- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csapo83
aktív tag
Sziasztok!
Tudom hogy "off topic" de S.O.S. eladásra kínálom a gépemet ( szokásos történet meghirdettem, jött is a jelentkező de átvétel előtt 30 percel jött a kifogás hogy "család ügy meg ilyesmi") fő gondom hogy mivel hittem még a csodákban lefoglalóztam egy másik gépet és nem szeretnék akkorát bukni.Paraméterek:
HP Probook 4540S
CPU: i7-3630QM 2,4-3,4 GHz (4mag, 8 szál)
Ram: 6Gb DDR3L 1600MHz (4+2)
SSD: 256 Gb SATAIII 510/440 Mb/s
VGA: Intel HD 4000 + AMD HD7650M (dedikált 2Gb)
Kijelző: 1366X768 HD (matt)
Klaviatúra: Magyar, szigetes kiosztású, teljes
ODD: DVD-RW
WEB kamera: HD
Akku: használattól függően kb 2 óra
Egyéb: Bt 4.0, USB 3.0, multi touch egérpad, 3D Driveguard, stb....A gép tegnap lett teljesen kitakarítva, pasztázva, friss Win 8.1 van rajta optimalizálva (pár másodperces Boot idő)!
Privátban küldök képeket.
Ha valaki nagyon gyorsan elviszi akkor adok hozzá neoprém tokot és egy MX Revolution egeret.
Tényleg SOS a dolog!
Kiegészítők nélkül 150-re árazták be a fórumon, most 145-ért adom ajándékokkal de ez alá már nem tudok lemenni.
-
adika4444
addikt
válasz
Csapo83 #22788 üzenetére
Opsz, bocs, rosszul fogalmaztam.
Az Acer nem melegszik egyenlőre, bár pár fokkal melegebb mint télen akkor 50-53 volt jellemző most 57-60, de szerintem ez még bőven jó mert hogy melegebb van.
Viszont az Asus nem garis, és az melegszik.
Vírusra nem gyanakodnék friss 1 napos sem rendszeren, de azért rázavarok egy vírusírtót, akkor már menyjek biztosra.
Köszi a segítséget!
Ja a passzívba hol tud belemenni a por?
Mert alul nincsenek olyan rácsok mint az aktív zajongó Asus gépen, az egész alja összefüggő felület.
Köszi! -
Csapo83
aktív tag
válasz
adika4444 #22787 üzenetére
Porfogó ronggyal max kívülről tudod pucolni a gépet de az nem érinti a hűtést. Az hogy passzív az egy dolog, nem annyira érzékeny de akkor is szükséges a karbantartása. Ha garis még akkor vidd be a márkaszervizbe és mond meg hogy egyre jobban melegszik a gép. Melegedést amúgy a háttérben futó progik is okozhatnak vagy vírus is.
-
adika4444
addikt
válasz
Csapo83 #22786 üzenetére
Szia!
Köszi!
Pentiumos notiban van SSD, Acer B115M, csak abban nem tudom milyen HDD-vel a menet, úgyhogy nem nagyon tudom összehasonlítani...
Az Acer-em meg passzív, tehát azt kivihetem a kerdbe, nem lesz baja, igaz?
Ja és az a gép még garis, azt egyáltalán a passzívsága miatt kell vmikor tisztítani, vagy elég ha áttörölgetem rendszeresen jó kis porfogó megtisztított ronggyal? -
-
adika4444
addikt
válasz
Csapo83 #22784 üzenetére
Hát ezzel meggyőztél, asszem nem fogok nekiállni szórakozni, akkor inkább megfizetem
.
Tudsz vmi jó helyet ahol ezt nekem jól megcsinálják?
Ja és még vmi.
Ebbe a gépbe gondolom megéri az SSD, már miért ne érné?...
Tehát ebbe is lehet rakni optibay-t, igaz?
Elképzelésem szerint ugyanis majd a hdd helyére menne SSD, optibay-be meg a 7200 fordulatos HDD.
Ja és még vmi.
Az optibaynak ha nem rakom fel az elejére a gyári dvd olvasó előlapját, az okozhat vmi gondot a randaságon kívűl?
Köszi ezeket is! -
Csapo83
aktív tag
válasz
adika4444 #22782 üzenetére
A notebook tisztításért nem azért kérnek el több ezer forintot mert drága a paszta hanem mert ha nem értesz hozzá akkor pokoli károkat tehetsz a gépedben. Ha nem vagy gyakorlott akkor nem javasolnám hogy szétszedd és azon kisérletezz. Sok gép járt, jár nálam javításra az ilyen bakik miatt. Elég ha eltépsz egy kis kábelt, rosszul teszel vissza valamit, túl sok vagy túl kevés pasztát használsz és még sorolhatnám. És azt is vedd figyelembe ha valakit megbízol a dologgal akkor övé a felelősség is aminek megint csak megkérik az árát.
Amúgy a menete az hogy szérszededMindent patika tisztára pucolsz ( a munkájára kicsit igényesebb szerelő vegyszerrel tisztítja meg a felületeket ).
A megfelelő pasztával és hővezető lappal ellátod a felületeket
És csak utánna rakod össze.
Ez még egy tapasztalt embernek is ha nem akar összecsapott munkát végezni sok időt vesz igénybe ( van olyan gép aminél 15 perc van olyan aminél 3 óra ).
Megfelelő szerszámok és anyagok nélkül pedig neki se fogj a dolognak mert egy beszakadt vagy elnyalt csavar kibányászása sokkal többe lehet mint ha megcsináltatod egy olyannal aki nap mint nap foglalkozik vele és tudja mit hogy kell csinálni.
Bocsi nem leoltani vagy kioktatni akartalak de ezek tények.....
-
adika4444
addikt
Üdv!
Adott egy asus hivatalosan X54HY notebook amiben nincsen dedikált VGA pedig néhány helyen emlékeim szerint írták, de szerencsére nincs.
Aida64 K54L-ként hivatkozik a gépre, úgyhogy franc se érti már mifene.
Kérdésem
Tavaly látogatta meg nyáron vmelyik PC-s boltot most nem ugrik be melyiket, ahol ujjnyi mocskot szedtek ki belőle, meg rakattam bele egy 7200 fordulatos WD Scorpio Black-t.
Tehát amikor kijött szervízből a hőmérséklet Windows 7x86-tal Professional 50 fok körül, 50 és 55 között mozgott.
Ha odavágtam kis terheléssel 70 fok környékére is felszambázott.
Na most a gond az, hogy szépen az alaphőmérséklet is szép lassan 60 fok környékére kúszott fel, és a hűtés is hangosabb, továbbá terhelve 82 foknál áll meg...
Ez normális, vagy nem nagyon?
Milyen csavarhúzó kéne ennek a csodának a szétszedéséhez?
Mert van az én felöli részen egy ablak két csavarral, mögötte meg külön az alja. Hűtés persze az aljánál van, tehát szét kéne kapni oszt mivel kéne nekiesni? CPU-hoz hozzá lehet férni rendesen kis újrapasztázás céljával? Azt egyáltalán honnan tudom hogy a paszta mikor van már elhasználódva?
A ventillátort mivel kéne tisztítani? A nagy itthoni porszívó mehet a ventihez asztán tép minden port kifelé, vagy valami puha ecset, esetleg rongy kéne?
Bocs az érdekes kérdésekért, eddig softos gondokkal foglalkoztam, de most már hw is egyrészt érdekelne, másrészt nem áll szándékomban 6000 Ft-ot kiadni egy max. 1000 Ft-os műveletért...
Válaszokért előre is nagy köszi!szerk: jelenleg Win7 64 bit futkos rajta.
-
Kbali
nagyúr
válasz
JoeCockBill #22778 üzenetére
Dobozán szerepel nvidiára utaló felirat vagy a gépen, a tapipiad környékén? Telepíts egy speccy nevű progit, azzal meg tudod nézni a hardver összetevőket. Mielőtt bárkinek is küldesz bármit.
-
Csapo83
aktív tag
válasz
JoeCockBill #22778 üzenetére
fényképezd le a gép alján található matricát ahol a "hosszú" típus szám van és küld el privátban
-
JoeCockBill
senior tag
-
HoaryFox
őstag
válasz
JoeCockBill #22775 üzenetére
-
laszlo168
senior tag
Sziasztok, valaki ért a macintos rendszerhez? Van egy gép amin az van, de újra kellene telepiteni vagy mit lehet vele kezdeni?
-
JoeCockBill
senior tag
válasz
HoaryFox #22773 üzenetére
próbáltam, rágoogleztam hogy lenovo flex 2 nvidia driver, ki is dobott egyet, de nem ment fel. egyébiránt azt se tudom mi van benne, a lenovo honlapján ez van írva: Grafika
Integrált Intel® videokártya és NVIDIA® GT820/840 különálló videokártya
gondolom nem mindegy hogy 820 vagy 840 -
HoaryFox
őstag
válasz
JoeCockBill #22772 üzenetére
Telepítsd fel a legújabb NV drivert a gyártói vagy a zöldek oldaláról. De szigorúan csak az Intel driver telepítése után!
Amúgy ezt Nvidia Optimus technológiának hívják. És általában automatikusan vált a 2 vidkari között, de felül lehet bírálni pl. ha jobb klikkel rámész pl. egy játék ikonjára, akkor ki tudod választani, melyik GPU-val futtassa.
-
HoaryFox
őstag
válasz
JoeCockBill #22770 üzenetére
Röviden: van
Hosszabban: alapból a Windows az Intel HD-t használja a kép megjelenítéséhez, az nVidia pedig egy dedikált GPU kizárólag nagy terhelésű folyamatokhoz (pl. játék). -
JoeCockBill
senior tag
Üdv, szeretnék némi segítséget kérni. Vásároltam a vidanettől egy lenovo flex 2 típusú laptopot. A honlapjukon kb semmit nem írnak róla, így googlen kerestem rá a specifikációira, ahol azt az információt találtam hogy Nvidia VGA van benne, plusz egy integrált is. Megjött a gép, viszont nekem gyanús hogy nincs benne az Nvidia. Free PC Audit csak az Intel(R) HD Graphics cuccot írja, gondolom az az integrált. Ilyen van?
-
Timyyy
őstag
Hello!
Van egy Acer Aspire One D270 netbook-om, friss win7-tel, illesztőprogik fent vannak. A kameráé is, de ugye szoftver nincs hozzá. Mi a legegyszerűbb progi amit használhatok hozzá, ha néha akarok vele képet készíteni? Mert sajnos az illesztő programja nem tartalmaz kezelő szoftvert. -
Csapo83
aktív tag
válasz
Zirowe #22759 üzenetére
egyik sem az igazi és táppal nem érdemes szórakozni mert akár alaplap csere is lehet belőle ami meg kb egy noti ára......
olyat keress aminek a paraméterei pontosan megegyeznek a régivel vagy is 19v és 3,43A
Arra is figyelj hogy ahány gyártó annyi féle csatlakozó van szóval ha a kimeneti teljesítmény stimmel is akkor sem biztos hogy be tudod dugni a gépedbe. -
Csapo83
aktív tag
-
xpeke
csendes tag
Üdv!
Msi ge60 2pc apache notebookom hőmérsékletét tartom kicsit magasnak.Maga a gép kb 3 hónapos szóval por meg ilyesmi alig alig. Asztalon használva szóval elvileg rendesen megy bele a levegő. A ventillátor is max 5500 kiröli rpm en van.
A benne lévő proci és a vga 90-95c max hőmérsékletet érik el egy (1920x1080, very high) league of legends menet alatt. Az fps re nincs panasz bőven 100 - 150 körül van. De a hőmérséklet miatt aggódom.
Normális ez a hőmérséklet?
Esetleg egy ilyen laptop hűtő pad segítene rajta?
Ha igen milyet ajánlotok (top kategóriában).i7 4710hq
gtx 850m
8gb ram
samsung ssd 120gb
500 gb hddElőre is köszi a válaszokat.
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
HP Probook 455 G2höz tudnátok ajánlani 4 gigás memoria modult?
Alapból 4 gigával kaptam, de sajnos ami van itthon egy ddr3-as noti ram, arra azt irja ki a bootolaskor h nem kompatibilis -
Roxy
tag
Hali. Olyan gondom lenne, hogy van egy Dell Inspiron 3542-es laptopom I3 4500U (1,7 Ghz), Intel HD Graphics 4400 vgaval. Egy HDMI kimenete van. Gyári Dell driver van fenn win7 alatt.
Egy LG Flatron W2252V (HDMI, DVI és VGA csatlakozókkal) monitorra kötném rá. Egy darabig minden ok, aztán többször olyat csinált, hogy rá van kötve a monitor HDMI-HDMI vagy HDMI-DVI kábellel, egyszer felismeri, egyszer nem, teljesen szeszélyesen. A monitor nem jelez, hogy nincsen jel, vagy hogy nincsen bedugva a kábel, elmegy készenlétibe. Mindkét kábellal és bemenettel eljátssza ezt.
Csak a videókártyára tudok gondolni, vagy szoftveres lehet inkább a gond? Nem tudom mi lehet a gebasz? Ötlet? -
anonymus89
addikt
válasz
Csapo83 #22746 üzenetére
Alt+F10-et nyomogatva be kellene jönni na de nem jön be csak az, hogy: a windows rendszerindítási beállításainak szerkesztése: windows7
nem pedig ez: Acer eRecovery management -
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Ebay-ről szeretnék rendelni a notimhoz akkut. Kérdésem az volna, hogyan szokták megjelölni, hogy az adott termék gyári vagy utángyártott? Konkrétan a szóra vagyok kíváncsi (in english).
-
Csapo83
aktív tag
válasz
anonymus89 #22743 üzenetére
nem tudom pontosan hogy az acernél hogy van de utána nézek neked. pl a hp-nél indításnál ki tudod választani a megfelelő menüpontot és már indul is a telepítés. amúgy láthatóvá tudod tenni a partíciót win alatt is ha érdekel a metódusa akkor privátban elküldöm hogy mit kell tenned hozzá ( kb 3 perces művelet)
-
Csapo83
aktív tag
erre a célra szinte minden gép megfelel már..... az online filmek jellemzően nem 1080P-ben és magas bitsűrüségel vannak fent szóval nem nagyon fogja leterhelni a gépet. a hdmi sem alapfeltétel mert az lcd tv-k 99%-án van normál vga (D-Sub 15 pin) csatlakozó is amivel úgy teszed rá a tv-t mint egy sima külső monitort. ha gondolod nekem van egy öregecske de jól működő gépem amit mi is ilyesmire használtunk csak miután vettem egy média boxot már csak porfogó illetve netezgetésre használjuk
-
Kbali
nagyúr
-
Csapo83
aktív tag
válasz
anonymus89 #22739 üzenetére
érdemes meghagyni mert bizonyos gyártók egy rejtett partíciót tesznek a hdd-re amin a telepítőtől kezdve a driverekig minden fent van, vannak esetek amikor erről tudsz bootolni és akkor nem is kell semmi külső eszköz a telepítéshez. milyen típusú a géped?
-
set79
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olyan laptopot, amit hdmi-n keresztül LCD tv-re köthetek és probléma nélkül nézhetnék online filmeket. Mivel csak erre lenne használva, ezért hibás, törött kijelzős laptopot keresek.
Tudnátok ajánlani esetleg konkrét típust, amivel a legolcsóbban megoldhatnám és akadás mentesen nézhetnék videot.
Találtam egy eladó MSI CR500x-et T5250-el és 1gb rammal. Ez megfelelne a célnak?Köszi a válaszokat!
Szép napot! -
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Újra szeretném telepíteni a windows7-et és most nézem van egy 15Gb-os Pqservices partíció a windows telepítésnél.
Mit csináljak ezzel hagyjam így, ahogy van és formázzam a C:-t majd mehet az új vagy formázzam az egész winchestert már ha lehet?
-
daninet
veterán
válasz
Timyyy #22723 üzenetére
adapter beállításoknál engedélyezed a wifi eszközét. ez nem fizikai kapcsoló, szoftveresen felülírja a dolgot. Ha nincs wifi eszköz, azt is fel kell raknod.
Az fn gombok szoktak egyébként működni, vagyis a legtöbb, pl hangerő, monitor váltás stb csak nem rak hozzá animációt a win7 csak win8-tól van, vagy a szoftverével a notinak. -
Timyyy
őstag
válasz
Csapo83 #22727 üzenetére
Csak a network controllernél van felkiáltójel, pedig wlan drivert is felraktam.
Tudnál valami linket dobni, hogy mit tegyek fel?Áááá, a pendrive-omon már rajt volt a driver, ki tudtam kerestetni és felrakta magának. Csak annyi a gond hogy a kombóra ugyan bekapcsol a wifi, de a monitoron nem jelenik meg az ezt jelző ikon 3 mp-re, de végülis mindegy, már fent is vagyok vele az itthoni neten.
Köszi a tippet!
-
Timyyy
őstag
Van egy Acer Aspire One D270-em, most telepítettem újra először a win7-et (64bit). Úgy nézem minden frankó, 1 dolgot kivéve.... az FN gomb valamiért nem funkcionál, melyik driver a felelős érte? Mert szerintem már mindent felraktam.... és mivel a wifit az FN + F3 gombok kombinációjával tudnám rajta bekapcsolni, így addig netre sem tudok menni vele, amíg ezt meg nem oldom.
-
sbazsi
veterán
válasz
Csapo83 #22698 üzenetére
időközben felmentek a frissítések, és a 8.1 is.
most viszont más gondom van.
Mégpedig a fényerő. Kevés. De nem csak ez a baj, hanem hogy nem tudom állítani.ahol próbáltam:
-energiagazdálkodási lehetőségek, itt rögtön direktben is, meg a sémán belül is.
-jobb panelt behúzva beállítások/képernyő
-Fn+F6-F7 (erre sem reagál, ami azért érdekes, mert a F8-F9-hangerő igen)Bármi ötlet?
szerk:
erre most megtalálom...
az automatikus fényerőszabályozás be volt kapcsolva -
Kbali
nagyúr
-
Kbali
nagyúr
válasz
Csapo83 #22716 üzenetére
Konkrétan a Lenovo Ideapadnak nem működik a garanciája, jó esetben javítják a gépet, rossz esetben még össze is barmolják. Tavaly még Lengyelországban volt a szerviz, azzal nem volt annyi probléma, mint most a Telemax-szal.
Azért is linkeltem a spec topikot, hogy az ottani első hsz-es kérdőívet kitöltve tudnak a guruk ajánlani akár jobbat is (bár ebben az árkategóriában nem nagyon lesz választás, főleg, ha normális garanciát is szeretne). -
Csapo83
aktív tag
válasz
R.axman #22717 üzenetére
alapvetően elfutnak a játékok akár egy zsíroskenyéren is de azt be kel látni hogy a játékfejlesztők igyekeznek bővítésre kényszeríteni a felhasználókat. ha kikapcsolsz minden felesleges effektet és hasonlót akkor talán még élvezhető is lesz de igaza van fórumtársunknak ezek nem játékra való gépek. Ha érezhető gyorsulást akarsz akkor tegyél a gépbe egy SSD-t és nem fogsz ráismerni a HDD meg mehet a DVD helyére a DVD-t úgy sem használod rendszeresen.
-
R.axman
újonc
válasz
Csapo83 #22716 üzenetére
Koszonom a valaszt, mint emlitettem nem jattekra veszem a gepet, hanem atlag felhasznalasra, ezelott egy 3 eves Asus gepem volt rosszabb konstrukcioval es teljesen elegedett voltam vele. Kivancsi voltam ha jattekra fanyarodnek azert az 1-2eves jattekok talan elfutnank e rajta.
-
Csapo83
aktív tag
Nem kell ennyire összetörni a lelkét
annyit tud a gép mint az ára. Azért is írtam hogy alkalmi játékra kompromisszumokkal
De abban igazad van hogy ez a gép az újak közt nagyon a belépő kategória. A szerviz meg mindenhol gyalázatos tud lenni mondom ezt úgy hogy pár éve benne vagyok a szakmában mint vállalkozó is és mint szerviz alkalmazott is szereztem némi betekintést. Ha a felét tudnád hogy mi megy pár helyen akkor tuti hogy inkább kalapáccsal vernéd szét a gépet mint hogy a kezükbe add....... -
Csapo83
aktív tag
válasz
R.axman #22712 üzenetére
Nem tűnik rossznak a gép. Persze attól is függ hogy mire szeretnéd használni. A hardver alapvetően rendben van (persze azért csodát nem kell várni tőle) alkalmi játékra ( persze megfelelő kompromisszumok mellett ), netezésre, munkára, filmezésre alkalmas lehet. Ami az AMD kártyás gépeket illeti nekem semmi bajom nincsen velük kb ugyan annyi nVidiával szerelt gép kerül a kezeim közé ilyesmi hibával mint AMD. Szerintem alapvetően nem magával az AMD GPU val szokott lenni a baj hanem a trehány gyártásra ( nagyon gyenge minőségűek az alaplapok néhány gépnél ami a viszont nem az AMD hibája. Ami a garanciát illeti ha csak nem valami felsőkategóriás gépet veszel akkor kb mindenhol ugyan arra számíthatsz szóval csak a szerencsén múlik hogy épp milyen hangulatban van a garanciális ügyintéző. A lenovo gépekkel egyébként nem szokott gond lenni bár én nagyon HP párti vagyok de inkább Lenovo mint ASUS vagy Samsung
Alkatrész ellátottság rendben van és sok helyen van márkaszerviz is. Ami az i3-4010U-t illeti egy nagyon kedves kis proci alig eszik valamit és a mindennapi használathoz elég is ( persze ne várjál tőle semmi nagy durranást sebességre) -
R.axman
újonc
Sziasztok
Linkben szereplo Lenovo laptoprol lenne par kerdesem. Hasznalt e mar valaki ilyet es mi a tapasztalata. Esetleg mostani ha nem is a legujabb jattekokat nezve elfutna rajta valami is ?? Aksi ido kb mennyi lehet ?? Lenovo szerviz es garancia mennyire rugalmas ? Osszessegeben mennyire jo hardveresen a gep?? Egyebkent ujonnan 108e ftert lenne vasarolva !
Segitseget elore is koszonom! -
Ulius80
tag
-
Csapo83
aktív tag
válasz
Ulius80 #22709 üzenetére
nem mindegy hogy pontosan milyen prociról illetve VGA-ról beszélünk, hisz más jellemző rájuk melegedés tekintetében. de ha jól tudom akkor a te gépedben intel Core i proci van ami pont arról híres hogy nem nagyon melegszik. nekem pl az i7 QM procim terhelés alatt sem melegszik 70fok fölé de ez sok mindentől függ. azt is érdemes lenne megnézni hogy mennyi idő alatt melegszik illetve hűl vissza a proci illetve hogy a hővédelem mit lép erre ( magtiltás, frekvencia visszavétele, feszültség korrekció ) jó progi az aida de ha intel procid van akkor ezt javaslom mérésre és tesztelésre:
http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-boards-software-extreme-tuning-utility.html
az ebben lévő teszt elég átfogó és kimondottan intel cuccokra készült (persze pont emiatt szereti szépíteni pár helyen az igazságot
)
figyeld teszt közben a grafikont és amikor elkezd nagyon melegedni a proci akkor elvileg csökkentenie kéne a feszültséget illetve az órajelet.
Amik melegedést okozhatnak:
-CPU hiba illetve GPU hiba (erre egyenlőre nem gondolnék)
-Hibás BIOS működés ( merthogy ez keményen beleszól a vezérlésbe és a hűtésbe is )
-Elkoszolódott lamellák ( kívülről hiába szép tiszta általában belül a cooler felől megy tele minden vacakkal )
-Gyenge minőségű paszta ( tisztításkor kötelezően újra kell pasztázni de felesleges a méregdága taknyokat rákenni ezt pár sorral feljebb már kitárgyaltuk )Ami még okozhat gondot az a háttérben futó "rossz indulatú szoftverek" amik láthatatlanul is kínozzák szerencsétlen procit ( ezek jelenlétét több módon is tudod ellenőrizni pl hogy amikor indítás után minden betöltött elvileg csak egész minimális proci terhelésnek szabad lennie )
U.I.: az elméleti maximális működési hőmérséklete a Core i prociknak 105 fok (ez maghőmérsékletre értendő....
-
Csapo83
aktív tag
válasz
Ulius80 #22707 üzenetére
Az egy kicsit soknak tűnik nekem egy Core i procitól......
Javasolnám hogy ki kéne pucolni a gép hűtését ( nem csak kívülről hanem belülről is ) és újra kellene pasztázni. Ha játszol akkor pedig javasolnám a hűtőpad használatát. Ha gondolod privátban tudok bővebben is segíteni. -
Ulius80
tag
Sziasztok!
Samsung AtivBook 2 gépem van,tegnap csináltam egy Aida64-es stressztesztet,és 2p46mp alatt a cpu 90`C fölé ment,ahol már lekapcsoltam a tesztet,és a vga-nál is ugyan ez a helyzet.Alapjáraton 50-55 fok között mozog mindkettő.
A kérdésem az lenne,hogy nem megfelelő a hűtésem,ha netán játszani akarnék?Egy gf 710m van benne.
Előre is köszönöm! -
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a saját topikban még nem kaptam választ a kérdésemre és meglehetősen sürgősen lenne a dolog.
Tudnak valaki segíteni ebben a kérdésben?
Köszönöm!
Meta -
52utas
csendes tag
Udv hogy tudhatom meg milyen gépen van pontosan procesor grafikus kártya memória stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Érintős , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év g
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest