Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
MaxxDamage #13247 üzenetére
A szabvány erre a csatlakozóra egyféle kiosztást ír elő.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Nehezen ment bele?
-
donmackó
addikt
válasz
Nem írta a manual, a lábkiosztást? Vagy nem került véletlenül nem szétszedhető a 24 pines atx csati és fordítva került fel a cpu és a +4 pines ág?
-
válasz
philoxenia #13242 üzenetére
Megvan a hiba oka és a franc se gondolta volna, hogy lehet ilyen...
A táp (csatija) nem kompatibilis a lap csatijával (atx igen, de 12v csati az nem...) ez hogyan lehetséges?L
-
törölt tag
válasz
philoxenia #13244 üzenetére
Annál nem, de a válaszom a zárlatos hsz-ra ment.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #13236 üzenetére
Akkor mind a két 12V-os tű megégett volna. Vagy nem, mert a tápban van rövidzárvédelem, szóval egyből le kellett volna oldania.
A jelenség egyértelműen a laza csatlakozóra vezethető vissza. Most hogy a táp vezetékén levő volt kibővülve, vagy az alaplapi összenyomódva, az már egy másik kérdés. Viszont ilyesmi egy pillanat alatt nem szokott történni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #13241 üzenetére
A kábel nincs kicsúszva a foglalatból? Esetleg a drót megtörve, szakadva a krimpelésnél?
-
válasz
philoxenia #13240 üzenetére
Régebbi tápot raktam be, és azzal minden gond nélkül megy a lap / gép.
L
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #13238 üzenetére
A másik lehetőség, hogy ívet húzott a rossz érintkezés miatt, de ahhoz elég rossz érintkezés kell.
-
nubreed
veterán
válasz
philoxenia #13237 üzenetére
Értem, köszi a válaszokat!
-
válasz
philoxenia #13236 üzenetére
lehetséges ?
/kicsit átnézem, átvizsgálom jobban a dolgokat/L
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
MaxxDamage #13233 üzenetére
Alaplapon zárlat?
-
nubreed
veterán
No van egy kérdésem,ami eléggé off topic és sehova nem fér bele.
Szerintetek ki jön a rendőrésg a szomszédra ha gyakorlatilag mindennap érzem a füves cigijük bűzét és felnyomom őket emiatt? Nem ez zavar igazából, hanem az, hogy állandóan buliznak és hangoskodnak, nem lehet tőlük pihenni/aludni, hiába szóltam már többször is, akkor egy picit elhalkulnak, de legközelebb minden folytatódik tovább. Próbáltam békés módon és türelemmel rendezni a dolgot, de ez ezek szerint nem megy. Szóval rendőrség kijön egy ilyen bejelentsére vagy röhögnek rajtam egyet és inkább hagyjam a francba?
-
Felteszem a nagyérdemű kérdést... van egy Chieftec GPS-550AB-A 550W (tökéletesen űzemképes) szerelő haver által bevizsgált... és amit ma tapasztaltam vele az a következő:
Vettem egy alaplapot itt PH!
Nos, mindent összedugtam, kötöttem ahogy azt kell (Manualt nézve természetesen) és csak annyit csináltam, hogy táp csatit bekötöttem a tápra és a táp bekapcs gombját bekapcsoltam (tehát maga a gép nem volt bekapcsolva), a reakció meg az volt, hogy sistergést hallok és 1x csak jön a füst a tápból / oldalról... azt gyors lekapcsoltam a tápcsatit (12v) és látom ám, hogy mi volt az a sistergés !
kis tápcsati "égett" és az sistergett és füstölt.... ez mitől van / lehet ? (táp tutira hibátlan ....!)
azóta csak áll a szoba közepén (már kiszellőztetve , kábel lehűlt , mert forró volt..)mit tehetek vele ?
itt a képek:
L
-
Rivaul
addikt
-
törölt tag
válasz
concret_hp #13227 üzenetére
Azért digitális technikában sem annyira kőbe vésett a kettő hatványai dolog. Lásd pl a rengeteg 10 bites broadcast decodert. De van belőlük 7 és 9 bites is.
Vagy pl monitoroknál a csatornánkénti 10 bites színkódolás. Esetleg az elég széles körben alkalmazott 8b/10b encoding (majdnem minden korszerű buszrendszer használja).
-
fraba
aktív tag
én tavaly demcber 22.-n fejeztem be a szobám teljes felújítását. csak tekerd fel jól a fűtést és hajrá!
azzal a festékkel festettem, amit a reklám szerint csak egyszer kell felvinni, és tökéletesen fed. na a f...t! 2-3 alkalommal ugyanúgy át kellett kenni a falat, mintha diszperzittel csináltam volna. de cserébe tényleg illatos -
unravel
őstag
Heló
Postafiókokban van lehetőség faxoltatni?
-
b4sxe
aktív tag
Sziasztok! Mennyire ajanlott telen festeni szobat, nappalit?
-
Lompos48
nagyúr
-
Samifiu
tag
Szevasztok!
Szükségem lenne egy Digitális Technikában jártas emberre, hogy segítsen nekem egy dologban.
Az internetet agyon böngésztem de nem találtam az ég adta világon semmit az "5 bemenetelű, bináris kóddal vezérelt multiplexer"-ről. Valaki tud nekem adni ilyesmiről egy tervrajzot vagy mi a fenének is nevezzem..4bemenetelűt találtam:
ITTMiben másabb egy 5 bemenetelű? +1 bemenet és +1VAGY és ÉS kapu? Elnézést a tudatlanságért és butaságokért de mindenkinek vannak gyenge pontjai...nekem ez lenne az..
Akár egy másik fórum,oldal címe ahol aktívan foglalkoznak ilyen kérdésekkel az is jó!Előre is köszönöm annak is aki csak elolvassa a kommentemet!
-
unknownerror
tag
Sziasztok!
Egy nyereményjátékon nyertem egy alsó-középkategóriás Nokia telefont. Mivel a családban nem tetszik senkinek, ezért el szeretném adni. A garancia papírja nincs kitöltve, illetve értelemszerűen számlát se kaptam.
A nokia oldala ennyit ír:
Garancia: Garanciaidőszakon belül (ebben az országban)Hogyan érvényesíthető akkor a garanciája? Persze értem, hogy örülni kell annak, amit adnak fentről, de több családtagnak is odaadtam, hogy használja, kérték vissza a régi telefonjukat, porfogóként meg nem tartanám meg. Annyira jó telefonom meg nekem sincs, hogy elajándékozzam, ráadásul az már 3szor volt szervízben 2 éven belül.
A szervező türelmemet kérte, már egy jó ideje ez az állapot. -
psg5
veterán
válasz
philoxenia #13217 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
A billentyűzet jónak tűnik!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Esetleg valaki hátha tud segíteni.
Van még 8000.-Ft amit egy 14 éves számítógé-tablet-kütyü pőrült gyermek karácsonyi ajándéka lenne plusszban, szerencsés a helyzet, mert ennyi még van pluszban ami költhető. Mit javasolnátok, mit érdemes, ami ekkora összegből megvan?
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
DrTechnoid #13214 üzenetére
Szerintem az az aktuális, amit a hirdetésben látsz, de, ha konkrét dolog kell, amit esetleg nem látsz, akkor kérdezz rá.
-
Mostanában nézegettem megint Gianni27 topicját, és néha leírja hogy teljes árlista majd ilyenkor meg olyankor, de nem találom a topicjában. Ha valaki esetleg tudja hogy hol van az aktuális az legyen oly kedves és írja meg nekem / nekünk.
-
minek?:S
őstag
Üdv.
Nem tudom, hogy ez idevaló kérdés e, illetve, ha nem, akkor hova, de egy próbát megér.
Nos írunk fizikából kedden, jó lenne holnap felkészülni, így: nincs meg valakinek az egységes érettségi feladatgyűjtemény fizika 1 megoldások? Már az is nagy segítség, ha pdf vagy képek lennének. A hullámok érdekelnének nagyon.
Ez egy sürgős ügy, szóval iszonyú hálás lennék érte, ha valaki tudna segíteni. ha a közelemben lakik, még egy sörre is meghívom
-
fraba
aktív tag
válasz
Bjørgersson #13206 üzenetére
facebook jobb lenne
-
fraba
aktív tag
válasz
Bjørgersson #13204 üzenetére
köszönöm a segítségedet!
hol/hogy érem el őt?
-
fraba
aktív tag
válasz
Bjørgersson #13202 üzenetére
ez ám a reakció idő
a barátodat, ha elektronikusan felkeresném, segítene pár kérdésben? persze, ahhoz kéne valami kontakt is..
árak, lakhatás, mit érdemes megnézni, ilyenek.. turistáknak szükséges, up to date infó. mit érdemes, mit nem. ennyi!
szóval: segítene?
-
-
fraba
aktív tag
Szerk: lehet még jobb lenne, ahol nem csak Dániáról, hanem más külföldi országról is lehet tájékozódni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- Padavan firmware
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Battlefield 2042
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy Z Flip6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest