Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
BÚÉK
-
Lompos48
nagyúr
válasz Simivok #13345 üzenetére
Ha nem találsz 16W-ost, használd nyugodtan a nagyobbat. A tolatás általában másodpercekig tart, hacsak nem tolatóraftingra vállalkozol. Annyi idő alatt még az égő üvege sem tud felmelegedni. A nagyobb fényerő (mert az lesz!) pedig akár hasznos is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Samifiu #13221 üzenetére
Az, hogy nem találsz 5 bemenetű multiplexert, logikus. 4 csatornát lehet vezérelni 2 jellel, 5-höz már 3 kell mert kettőbe nem "fér bele". Ha pedig 3 van, akkor azzal már 8 vezérelhető. Ilyeneket pedig gyártanak többen is.
Két példa analóg multiplexerekre:
[link1], [link2].digitálisra pedig: [link3]
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
Áldott ünnepeket minden fórumtársnak!
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Ujjlenyomat #9194 üzenetére
Nekem csak a Character Map-ból kivágva sikerül Pl: mm³, ahol a köbjel nem cserélhető/szerkeszthető, össz-vissz ¹²³ található a táblázatban.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz philoxenia #8556 üzenetére
Átfogalmaznám:
Minél "laposabb", keskenyebb a téglalap, annál kisebb az ugyanakkora kerülethez tartozó
képest aterülete...[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz unknownerror #7470 üzenetére
Hogy biztos legyél a dologban használhatod a 4 ohmos hangszórókat, de köss sorba mindegyikkel egy-egy 2 ohmos nagyobb teljesítményű ellenállást, azzal a 6 ohmnál leszel, mint terhelés.
-
Lompos48
nagyúr
válasz unknownerror #7465 üzenetére
Most egy 4 és egy 8 ohmos van sorba kötve oldalanként...
Így kötve az eredő impedancia 12 ohm. A kettő együtt gyengébben szól mintha bármelyik lenne egyedül. A 4 ohmos egyedül túlterhelheti az kimenete, kárt okozhat. Azt egyedül csak kisebb hangerőn használhatod, hogy ne legyen belőle baj.
...hogy az erősítőket kicsit túltervezik, de nem tudom, hogy mennyivel...
Ezzel ne számolj!
Általában a hangszórók impedanciája (valamennyire) frekvenciafüggő. Az egész sávban vannak olyan pontok, ahol jóval a névleges érték alá esik. Erre még rátenni egy lapáttal nem visz jó irányba.
-
Lompos48
nagyúr
Inkább ne. Nem a bekötése a gond, mert bármilyen kábek és konnektor köthető rá, de az USA-ban és Japánban is (ahol gyártották) nagyon más a hálózati feszültség. Ha egyfázisú akkor egyetlen trafóval megúszható. Ez nem a legolcsóbb mulatság, de spekulálni/saccolni se lehet, mert a teljesítménye sincs megadva a honlapon.
Még egy kis kényelmetlenség: tudtommal az Amazon nem fogad el európai hitelkártyás fizetést (ha interneten szeretnéd megvásárolni).
-
Lompos48
nagyúr
válasz Integra #6334 üzenetére
Nem tudom mi kapható a magyar piacon, de interneten rendelhető sokféle. Nekem évek óta Terratec Noxon-om van, amit mindenre csak ébresztésre nem használok. Nem olcsó, de nekem már rég "visszahozta" az árát. Internetes rádió, FM rádió, streamer, USB, line in stb. Nézz körül az oldalukon, ha érdekel!
-
Lompos48
nagyúr
válasz dangerzone #6326 üzenetére
Keresgélj az eBay-en (vagy akárhol a neten) USB Microscope címen. Rengeteg változat van. Válogathatsz nagyítás, ár stb. szerint. Előnye, hogy a látottakat egyből rögzítheted is a számítógépeden.
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz FehérHolló #6282 üzenetére
Dupla asszony?
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
Ebben biztos voltam, csak sajnos vannak, akik nem tolerálják a tejet. Ez jó neked! Örvendek, hogy jobban érzed magad. Hosszan kell ezt a "kezelést" folytatni. Tápláló is, jó is. Én azóta is (ami naaaagyon rég volt) tejjel feltöltött Nescafét iszok, állandóan. Most is.
Egy tanács a stresszre - dokim mondta anno -: az idegességet nem szabad "lenyelni". Ha felhúznak valamivel ne puffogj magadban, verd ki a vezérdilit, ha jogos. Én eljutottam addig, hogy miközben cirkuszt csináltam már belülről azon szórakoztam/vigyorogtam, hogy milyen tehetségesen csinálom és milyen döbbent a másik.[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
A tej milyen hat'ssal van a tüneteidre? Kellene csillapítsa a fájdalmat, "lefoglalja" a gyomorsavat, pihenteti a gyomrot. Pár napig kerülj kávét, bagót, piát, erős fűszert és igyál tejet, akár víz helyett is, ha bírod. Dokit ne kerüld el, ő tudja megmondani, hogy fekély vagy gasztritisz és milyen eredetű. Mondom én, akit 35 évvel ezelőtt perforált fekéllyel műtöttek, akkor születtem másodszorra. Nem kell/lehet vele játszani.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz FehérHolló #5985 üzenetére
Hacsak nincsenek görög állampapírok Mo. tulajdonában szép számmal... Mert vannak Európa-szerte.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Winner_hun #5838 üzenetére
És hosszabb kartoncsíkkal érzékenyebb, pontosabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz szeva000 #5822 üzenetére
Megy privátban is, de ide is beírom, hátha mást is érdekel. Nem végleges a megoldás, de lehet vele kezdeni valamit.
Autodesk Design Review 2012 megnyitja a .dwf állományokat. A jobboldali Layers fülnél minden rajz esetén jön egy hosszú lista a kapcsolás alkatrészeiről meg egyebekről. Abból kiválasztod a WHITE_MASK-ot és dupla katt-tal kikapcsolva megjelenik a rajz. Csak az a baj, hogy a képen lesz egy csomó piros vonal meg karika, amiket egyelőre csak egyenként sikerül kikapcsolni a lista minden tagjára duplán kattintva. Utána tiszta rajzod lesz. Nagy meló, de még egyszerre nem sikerült. Arról nem is beszélve, hogy a rajzok közti kapcsolat is kellene létezzen
-
Lompos48
nagyúr
Igen, de attól, aki a berendezést kivitelezte/szerelte. Ő ismeri a használt kódokat és tud "matatni" az adatbázisban, hogy mást is be-/kiengedjen a kapun. Vagy esetleg nominálisan nyilván is tartja a forgalmat. Valószínű, hogy a cég is rendelhet újat, vagy elveszettet helyettesítőt.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz FehérHolló #5745 üzenetére
Minden tiszteletrészemről is. Hallottam és van ennél egy sokkal súlyosabb problémám: több mint negyven éve ez a mesterségem, flepnivel.
Ettől függetlenül ha dobozban viszi a kedves fórumozó a céltárgyat, nem valószínű, hogy baja fog esni a hardvernek.
Legalább akkora, mint annak, hogy az út közepén heverő kő magától felugrik, mert az sem nulla.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
Ne problémázz. Hogy valami rázzon, ahhoz áramnak kell folynia. Hogy áram folyjon, ahhoz potenciálkülönbség (feszültség) kell. Amikor a troli ráz azért van, mert a fémalaktrészeire kerül "valami" az áramköreiből és az a gumik miatt nem tud a föld felé levezetődni. Ellenben ha megfogod a felszálló korlátot, akkor te vezeted az áramot, tehát ráz. Mégha hozzá is érsz bármivel a hardverből a trolihoz, akkor sincs honnan/mi feszültséget vigyen bele. Vészes elektromos terek pedig nincsenek. Extrém esetben, ha a kezedben lógatod miközben (esőben) megfogod a trolit és a hardvered belelóg a pocsolyába, akkor téged megráz, de a hardvernek csak a fémdoboza vállal ebben aktív szerepet.
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz FehérHolló #5597 üzenetére
Az sem elképzelhetetlen, hogy öntve van. Kiderülne, ha hátulról is meg lehetne tekinteni. Ha öntve van, akkor a tin inkább cint is jelenthet.A réz és ón (cin) esetleges ötvözete szép színkombinációkat is eredményezhet. Egy öntőmintát még könnyebb is elkészíteni, mint egy présmatricát.
-
Lompos48
nagyúr
Napokkal ezelőtt mintha már "eljátszottuk" volna ezt. Akkor is ajánlottam azt hiszem a mindmegette honlapot. Ott találsz egy jónéhány ezer receptet. Keresgélhetsz, ha van türelmed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest