Hirdetés
Aktív témák
-
kalló
aktív tag
válasz janos80 #4201 üzenetére
hát az alaplap mellet az szól hogy se kép se hang és tudtommal ha nem rakok procit akkor kiírja a képernyőre hogy nincs proci vagy processor error vagy valami ilyesmi
a proci mellet meg az hogy az alaplap felpörgeti a ventiket
sajnos elfogyott a csere cumó és nem lettem okosabb
na mind1 azért mindenkinek köszönöm a segítséget ha valakinek még eszébejut valami akkor írjon[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
ryt
csendes tag
Sziasztok!
Albatron PX975X típusú alaplapban szerentenék egy E6750 típusú processzort használni, de nem megy. R1.04 bios van fent. Valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?
Üdv.
-
poffsoft
veterán
Hi!
Mennyire valószínű a kondicsere? Egy régi, via266-os msi lap reggel beadta a kulcsot, illetve néha-néha sikerül neki a VGA képernyőig felállnia (becsipog), de már nem indul el? Legtöbbször a vga be sem kapcsol, pedig tegnapig semmi baja sem volt. Csak proci-ram-vga+ speaker maradt a lapon, és ezek mind jók, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
poffsoft
veterán
háát, tudtommal ha nincs proci, semmi nem történik....
Az a baj, ahogy leírtad még mindig csak vagy-vagy .
Vagy egy próbalap vagy egy próbaproci kellene neked...
Az az alaplapra forrasztott izé (buzzle, ha jól tudom) az a speaker, zörögne ha kellene neki...[ Szerkesztve ]
-
janos80
senior tag
szia
tevedsz. sajna nekem még annak idejen volt egy processzor roppantasom,es az egadta egy vilagon semmit sem irt ki. ugyanigy felporgette a cuccokat,de semmi nem tortent. igazabol ott jelzett aztan hibat,meghozza ugy,hogy a lapon voltak ledek,es az egyik vilagitott hogy valami gond van,ugyhogy mi onnet tudtuk meg hogy mi a rossz...
kikene probalnod a procidat meg a lapodat is egy masik lappal vagy procival...."sajnos elfogyott a csere cumó és nem lettem okosabb "
ha nem lettel okosabb azt csak mi sajnaljuk,mert probal az ember okositani. ha mesz a sajat fejed utan ,akkor kar ide a forumba irnod!!udv
Janos -
asadasad22
őstag
Hali. Intel d946gzis lapom van, ram időzítéseket próbálgattam bios-ban és most nem bootol a gép (nem adképet a monitor), tehát nem bírja ezeket az értékeket. A kérdésem: ilyenkor mit lehet tenni azonkívül, hogy fél órára kiszedem az elemet az alaplapból? A régi gépemen ha ilyenkor az Insert gombot nyomtam bootnál akkor alapbeállításokkal bebootolt de ez nem teszi... Van itt is vmi gombkombináció vagy csak az elemes módszer segít?
-
janos80
senior tag
válasz asadasad22 #4208 üzenetére
az elem kivetelen kivul aramtalanitottad a gepet?
tehat elem ki, es a 220 is ki?udv
Janos[ Szerkesztve ]
-
janos80
senior tag
válasz asadasad22 #4211 üzenetére
ja ertem.
dehat nem kell ahhoz fel ora. eleg par perc is. jobb "segitseget" sajna en nem tudok adni,mert nem ismerem testkozelbol a lapot!udv
Janos -
laszlo81
csendes tag
Segitsetek pliiiiiz!Az a gondom hogy buta vagyok az ijesmihez tehat segitseget szeretnek kerni.Van enekem egy regi gepem amiben egy ASUS A7V8X-X alaplap van,es az a gondom vele hogy nem tudom az USB-t 1.0 rol atalitani 2.0-ra! Ja Xp SP 2 megy rajta!
-
poffsoft
veterán
válasz asadasad22 #4213 üzenetére
a fórumára, a honlapjára keress rá. Esetleg a Del, valamelyik F bill. lehet még.
Ha bios reset után sem indul újra, lehet nagyobb a gond.
Próbáld kivenni a memóriákat, elindítani, kikapcs, memó vissza, elvileg így alapra rakja...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hi! Most vettem egy ASUS P4P800S-X-t. Elindítom vele a rendszert, feláll az XP viszont egér-billentyűzet nem reagál. Ezek usb-sek, BIOS-ban engedélyezve volt az ilyesmi. Meg akarnám formázni a winchestert, formázás közben befagy, megáll 20%-nál. Másik gépben megformáztam a winyot, visszatettem hogy feltelepitsem rá az xp-t. A fájlok másolása közben befagy.
Millióegy beállíttással próbálkoztam a BIOS-ban, anyit értem el, hogy később fagyott be.
A vinyom satás, na de beraktam egy patá-st helyette, ugyanúgy fagyott. Memóriából 3 féle is járt a lapban, ugyanúgy fagyás, a procim kompatibilis a lappal: celeron "d" 2260 (315).
Nem lehet, h valamit rosszul állítottam be? Vagy átvágtak? -
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #4213 üzenetére
Továbbra is b@szik bekapcsolni, kezdek kiborulni
Egyszerűen átállítottam a ram időzítéseket és újraindíottam a gépet, azóta nem ad képet, hiába vettem ki az elemet egy órára és próbálgattam a régi rammal... -
Rage47
veterán
Új alaplapot vettem, és a billentyűm nem működik vele. Másik géppel működik ez a bill. Egy régebbi billentyűvel írok most, szóval a ps/2 csatlakozás működik az alaplapon. Biosban kellene valamit állítanom, hogy működjön a bill.? :S
-
mongi_
aktív tag
A mai napokban kezdte el csinálna az IE vmint a Mozilla egyaránt. A jelenség a következő:
Beírok bármilyen oldal címet, elég sokáig tart amire behozza, és egy vmi szemetszúrt nekem a böngésző alsó részén.Amikor beírom bármelyik oldal címét, az alsó sávban, a böngészőkben, ezekre az oldalakra hivatkozik, holott gondolom én, semmi köze hozzájuk. Ez vmi féreg, vírus, kémprogram, ami ezt csinálja a rendszerrel? Mi lehet ellene a megoldás? Találkozott már vki hasonló problémával? A letöltés sebességgel nincs gond. Csak a böngészés során ezek miatt iszonyat lassú és idegesítő. És remélem, hogy ez a hiba forrása egyáltalán, mert más tippem nincsen. :/
Előre is köszönöm a segítséget!
booty time booty time across the USA
-
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #4222 üzenetére
Itt: [link]
Ugyanez a problémája volt valakinek, és ugyanígy történt: 533MHz-et 667-re tette. (ez amúgy hogy okozhat ilyet?) Viszont neki megoldódott, nekem meg sehogy nem jön össze, próbáltam én már jumpert is állítani, de semmi haszna :S:S
-
asadasad22
őstag
válasz asadasad22 #4226 üzenetére
Végre! Már komolyan azt hittem sikerült valami tényleg komoly bajt csinálnom. A jumpert Configure mode-ba kellett tennem, optimised settings-et beállítani aztán vissza normal módba. Ritka genyó alaplap azért, hogy csak erre volt hajlandó megjavulni, masszív cmod reset sem segített rajta semmit, billentyűre indításkor meg nem is hallott ez az alaplap.
-
Geffry
aktív tag
Üdv mindenki!
Újítottam picit és beszereztem egy Asus M2N32-sli deluxe wifi lapot és nagyon tetszik...idáig... az egyetlen problematika az összerakásnál a procihűtővel volt... (még a régi vindózom is elindult szépen) egy Asus Silent Knight és mint olyan, ennek egyedi tartó keret kell, ami nekem csak úgy ment fel hogy kihagytam egy abszolút feleslegesnek tűnő alkatrészt, ami egy szögletes fémlemez amit a tartóra rakok. A hűtő így vízszintesen áll és kifele fújja a levegőt a masinából.
Elméletileg ez sokkal jobb mint a régi lapomban ahol felfele (a táp ventibe) fújta a levegőt... (ott 90fokkal el kellett forgatni) de nem így lett... hiába lett szépen megzsírozva a pronyó (5200+ brisbane) mind az alaplap, mind a pc probe mind az everest 50-60fokokat mond rá. De ha megtapizom a hűtő talpát (igen stabilan rajta van) meg úgy egyáltalán a proci közvetlen környezetét defáktó szélét... semmi...közel sincs a 60fokhoz, ami tudtommal már sütné a kezem...
Bios-t most frissítettem rajta és nem oldotta meg a helyzetet. Sajnos ma már nincs rá több időm úgyhogy visszavettem 1000mhz-re és így csak 36fok, de az stabilan (holott az ég világon semmit nem csinál) a másik lapban ez már kb 20lett volna...Akinek ilyen hűtője van vagy legalább látott már ilyet az jelentkezzen a fenti címen!
Hálás köszi!A PH-n mindenki mindig jobban tudja. Fél óra Google keresés után...
-
xtmod
senior tag
szevasztok!
az alaplapon van egy acpi 2.0 nevű beállítás. lehetőségek: enabled/disabled. mi van akkor, ha engedélyezem. stabilabb lesz az alaplap, vagy nem számít semmit? esetleg ront rajta?
-
mmdms
addikt
sziasztok!
BIOS-t szeretnék frissíteni, csak az asus honlapján kidobott egy szöveget amit én nem értek igazából:Please note, BIOS update is only recommended when experiencing technical difficulties with your system, And is not recommended to be performed regularly.
Moreover, due to the nature of BIOS update, there is certain level of dangers involved. BIOS update must be performed with extreme caution . During BIOS update process, your system must be maintained without interference or power loss to prevent unexpected damage.
In case of BIOS update failure, please follow instructions in your User's Manual for guidelines on BIOS recovery via CrashFree BIOS. In the event that BIOS recovery is not recoverable via CrashFree BIOS, please contact your place of purchase for further assistance on BIOS recovery.
ezt meg hozzáfűzésként írja az uj BIOS-hoz:
Description:
A8N-E Bios version 1013
Please do read the description before updating BIOS
To avoid crashing file system, please do update the chipset driver to below version prior to this Bios.
For WinXP 32bit system, please download and update chipset drivers V6.65 or later
For WinXP 64bit system, please download and update chipset drivers V6.65 or later
For Win2k/2003 32bit system, please download and update chipset drivers V6.66 or later
For Win2003 64bit system, please download and update chipset drivers V6.66 or later
1- Fixed system hangs on POST while installing some PCI-E x16 VGA cards.segítenétek, hogy miről van ezekbe szó? mit tegyek mit ne, meg ilyesmik...
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
janos80
senior tag
szia
azt hiszem,hogy erre is meg van a sajat topic bios topic
nem leakarom passzolni a kerdeseket,de tenyleg nem itt kene vele probalkozni,amikor mashol direkt ezzel foglalkoznak! tessek egy kicsit figyelmesebben vegig nezni a topicokat,vagy hasznalni a ph keresojet!!
udv
Janos -
Thrawn
félisten
Tedd fel nyugodtan, milyen drivereket használsz? ASUS oldalról vagy nVidia oldalról szedted le? Ha ASUS-ról akkor 6.65 vagy frissebb driver kell neki, ha nVidia abból is érdemes a legfrissebbet feltenni.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Đ@n!
tag
Helló!
lehet h ez a kérdés már elhangzott de nem volt kedvem végig lapozni annyi oldalt!Tehát a kérdés . Van egy Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplapom(nForce570SLi).
És van 2 Db 3850-es ATi vga-m létezik olyan dirver amivel CF-ben tudom járatni őket az alaplapomban?
Előre is Köszi a választskillZ#Oc Team
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest