Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jenne
őstag
válasz
syler123
üzenetére
Szia!
Ez nagyon egyéni ízlés kérdése, kinek melyik ízlik, de nekem és a családban a Gourmet és az Arabica a megosztott első helyen és talán ha lehet sorrendet felállítani, akkor másodiknak a Prestige, bár nem sok különbséget vettem észre, mind a három nagyon ízlik. A Classic nem annyira tetszett. Túl sötétre pörköl kávébab és talán ezért is éreztem kesernyésnek. Nem volt rossz, de nem veszek Classicot többet, a pozitív kommentek ellenére sem.
Ilyen 6-7 ezer forint/1 kg körüli áron szerintem bőven jók ezek a delonghi kávék. -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123
üzenetére
Igen, az hogy kijelző elől van, előny lenne, mert betolom a sarokba majd... Viszont babot tölteni kényelmesebb lenne nálam a riveliaba. És igen, ezen kattogok, hogy lehet doszt mindegy hogy töltet mekkora, mert sosem fogom kihasználni.... Csak "imádom" túlagyalni a dolgokat

Az meg általános emberi szokás, hogy saját választását "védi"
-
8
senior tag
válasz
syler123
üzenetére
arra figyeljen mindenki, hogy kávéfőzőhöz kizárólag élelmiszeripari szilikonzsírt használjatok
én ezt ajánlom: https://kavegepbolt.hu/Szilikon-zsir
60g 990Ft
Tapasztalatom szerint jó minőség.
Egy dologra kell figyelni, hogy a teteje szeret eltörni egy idő után, nem árt tartalékba megmenteni párat másfajta tubusokról (piros arany, mustár stb) -
Nagya21
addikt
válasz
syler123
üzenetére
Hali!
Nem nem csinálsz vele rosszat, de fél évente szedd szét, és kend át alul is.
A szilikonzsírokkal is vigyázni kell....
Én próbáltam szilorett szilikonzsirral, az kilágyította a szilikongumi gyürüt.
Most Elbesil szilikonzsirt használok, ez kimondottan KV gépekhez van, ez jó, nem bántja a szilikongumit.
Üdv Nagya -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
syler123
üzenetére
Visszatérő kérdés, korábban keresővel nehezebb volt választ találni, ezúttal bevontam a mesterséges intelligenciát is. Ez persze csak egy nézőpont, mindenki maga értékelheti.
Először is saját tapasztalat, Saeco és Krups gépeimnél egyaránt, ha kávéfőzés után vízzel öblítek, nem alakul ki különösebb lerakódás. A diszpenzer belsejében szárazon egy kis barnulás látszik általában, nem vészes. Nézzük a kérdést:
"De'Longhi gyártmányú automata háztartási kávégépek a zsíroldó tablettás tisztítást nem igénylik, ilyen programja nincs. A gyártó ezt miért oldotta meg így, miért nem szükséges, mint más gyártmányoknál?"
Válasz: https://iask.ai/q/De-Longhi-k-v-f-z-tiszt-t-s-zs-rold-n-lk-l-mi-rt-rlpo3k8
Fordítási hibákat javítottam a szövegben:
A De'Longhi automata háztartási kávéfőzők tisztításához nem szükséges zsíroldó tabletta, mivel kialakításuk és integrált tisztító ciklusaik kifejezetten úgy lettek kialakítva, hogy megakadályozzák a kávéolaj és más lerakódások felhalmozódását, amelyek más márkáknál ilyen tablettákat tennének szükségessé. Ez a megközelítés számos tervezési döntésben és technológiai megvalósításban gyökerezik.
Először is, a De'Longhi gépek gyakran tartalmaznak olyan fejlett főzőegységeket, amelyek könnyen eltávolíthatók és folyóvíz alatt moshatók. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy manuálisan tisztítsák a legfontosabb alkatrészt, ahol a kávéolaj felhalmozódhat, gátolva azok lerakódását, kémiai kötődését.
Sok más gyártó alkalmaz olyan főzőegységeket, ami manuálisan nehezen tisztítható, így kémiai tisztítószereket, például zsíroldó tablettákat kell használni a makacs lerakódások lebontásához.
Másodszor, a De'Longhi belső tisztítóprogramjai, mint például az "Öblítés" és a "Kávékör tisztítása" ciklusok, úgy vannak kialakítva, hogy rendszeres időközönként forró vízzel átöblítsék a rendszert, minimalizálva a friss kávéolaj felhalmozódását és megakadályozva azok lerakódását. Ezeket a ciklusokat gyakran automatikusan indítja el a gép, vagy a gép kéri, bizonyos számú kávéfőzés vagy inaktív időszak után. Ez a proaktív öblítés kulcsfontosságú megkülönböztető tényező.
Harmadszor, a De'Longhi belső alkatrészehez használt anyagokat, különösen amelyek a kávéval érintkeznek, tapadásmentes tulajdonságaik, illetve az olaj tapadásával szembeni ellenálló képesség miatt választják ki. Ez tovább csökkenti a jelentős kávéolaj-lerakódás valószínűségét, amely agresszív kémiai tisztítást igényelne.
Végül, a De'Longhi karbantartásának középpontjában elsősorban a vízkőtlenítés (vízből származó ásványi lerakódások eltávolítása) áll, folyékony vízkőoldó oldattal, a tablettával történő zsírtalanítás helyett.
Bár mindkettő kulcsfontosságú a gép élettartama szempontjából, a tabletta alapú zsírtalanító program hiánya egy sikeres tervezési stratégiát mutat, amely csökkenti az ilyen speciális tisztítószer szükségességét. A vállalat hivatalos álláspontja és felhasználói kézikönyvei következetesen hangsúlyozzák a folyékony vízkőoldókat az ásványi lerakódások eltávolítására és a főzőegység kézi tisztítását a kávémaradványok eltávolítására, anélkül, hogy megemlítenék vagy megadnák a tabletták zsírtalanítására szolgáló programot.
-
-
Pá
addikt
válasz
syler123
üzenetére
Minden állítás után kell jópár kávét lefőzni, amire beáll az új értékhez.
Ha esetleg azt csináltad, hogy minden lefőzött kávé után állítottál egyet az őrlőn, akkor most lehet, hogy jól össze van zavarodva. Várj pár napot, amíg lefőzöl 5-10 kávét, hadd álljon be.
Aztán utána türelemjáték, állíts egyet az őrlön, adj neki pár napot meg sok lefőzött kávét, utána megint állíts egyet stb. -
konzumpro
lelkes újonc
válasz
syler123
üzenetére
Finomabb őrleményből sajnos kevesebb lesz az őrlemény maximumon is, így aztán meg kell találni az optimális finomságot ami elég nagy térfogatot ad és elég finomszemcsés is.
Nálam néha előáztatás után még húz egy kicsit a pogácsán, nem tudom mitől függ amikor nem teszi de úgy vettem észre ha kevesebb a térfogat a túl finom őrlemény vagy alacsony intenzitás miatt, akkor nem nagyon húz rá.Szóval trükkös de nekem tetszik a végeredmény, még az 50ml-re engedett hosszú kávénak is kellemes (jól kidolgozott, keserű mellékíz nélküli) íze van friss világos pörkölésű arabicából. Tejjel persze.
-
Nagya21
addikt
válasz
syler123
üzenetére
Hali!
A delonghi oldalon sehol......
Itt a lap alján kell elküldeni a drót posta címedet, és majd kapsz üzit hova kell elküldeni a képernyőképet amit az értékelésedről csináltál(árukereső például), meg a számlamásolatot.
[link]
Ja igen a Kimbó jó, a Kimbó finom.....
Üdv Nagya -
Till@
aktív tag
válasz
syler123
üzenetére
Nekem nem Magnifica van, hanem Dinamica. Az őrlő gondolom ugyanaz.
3,5-4 fokozaton adja a legjobbat, itt le tudja főzni a legerősebb aromát, ami 5-ös nekem. Közepes, 3-as aromán használom.
Amit viszont megfigyeltem, hogy 0,5 a darálón elég sokat változtat. Philipsnél sokkal finomabbak az átmenetek a fokozatok között.
Sokára áll be a gép, a daráló csavargatása után.
Aztán, 2,5-3 hónap után jött az amit elsőre vártam volna
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
syler123
üzenetére
Szétesés nem gond, azt több feltétel befolyásolhatja, bab fajtája is, de nem azt kell nézni. A darabokból is levonható általában, hogy előtte szépen formázott élei voltak, nem csak valami szétfolyó lekvár, ami nem töltötte ki rendesen a kamrát, vízben úszott.
Az már nem olyan jó általában a kifolyt kávé minőségét tekintve, illetve a belsőt is szennyezi. Elkenődik, nem esik ki rendesen.
-
konzumpro
lelkes újonc
-
Virág et.
senior tag
válasz
syler123
üzenetére
Nyugodtan rendelj a Delinghi oldalról, ott gyári garanciát kapsz rá. Ráadásul friss regisztrálóknak szoktak 10% kedvezményt is adni

Nekem 2 nap alatt jött meg, ingyen szállítással.
Ahogy olvastam a kávé minőségében nemigen van különbség ezek között, azt válaszd:
- amelyik kinézete és színe tetszik a család hölgytagjainak
- aminek a programjai a Te igényednek megfelelnek (nekem pld nem volt mindegy miből főz dupla adagot, illetve inkább doppio-t tudjon mint americano-t)
Ja, és adj esélyt a Dinamica sorozatnak is. Illetve ahogy láttam van gyári felújított programjuk is (teljes garanciával) ha nyitott vagy ilyesmire. -
syler123
veterán
válasz
syler123
üzenetére
Na jó lefőztünk egy kávét a Szarvasival, úgyhogy... Meg is rendeltem a Magnifica PLUS-t

Kíváncsi leszek. Ebben a videóban egész jókat mond róla, a hozzászólások szerint is jó. Tetszik is, remélem azért tartós lesz. A Philips amúgy kihúzott egy 5-6 évet, lehet még rá is nézetek, hátha még menthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Outlaws + Handful of Missions: Remaster teszt
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Óra topik
- További aktív témák...
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- Hankook Ventus Prime4 205/50 R17 Nyári gumik 4 db
- 1Z presso K-Ultra kéziőrlő
- Új, felbontott Bosch GWX 17-125 PSB 1700 W X-lock prof. sarokcsiszoló flex - Közel 2 év garival! -
- Új, felbontott iGET Homeguard 1080p IP66 biztonsági térfigyelő kamera - Közel 2 év magyar gari!
- HDTV HD010 kül/beltéri FULL HD/4K tv antenna / 12 hó jótállás
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

, aztán másnap alig jött le.Ahogy veszed lefelé a finomságot, ő elkezdi venni fölfelé az őrlés idejét, néha akár fulladásig. Persze az is lehet, hogy beletrafáltál.