- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BiP
nagyúr
válasz
mephi666 #42699 üzenetére
Nálunk is -bár fasza rozsdamentes fém cső volt a falban, még használható állapotban pár évtizedik- kicserélte 5rétegű csőre. Én csak flexibilis csőnek hívtam, mert nagy tekercsben hozták, de a falban már egyenesen tették, és bizonyos ívben kanyarítani is tudták könyökelem toldás nélkül is. Jó cucc, mert azért hajlítható, hőszigetelt, hegesztés nélkül toldható, szerelhető stb. No meg drága
-
Inhouse
őstag
válasz
mephi666 #42696 üzenetére
az egész hideg ágat cserélik a 40éves műanyagról valami modernre
40éve már volt műanyag vízvezeték? Mire cserélik, mi a modernebb?
Ezek a régi csaptelepek könnyen felújíthatók. A kerthelyiség mosogatójánál nekünk is ilyen van még. Ez is csepegett, megkeményedik a gumikorong, ami zárna. Lehet kapni felújító szettet, a korong mellett még van 4db O gyűrű is. 5 perc meló és mint az új. Ha esetleg a fogadó fészek vízköves, azt is meg kell takarítani, de legtöbbször elég a tömítés csere. -
Dinter
addikt
válasz
mephi666 #42239 üzenetére
Nekem is ugyanez van most, már csak a jobb oldal tartja kicsit. Nem merem leszedni meg levágni, úgyhogy leragasztottam, hogy ne szakadjon le, amíg odaérek vele az orvoshoz. Nekem 2 hónapja volt az eset. Csak olyan, mintha egy letört régi darab beleragadt volna a körömágyba, attól félek kicsit.
-
-
kenwood
veterán
válasz
mephi666 #41977 üzenetére
Amerikaban ezt ugy oldjak meg,hogy kap egy listat minden meghivott,hogy mi hianyzik meg a parnak. Lehet az akar haztartasi eszkoz,vagy akar egy utazas is. Megbeszelek,ki mit vesz, a dragabb dolgokat, pl a nyaralast tobb csalad is finnaszirozhatja egyutt. Ezzel egyreszt elkerulheto, hogy kapjanak 6 vasalot, masreszt meg a kiadasok jelentos resze vissza is jon. Ugye ott a menyasszonytanc nem fizetos, igy nyilvan nem 50-100 dolcsi lesz a hozzajarulas az ajandekhoz. Persze ehhez is kell nemi toke, hiszen lenyegeben a sajat ajandekaidat veszed meg azzal, hogy eteted-itatod,elszallasolod a vendegeket. Erre meg az a megoldas, hogy amig kilog a segguk a gatyabol, addig szeretetben elnek papir nelkul,es ha mar megvan a penz legalabb a lagzira, akkor osszehazasodnak. Szerintem oriasi tiszteletlenseg a baratok,rokonok iranyaba, ha sunyiban osszehazosodik valaki nelkuluk.
A kedvenc sztorim az volt ,ahol egy kis ettermet kiberelt a par,es a kaja,udito,sor-bor rendezve,de a rovid fizetos -
Zsombor99
csendes tag
válasz
mephi666 #41872 üzenetére
Nem éppen, egyrészt nem orosz, másrészt nem szerepel benne nyúl karakter. Csinálj egy egyszerű Google képkeresést.
A "nu pogodi!" rajzfilmet ismerem, tavaly töltöttem le a YouTube-ról egy legalább két és fél órás epizód-összeállítást. Szerintem az a nyúl lány lehet, ha jól észleltem... -
Zsombor99
csendes tag
válasz
mephi666 #41839 üzenetére
Akkor nem láttad még a "Lupo, a farkas" sorozatot, az "Agyafúrt sztorik" vagy a "Veszélyeztetett fajok" sorozatot, amiket a TV2KIDS ad.
"Lupo, a farkas" az sajnos már nincs műsoron, de egészen jó volt, nekem legalábbis tetszett. Főszereplője egy farkas, aki minden részben megpróbál valamit, de mindig pórul jár.
A "Veszélyeztetett fajok" időnként kissé elborult tud lenni, egy fatönk házban lakik együtt egy barna mókus, egy fehér "'sirály-szerű" madár ("gull") megy egy sárga nyúl.
"Agyafúrt sztorik" ‒ eredetileg japán sorozat, nyulak városában él egy vörös róka, aki feltaláló, egy pók a "segédje" és mindig nagy bonyodalmakat szoktak okozni a meghibásodó találmányok, melyek eredetileg mindig valami probléma megoldására születnek.#41834 Én tűrtem a "Miki egér játszótere" sorozatot, pedig már elmúltam 23 éves.
Valóban, voltak benne repetitív részek, valamint Donald "tüdőbeteg" szerű alig érthető hangja se segített rajta. De nem kell tovább tűrnöd, sajnos megszűnt a "Disney Junior" műsorblokk az M2 csatornán. ☹
#41837 Nekem is inkább az az "autóversenyzős Miki egeres izé" tetszett jobban, bár Donald alig érthető hangja itt is fix volt. -
BiP
nagyúr
válasz
mephi666 #41839 üzenetére
Tudom, hogy jó régi,(az elején még makettekkel nyomták, nem cgi volt) pont azért fogalmaztam úgy, meg hogy Mo-on is ilyen régóta lenne már? Mert ide tuti nem a 80as években jutott el.
Könyvben meg nyilván még régebbi.Szerk: wiki barátnőm segített, a könyv 1946-os
, a sorozat meg '84-ben indult, igen, Ringo Starral.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mephi666 #41823 üzenetére
Ja, sikerült megalkudni, hogy előre utalja szállítással. Nem is értettem, annyira szürreális volt ez a javaslat. Mármint 4ok a cucc, 2k a szállítás, most ha a 4ok-t rám bízza, akkor a 2k-ra miért utánvétezik? Elvileg 2ooFt-ot nyer rajta. Biztos egy zsemle árát.
De az is lehet, hogy én fizetek rá, nem tudom még a csomag méretet, hogy mi fér bele. Nem is igazán érdekel ez a párszáz forint, csak egy porosodó alkatrésszel legyen végre kevesebb, meg az ESD tasakok, csomagolás amúgy is többe kerülnek.
Az előző delikvens kitalálta amúgy, hogy vigyem el neki BP-re, mert csak személyes átvétel jó neki, én meg égessek el 1ok HUF-ot benzinre meg több órát autókázzak miatta. Komolyan gondolta, mert azóta már írt még egyszer, hogy várja a válaszomat, hogy hogyan tudom megoldani. Még gondolkodok rajta.
Azt hiszem a gépben cserélem a videokártyát valami passzívra, aztán ezt a nagyobbat eladom külön, és a gépet újra meghirdetem más szöveggel, ha lejár a hosszabbítása. Így a hálókártyákkal egyben régi SSD-vel HDD-vel nem akarták elvinni, mert nem annyira modern az adattárolós része. Lehet, hogy veszek egy olcsóbb NAS-t, és abba beszórok mindent.
Ha már szóba került, van olyan köztetek, akinek már sikerült levágni x1-esre videokártya PCIE csatlakozóit, és működött is utána? Érdekelnek a buktatói.
-
válasz
mephi666 #41804 üzenetére
Már ne is haragudj, de ha valakinek annyi esze van, hogy engedi fél borsod megyét beköltözni a lakásba...mert tudjuk kikre gondolunk...ugye.
A bérbeadónak mérlegelni kell a kockázatokat az aláírás pillanatáig... Senki nem kényszerítette hogy pont nekik adja ki...Csak zárójelben... Meglehetősen nagy a differencia az általad gondolt borsodi lakosság egy része és a között, hogy valakinek gyereke van... Mert nem minden gyerekes család norvég... Miközben a tisztességesen élő családok vannak beállítva rosszként...
A közjegyzői okiratba foglalt kiköltözési nyilatkozat amit már említettem a moratórium lejártával érvényesíthető... Ilyenkor gyerekes is kiköltöztethető...mert nem a gyereket hanem a szülő ellen indul végrehajtás...viszont a gyámügy ilyenkor kimegy és elviszik a gyereket... Ergo ott a szülő kerül döntési helyzetbe...és menni fognak. De ez nagyon konyhanyelv... és nem ilyen egyszerű. Ezt majd a jogban jártas ember elmondja. Viszont nem is ilyen esetek vannak napi szinten.
Számos szabályos eszköz van arra, hogy ezek megléphetőek legyenek. Pl. Ha a tulajdonos nevén futnak a közüzemi szolgáltatások. Akkor lemondja... A gyerekek miatt kiküldhető a gyámügy... Lehet nyomást gyakorolni.
De ezek már nagyon olyan helyzetek amiket számos módon lehet megpróbálni rendezni...
-
gigabank3
újonc
válasz
mephi666 #41663 üzenetére
"mindenki vigyen haza pár virágot és locsolgassa otthon"
Lehet viccelődni de volt kollega tavaly aki megmondta hogy értelmes feladat hiányában ő nem megy be.
Már nem kollega. Kivágták mint a foss macskát.egyébként van ellenőrzés, hogy ténylegesen bent tesped-e végig a dolgozó? ne"
1) telefon munkaidő vége előtt 10 perccel
2) belépőkártya (van...)
3) és a legjobb a legmoskosabb legaljabb dolog: a beépített 3/3-as pincsikutya aki jelent a munkaktársairól.
Elvégre egy Agyarország, a 10 millió házmester országa. -
coco2
őstag
válasz
mephi666 #41607 üzenetére
A legtöbb mai bank kártyában van beépítve rfid kommunikációs asic, "érintéses vásárlás"-nak hívja a köznyelv. Ahhoz tartozik egy mikrotranzakciós limit. Amíg azt a limitet valaki nem éri el, a kártya szám + lejárati dátum + tulajdonos neve + cvc kód (kártya másik oldala) elég a 2 lépcsős azonosítás nélküli pénz utaláshoz. A limit jellemzően napi átutalási limit, minden nap lehúzhatnak annyit.
-
Inhouse
őstag
válasz
mephi666 #41554 üzenetére
Köszi!
Akkor már csak ez a kérdés, hogy valójában mikortól meddig nem lehet vezetni ilyenkor...
Aki majd élőben intézi a képet, meg az aláírást, gondolom nem kompetens ilyen kérdésekben... Egyébként ha telefonon hívnak, akkor hogy lesz belőle kamerás kapcsolat, nem is tudtam, hogy ilyet is lehet...
Az életben egyszer kérték a jogsimat, de mivel Murphy élmunkás, szinte biztos, hogy ebben a 2 hétben történne ilyen... -
I02S3F
addikt
válasz
mephi666 #41518 üzenetére
Köszi neked is! Beszélgettem egy ismerőssel és végül én is erre jutottam, hogy becsületesen! Inkább elvégzem a munkámat és nem leszek olyan sikeres, mint a főnököm vagy a munkatársak, akik több pénzhez jutnak, de legalább amit elértem, azt magam értem el! Becsületesen, tisztességesen!
Persze nem vagyok álszent! Nem vagyok hibamentes és szeretném elfogadni ezeket a jelenségeket a munkahelyen! Nem tehetek semmit, hogy megváltozzon!
Csak feltámadt bennem a harag, a rosszindulat, hogy "A kurvaanyátok! Ha nektek így megy, akkor nekem is fog!"
De persze ezt dühből gondoltam! Erre nem építek!
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mephi666 #41486 üzenetére
Tulképp nincs hozzáfűzni valóm, csak lájkolni nem lehet. Így lehet megtartani a népszerűséget, mert hát felfigyeltek a nép akaratára, közben meg még tudtak emelni is. Az első tervezet 150k villany volt, most lett helyette 50k. A Spar reklám szerint tulajdonképpen így spóroltunk 100k-t, nem pedig drágult az egész 25k-val a duplájára. Ez nekünk jobb.
Talán a KATA-val is ez lesz, ki tudja...
-
carl18
addikt
válasz
mephi666 #41466 üzenetére
Az se jobb ha hagyja magát becsapni, főleg a mostani éhinséges időbe.
A közvetlen a szolgálatót kérdezi úgy is megfogja mondani hogy is lehet oda bevezetve a gáz.Meg hát volt egy 3. Pali aki annó ezt már kifizette.
Most hogy új lakó van tőle még egyszer beszednék ezt a díjat?
Valami itt nagyon nem kerek.Ha meg be lett kőtve arról kaptak papírókat és számlát.
Kb ez olyan mint ha a szomszédomba költözne valaki, és én át mennék hogy fizesse ki nekem a szenyvíz cső ásás díját, mert 5 éve én ástam ki
Bőr nem lenne a képemen ilyen csinálni.
#41468kenwood
Én is kíváncsi vagyok akinek csak áram van, azokra milyen szabályok fognak vonatkozni. Mert a 210KW ha fűrdesz és fűtesz és semmire se lesz elég.De lehet ez a cél, mert majd nem mindenki 210KW fölött fogyaszt. Így lehet majd vastagon tejelni, ha meg az ígaz hogy a tavaly júliústól idén nyárig elszámolt összeget fogják új áron kiszámlázni akkor valóban polgárháború lesz.
Ha volt egy szerződés nem tudom milyen etikus utolag árat módosítani. -
kenwood
veterán
válasz
mephi666 #41456 üzenetére
Igen,a csunya nezessel en is szamoltam, raadasul amugy joban is vagyuk veluk, de ha papiron nincs semmilyen joguk az udvari szakaszra, akkor en nem fogok szazezreket kidobni az ablakon. Eleve nem is tudom, hogynan kepzelne el a matekot ? Ha mondjuk kereken egymillio volt, akkor 250k esne ram,de ok 333kt fizettek ki,tehat a ket meg itt elo szomszednak adok 80-80 ezret,es megkeressuk az embert aki 6-7 eve elkoltozott, hogy itt van 80k neki is ajandekba?
Megvarom meg a hivatalos bejelentest, mert az elozetes verzio alapjan az elektromos konvektor nagyon fajna, 10 ezer kwh felett van az eves fogyasztas.Eddig 20-25k volt a teli villanyszamla,most lenne 150k. Ha marad ez,hogy akinel van gaz,azt duplan tamogatjak,akinel nincs,az meg igy jart, akkor elso korben megkerdezem tole, hogy milyen papirjai vannak a bekotesrol ? Kik szerepelnek a bekotott szakaszon tulajkent, mennyi volt a pontos osszeg, stb ...
-
ityam
őstag
válasz
mephi666 #41419 üzenetére
ajaj fülembe ültetted a bogarat hogy az mvm legálisan hazudik valami régi szabályozás szerint, aminek szerencsé(jé)re megfelel(valami nullidőbeli árhoz viszonyított árképés szerint generálja ezt a számot).
akkor már csak abban bízhatok hogy a Gulyás gergelyünk hazudik
ezen bizalom bár valós szerintem.... az energiaár az mégis kormányzati kézben van(rezsicsökkentés nélkül is) a sejtések szerint mert nem privát vállalatok termelik az áramot hanem az állami cégek.csak ők tudják mennyiból tudják előállítani és mennyiért gazdaságos"árúsítani". -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
mephi666 #41274 üzenetére
nekem egy teli tanknál jelent 10ezret a difi és havonta 1szer szoktam átlagban tankolni... aki szórakozásból havi 2ezer felett megy, az fizesse fölötte a teljes árat...
Nem gondolod komolyan, ugye? Ha 50km-re jársz mondjuk dolgozni, már 2000 fölött mész havonta....
Jellemző magyar gondolkodás, pont az a mérték, ami nekem jó, aki többet megy az pazarol... Ennyi erővel évi egy tank benzin is lehetne, mert van aki annyit megy... -
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mephi666 #41067 üzenetére
Mi is így szoktuk most már. Olyan 5 éve volt az utolsó vágás, és nem is nagyon hiányzik. Azt se mi vágtuk, hanem keresztapám. A tyúk szerintem sokkal hasznosabb, mert állandóan van tojás. Szerintem úgy éri meg, ha legalább egy tucat van és eladod a nagy részét, de akkor is sok vesződség.
-
coco2
őstag
válasz
mephi666 #40778 üzenetére
@mephi666:
Munkavédelmi zokni ötlete tetszik. Azokat külön ellenőrzik, csak nem egészen hulladékok. Viszont nem lenne rossz, ha létezne Budapesten emberi helyen bolt ahol személyesen nézhető meg. Eddig webshopot találtam, meg Budaörsi repülőtér mellett valami raktár épület - egyik se az igazi.@Cs1csó:
Aura Via márkanévre rákerestem, találtam webshopot, zoknik olcsók, rendelek onnét mintát, a tippet köszönöm. -
BiP
nagyúr
válasz
mephi666 #40751 üzenetére
pedig viktor is megmondta, hogy magyarország előre megy
Csak ugye közben fordítva ülünk a lovon. (minden értelemben)Amúgy én még nem láttam olyat régen se, hogy értesítő után aznap át lehetett volna venni.
Most meg már ki se hozza, de attól még ugyanúgy holnaptól vehetem át. (nem értem, mit kell leleltározni nekik, amikor el se hagyta a postát a cucc) -
Benhill
senior tag
válasz
mephi666 #40699 üzenetére
szintén kötelező csak nekem fél éves, egy évet befizetek letudom előre, rá 2-3 napra megterhelték ugyanannyival nekem is, de időszak nem hosszabbodott 2 évre
szóval most 37206 Ft fityeg a levegőben már második hete, nálam sincs és náluk sincs, bank szerint meg teljesült a tranzakció.
ide-oda küldözgetnek, ki mit csinálna helyemben?
-
Cs1csó
titán
válasz
mephi666 #40615 üzenetére
A kedvencem a különböző főzős műsorok amikor egy adott helységbe elmennek és ott az adott településre régióra jellemző ételt készíti egy helyi háziasszony.
Ott szoktak olyanok lenni, hogy "beteszem a süttőbe a husst" azt nagyon bírom.Ha lett volna beszédtechnika képzése akkor az általad említett probléma is kiderült volna és rendesen rápirított volna az oktató, hogy legközelebb helyesen mondja.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mephi666 #40534 üzenetére
Alulra nem muszáj fát rakni, lehet fémet is. Az lejjebb viszi a súlypontját, mert sűrűbb, és amúgy sem látszik. A fa hajlítható, ha gőzölöd, mondjuk ezt nem tudom miért éreztem fontosnak leírni. Ha négyzetből vágod ki, akkor a körön kívül eső részből esetleg lehet határolókat tákolni. A másik lehetőség, hogy hosszú deszkákkal dolgozol, és ha megvan egy kör, akkor cserélgeted, fordítasz rajtuk, stb. úgy, hogy minimális legyen a veszteség a következő körnél. Ja ennek megvan amúgy a topikja: [link]
-
inf3rno
nagyúr
válasz
mephi666 #40521 üzenetére
Szerintem nem para, ha középen van rögzítve, csak attól függ mivel és hogyan. Ha nem oszlik el a terhelés, akkor könnyen kiszakadhat a csavar, úgyhogy valami komolyabb alátét biztosan kell neki. A másik meg, hogy struktúrálisan bírja e, ha rácsimpaszkodik a gyerek, vagy ketté törik...
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
mephi666 #40521 üzenetére
"mivel rákerülhet vagy 80kiló könyv, kevésnek érzem kizárólag középen rögzíteni..."
Tudom, nem ezt a terméket akarod megvenni, de a leírása alapján a polc teherbírása 5 kg, 5 szintes, ez akkor max 25 kg terhelést jelentene. A 80 kg-ot egy kicsit erős túlzásnak érzem, hacsak nem sokkal nagyobbat akarsz építeni.
De amúgy tetszetős kis építmény, csak kicsit horribilis az ára. Gondolom ezért is akarod SK megcsinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával