Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• atos30

aktív tag

Kis kávéteszt:
    Versenyzők-

-Mantaro Calma: világos pörkölésű arabica.kerülendő, savanyú
    -Mantaro Ahora:közepes pörkölésű arabica. egy fokkal jobb, mint a Calma. Savanyú, nem ajánlom.
    -Lidl Bellarom Crema: közepes pörkölésű arabica. hideg gépben savanyú. Előmelegített gépben ,közepes vagy durva örléssel már egész jó.
    -Aldi Amaroy espresso grande: közepes pörkölésű arabica.savanya íz dominál. Tejjel, cukorral iható.
    -Aldi Amaroy espresso crema: erős pörkölésű kevert kávé. Kiegyenlített savanyú és kesere ízek. Önmagában is iható lehet.
    - Dallmayr crema d' oro intensa. Erős pörkölésű arabica. Nem savanyú nem keserű. Normális kávé íz és illat. Önmagában is iható.A kávészemeken egy fényes bevonat van.
    - Lavazza crema e gusto forte. Erős pörkölésű kevert kávé. Darálás után egyedül ennek volt kiváló kávé illata a daráléknak. Ízre és illatra ez volt a legjobb. Se savanyú se keserű íz.
    Kávéházi érzés. Itt is van a kávészemeken fényes bevonat, de nem annyira mint a Dallmayron.

Egy Sencor SES 9200- as automatába kerestem volna normális kávét, mert mindegyik arabicát savanyúnak éreztem. A tesztet egy Saeco Poémiával csináltam, azonos darálás,súly,víz,hőmérséklettel. Ennyi kávét az automatával macerás lett volna tesztelni, de remélem amelyik jó a Saecoval, az jó lesz a Sencorral is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés