2 Center | Archive | Products | Canton
Háttér: R-14S Surround Speakers | Klipsch
Sub: Magnat Monitor Supreme 302A mélyláda, fekete színben - Octogon AudioFőként a Disney-hez tartozó masterelések általában elég jók, még akkor is, ha alacsony a bitráta, néha néha sokkal több "élet" van a szinkron sávban, mint az angolban, hiába a TrueHD-DTSHD sáv. Ritka, de van ilyen.. Pl. Marvel mozik esetén ez tök jól kivehető. Persze részletek előjönnek a TrueHD/DTS-HD-nál, de néha, összhatásban jobbnak hat a sima Dolby szinkron hangsáv.
Minden csak HDMI-vel, nem optikázok már, szerencsére.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
xatos3
senior tag
válasz norbert1998 #151639 üzenetére
és akkor még nem is beszéltünk arról hogy a rendes 5.1 centerről kinduló effektek visszhangok pl egy kicsi helyen játszódó jelenetben szétterülnek a hangfalakon addig a magyar sokszor csak egy béna mono csatorna ami vagy a centeren szól, vagy lemásolva a mono csatorna jobb és bal frontokra PFEHJ
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
válasz Aljasvip #151638 üzenetére
Mozi élménye alatt mit értesz? Hogy a robbanásoktól remeg alattad a kanapé? Vagy hogy a teljes szemmel látható "mezőt" befedi a vászon? Utóbbi a magyar mozik 90%-ban nincs meg alsó hangon. Én még nem ültem olyanban. Nyilván az otthoni sem tudja ezt. 2,5 méterről nézzük a 165 centis tévét, de a hangélmény azért elég jó. Moziban amúgy is nehéz összehozni a jó hangot, hiszen a betöltött tér majdnem minden szegletén ül valaki, a térhangzást elég nehezen kapja vissza a jobb elől és a bal hátul ülő személy szerintem.
Magyar szinkronokat se mondanám olyan rossznak, de valóban érezhetően erősebb, harmonikusabb egy 480 kbps DD mellett az 1500-as DTS, nem is beszélve a 4500-as digitális HD (DTS MA, Dolby TH) hangokról.
Sajnos az Atmos-t és a DTS:X-et nem eszi meg az erősítő, de kár lenne ezért kidobni, nagyrészt úgyis magyart eszik szegény. (Onkyo TX-SR805) -
senior tag
Az a baj, hogy túl jó a hallásotok, ezért finnyásak lettetek a minőségre.
Én nagyon élvezem az audiofil dolgokat, hallottam pár közepesen jó rendszert, de szerencsére nem kapott el ez a láz, és a PC-n elég nekem egy kis gagyi 2.1 és egy fejhallgató.
A világ összes pénzét el lehet költeni erre (is), amit nálam most a friss jogsi szerzés után épp az autó fenntartása nyel el.@TV
Eddig akármekkora TV-t láttam, jó hangrendszerrel, nem adta vissza a moziélményt. Nem a popcorn-t rágcsáló vagy telefonozó gyökerekre gondolok természetesen.
Az IMAX képét szeretem, de a hangja nem mindig az igazi, de volt szerencsém az USA-ban beülni egy 4K projektoros és Atmos hangrendszeres moziba, az nálam a csúcs eddig. -
hokuszpk
nagyúr
nekem a klasszikus oreg Videoton torony erositoje van az EA6383 van ket DC 2050 meg ket megnemmondomapontostipust Sony hangsugarzo. A ket DC 2050 csipogoja mar reg tonkrement, a melysugarzo ujragumizasakor ki lett cserelve valami tonkretehetetlenre, nemigazan emlexem mit magyarazott akkor a hangszaki
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
DraXoN
addikt
válasz norbert1998 #151633 üzenetére
nekem is csak fülhallgató van... ha ki akarom hangosítani max a monitor saját "csipogóját" tudnám használni aminek a minősége.. tényeg mint ha valami csipogón szólatatnák meg zenét (fájdalmasan sz*r, kínozni lehetne vele embereket, főleg ha a tag audiofil)
De nincs helyem hangfalnak.The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Beretvás
veterán
Az ,hogy csak fülhallgató van még megértem, mert adódhat úgy az élet ,hogy mást zavarna. De az ,hogy a tv nyekeregjen azt nem értem meg, főleg mikor van péz lóvéra...
-
xatos3
senior tag
meg ugye sokan nem tudnak angolul és nem is tudják hogy milyen elképesztő hangminőség különbség van eredeti angol nyelven nézett film vs magyar szinkron ellen
-
norbert1998
nagyúr
Szerintem a helyhiány is lehet. Pc (asztal) sok embernek kell, a helyét még tudja teremteni. De egy 5.1 rendszer sok helyet igényel, például nálam sem fér el a szobámban, viszont amit ki lehet hozni a sztereó rendszerből, azt talán közel sikerül is kihoznom. Magnat front párt egy 50W-os digitális erősítő hajtja, bőven bőven jó hangminőséggel, teljesítménnyel.
Taga is van, nappaliban hátsó háttér hangszórók
Oldalsó hátterek házi építésű hangfalak, frontok Baltlines Audio S-150F, center pedig a fenti Magnat szett centere, illetve egy Magnat sub, de kisebb teljesítményű, mondhatni, az a gyenge láncszem.De egyébként teljesen igazad van. Számtalan helyen láttam, hogy a nagy tv vagy monitor mellé konkrétan hifi sincs, nem komoly rendszer. Számtalan nagy tágas nappalit, ahol a hely ellenére a tv hangszórón keresztül jön a mozi élmény, hiába a 150 centis 4K tv. Szintúgy pc-nél, láttam nem egy olyat, ahol fülhallgató van mindössze, s ennyi. Hogy lehet úgy zenére takarítani?
-
xatos3
senior tag
én 2003 ban már a faterom unitra hifijét használtam pc speakernek
emiatt hogy én ennyire hozzászoktam ehhez, meg azóta yamaha erősítőig jutottam teljes 5.1 taga hangfalszettel ami belépő szint az audiofil világba
illetve amiatt hogy egy realtek driver crackel minden valódi dts-ben szól a gépről, spdif optikai kábelen, (ha utána néztek, win 7 után minden rendes 5.1 / dts mesterségesen tiltva van a windowsban, de kijátszottam a rendszert) néha egészen meglepődök hogy a legtöbb ember meg olyan basic hangrendszert használ a gépéhez, mintha monitorban egy 15 colos első genes LCD-n akarna AAA új játékokkal játszani
pedig a youtube content is, a játékok hangsávjai mind képesek 5.1-re, nem is beszélve hogy 1 kattintásra van a netflixen minden 4k / dolby, dts azaz bőven van mit meghallani ha van mivel
szóval emiatt a saját megszokott hangcuccos hozzállásom miatt néha úgy érzem hogy tökre el van felejtve hogy egy igazán j PC sarok profi hangcucc nélkül fél munka nemde?
ti mit gondoltok erről? miért van elfelejtve csomószor a profi monitor/ 4k tévé mellé egy profi hangrendszer?
vagy csak csupán azért mert a hangtechnika világát hálistennek épphogy nyaldossa a "vegyél újat dobd el a régit" és inkább 20-30 évre vesznek igazi rendes hangcuccot, ezért a marketing nyomás nélkül az igény sincs felverve?
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz CJ4567 #151625 üzenetére
Ejj értő olvasás és értelmezés ugye?
Idézem: több mint egy milla.
Ha a két konzol 400k (tévé mondjuk van otthon, de ne legyen). Akkor a monitor 100k. Még mindig marad a pc-re 500k. Persze ha az ember 600-700k-ért vesz vga-t nem jön ki a matek. De hát ez se kötelező mint az ájfón13.Amd - Radeon - Ryzen
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz CJ4567 #151627 üzenetére
Tőle: (én is Tőle vettem utoljára, és fogom is)
Xbox Live Gold és Game Pass Ultimate előfizetések [LEGOLCSÓBBAN]! - HardverApró (hardverapro.hu)
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
CJ4567
nagyúr
válasz Gyuri27 #151624 üzenetére
Series X újonnan 180k, TV alsóhangon 100k ha jól tippelek, de simán lehet nem kicsit több, és akkor a Game Pass Ultimate (mert ebben benne van a Game Pass + Live Gold is, hogy azért multizhassál is) havi 4190, egy évre 50k. Nem tudom hogy jött ki neked a matek, de nekem sehogy se jön ki 380-ból kettő konzol, egy jó TV, és örök életre játék bérlet két konzolra, úgy, hogy jelenleg a Sonynak tudtommal nincsen játékbérlete.
És akkor nem is beszélve arról, hogy sok minden van, amit egy konzol nem tud megcsinálni.
No Sana No Life
-
hokuszpk
nagyúr
válasz xatos3 #151619 üzenetére
a penztarnal nezve en is boven elkoltottem annyit, bar a keretbol jutott azert a keresztlanyomnak is. ( apránként lecserelgettuk a regi gépét : B450 Mortar Max alaplap, 3700X, 32 GB ram, 1TB nvme ssd, RX 580 8GB vga ( ezt még az elso banyaszlaz idejen kapta meg ) )
viszont a mostani Biostar lap + 5700G kivetelevel minden vissza is termelte az arat, de idovel ez is visszafogja, a plusz meg az lesz, amikor eladom a Vega56 -otElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Beretvás
veterán
válasz norbert1998 #151620 üzenetére
Ésszel kell ezt nem vödörrel locsolni a lóvét...
-
norbert1998
nagyúr
válasz xatos3 #151619 üzenetére
Poén volt tho.
8 ezres billentyűm van, fájt is, mert nem érdekel annyira.
Az egér más tészta, 55 ezer, de nyertem. (Meghalt, kaptam másikat a gyártótól, a meghaltat meg félig használhatóan használtam, de megöltem, most vettem másikat használtan 30-ért)
Tápom kérlek vagy 7 éves, 550 Bronze, FSP, még 14 ezer volt anno.
Házikó 20 körül volt, azt nem bánom, mert nagyon szép. Bár nem olyan hűs, mint az előző Fractal.
Proci, 3600 - jóárasan refurb modell ismerőstől 60 pénz.
Memória 50 (?) pénz, de nagy tuningos 32 gigás kínai szett
VGA, na ez a legnagyobb deal. Sastól másfél éve kaptam 60 fontért egy 480-at, arra 30 ezret fizettem nyár elején, és haverral elcseréltük, most 1070 Ti van.
Hűtőmszintén közel 7 éves, 9 pénz volt, használtan.
SSD-k: Használt bontott 500-as tároló SSD, ingyen + S2000 NVME Kingston, szintén 500 GB, valami 19 pénz.
Monitor: 32 col 2K IPS, ÁFA nélküli vétel, 87 pénz.
Hifi erősítő házi móka volt, hangfalak zsibiről jött Magnat szett, valami 60 euró volt, de csak egy része van nálam.Összesen tehát a gép szogoróan: ~230 pénz, perifériákkal ~380. Valaki ennyiért egy monitort vagy egy videókártyát vesz.
-
xatos3
senior tag
válasz norbert1998 #151618 üzenetére
én össze se merem számolni mennyit költöttem hardverre az utóbbi 3 évben
szerintem meghaladja a millátkicsit túlnyúltam a takarón, de nem bántam meg mindegyik cuccnak örülök és használom folyamatosan
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz xatos3 #151608 üzenetére
Minek tag kereső, a tesztnél rányomsz a nevére, és SidCorky adatlapja - PROHARDVER!
Véleményem szubjektív...
-
xatos3
senior tag
válasz snecy20 #151607 üzenetére
fú mire rájöttem hogy nemtom hol a tag kereső, de a google előszedi nekem...
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
srácok, a prohardver cikk íróival mint pl SidCorky hogyan lehet kapcsolatba lépni?
https://prohardver.hu/teszt/corsair_k100_rgb_billentyuzet_teszt/bevezetes_kulso.html[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
xatos3
senior tag
-
xatos3
senior tag
válasz hokuszpk #151600 üzenetére
100 méter*
Let Me Google That For You...https://letmegooglethat.com/?q=cat+5+e+gigabit+distance+limit
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest