Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• JasL

őstag

válasz doc #12097 üzenetére

Semmiképpen se a smooth PEI lapra! Most tépkedtem le egyik nap róla TPU-t, még szerencse, hogy vékony volt a tapadási felület (tömítőgyűrű, 1.5 mm-es fallal), azért így is pár réteg a lemezen maradt (leszakadt az alja). AMS kizárva. Én arany lapra nyomnám a külső cuccról. Valamitn még egy fontos dolog! TPU fila profilt használj, és első körben még így is állítsd SIlent-re a nyomtatást, mert akkor felezi a sebességeket! Legyél türelmes, 150-200 (PLA) helyett 20-30mm/sec a TPU nyomtatási sebessége. Valamint nagyon ajánlom, és tartsd be, hogy először nyomtass valami vékonyfalú csövecskét állítva, és utána próbáld meg leszedni, emrt ha csak fogóval fog lejönni és a következő modell nagy felületen hozzátapad a lapodhoz, az olyan lesz, mintha ráintegrálódna, és ki fog szedni darabokat a PEI fóliából garantáltan (velem megesett), és tönkreteszi a lapot. Szóval szép lassan nyomtass vele, és először csinálj próbanyomatokat, mert itt nagyon könnyen rá lehet b*szni és drága hibát véteni! Amúgy a technikai magyarázat, hogy mirét kell lassan: tömködi bele a rugalmas anyagot az extruder, csakhogy ő még a csövön belül is szeret elhajlani ha tud, izeg-mozog, de nem nyílegyenesen megy a nozzle-ba, próbál meghajlani. És ha már a nóziban van, akkor előbb összetömörödik, aztán kilő. Van, hogy másodpercek múlva kezd el folyatni, ahhoz képest, amikor mondjuk egy PLA már kijön a végén, mert előbb nyomást épít fel.

• Sketch001

kezdő

válasz doc #12097 üzenetére

Legyen száraz, és jellemzően ne amsbol :DDD ezen túl sok dolog nem kell neki. Egy kis ragasztó esetleg ha nagyobb a felület az asztalon, és a gyári pei lappal mész segít hogy könnyebben szedd le a végén. Kicsi daraboknal azt se szoktam.

Új hozzászólás Aktív témák