- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz
juve600 #107920 üzenetére
ha jól tudom, az csak készenléti feszt jelent.
Memóriák? Egyikkel sem ment? Variáltad a slot-okat?
Ha semmi változás, és másik táppal sem ment, akkor leginkább alaplap. Ha garis, akkor nincs gond. Persze attól függ, hol vetted...A CPU hűtő sem megy? Táp sem? Arra gondolok hogy bekapcs, és egy ventilátor sem üzemel?
-
Hunork
veterán
válasz
juve600 #107915 üzenetére
Igen.
Aztán ha semmi változás,memóriák, tárolók. Úgy kösd vissza a lemezeket, hogy először a rendszerlemez.
Más nem jut eszembe. Minitoron kívül nincs rákötve semmi a gépre? Az elosztót is érdemes megnézni, kicserélni. Ami még talán, VGA ki, dugd a monitort az alaplapi (CPU) DVI -ba.Csak hogy tuti nem a VGA a ludas. -
Hunork
veterán
válasz
juve600 #107911 üzenetére
Szia!
Nullázni kell. Csipogó van rákötve? Már azért, hogy van-e sípoló hang és hány?
1. BIOS reset.
2. Mindent húzz le, mármint tárolókat, nézd meg úgy.Aztán egyesével vissza. Hátha valamelyik meghajtó,
3. Egy memória ki, nézd meg eggyel. Ha semmi, akkor cseréld meg őket.
4. CPU ki, majd be.
Ha semmi, akkor nagy valószínűséggel alaplap, kis valószínűség a proci.
Nem volt piszkálva a gép? Mármint cpu pasztázás...stb. -
RudY
addikt
válasz
juve600 #94816 üzenetére
SSD AHCI nélkül nem annyira javasolt (ne lepődj meg, ha pl. a közelébe sem ér az átlagosan elvárható sebességeknek):
[Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?]
és
[SSD összefoglaló]"-ssd-vel megy az új gép
-ssd+hdd-vel el se indul,se kép-se hang
-hdd-vel se indul el,se kép-se hang"
A HDD-n ugye nincs másik rendszer? -
holozis_HUN
addikt
válasz
juve600 #94811 üzenetére
Valamiért a win 10 nem szereti a hdd+ssd kombot. Amikor raktam fel a win 10-et, akkor ki kellett húzni a HDD-t, mert ha rá volt kötve, akkor nem engedte SSD-re rakni. Próbáld meg átnevezni a HDD-t, nekem is át kellett, most nem D hanem A. Valahogy, nem is tudom már, hogy hogyan. De bekapcsolt vele a gép. Talán menet közben dugod rá?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
juve600 #94561 üzenetére
pittyenés hiány problémát elégtelen tápegység / rossz kontakt a csatlakozóknál (proci melletti 4/8 tűs betáp pl.) illetőleg pittyegő hiány
is szokott okozni
A random ki-be kapcsol alatt mit értesz? Magától bekapcsol vagy bekapcsolást követően újraindulgat? Utóbbi esetben memória is lehet gond
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
juve600 #78831 üzenetére
a kiváltóra nincs ötletem, de a jelenség egy részére van magyarázat: az egyik olyan alkalommal, amikor nem volt képed, akkor a gép rendben elindult, de vélhetően más (vélhetően alap, pl 640*480 vagy 800*600) felbontással. Egyrészt esetleg azért nem volt képed, mert a monitor nem tudta ennek a felbontásnak a frekijét felvenni, másrészt mivel nem fértek volna ki az általad használt ikonok a helyükre ebben a felbontásban, ezért huzta be őket ömlesztve.
a kiváltó lehet sok minden, a monitor kezdődő rendetlenkedésétől a videókártyán át a vezetéken keresztül a tápokig, memóriákig... -
Impressa
őstag
válasz
juve600 #47700 üzenetére
Hali!
Lemezfelült-tesztet kellene futtatnod. Pontosabban a lemez felületének újrainicalizálást kellene elvégezned a tesztel, ami adatvesztéssel. Ha szektor hibákat írt ki a Sentinel, ez nem azt jelenti, hogy rosszaik is, csak épp az adott szektor(ok)ba nem tudod írni megfelelően, amit kábel, vagy táphiba is okozhat. Ments le róla mindent, és futtasd le a tesztet, szerintem az helyre fogja hozni a lemezedet.
Ha gondolod megerősítésképpen dobd át ebbe a topic-ba, és a Sentinel szakértője megmondja neked a tutit.
-
spiritex
veterán
válasz
juve600 #47141 üzenetére
Szerintem a Bios-ban be van állítva a ventik kezelése, és az szabályozza le őket, majd amikor melegszik a proci, érzékeli a hőfokot, és elengedi őket. Lehet, hogy az új procid gyorsabban melegszik.
Szerintem csak ki kell kapcsolni a ventikezelést ha idegesít a dolog, nekem pl. úgy van, hogy 40 fokos prociig el sem indul a proci venti. Utána meg szépen gyorsul, ahogy melegszik, 50 foktól meg maximumon megy. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Dell Latitude 7420 / 4K UHD / i7-1185G7 / 16GB RAM / 512GB SSD Prémium ultrabook Újszerű állapotban
- Double-shot és dye-sub PBT ISO kupak készletek és Accent készletek
- Philips 345B1C Ívelt Ultrawide Monitor!34"/3440x1440 /VA/100hz/AdaptiveSync/
- Új Acer NITRO V 15 Gamer Tervező Laptop -30% 15,6" RYZEN 5 7535HS 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD 144Hz
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest