Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
52utas
csendes tag
Udv hogy tudhatom meg milyen gépen van pontosan procesor grafikus kártya memória stb.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a saját topikban még nem kaptam választ a kérdésemre és meglehetősen sürgősen lenne a dolog.
Tudnak valaki segíteni ebben a kérdésben?
Köszönöm!
Meta -
Tim82
félisten
válasz Metacska #22702 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, akkor az első linken lévő RAM-ot veszed. Nem 100%, hogy DDR3L modult kezel már a netbook-od, ott előfordulhat kompatibilitási gond.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Csapo83
aktív tag
válasz Metacska #22702 üzenetére
A sima DDR3 at vedd bele azzal tuti menni fog a DDR3L kezelése is megoldott ha jól emlékszem de azt csak 95%-ra mondom.
http://www.ipon.hu/webshop/product/kingston_2gb_notebook_ddr3_1333mhz_cl9_kvr13s9s6_2/565397
ezt vedd megA kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Ulius80
tag
Sziasztok!
Samsung AtivBook 2 gépem van,tegnap csináltam egy Aida64-es stressztesztet,és 2p46mp alatt a cpu 90`C fölé ment,ahol már lekapcsoltam a tesztet,és a vga-nál is ugyan ez a helyzet.Alapjáraton 50-55 fok között mozog mindkettő.
A kérdésem az lenne,hogy nem megfelelő a hűtésem,ha netán játszani akarnék?Egy gf 710m van benne.
Előre is köszönöm!"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
Csapo83
aktív tag
válasz Ulius80 #22707 üzenetére
Az egy kicsit soknak tűnik nekem egy Core i procitól......
Javasolnám hogy ki kéne pucolni a gép hűtését ( nem csak kívülről hanem belülről is ) és újra kellene pasztázni. Ha játszol akkor pedig javasolnám a hűtőpad használatát. Ha gondolod privátban tudok bővebben is segíteni.A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Ulius80
tag
válasz Csapo83 #22708 üzenetére
Igen,azt megköszönném!
Volt már laptopom,az fél óra múltán is stabilan tartotta 80 fokig terhelés alatt.
Még nincs rajta játék,Contract Wars,amit nem kell telepíteni,esetleg gta4,amit megpróbálnék rajta."A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
Csapo83
aktív tag
válasz Ulius80 #22709 üzenetére
nem mindegy hogy pontosan milyen prociról illetve VGA-ról beszélünk, hisz más jellemző rájuk melegedés tekintetében. de ha jól tudom akkor a te gépedben intel Core i proci van ami pont arról híres hogy nem nagyon melegszik. nekem pl az i7 QM procim terhelés alatt sem melegszik 70fok fölé de ez sok mindentől függ. azt is érdemes lenne megnézni hogy mennyi idő alatt melegszik illetve hűl vissza a proci illetve hogy a hővédelem mit lép erre ( magtiltás, frekvencia visszavétele, feszültség korrekció ) jó progi az aida de ha intel procid van akkor ezt javaslom mérésre és tesztelésre:
http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-boards-software-extreme-tuning-utility.html
az ebben lévő teszt elég átfogó és kimondottan intel cuccokra készült (persze pont emiatt szereti szépíteni pár helyen az igazságot )
figyeld teszt közben a grafikont és amikor elkezd nagyon melegedni a proci akkor elvileg csökkentenie kéne a feszültséget illetve az órajelet.
Amik melegedést okozhatnak:
-CPU hiba illetve GPU hiba (erre egyenlőre nem gondolnék)
-Hibás BIOS működés ( merthogy ez keményen beleszól a vezérlésbe és a hűtésbe is )
-Elkoszolódott lamellák ( kívülről hiába szép tiszta általában belül a cooler felől megy tele minden vacakkal )
-Gyenge minőségű paszta ( tisztításkor kötelezően újra kell pasztázni de felesleges a méregdága taknyokat rákenni ezt pár sorral feljebb már kitárgyaltuk )Ami még okozhat gondot az a háttérben futó "rossz indulatú szoftverek" amik láthatatlanul is kínozzák szerencsétlen procit ( ezek jelenlétét több módon is tudod ellenőrizni pl hogy amikor indítás után minden betöltött elvileg csak egész minimális proci terhelésnek szabad lennie )
U.I.: az elméleti maximális működési hőmérséklete a Core i prociknak 105 fok (ez maghőmérsékletre értendő....
[ Szerkesztve ]
A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Ulius80
tag
válasz Csapo83 #22710 üzenetére
így van, i3-as proci.Tegnap újraraktam eredeti win8-al,ami járt hozzá,bios frissítés is történt.
Semmi kis bizb@sz progi nincs rajta.Este megcsinálom a tesztet amit linkeltél,este 6ig melózok.
Ha van valami fejlemény,jelentkezem!Köszi az eddigi segítségedet!"A Jurassic Parkban NEM a T-rex üldözte a dzsippet. Chuck Norris üldözte a T-rexet, és a dzsippet!!"
-
R.axman
újonc
Sziasztok
Linkben szereplo Lenovo laptoprol lenne par kerdesem. Hasznalt e mar valaki ilyet es mi a tapasztalata. Esetleg mostani ha nem is a legujabb jattekokat nezve elfutna rajta valami is ?? Aksi ido kb mennyi lehet ?? Lenovo szerviz es garancia mennyire rugalmas ? Osszessegeben mennyire jo hardveresen a gep?? Egyebkent ujonnan 108e ftert lenne vasarolva !
Segitseget elore is koszonom![ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
válasz R.axman #22712 üzenetére
Nem tűnik rossznak a gép. Persze attól is függ hogy mire szeretnéd használni. A hardver alapvetően rendben van (persze azért csodát nem kell várni tőle) alkalmi játékra ( persze megfelelő kompromisszumok mellett ), netezésre, munkára, filmezésre alkalmas lehet. Ami az AMD kártyás gépeket illeti nekem semmi bajom nincsen velük kb ugyan annyi nVidiával szerelt gép kerül a kezeim közé ilyesmi hibával mint AMD. Szerintem alapvetően nem magával az AMD GPU val szokott lenni a baj hanem a trehány gyártásra ( nagyon gyenge minőségűek az alaplapok néhány gépnél ami a viszont nem az AMD hibája. Ami a garanciát illeti ha csak nem valami felsőkategóriás gépet veszel akkor kb mindenhol ugyan arra számíthatsz szóval csak a szerencsén múlik hogy épp milyen hangulatban van a garanciális ügyintéző. A lenovo gépekkel egyébként nem szokott gond lenni bár én nagyon HP párti vagyok de inkább Lenovo mint ASUS vagy Samsung
Alkatrész ellátottság rendben van és sok helyen van márkaszerviz is. Ami az i3-4010U-t illeti egy nagyon kedves kis proci alig eszik valamit és a mindennapi használathoz elég is ( persze ne várjál tőle semmi nagy durranást sebességre)A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
Csapo83
aktív tag
Nem kell ennyire összetörni a lelkét annyit tud a gép mint az ára. Azért is írtam hogy alkalmi játékra kompromisszumokkal
De abban igazad van hogy ez a gép az újak közt nagyon a belépő kategória. A szerviz meg mindenhol gyalázatos tud lenni mondom ezt úgy hogy pár éve benne vagyok a szakmában mint vállalkozó is és mint szerviz alkalmazott is szereztem némi betekintést. Ha a felét tudnád hogy mi megy pár helyen akkor tuti hogy inkább kalapáccsal vernéd szét a gépet mint hogy a kezükbe add.......A kedvenc pálinkámhoz hűséges vagyok! A márkákhoz, rendszerekhez nem!
-
R.axman
újonc
válasz Csapo83 #22716 üzenetére
Koszonom a valaszt, mint emlitettem nem jattekra veszem a gepet, hanem atlag felhasznalasra, ezelott egy 3 eves Asus gepem volt rosszabb konstrukcioval es teljesen elegedett voltam vele. Kivancsi voltam ha jattekra fanyarodnek azert az 1-2eves jattekok talan elfutnank e rajta.
-
Csapo83
aktív tag
válasz R.axman #22717 üzenetére
alapvetően elfutnak a játékok akár egy zsíroskenyéren is de azt be kel látni hogy a játékfejlesztők igyekeznek bővítésre kényszeríteni a felhasználókat. ha kikapcsolsz minden felesleges effektet és hasonlót akkor talán még élvezhető is lesz de igaza van fórumtársunknak ezek nem játékra való gépek. Ha érezhető gyorsulást akarsz akkor tegyél a gépbe egy SSD-t és nem fogsz ráismerni a HDD meg mehet a DVD helyére a DVD-t úgy sem használod rendszeresen.
-
Kbali
nagyúr
válasz Csapo83 #22716 üzenetére
Konkrétan a Lenovo Ideapadnak nem működik a garanciája, jó esetben javítják a gépet, rossz esetben még össze is barmolják. Tavaly még Lengyelországban volt a szerviz, azzal nem volt annyi probléma, mint most a Telemax-szal.
Azért is linkeltem a spec topikot, hogy az ottani első hsz-es kérdőívet kitöltve tudnak a guruk ajánlani akár jobbat is (bár ebben az árkategóriában nem nagyon lesz választás, főleg, ha normális garanciát is szeretne).[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
válasz R.axman #22720 üzenetére
Újonnan egy SSD 15-20e Ft-ról indul, mérettől, technológiától függően. Sokat dob a sebességen.
De ez tényleg már nem ez a topik, az első válaszomban a link, ahol érdemes érdeklődnöd úgy, hogy kitöltöd a topik első hsz-ének kérdőívét.Szerk: közben látom, megtaláltad.
[ Szerkesztve ]
-
sbazsi
veterán
válasz Csapo83 #22698 üzenetére
időközben felmentek a frissítések, és a 8.1 is.
most viszont más gondom van.
Mégpedig a fényerő. Kevés. De nem csak ez a baj, hanem hogy nem tudom állítani.ahol próbáltam:
-energiagazdálkodási lehetőségek, itt rögtön direktben is, meg a sémán belül is.
-jobb panelt behúzva beállítások/képernyő
-Fn+F6-F7 (erre sem reagál, ami azért érdekes, mert a F8-F9-hangerő igen)Bármi ötlet?
szerk:
erre most megtalálom...
az automatikus fényerőszabályozás be volt kapcsolva[ Szerkesztve ]
-
Timyyy
őstag
Van egy Acer Aspire One D270-em, most telepítettem újra először a win7-et (64bit). Úgy nézem minden frankó, 1 dolgot kivéve.... az FN gomb valamiért nem funkcionál, melyik driver a felelős érte? Mert szerintem már mindent felraktam.... és mivel a wifit az FN + F3 gombok kombinációjával tudnám rajta bekapcsolni, így addig netre sem tudok menni vele, amíg ezt meg nem oldom.
[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Csapo83
aktív tag
-
Timyyy
őstag
válasz Csapo83 #22727 üzenetére
Csak a network controllernél van felkiáltójel, pedig wlan drivert is felraktam.
Tudnál valami linket dobni, hogy mit tegyek fel?Áááá, a pendrive-omon már rajt volt a driver, ki tudtam kerestetni és felrakta magának. Csak annyi a gond hogy a kombóra ugyan bekapcsol a wifi, de a monitoron nem jelenik meg az ezt jelző ikon 3 mp-re, de végülis mindegy, már fent is vagyok vele az itthoni neten.
Köszi a tippet!
[ Szerkesztve ]
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
daninet
veterán
válasz Timyyy #22723 üzenetére
adapter beállításoknál engedélyezed a wifi eszközét. ez nem fizikai kapcsoló, szoftveresen felülírja a dolgot. Ha nincs wifi eszköz, azt is fel kell raknod.
Az fn gombok szoktak egyébként működni, vagyis a legtöbb, pl hangerő, monitor váltás stb csak nem rak hozzá animációt a win7 csak win8-tól van, vagy a szoftverével a notinak.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Újra szeretném telepíteni a windows7-et és most nézem van egy 15Gb-os Pqservices partíció a windows telepítésnél.
Mit csináljak ezzel hagyjam így, ahogy van és formázzam a C:-t majd mehet az új vagy formázzam az egész winchestert már ha lehet?
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
set79
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy olyan laptopot, amit hdmi-n keresztül LCD tv-re köthetek és probléma nélkül nézhetnék online filmeket. Mivel csak erre lenne használva, ezért hibás, törött kijelzős laptopot keresek.
Tudnátok ajánlani esetleg konkrét típust, amivel a legolcsóbban megoldhatnám és akadás mentesen nézhetnék videot.
Találtam egy eladó MSI CR500x-et T5250-el és 1gb rammal. Ez megfelelne a célnak?Köszi a válaszokat!
Szép napot! -
Csapo83
aktív tag
válasz anonymus89 #22739 üzenetére
érdemes meghagyni mert bizonyos gyártók egy rejtett partíciót tesznek a hdd-re amin a telepítőtől kezdve a driverekig minden fent van, vannak esetek amikor erről tudsz bootolni és akkor nem is kell semmi külső eszköz a telepítéshez. milyen típusú a géped?
-
Kbali
nagyúr
-
anonymus89
addikt
válasz Csapo83 #22741 üzenetére
Bocsánat az kimaradt: Acer Travelmate 8172-es.
Utánaolvasgatva elméletileg aktívvá kellene tenni azt a partíciót és már telepíti is magát?
Tanácstalan vagyok most akkor mit kell csinálnom?Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Csapo83
aktív tag
erre a célra szinte minden gép megfelel már..... az online filmek jellemzően nem 1080P-ben és magas bitsűrüségel vannak fent szóval nem nagyon fogja leterhelni a gépet. a hdmi sem alapfeltétel mert az lcd tv-k 99%-án van normál vga (D-Sub 15 pin) csatlakozó is amivel úgy teszed rá a tv-t mint egy sima külső monitort. ha gondolod nekem van egy öregecske de jól működő gépem amit mi is ilyesmire használtunk csak miután vettem egy média boxot már csak porfogó illetve netezgetésre használjuk
[ Szerkesztve ]
-
Csapo83
aktív tag
válasz anonymus89 #22743 üzenetére
nem tudom pontosan hogy az acernél hogy van de utána nézek neked. pl a hp-nél indításnál ki tudod választani a megfelelő menüpontot és már indul is a telepítés. amúgy láthatóvá tudod tenni a partíciót win alatt is ha érdekel a metódusa akkor privátban elküldöm hogy mit kell tenned hozzá ( kb 3 perces művelet)
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Ebay-ről szeretnék rendelni a notimhoz akkut. Kérdésem az volna, hogyan szokták megjelölni, hogy az adott termék gyári vagy utángyártott? Konkrétan a szóra vagyok kíváncsi (in english).
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest