Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Kodi LG webOS-re! Lehetséges?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz Siriusb #41697 üzenetére
Köszönöm srácok, elvileg sikerült felvinni az
Áram
Gáz
Mérőállásokat, regisztráció nélkül.Ami viszont gond, hogy az EON oldalán regisztrálni nem tudtam az áram fogyasztási azonosítóval, az már elvileg rögzítve van a rendszerben egy email címhez.
De ha az EON oldalán belépek, az email címemmel, ott Gázóra van rögzítve, de nem az, ami a gáz számla azonosítóján van. Ilyenkor mi van?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
Beni2360
félisten
válasz w.miki #41695 üzenetére
Ha MVM kezeli a számláidat akkor okos tel letőlt app regisztrálsz és minden kéznél van, még az éves fogyasztásod is.
Itt lehet diktálni, stb.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
w.miki
veterán
Gáz, és villany óra állást hogyan lehet egyszerűen bejelenteni?
A megadott telefonszám állandóan túlterhelt.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
EmberXY
veterán
válasz Inhouse #41689 üzenetére
Amúgy igazuk van, mi a francnak kellenek ezek? Itthon mindenki ismer, személyi kilőve.
Utazni nem kell, mert Magyarországon a legjobb Európában meg a Dunán túl is, tehát útlevél se kell.
Üzemanyag nincs, tehát jogsi se kell. Minek is működne a közigazgatás... Egyszerűen nem kell, elértünk a Kánaánba.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #41660 üzenetére
És tessék! Ugye, hogy ugye?!
Tegnap már nem értem oda a postára, majd ma veszem birtokba az enyémet...[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
I02S3F
addikt
válasz Vismajor01 #41687 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
Vismajor01
addikt
válasz I02S3F #41678 üzenetére
Szia,
Igen.
Én 2 évig voltam egy állásban ahol konkrét nyugdij feeling volt.Hétköznap du 1kor mentem konditerembe, szabadságot se nézte senki szal évi 50-60 napot voltam szabin. Semmi dolgom nem volt, de azt ráadásul homeofficeba. Pénz nem volt se jó se rossz, olyan fővárosi átlag bérezés irodai munkára. Főnököm tengerentúli, aztán főnököm se volt egyáltalán 1 évig.
Ez a rövidtávon vicces és jó, hosszútávon viszont nagyon roncsoló. Egyrészt nem nem tanulsz semmit, nem fejlődsz sehova-munkától függően persze, az én pályámon inkább a leadership skills, pozitiv nyelvezet, kriziselháritás, problémamegoldás, emberekkel foglalkozás volt ahol fejlődni LEHETETT volna. Ez életkortól függően, de a továbblépési esélyeid is roncsolja-Hisz adott esetben egy "továbbképzés" az plusz feladatot jelent, másrészt meg új munkában előny ha ismert vagy ezzel vagy azzal a funkcióval/programmal etc. Tehát egyéni oldalról nem fejlődsz, sőt talán visszafelé haladsz (persze a rengeteg szabadidődet önfejlesztésre is fordithatod és akkor az más, de ehhez önuralom és bölcsesség kell ami nekem nincs), msárészről a karriered se halad semerre mert ha nincs mit tenni akkor kitűnni sem lehet szal cégen belül sem fogsz nagyon feljebb lépegetni, illetve az "önéletrajzod" se bővül semmilyen megtanult programmal/bármivel.
Az ilyen munkákat HRes szemmel csak Zsákutcáknak szoktuk hivni, ha 50+ éves vagy és már csak a nyugdijig akarsz eltengődni akkor tökéletes, egyébiránt csak egyhelyben toporgás és dögunalom.
Ja és 2 év után se volt erőm eljönni abból a munkából ANNYIRA kényelmes volt. De végig éreztem, hogy lépni kéne mert ez is nem jó, előző munkahelyemen azonos beosztásban megismert kollégák már más cégeknél sokkal előrébb tartanak.. Aztán egyiknap hivott a HR hogy beszélgessünk, ott lesz a főnök is, mondom remélem kirúgnak!! Erre ja, megszüntették a poziciót (meglepetés) és kaptam 4 havi lelépési dijat És még örültem is neki!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
I02S3F
addikt
Bátornak lenni mihez kell? Mi a veszélyforrás?
A veszélyforrás a kudarc, hogy nem tudom megoldani a problémákat.
Szerk. : Meg is fogalmazódott a válaszom a kérdéseidre! Nincs agyam, türelmem annyit koncentrálni, amennyit egy műszaki probléma igényel! Inkább megkerülöm a problémát, segítséget kérek és megoldják helyettem a munkatársaim!
Természetesen a rutin feladatok amikhez minden információ megvan és nem fejtörő, azokkal nincs gondom!
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz I02S3F #41678 üzenetére
Mit jelent a műszaki probléma megoldás egy rendszergazdánál? Ismert dolgokkal foglalkozol, amiket blogokban elolvashatsz. Nem kell feltalálni a kereket, elég csak gurulni a kitaposott úton.
Bátornak lenni mihez kell? Mi a veszélyforrás?
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Top cat
addikt
válasz inf3rno #41679 üzenetére
Szerintem, ha pl van egy céged, aminek ugyan az a neve mint a kiszemelt domain, akkor van esélyed. Máskülönben valószínűleg esélytelen.
-
inf3rno
nagyúr
Szerintetek ha egy domain név 2oo6 óta bejegyzett, de azóta sosem volt honlapjuk, akkor azt meg lehet támadni arra alapozva, hogy spekulatív célokra használják? Gondolom valaki annak idején megvette, hogy majd eladja, ha bejön valaki egy magas ajánlattal, aztán azóta tartogatja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Ha a munkába tartósan nincs feladatom és nem is stresszes, nincs benne kihívás (az állóképességet leszámítva), akkor idővel elgyengülök?
Jelenleg a célom a munkám megtartása. Ez egy állami betanított informatikai munka operátori, kisebb részben technikusi. Ha innen tovább kell menni valami IT webáruházhoz mennék vagy valami IT boltba ügyfélszolgálatra, eladónak, de csak ha elküldenek.
Gáz-e, ha mentális betegség és érdeklődés hiánya miatt nem dolgoznék mérnökként, plusz a stresszt sem bírom és nem is akarom vállalni(Könnyűipari mérnök végzettség)?
Gáz-e, ha rendszergazda papíromhoz rendszergazda meg nem lennék a sok gépelés miatt (Degeneratív ízületi kopás a kezemben), meg mert rossz a műszaki probléma megoldó képességem?
Nem takarózom! Amellett, hogy ezek szarul mennée gyáva is vagyok! De például a műszaki problémamegoldás tényleg szarul megy! Többször próbáltam! Kudarc!
Szégyen-e abból kiindulni, amire képes vagyok? A papírjaim dacára.
-
coco2
őstag
Fáradt kérdés következik, érzékenyebbek most fogják be a fülüket
Tudja valaki mitől lesz a takony folyékony helyett zselés halmazállapotú?
[ Szerkesztve ]
-
Vismajor01
addikt
válasz EmberXY #41674 üzenetére
Sajnos nem, mert ez csak a törvényi kötelező dolgokat tartja, sakk sajnos vag nem sajnos a helyi önkormányzat dontheti el h most eppen milyen hulyeseget tesznek kotelezove a tersegben, na es nekem pont ez kene Alsonemedire mert ott épül a hazam es a felujitasi támogatás miatt nagyon nem mindegy minek kell kesz lennie
-
EmberXY
veterán
-
Beni2360
félisten
válasz Vismajor01 #41672 üzenetére
Kérd meg, hogy a rendelet elérését adja meg, diktálja lassan le. Otvan az az oldalukon csak nagyon el van dugva.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Vismajor01 #41670 üzenetére
Mi volna ha felhivnad az építésügyi osztályt?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Vismajor01
addikt
válasz Beni2360 #41669 üzenetére
Semmit nem találtam alsónémedi önkormányzati honlapon, azért is jöttem ide. Már eljutottam a "Pest megyei kormányhivatal gyáli járási hivatala épitésüögyi osztály" de konkrétan leirva még csak hasonlót se találtam. Jó lenne leirva tudni/látni.
-
Beni2360
félisten
válasz Vismajor01 #41667 üzenetére
Helyi polgármesteri hivatal oldalán szinte mindent megtalalsz. Gyalon 2, 5 m magassági nem kell engedély de az előírásoknak megfelelően kell építeni és utána bejelentési kötelezettség van és ha olyan akkor elő irják a használatba veteli kötelezettséget. Önkori rendelkezik ezekről.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz gigabank3 #41666 üzenetére
nem viccelődök: ez ilyen... az én munkám tényleg bárhonnan elvégezhető 100%osan, mégis be kell járni... annyi, hogy ha épp indokom van (pl gyerek beteg), akkor 1 szó és 1-2 hét home office-t engedélyeznek... 2020-ban úgy lettem kiváló dolgozó, hogy a telephelyen 12 hónapból tán 3-at ha töltöttem ...ez van, ez ilyen bicikli... ha bent kell lenni, bent vagyok... de ha nincs munka (mint pl most nyári uborkaszezonban), akkor feltalálom magam
ennyit tudok javasolni:
- ha nagyon irritál, akkor váltani kell
- ha nem akarsz váltani, akkor töltsd kedved szerint a benti időt, hogy minél jobban érezd magad... ne húzd feleslegesen az agyad"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Vismajor01
addikt
Valaki tudja hol találom meg h Alsonemedin milyen, a kotelezőkön kívül, szabályokat hoztak a hasznalatba veteli engedely kiadasahoz? Pl kotelezo garázs vagy kamra, ilyesmi. Google nem a barátom.
-
gigabank3
újonc
válasz mephi666 #41663 üzenetére
"mindenki vigyen haza pár virágot és locsolgassa otthon"
Lehet viccelődni de volt kollega tavaly aki megmondta hogy értelmes feladat hiányában ő nem megy be.
Már nem kollega. Kivágták mint a foss macskát.egyébként van ellenőrzés, hogy ténylegesen bent tesped-e végig a dolgozó? ne"
1) telefon munkaidő vége előtt 10 perccel
2) belépőkártya (van...)
3) és a legjobb a legmoskosabb legaljabb dolog: a beépített 3/3-as pincsikutya aki jelent a munkaktársairól.
Elvégre egy Agyarország, a 10 millió házmester országa.[ Szerkesztve ]
-
gigabank3
újonc
válasz Beni2360 #41662 üzenetére
"zt a virág locsolást nem lehet táv munkába megcsinalni? "
ami a vicc 10 + ember benn van azzal a dumával hogy locsolja a virágot. aki azt hiszi ez vicc az jöjjön el a közszférába melózni.
és ha akad is valami meló (admin) az 100%ban ellátható lenne otthonról (netes tanulániy infós rendszer vagy 8 éve van..) de nem. be kell menni. csak onnan szabad bentról bepötyögni hogy Pistikének megváltozott a bejelentett címe. Máshonnan nem csak a néma üres 40 fokos épületből.
végüls is azért a kemény bérért amit adnak (200-240 bruttók) ez már elvárható!
-
mephi666
nagyúr
válasz Beni2360 #41662 üzenetére
mindenki vigyen haza pár virágot és locsolgassa otthon
ui: egyébként van ellenőrzés, hogy ténylegesen bent tesped-e végig a dolgozó? nem lehet váltásban elintézni a locsolást, hogy felváltva bemegy minden nap valaki és fél óra alatt mindent meglocsol? ...ha ellenőrzés van, akkor vinni be olvasnivalót, filmet, vagy csinálni valami bent is elvégezhető fusimunkát?
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Beni2360
félisten
-
gigabank3
újonc
Hide the pain Harold Vodafone Happy reklámja a valóságban is létezik, gondoltátok volna?
A reklám arról szól hogy nyáron egy légkondi nélküli 40 fokos irodába berendelik a csókát csak azért (munka az semmi a világon nincs, a seggét mereszti) hogy locsolja a főnök virágait.
Ezt a reklám készítői mint egy totális abszurditást egy rossz viccet tálalták fel.
HÁT KÉREM!
Ez a valóságban is létezik!
Közszféra, oktatási intézmény.
Nyár. Az intézmény üres, munka az semmit, de egy tollvonás se.
De azért a technikai és admin dolgozóknak be kell járni-a semmiért. Dolguk a világon semmi.
Légkondi nincs. Vasbeton épület, a nyáron 40 fok van benn is.
És ki van adva írásos utasításba (jobb híján..) hogy napi feladat: a virágok locsolása.
Ez a dolguk a technikai-admin alkalmazottaknak a nyáron a 40 fokos egyébként néma és üres épületben. ezért járnak be.
A reklámosok azt hitték ilyen csak a mesében / a fejükben van!
HÁT NEM!
Valóság. -
mephi666
nagyúr
válasz Inhouse #41657 üzenetére
1 dolgot ne felejts csak el: ha megkapod a jogsit, lesz mellé egy levél (amit kb senki nem szeret elolvasni ) és írják benne, hogy a régit vagy add le személyesen a kiállító okmányirodában, vagy postázd oda nekik... ha elmulasztod, akkor kapsz majd bírságot (pedig mennyivel egyszerűbb lenne, ha mondjuk csak egy képet küldesz róla, amin fel van koppányolva, vagy ki van lukasztva, így megsemmisítettnek tekinthető)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #41612 üzenetére
Hogy legyen meg a folytatás is.
Pénteken elmentem a körzeti orvoshoz időpontra. Megtörtént a vizsgálat, és már ment is a rendszerbe az orvosi alkalmassági. Hazaérve beléptem PC-n és engedélyeztem a hatóság automatikus vezetői engedély hosszabbítását. Itt nincs semmi hókusz-pókusz. A végén fel is ajánlja az életút megtekintését, ami elsőre csalódás, mert a 4 pontból csak ez az engedély aktív. Aztán 10 perc múlva újra belépve az életút menüből történő indításánál ott egy aktiválás ikon, ami nem igazán érthető..de nem is kell, csak katt és mutatja az előző pontokat és már zöld, aminek kell. Az utolsó az okmány készül az még nem. 1-2 óra múlva jön az SMS és a mail, hogy sínen van az ügy. Ekkor már minden zöld. Rá kis időre pedig megjön egy üzenet, hogy nyilvántartásba került az igényem és gyártják, meg, hogy 30 napig belföldön vezethetek. Postán kértem a címemre, már csak ezen kell izgulni.
Közben hallottam 2 kollégám hasonló rémtörténetét ezzel kapcsolatban és nekem továbbra is az az érzésem, hogy ez nem az igazi így...
Öröm az ürömben, hogy 2024-ben jár le a személyim és akkor még 3 éven belül lesz a fénykép és az aláírás, tehát elvileg sima ügy lesz online megújítani.
Íme a fényvető a sokadik fotós anomáliára, nem vált be!
[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Cs1csó
félisten
válasz szokel16 #41655 üzenetére
A szerződésed olvad végig - lehet online is elérhető - amúgy tippre olyan helytállás lehet mint garanciánál:
- ha elromlik akkor megpróbálják javítani ha pedig ez nem sikerül akkor jellemzően visszaadják a vételárat (elméletben csere is lehetne ugyanarra de ha az a telefon már drágább mint a vásárláskor akkor ezt nem ajánlják fel, ha meg már nem kapható akkor pedig ugye nem is lehetséges tehát levásárolhatod az árát vagy visszaadják az árát)A legfontosabb, hogy olvasd el milyen feltételekkel kötötted azt a biztosítást. Akár a Telekom-nak is írhatsz egy emailt, hogy küldjék már a biztosítás részleteit.
-
szokel16
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hátha valaki tud is rá válaszolni, mert járt már így. Telekomon keresztűl van telefonra biztosításom, ami a TMX-hez szól, mint szervíz.
Na most ha nekem a telefon "véletlen" összetörik, de minden alkatrésze ( Samsung Note 8, ami egy 5 éves típus), akkor össze ollóznak egy ilyen telefont a szekrény mélyéről, vagy ennyi idő után annak az akkori értékében kapok vagy választhatok egy újat ?
Előre is köszönöm a választ! -
coco2
őstag
válasz I02S3F #41645 üzenetére
Vizsga helyett akkreditációt szerzel közvetlen a gyártótól, hogy hivatalos márkaszervíz lehess. Minden gyártónál egyesével. Megnézed a honlapjukat, írsz nekik levelet, az angol írásban nem szabad, hogy probléma legyen.
Ugyan esküt nem teszek le rá, de magánvállalkozóként belföldön pár teáor szám felsőoktatási végzettséghez kötött. Vállalkozás bejelentéshez van valami lista, ott írják majd (nem fogod tudni eltéveszteni, ne aggódj).
Az ügyfelet megszerezni a kemény dió. Példának okáért ha a környékeden nincs még olyan szolgáltatás, szórólapokkal hirdetheted magad. Legyen egy normális webes bemutatkozásod. Domaint bérelsz, landing page-et hagysz ott. Az ilyesmire nincsen tankönyv "így kell" formulával, kreatívnak lenni kötelező. Ha az nem megy, inkább ereszd el. Az ilyesmi úgy szokott menni, hogy éppen az ügyfél szerzés nem probléma, és akkor neki esnek építeni egy céget rá. A "másik" oldalról törni be szerintem nem realitás. De ne nekem legyen igazam.
Jó szerencsét
[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
válasz babcehh #41648 üzenetére
Ja, hogy azonnal kellene.
Esetleg őket is megkérdezheted.
Sajnos több tippem nincs. -
tag
Sziasztok!
Valaki esetleg tudja, hogy Steelseries Arctis Pro-hoz hol tudok fülpárnát venni? Épp most szakadt szét -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Kérlek a megfelelő topikba irányítanátok, ha szükséges?
Ha vállalkozóként másodállásban, szabadidőmben számítógépeket szeretnék javítani. Laptopokat is, ahhoz akkor milyen vizsga kell? Milyen képesség kell? Hogyan tudom megszerezni első ügyfeleim?
Esetleg ha segíteni tudnátok, hogy hol tudok ennek utána olvasni, azt megköszönném![ Szerkesztve ]
-
krizmo_
addikt
Az Aspirin Plus C vagy a Neo Citran hatásos szokott lenni.
Jobbulást!
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
Influenzára milyen lázcsillapító tud hatásos lenni?
Eddig algopyrin és panadol (paracetamol)-t próbáltam, de csak karcolgatják a 38.8-at 1-2 tizedekkel. Gyakorlatilag hatástalanok.
[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
válasz Apollo17hu #41640 üzenetére
Igen, megveszi automatikusan a pót és helyjegyeket is. De a fizetés előtt ki is írja hogy mit veszel meg
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Ritkán vonatozom. Kinéztem egy utat (Bp. -> Keszthely), és a MÁV appban azt látom, hogy helyjegy kötelező. Ha az appban veszem meg a jegyet, akkor az már tartalmazni fogja a helyjegyet is? Vagy azt hogy kell megvenni még hozzá?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Inhouse #41632 üzenetére
Azt írják az oldalon, hogy magánszemélyeknek van gourmet micsoda tagság, a többieknek kell továbbra is a vállalkozás. Talán az utóbbi kedvezménnyel jár, passz. Igazából mindketten vállalkozók vagyunk, úgyhogy ez nem szempont. A gond, hogy nem látok királyrákot a honlapon, és hát, mint hős lovag megígértem, hogy megszerzem, ha addig élek is.
Buliban hasznos! =]
-
Davidkoma
tag
Régen is volt olyan, hogy a vállalkozók kérhettek, csináltattak Metro-s, névre szóló társkártyát (a sajátjuk mellé), amivel lehetett tőlük függetlenül vásárolni.
Nekem is volt/van ilyen, és tudtam vele vásárolni.
Tehát ha van a közeledben olyan vállalkozó, aki Metro-s regisztrált ügyfél, megkérheted, hogy legközekebb, ha a Metroban jár, készittessen neked egy társkártyát.
Ez egy mágnescsíkos kártya, csak arra kell, hogy a bejáratnál -ha kérik- megmutatod/leolvastatod, és a pénztárnál, a vásárlás előtt lehúzza a mágnescsik olvasón.
Ami forgalmat generálsz, az jó lehet a vállalkozódnak (ha sokat vásárolsz ) -
mephi666
nagyúr
...ha esetleg mégis kell, akkor az is járható út lehet, hogy keresni kell a közelben egy kisboltot, ahol metro sajátmárkás (aro?) cuccokat árulnak és rajtuk keresztül rendelni egyet ha rendszeresen onnan töltik az árukészletüket, szerintem simán segítenek ennyit
-
mephi666
nagyúr
aztán keresztülhúzza az egészet, ha a közelben van weather control device, mint red alert2-ben... itt kecskeméten tuti van ilyen: csomószor 80-90% eséllyel írnak esőt egész délutánra, aztán a radart nézve jön a full piros kiterjedt viharzóna, város határában megszűnik... vagy épp innen a város mellől indul el egy most szombatra is minden előrejelzés 10mm csapadékokat írt... 1mm se esett... sőt kb az elmúlt 1.5hónapban nem esett összesen 10mm... környező települések kaptak azért csapadékot időnként, de itt a városban semmi, csak dögmeleg, panelban stabilan 30-32 fokok... (éjszaka is) ...katasztrófa
-
BiP
nagyúr
Ha csak 2 óra múlvára kell, arra jó az ablakon kinézős is
Érdemes összevetni az app javaslatát az empírikus tapasztalattal, hogy mit látsz, abból mit tippelsz, és ezt a kettőt némi józan ésszel összefésülni.
De felmész a met.hu-ra, plusz infónak. (az OMSZ amúgy a Meteora-t ajánlja)
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Köszi,a kinézős módszer jó,de így nem tudni hogy milyen lesz az időjárás mondjuk két óra múlva.(kétszer áztam sz@rrá a gyári Huawei app miatt... az utóbbi időben.)
A weather&radar próbálgatom most,de az is néha téved.pl volt hogy vihart mondott miközben sütött a nap (és ez még jobbik eset)[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Van olyan topic ahol a időjárás app-al foglalkoznak?
Már a sokadikat próbálom ki,de valahogy az egyik sincs köszönő viszonyban se a valós időjárással. -
inf3rno
nagyúr
A Metroban hogyan tudok vásárolni? Régen úgy tudom, hogy kellett valami tagsági kártya, amit csak vállalkozók válthattak ki. Aztán hallottam olyat, hogy változni fog esetleg. Tud erről valaki valamit?
Ja közben nézem az oldalukon, hogy még mindig van ilyen kártyás dolog.
Tulképp az érdekel, hogy királyrákot lehet e szerezni bárhonnan, és hogy mennyire csillagászati összegért, aztán úgy rémlett, hogy nekik jó volt a halas részlegük. Fehérvár és Veszprém környéke a helyszín, BP-re most nem szeretnék elmenni érte, de azért érdekel, ha van tipp, hátha később arra járok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
BiP
nagyúr
válasz Inhouse #41618 üzenetére
Fura ez a fényképkészítési macera.
Mindenhol máshol, ahol igazolványt kellett fotóztatnom ellenőrzéshez, vagy magamat kellett azonosítanom, sose volt ebből macera, minden más hely/cég elfogadta.
De hogy ez a kormányhivatal/okmányiroda ennyire béna és macerás legyen?! Értem én, hogy miért szeretnék, bent azért a fotófülkében más a szint, de azért nem elvárható, hogy otthon is műtermi körülmények legyenek.
Fényképezze le magát a user, aztán bármilyen fényképszerkesztővel 1 kattintással körbevágják. Azon a 2x2centis képen úgyse fog látszódni a körvonal, ha lemarad 1-2 hajszál. -
Inhouse
őstag
válasz AndrewBlase #41617 üzenetére
Illetve a végén már elkapott a gépszíj...nanehogymárnelehessen! Sajnos ilyen vagyok, hogy nem tudom elengedni, amikor egy egyszerű dolgot, apró egyéb körülmények egy szerencsétlen folyamatban negatív irányba terelik a tervem megvalósítását...ha mást nem, akkor a saját lelkem nyugodt, hogy na, ugye hogy ugye?!
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Borisz76 #41614 üzenetére
A jelleggörbéhez fenn vannak az adatok, hogy az adott hónap a megadott határértéket milyen arányban osztja le hónapokra. Az én adataim az MVM-nél vannak fenn, ezeket kimásolva és táblázatkezelőbe illesztve, be kell állítani a képleteket, majd kirakni diagramra. Mindet adat rendelkezésre áll, de amíg nem láttam így, fogalmam nem volt, hogy mennyire lesz életképes az én esetemben.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz AndrewBlase #41617 üzenetére
Amikor elindítod a folyamatot, akkor még nincs tapasztalatod ezzel kapcsolatban, és úgy vagy vele, hogy miért ne? A végén persze már okosabb az ember. De az idő rövidsége miatt (hagytam elúszni), a kormányablakba foglalás is csak 2 hét múlva lehetséges szabad időponttal.
Ja az kimaradt, hogy voltam a teraszon is, ott jó volt a fény, világos a fal, de a nemesvakolat sem jó...akkor rakok fel egy lepedőt...az sem jó!!! Csak fal lehet...áááá
Látszik, hogy sok munkaóra van benne, van pl. olyan része, ami felismeri, hogy éppen jogsit fotóztál, és felismeri a számát is. De az egész egy nyögvenyelős, idegesítően bonyolult és feleslegesen sok ismétléssel járó folyamat. A kezelhetetlen hibák pedig, hogy nyomj billentyűkombinációt a cookiek törlésére pl., azután, hogy kompatibilitási vizsgálatot csinál mindenre kiterjedően az elején...ehh...illetve ugyanarra a hibára futás félóra alatt többször, majd egyszer csak újra működik. Persze a telefonok az ügyfeleknél vannak, azzal nem tudnak mit kezdeni, de nem azok minősége a gyenge pont.
Kicsit vicces volt (nekem), hogy amikor végre sokadjára, egy elb.szott fél nap után kérdezi, hogy jó lesz-e ez a kép szerintem (tehát már megfelelt, elfogadta a rendszer, csak az én áldásom kellett), talán visszafogtam magam és nem azt mondtam, hogy lesz.rom, csak legyen készen... Egyébként valószínűleg ez a kép bekerül ebben a felbontásban valami komolyabb rendszerbe, különben nem lenne értelme ennyit vacakolni vele ahhoz a körömnyi jogsi nyomathoz...ja és fekete-fehér kép készül.
Az utolsó sikertelen esetnél annyit mondtam az ügyintézőnek az összes szoba, és terasz végigjárása után, hogy most éppen nem tudok egy másik házat építeni, hogy egy jó képet tudjunk csinálni...akkor ugrott be, hogy "jó vicc volt", de nem is kell, mert van a közelemben másik ház, hátha. Anyósomék nem színeskednek a falaknál és hatalmas ablakaik vannak a napsütés irányába, nekünk meg pont arról van a terasz van, ami árnyékol, bár ez eddig nem volt gond...na, és ez be is vált.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
mephi666
nagyúr
válasz Inhouse #41612 üzenetére
neked akkor cifrább volt a fehér hátteret el is felejtettem... munkahelyen csináltam a folyamatot és ott mindenhol fehér fal, délelőtt tökéletes megvilágítás... engem is baromi közelről fotózott le a csaj, olyan szinten hogy a hajam+szakállam nagy része benne sincs a képben (pedig nincs 20centis szakállam: ha már 3-4 centire megnő, levágom 1.5-re)
visszaemlékezve az első bejelentkezést és az okmány képét laptopról csináltam... első kör végén mondta a csaj, hogy 10 perc múlva telefonnal jelentkezzek majd vissza
-
Inhouse
őstag
válasz #73959936 #41609 üzenetére
Elég jól elcsípték ezt jelleggörbét, bár nem biztos, hogy mindenkinek jó lesz...
A piros az övék, a kék a mienk, valós.
Novemberben azért van bezuhanás, mert leolvasás van és nem lehet diktálni. Tavaly a szigeteléssel szépen benne vagyunk, egy kis áprilisi megingástól eltekintve.
Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
válasz Inhouse #41552 üzenetére
Előrébb vagyok az online jogis intézéssel. Szóval vagy időpont a korményablakba és 4000Ft, vagy online. Az online intézéshez nem elég az ügyfélkapu, kell egy 3 évnél nem régebbi kép és aláírás minta. Na, ezen vagyok ma túl. Elvileg ezt is lehet a kormányablakban intézni és utána online, és így is ingyenes, de már végigvittem, mert felidegesített...
Szóval van ahol azt írják, hogy laptoppal, PC-vel is lehet, amin van kamera, mikrofon és hangszóró, de nem. Csak telefonnal (esetleg tablettel?), és talán abból is csak Androiddal?
Ügyfélkapu, ügyintézés, vezetői engedély, arckép és aláírás. Nem kell Skype, a weboldal megoldja, engedélyezni kell, hogy használhassa a mikrofont, kamerát... Lefényképezteti a jogosítványt, és magunkat is. Hiába jelöljük, hogy az előlapit szeretnénk a fotózáshoz, a hátsót adja utána, de átváltható. A végén jobb esetben bead egy ügyintézőt, csak kicsit várni kell...elsőre nem nyomogattam a kijelzőt, hogy ne tűnjön el, és mire 1 perc múlva ránéztem, kérdezte, hogy mennyire voltam elégedett... Egy szót sem szólt senki...
Az újrapróbálkozásnál mindent újra (10 lépés kb.). Most sikerült az ügyintézőt, ő is lefotózta a jogsit és azt mondta, hogy 10 perc múlva ugyanezt újra, akkor lesz meg a kép és az aláírás. Ez utóbbit előre érdemes egy fehér papír közepére megejteni, figyelve, hogy a toll folyamatos vonalat húzzon, közelről nézve se legyen szaggatott. A fotó az kényesebb...csak az fogjon neki, akinek van világos színre festett szobája, de inkább fehér. Ez a fal csupasz legyen és szemben legyen vele egy ablak, ahonnan árad be a fény.
A 10 perc után hiába küzdöttem, a sor végén nem jött be az ügyintézős várakozás, azt írta, hogy sikertelen bejelentkezés és nyomjam meg a cookiek törléséhez a shift+del+mittomén...Androidon? Persze törölhető a beállításoknál, de semmi változást nem hozott, másik böngészővel és másik telefonnal is ugyanaz a hiba. 1 óra múlva egyszer csak sikerült. Ügyintéző droid, pörögnek, a többség egy zombi. A szobáról szobára járás a megfelelő háttér és fény keresése, közben wifi hatótáv kiesés, elfeketedik a kép, elmegy a hang, aztán mikor van újra internet, kis szünet után helyreáll. A mi házunkban nincs olyan helység, ahol augusztus 2-án verőfényes napsütésben megfelelne a kép. Ötször próbáltam újra kínomban már hőtükör fóliát raktam az ablak elé és mandínerből sugároztam a napfényt az ablakon keresztül befelé. Akkor sem volt jó. Átmentem anyósomékhoz és ott egy kedvesebb ügyintézővel sikerült. Ja, ebben az utolsó fázisban az eddig jól működő első kamerám képe elkeskenyedett, összenyomta az arcom, ezért a hátlapival kellet csinálnom. Az ügyintézés alatt nem is lehet más a helységben, tehát nem segíthet a fotózásnál. Ő látta amit kell és irányított, szinte az orromig kellett nyomni a telefont. Emiatt kicsit fura lett, de ilyenen ne akadjunk fel. Ja, itt is volt gond, csillog a szemüveg lencséje...de simán levehettem, elég, hogy a jogsiban benne van, hogy csak ebben vezethetek.
Majd pénteken megyek a háziorvoshoz, aztán az az eredmény is megy a rendszerbe. Utána még engedélyezni kell, hogy automatikusan hosszabbíthassák és az életút is követhető. Az előző után elvileg kapok majd egy igazolást, és belföldön 30 napig vezethetek vele, de 8 nap és jön az új. A régit meg tán be kell vinni a kormányablakba, de hátha ehhez nem kell időpont.Üdv Inhouse
-
törölt tag
Hát minő fura: rezsicsökkentés.
Semmi új nincs a nap alatt, csak nem értem. Főleg a gázt. A napra számolt fogyasztást.
A lényeg: van ugye nyár, amikor 15 m3 fogy és van tél, amikor 220.A kérdés: nyáron ugye alig fizetek, de pl. mondjuk januárban vagy 70 ezret ? vagy hogy ?
vagy ha az előző éves fogyasztás nem éri el az éves kedvezményest semmi sem változik ?
-
coco2
őstag
válasz mephi666 #41607 üzenetére
A legtöbb mai bank kártyában van beépítve rfid kommunikációs asic, "érintéses vásárlás"-nak hívja a köznyelv. Ahhoz tartozik egy mikrotranzakciós limit. Amíg azt a limitet valaki nem éri el, a kártya szám + lejárati dátum + tulajdonos neve + cvc kód (kártya másik oldala) elég a 2 lépcsős azonosítás nélküli pénz utaláshoz. A limit jellemzően napi átutalási limit, minden nap lehúzhatnak annyit.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz FattyDove #41602 üzenetére
nem mindenhol... be van állítva nálam is mobilbank meg minden: tranzakciók 90%át telefonon, pines azonosítás után kell jóváhagyni... aztán 1-1 oldalnál meglepődök, hogy kártyaadatok megadása után semmi biztonsági ellenőrzés, hanem "köszönjük a vásárlást" pl legutóbb emag-nál néztem egyet
#41606: lehet, hogy összegfüggő, mert ez egy 6ezres tétel volt... ja paypass-os fizetésnél meg hétvégén ott lepődtem meg, hogy 15-16ezer fölött szokott pint kérni, taxit kártyával fizettem (3600huf) és ott is kérte a pint...
[ Szerkesztve ]
-
ityam
őstag
amennyire nekem rémlik az átverős videókból az az hogy elküld neked egy fotót(ami moddolt/retusált) hogy elutalta neked a pénzt. Ez a banki hiba miatt nem jelentkezik nálad de majd megjelenik biztos előbb utóbb(persze persze) úgyhogy te teljesítsd amit ő szeretne.
Nem fog előre utalni ismeretlen neked gyakorlatban így megvárhatod nyugodtan azt amig ténylegesen a számládon nem lesz a pénz. Ha megérkezik a szálmálda a pénz(amit kétlek) akkor lehet ilyen esetben szerintem tovább menni a tranzakcióval. Itt is lehet trükközés de ehhez kevés átverős videót néztem figyelmesen. Lehet hogy valamikor vissza lehet hívni a tranzakciót de ez bajos lehet neki is(bizonytásügyileg hogy miért kéne visszavonni) és akár neked is.(ha sikerül visszavonni a tranzakciót).
A leggyanusabb ha át akar terelni más fizetési metódusra amit nem ismersz.és majd ott megkapod előbb utóbb szerinte....Ha nem ismered, akkor bármi tapasztalt ember(nek tűnő) sztoriját be lehet nyelni(ne nyeld. be).Legyen az költséghatékonyság vagy megbízhatóság vagy atyaúristeni parancsolat hogy neki így kell küldeni a píííízt.[ Szerkesztve ]
-
JóGéza
aktív tag
válasz MaxxDamage #41601 üzenetére
Revolutról is lehetett egy ideig utalni kártyaszámra, néhány országban most is működik.
-
FattyDove
őstag
válasz MaxxDamage #41601 üzenetére
Ez mondjuk tévedés, mivel kártyára is lehet utalni.
#41600BiP: Azért már olyan nagy veszélyt nem jelent a dolog, mivel neked kell jóváhagyni manuálisan a tranzakciókat
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Eleve bankszámlára lehet utalni, kártyára nem.
Kártyával fizetni lehet (tudtommal, ill. saját tapasztalat)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- Újszerű - Apple iPhone 15 Pro Max 256GB - Black Titanium
- 10db eredeti ps3 játék egyben eladó
- Új Asus Z13 Flow 2in1 WUXGA 120Hz Touch i9-12900H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM karcmentes Hibátlan új Állapotú
- POPBOY XXL babzsák párna (BARNA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest