- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- chopin42: A (netes) társkeresés labirintusában #3:avagy... :(
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
rlazol #124161 üzenetére
Más is belefutott ebbe: [link] (az utolsó pár hozzászólás)
Futtass le egy AdwCleaner-t, esetleg még pár hasonló kiegészítő védelmet pl.: MBAM Free, Emsisoft EK, és használj reklámblokkolót a legjobb az Ublock Origin (az Adblock, Adblock PLus stb.-nél jobb talán az AdGuard van vele pariban azt is kipróbálhatod)Az AdwCleaner ha lefutott - akár talált valamit akár nem - futtasd újra és van egy olyan opció alul hogy "alapra állítás" vagy hasoló néven fut azt válaszd ki kér egy gép újraindítást és kész.
Ha ez az adathalász dolog esetleg elállított valamit akkor ez visszaáll alapra.
-
válasz
rlazol #119709 üzenetére
Jó kérdés, Win7-t rég nem használok már és csak egy P4 gépemen van (ami a dobozába van elrakva padláson)
Gondolom hasonló mód megtalálható: /pontosan itt/ Vezérlőpult/Rendszer és biztonság/Windows update/Frissítési előzmények megtekintése
Helyedbe Upgradelnék Win10 -re már lassan
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
rlazol #109528 üzenetére
Itt van a válasz: [link]. A te esetedben
a=40cm, b=55cm, u=25.95cm, v=24.5cm
a képletekben. Gondolom a pontok koordinátáit az ellipszis közepétől számolják.E: x^2/a^2 + y^2/b^2 = 1
Pe(u,v) = (a^2u/(a^2-t), b^2v/(b^2-t))ahol t teljesíti a következőt
(au/(a^2-t))^2 + (bv/(b^2-t))^2 = 1
Ebből kiszámolható, hogy melyik Pe pont van nagy valószínűséggel a legközelebb az (u,v) ponthoz, ami a köröd közepe. Onnantól meg gondolom már megy a távolság számolása.
-
Geller72
veterán
válasz
rlazol #109528 üzenetére
Nem vagyok egy nagy matekos, de statikailag nem biztos, hogy rosszabb és esetleg könnyebben mérhető verziót lehetne kitalálni. Mi lenne ha összekötnéd a hosszúság végpontjait a szélesség végpontjaival és az így kapott egyeneseket egyszerűen megfeleznéd, a felezési pontra raknád a lábakat. Statikailag nem lehet rossz döntés.
Erre gondoltam. És akkor nem kell különösebben számolgatnod.
Szerintem.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
rlazol #109120 üzenetére
OS függő, Win8.1-Win10-ben van kamera app, ha nem nagyon régi a kamera, akkor fog vele menni.
Amúgy meg van hozzá egyszerű app: [link]
(#109121) iceQ!: VHS az csak 576i 50 field.
Cikket most nem tudok, de nem egy nagy dolog. Legtöbb USB capture device-hoz adnak szoftvert is, pl a Terratec a Ulead Video Studiot. MSI is adott valamit, az is jó volt. Azzal felveszed MPG-be, aztán lehet szerkeszteni (ami más programokkal szopás lesz). -
quailstorm
nagyúr
válasz
rlazol #104336 üzenetére
Az én anyám Athlon 64 3000+-t használ Win7 x64-gyel, szóval biztos elég lesz (Office2016+Chrome és ennyi). Viszont azon nincs vírusirtó csak adblock. Ha valami komolyabbat akar van másik gép csak az elől el kell zavarni valakit
Csak mivel konkrétan évekig használtam E3200-at, nem sajnálnám a pénzt a Quadra, akkor meg már a RAM-ra se. Most adatlapon látod hogy áll az a gép, teljesen helytálló Win10-zel. Oké, nem egy villám, de alkalmazást fejleszteni is lehet rajta meg dolgozni is.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
rlazol #104318 üzenetére
Hát, adatlapos gépem így nézett ki 2010-ben, csak G41m-ES2L lappal. Alaplapi VGA Win7 Aero támogatott, bár a GMA3100-zal nem lesz 30FPS se, haverom ki is nyomtam mert zavarta.
Ublock origin, vírusirtó nélkül használható lesz. 4GB RAM nem ártana, proci meg egy fos. 2000Ft bele egy L5408, lehet meg kéne lépni. Meg a 4GB RAM-ot. Utána már mehet rajta a Crysis 2 is, csak pattints bele egy VGA-t is.Nem gondolok vissza nosztalgiával arra, mikor még az E3200-on vágtam HD videót meg vettem fel gameplayt. 1FPS-sel vágni marha jó volt. A netnek a webappokkal meg a responsive designnal egyre nagyobb a gépigénye. Bár kétségtelen, az E3200 már elég, de vírusirtó nélkül vagy Linux alatt nyújt európai ember számára megfelelő élményt.
-
xkoti
senior tag
válasz
rlazol #104318 üzenetére
Szia
Minden féle kép win 7 tegyél fel .
Az XP már sajnos meghallt , semmilyen program nem támogatja .
Mellesleg elbírja a Win 7 max , hogy gyorsabb legyen kikapcsolod az összes vizuális hülyeségét , és a legjobb teljesítményre teszed .Ezt úgy tudod elérni : Sajátgépre jobb klikk ->Tulajdonságok->Elvileg ott lesz egy speciális fül katt arra ->Majd teljesítmény ablak -> és itt a legjobb teljesítményre állítod .
(szerk : Nos srácok ti is elakadtatok a kérdésemet illetően ?
)
-
-
Vakegérke
félisten
válasz
rlazol #85867 üzenetére
Az általad linkelt oldalon találtam neked chipset telepítőt.
Ha átnevezed a kiterjesztést zip-re, megnézheted, hogy mi van benne, és azonnal használhatod is. -
törölt tag
válasz
rlazol #85863 üzenetére
Az alapértelmezett Temp mappába másolna. Feltéve ha lenne támogatott chipset a gépemben... De elnézve a felépítését, az inf-eket gyakorlatilag maga a telepítő exe tartalmazza, nincsenek ott külön.
De van megoldás: az intel oldala. HA jól értem, neked a 915G inf update-je kell. Azt pedig itt találod: [link] Ebben ott vannak az inf-ek is. Valójában neked az ICH akármennyihez valóra van szükséged, hogy pontosan melyik van a lapon, azt nem tudom megmondani. Elméletileg ICH6.
-
törölt tag
válasz
rlazol #85861 üzenetére
Szóval az egy InstallShield telepítő, azaz lennie kell egy exe-nek is. Elméletileg ha elindítod a telepítőt, az kicsomagolja a file-okat egy Temp mappába. Ott érdemes szétnézni, meg kell lennie mindennek.
Van egyébként MS féle cab is, azt bármilyen tömörítőprogtam kicsomagolja.
De ha esetleg linkeled ezt a drivert rá is nézhetek.
-
KicsiUbul
őstag
Ha jól értem akkor a venti sem moccan meg?
Ez esetben ha nincs speaker, akkor kösd be, és szépen próbáld végig kiszedni a dolgokat:
Proci ki - bekapcsol. ha igy elindul, csak sípol ,akkor proci hiba.
Ugyanezt RAM al is (több slotot is tesztelj), és a VGA val is.
Mindenképp javasolt még egy CMOS reset is. -
föccer
nagyúr
A led csak azt jelzi vissza, hogy megkapja a kakaót a táp-tól. Gondolom a cpu-n még rata volt a kupak. Ha az rajta van, akkor a lesarkazástól nem nagyon kell tartani. Passz. Tényleg csak azt tudom javasolni, hogy szétszed/összerak. Lehet valamit rossz helyre kötöttél be.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- MSI Sword 16 HX - 16" WUXGA 144Hz - i7-13700HX - 32GB - 1,5TB SSD - RTX 4060 - Win10 - 2,5+ év gari
- Dell Latitude 7320 2 in 1 Detachable (Laptop/Tablet) 16GB RAM 512GB NVME SSD eSIM Dell Gar 2027-ig
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- APC Back-UPS 1400VA (BX1400U-GR) szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- GIGABYTE AORUS 5
- Samsung S9 Plus 64GB Fekete / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest