Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz rlazol #124161 üzenetére
Más is belefutott ebbe: [link] (az utolsó pár hozzászólás)
Futtass le egy AdwCleaner-t, esetleg még pár hasonló kiegészítő védelmet pl.: MBAM Free, Emsisoft EK, és használj reklámblokkolót a legjobb az Ublock Origin (az Adblock, Adblock PLus stb.-nél jobb talán az AdGuard van vele pariban azt is kipróbálhatod)Az AdwCleaner ha lefutott - akár talált valamit akár nem - futtasd újra és van egy olyan opció alul hogy "alapra állítás" vagy hasoló néven fut azt válaszd ki kér egy gép újraindítást és kész.
Ha ez az adathalász dolog esetleg elállított valamit akkor ez visszaáll alapra.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz rlazol #119686 üzenetére
GPU driverét downgradeld, vagy DDU és driver reinstall.
Ha továbbra is csinálja, akkor valami grafikailag intenzív alkalmazást kellene ráengedni, hogy összecsinálja-e magát a gép, lehet döglődik a grafikusod?
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
válasz rlazol #119709 üzenetére
Jó kérdés, Win7-t rég nem használok már és csak egy P4 gépemen van (ami a dobozába van elrakva padláson)
Gondolom hasonló mód megtalálható: /pontosan itt/ Vezérlőpult/Rendszer és biztonság/Windows update/Frissítési előzmények megtekintése
Helyedbe Upgradelnék Win10 -re már lassan
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
válasz rlazol #119690 üzenetére
Meg tudod nézni a frissítési előzményeknél.
Gépház/Frissítés és biztonság/Windows Update/Frissítési előzmények megjelenítése alatt
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
inf3rno
nagyúr
válasz rlazol #109528 üzenetére
Itt van a válasz: [link]. A te esetedben
a=40cm, b=55cm, u=25.95cm, v=24.5cm
a képletekben. Gondolom a pontok koordinátáit az ellipszis közepétől számolják.E: x^2/a^2 + y^2/b^2 = 1
Pe(u,v) = (a^2u/(a^2-t), b^2v/(b^2-t))ahol t teljesíti a következőt
(au/(a^2-t))^2 + (bv/(b^2-t))^2 = 1
Ebből kiszámolható, hogy melyik Pe pont van nagy valószínűséggel a legközelebb az (u,v) ponthoz, ami a köröd közepe. Onnantól meg gondolom már megy a távolság számolása.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Geller72
veterán
válasz rlazol #109528 üzenetére
Nem vagyok egy nagy matekos, de statikailag nem biztos, hogy rosszabb és esetleg könnyebben mérhető verziót lehetne kitalálni. Mi lenne ha összekötnéd a hosszúság végpontjait a szélesség végpontjaival és az így kapott egyeneseket egyszerűen megfeleznéd, a felezési pontra raknád a lábakat. Statikailag nem lehet rossz döntés.
Erre gondoltam. És akkor nem kell különösebben számolgatnod.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz rlazol #109303 üzenetére
Számológéppel jobban jártál volna.
cos 60°=1/2, tehát az átfogód 28cm. Az Excel meg egy fos, ott cseszi el, hogy radiánban várja a szöget (ha varázslóból hordod be akkor a függvénynél írja, de ki a franc számít radiánra).[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
iceQ!
addikt
válasz rlazol #109122 üzenetére
Nem akarok semmit digitalizálni egy cikk kellen, hogy a régi felvételekből (pl.: régi Queen koncerteket) hogy tudták szalagról úgy átdigitalizálni, hogy a végén olyan anyagot kaptunk mint ha egy mai kamerával vették volna föl.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
quailstorm
nagyúr
válasz rlazol #109120 üzenetére
OS függő, Win8.1-Win10-ben van kamera app, ha nem nagyon régi a kamera, akkor fog vele menni.
Amúgy meg van hozzá egyszerű app: [link]
(#109121) iceQ!: VHS az csak 576i 50 field.
Cikket most nem tudok, de nem egy nagy dolog. Legtöbb USB capture device-hoz adnak szoftvert is, pl a Terratec a Ulead Video Studiot. MSI is adott valamit, az is jó volt. Azzal felveszed MPG-be, aztán lehet szerkeszteni (ami más programokkal szopás lesz).[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz rlazol #104336 üzenetére
Az én anyám Athlon 64 3000+-t használ Win7 x64-gyel, szóval biztos elég lesz (Office2016+Chrome és ennyi). Viszont azon nincs vírusirtó csak adblock. Ha valami komolyabbat akar van másik gép csak az elől el kell zavarni valakit
Csak mivel konkrétan évekig használtam E3200-at, nem sajnálnám a pénzt a Quadra, akkor meg már a RAM-ra se. Most adatlapon látod hogy áll az a gép, teljesen helytálló Win10-zel. Oké, nem egy villám, de alkalmazást fejleszteni is lehet rajta meg dolgozni is.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz rlazol #104318 üzenetére
Hát, adatlapos gépem így nézett ki 2010-ben, csak G41m-ES2L lappal. Alaplapi VGA Win7 Aero támogatott, bár a GMA3100-zal nem lesz 30FPS se, haverom ki is nyomtam mert zavarta.
Ublock origin, vírusirtó nélkül használható lesz. 4GB RAM nem ártana, proci meg egy fos. 2000Ft bele egy L5408, lehet meg kéne lépni. Meg a 4GB RAM-ot. Utána már mehet rajta a Crysis 2 is, csak pattints bele egy VGA-t is.Nem gondolok vissza nosztalgiával arra, mikor még az E3200-on vágtam HD videót meg vettem fel gameplayt. 1FPS-sel vágni marha jó volt. A netnek a webappokkal meg a responsive designnal egyre nagyobb a gépigénye. Bár kétségtelen, az E3200 már elég, de vírusirtó nélkül vagy Linux alatt nyújt európai ember számára megfelelő élményt.
-
xkoti
senior tag
válasz rlazol #104318 üzenetére
Szia
Minden féle kép win 7 tegyél fel .
Az XP már sajnos meghallt , semmilyen program nem támogatja .
Mellesleg elbírja a Win 7 max , hogy gyorsabb legyen kikapcsolod az összes vizuális hülyeségét , és a legjobb teljesítményre teszed .Ezt úgy tudod elérni : Sajátgépre jobb klikk ->Tulajdonságok->Elvileg ott lesz egy speciális fül katt arra ->Majd teljesítmény ablak -> és itt a legjobb teljesítményre állítod .
(szerk : Nos srácok ti is elakadtatok a kérdésemet illetően ? )
[ Szerkesztve ]
KO
-
MODERÁTOR
-
Vakegérke
félisten
válasz rlazol #85867 üzenetére
Az általad linkelt oldalon találtam neked chipset telepítőt.
Ha átnevezed a kiterjesztést zip-re, megnézheted, hogy mi van benne, és azonnal használhatod is.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
törölt tag
válasz rlazol #85863 üzenetére
Az alapértelmezett Temp mappába másolna. Feltéve ha lenne támogatott chipset a gépemben... De elnézve a felépítését, az inf-eket gyakorlatilag maga a telepítő exe tartalmazza, nincsenek ott külön.
De van megoldás: az intel oldala. HA jól értem, neked a 915G inf update-je kell. Azt pedig itt találod: [link] Ebben ott vannak az inf-ek is. Valójában neked az ICH akármennyihez valóra van szükséged, hogy pontosan melyik van a lapon, azt nem tudom megmondani. Elméletileg ICH6.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rlazol #85861 üzenetére
Szóval az egy InstallShield telepítő, azaz lennie kell egy exe-nek is. Elméletileg ha elindítod a telepítőt, az kicsomagolja a file-okat egy Temp mappába. Ott érdemes szétnézni, meg kell lennie mindennek.
Van egyébként MS féle cab is, azt bármilyen tömörítőprogtam kicsomagolja.
De ha esetleg linkeled ezt a drivert rá is nézhetek.
-
-
robick5
tag
örülök,hogy segíthettem
Egyébként ő cserél proci folalatban égett,görbült tűket is Foggalmam sincs,hogy csinálja !06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
robick5
tag
Szerintem akkor ne ülj be az autóba mert 240km-re vagyok tőled ! Vas Megye Sárvár
bundata kollégát ajánlom neked ő budapesti
[ Szerkesztve ]
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
robick5
tag
-
nagyúr
-
robick5
tag
Vannak itt is ügyes szakik,de szerintem érdemes az egész csatlakozót kicserélni egy bontott lapból.Ha a pöcköt forrasztatod az nem lesz hosszúéletű !
Én is kicserélem neked,csak hát a postázáson veszel egy másik lapot ![ Szerkesztve ]
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
nagyúr
Vegyél egy új kábelt jobban jársz mit hogy gányolsz egyet. Az ilyeneket úgy sem tudod javítani.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
KicsiUbul
őstag
Ha jól értem akkor a venti sem moccan meg?
Ez esetben ha nincs speaker, akkor kösd be, és szépen próbáld végig kiszedni a dolgokat:
Proci ki - bekapcsol. ha igy elindul, csak sípol ,akkor proci hiba.
Ugyanezt RAM al is (több slotot is tesztelj), és a VGA val is.
Mindenképp javasolt még egy CMOS reset is.Értem én...
-
föccer
nagyúr
A led csak azt jelzi vissza, hogy megkapja a kakaót a táp-tól. Gondolom a cpu-n még rata volt a kupak. Ha az rajta van, akkor a lesarkazástól nem nagyon kell tartani. Passz. Tényleg csak azt tudom javasolni, hogy szétszed/összerak. Lehet valamit rossz helyre kötöttél be.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
robick5
tag
Lehet,a lapod pont most adta meg magát,szerintem ha a proci akkor az kisipolná,de nem biztos.Van egy hasonló asus lapom(de az 478-s) azon a zöld led világít a lap maga agyhalott ...
[ Szerkesztve ]
-
robick5
tag
Akkor ha jól értelmezem amíg nem szetted szét addig léghűtésed volt,viszont már vizesre szerelted össze ?
Most pedig meg se nyikkan a gép!06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
föccer
nagyúr
Szerintem az a baja, hogy a cpu fan-on nincs venti, és így úgy érzékeli a bios, hogy nincs biztosítva a cpu hűtése. Dugj rá egy ventit teszt jelleggel, és utána vedd ki ennek a figyelését a bios beállításokban.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
robick5
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest