- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Evil Snowman: Cumizás igen nagy Elan-nal
- esdR *: Van akinek még ismerős ez a PC játék? :D
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
INMOTEP
őstag
Sziasztok, adott egy Hp Envy 17 3D Notebook , olyan problèmàm van vele hogy ha megnyitok egy böngészőt vibràl a kèp full felbontàson .Ha lentebb veszem kisebb lesz a kèp úgy nem ! .Más módon nem vibràl ha nincs böngésző megnyitva , videokàrtya driver friss .Amd mobility 5850 videókàrtya van benne azthiszem , mi lehet a baj ? Nem mai gèp .. i7 es proci 8 gb ram van benne .Megnèztem a videokártya nem melegszik
-
Tim82
félisten
válasz
RandomName #51114 üzenetére
A hibaüzenet alapján valószínűleg nem maga a gép, hanem a (rendszerlemeznek használt) HDD vagy SSD adta be a kulcsot.
A T530 úgy 13 éves gép, azt hiszem, csak Windows 7 volt gyárilag az opció, de van rá hivatalos Win 10-támogatás is. Hivatalos Win 11-követelményeknek már nem felel meg.
Én megnézném külső házba téve, hogy másik gép egyáltalán látja-e a rendszerlemezt.
Ami a rendszerlemezt illeti, valószínűleg 2,5" SATA HDD vagy SSD lesz az (lehetne még mSATA SSD is, de az a kevésbé gyakori opció). A kiszedéshez: Hardware Maintenance Manual (pdf, kattintásra megnyitja/letölti a böngésző), a doksi saját lapalji oldalszámozása szerint 70. oldaltól.
-
RandomName
senior tag
Sziasztok.
Ismerős keresett meg.
Lenovo T530-at használ, egyik este nézett a weben valami filmet, szabályosan leállította a gépet, másnap bekapcsolásnál "2100: Detection error on Storage Device HDD0" hibaüzenetet kapott.
Voltam ott futólag 5 percet két rohanás közben, nem sikerült érdemileg semmit csinálnom, Első körben azt hittem, hogy simán az ahci-t vagy uefi-t elállíította valami, de ezek nem segítettek.
Van ötlet, hogy lehet életre rúgni egy ilyen régi vasat?
Annyira userek, hogy az sem derült ki milyen windows fut rajta..... -
junior11
veterán
Sziasztok, van vkinek tapasztalata, mennyire "melegedős" fajta a AMD Ryzen 5 5625U proci? Tudom, a laptop "körítése" is fontos, mint a felépítés, hűtés, de úgy konkrétan magára a procira vagyok kiváncsi, általános felhasználás mellett (nem játék). Köszi.
-
-
Tim82
félisten
válasz
fery02 #51109 üzenetére
Lenovo Thinkpad T14s (Gen 2, Intel), T495, valamint HP EliteBook X360 830 G6, amiket használtam eddig a 45W-os Sjöss töltővel, szerintem elég hozzájuk. Mindegyik notiban U-s proci és integrált GPU van.
A 45W szerintem akkor nem lenne elég, ha pl. USB C-s portreplikátor/hub is lenne vele használva.
-
ricsip
addikt
válasz
fery02 #51109 üzenetére
Nos, ez a 45W inkább csak okostelefon gyorstöltés miatt jó, ha valóban 65W-ot kellene kivenni belőle, akkor tényleg nem biztos h. neked ez kell. Van más nem-ikea gyártónak ilyen 65W-os töltője, ami alkalmasabb laptopokat is meghajtani.
Valószínűleg a 45W-os is elviszi a laptopot, de pl. ha egy windows update elindul, vagy egy víruskeresés, az meg tudja növelni a fogyasztást, közel a felső határhoz. Bár ahhoz az is kellhet h. dedikált GPU is legyen benne.
Amúgy megveszed, aztán ha nem jön be, max. használod okostelefon töltőnek. Annyira nem drága szerencsére h. nagy veszteség lenne. -
válasz
ricsip #51108 üzenetére
Az említett laptop valójában semmi komolyabb munkát nem fog kapni, munkát tekintve szinte csak szövegszerkesztés fog majd róla történni, igazából a legnagyobb hardverigény olykor-olykor pár filmsorozat lejátszása lesz.
Ha így sem ajánlott a 45W-os töltő, akkor megspórolok holnap egy kitérőt és mégse megyek IKEA-ba.
Az alap elképzelés az lett volna, hogy ne az eredeti zömök adapterét kelljen használni, hanem csak ilyen csinosabb UBS-C végű “telefontöltőt”.Szerk: Akkor meg lehet veszek inkább Essager 67W GaN töltőt és elvileg úgy annyira nem teszek majd rosszat az akkunak azt használva.
Nekem igazából ez is új, hogy gyorsabb töltővel tudnak olyat a laptopok manapság, hogy ki tudják zárni az akksiról futást és csak az adapterről futnak.
Telefonok és táblagépek miért nem tudják ugyanezt a gamer telefonokon kívül? -
ricsip
addikt
válasz
fery02 #51106 üzenetére
Fogja tölteni a 65W-os töltővel árult laptopot a 45W-os töltő is, bekapcsolt állapotban is, és kikapcsolt állapotban is. Viszont esélyes, hogy bekapcsolt állapotban a windows fogja írni h. pl. gyenge a töltő, sokkal tovább tart majd teljesen feltölteni. Illetve előfordulhat, h. ha használat közben a laptop fogyasztása a 45W fölé megy, akkor az akku-ból fogja kipótolni a hiányt. Ami még mindig jobb, mintha a 65W-ot a 45W-os töltőből akarná kivenni, ami így overload protection-re fut, és lekapcsol. Ha viszont az akku-ból pótolja ki a hiányt, azért az hosszú távon nem tesz jót az akku állapotának, mert sok ciklusnyi terhelést jelenthet, jobban igénybe veszi.
Én 65W igényű laptopot 45W-os töltővel úgy használok, h. a laptop kikapcsolt állapotában töltöm fel vele az akkuját, és utána akkuról használom tovább a laptopot, a kihúzott töltő pedig elrakva. -
Kiteszteltem itthon és elvileg megfelelő lesz a 45W.
Két laptophoz is veszek, egy régi Xiaomi-hoz, aminek eleve pontosan 45W a gyári töltője, valamint nemrég került házhoz egy HP 840 G6-os noti is és annak a gyári, “régimódi” adaptere ugyan 90W, de kipróbáltam azt is a Xiaomi 45W töltőjével és végülis töltötte.
————————————
ricsip: Köszi szépen a bő informálást, a 100W-os RUNDHULT kábel lesz mellé, nem kísérletezek!
-
ricsip
addikt
válasz
fery02 #51103 üzenetére
Az olcsóbb kábel az csak 5V-20V x kb 3A-ig jó. Ez amúgy arra is rá van írva a dobozára is, van lillhut-om és sittbrunn-om is itthon. Az a kó az ikea olcsó kábeleiben, h. a speed (usb2 v. 3) és a power delivery (60W vagy 100W) rájuk van írva egyértelműen. Míg a noname olcsó szaroknál (régen) csak tippelhettél h. vajon usb3-at tudja-e? Mert a 100W PD az alapból felejtős volt a cérnavékony vezetők miatt. Meg azt hatalmas betűkkel írták volna rajta a csomagoláson mindenhol, ha tudta volna.
Az 5A-t csak akkor adja le a tápegység a céleszköz felé, ha az USB-C kábelben van e-marker csip. Beépítve a csatlakozóba. Ezt elméletileg csak olyan kábelbe építheti bele a gyártó, amelyik kábel vezetőinek keresztmetszete ("rézdrót vastagsága") alkalmas 5 Ampert folyamatosan elviselni. Az átlag usb-c kábel ezért 3,25A-nél szabvány szerint megáll. Azt a legócskább kínai hulladék kivételével minden nem-túl-gyanúsan-olcsó-szar kábelnek bírnia kell hiba nélkül.
-
válasz
ricsip #51102 üzenetére
Köszi mindkettőtöktől a választ!
Azt láttam igen az oldalon, hogy az a neve szerint is 100W-ig okés kábel, csak van közben 1000-essel olcsóbban “sima” kábel is ugyanabban a hosszban (amihez nincs írva, hogy mekkora teljesítményig jó), de végülis 1000 Ft-ért lehet nem szórakozom, hogy aztán vagy jó lenne vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu AKCIÓ ,vil.bill,15,6"FullHd IPS,8.gen.i5, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,szép
- ASUS ROG Strix G512LI I5 144Hz/10300H/1650TI/24 GB ram/512 M2 SSD
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,szép
- Új Asus ROG Zephyrus G16 GU603VI ,16" QHD+ IPS - 240Hz- ,i9-13900H ,NVIDIA RTX 4070 ,32GB ,1TB NVMe
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest