- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacy85
csendes tag
A képet nem akarja berakni:
Azt írja ki hoyg a megadott kép nem megfelelő, pedig jpg kevesebb mint 1 mega
-
Bacy85
csendes tag
Köszi a tippet
A karnauba sok waxnál látható nagy betűkkel kiírva, de azért nyílván egy olcsóbb terméknél nagyon minimális lehet benne.
Gondolom amit te használsz a Dodo az az egyik legjobb.
Viszont:
Még régebben kaptam egy hobby polírgépet barátnőmtől. Én sem ismertem akkor hogy mit kell nézni meg ugyebár ő sem, csak hallotta hogy jó lenne egy ......
Hasonló mint ami a képen van. Az egyik rátét az ilyen 'gumilepedős anyag" talán pamut lehet a másik pedig ilyen puha,nagyszőrű nem tudom mihez hasonlítható
Tudom ,hogy amikor egy ilyenre ránéztek jót mosolyogtok valahoyg így:
, de használható szerintetek valamire? Esetleg nagyobb felületeknél vagy waxot felvinni vagy hasonló?
A két feltét mire való lehet? -
t1
veterán
Igen elég szép tud lenni. Szeretem mert elég szép szín.
Akkor az üvegre nem veszek semmit mert akkor ennek vmi gépi polír kell vagy üveg csere.
Annyira nincs még kimattulva ha szépen lemosom akkor simán látszódnak benne a tárgyak.
Amúgy Simonz Shine & wax samponnal mosom havonta 2x akkor is ha használom és akkor is ha nem utána természetesen át van törölve. Múltkor valami Turtle Wax spriccelős waxot adott apósom kölcsön azzal nyomattam át a kocsit és marha jó lett Suzuki talin meg is dicsérték milyen szép színe van. -
Moric
aktív tag
Érdemes eltávolítani a régi védelmet. Tiszta alapra jobban megtapadnak a rétegek.
A legerősebb réteget illik legelőször felvinni. A Zaino, mivel szintetikus, elég ragaszkodó fajta, nem érdemes régi viaszra felvinni, mert a régi viaszréteggel együtt fog leválni, idő elött.A viszok úgy működnek, hogy van bennük oldószer, így mikor egy réteget felviszel meg kell várni míg megszárad, mert különben a következő réteg felvitelénél letörlöd az elözőt.
Minden gyártó más vegyszereket használ, ezért előfordulhat nem kivánt hatás, ha különböző termékeket összekeversz. Ezt neked kell kipróbálni, mit szólnak a termékek egymáshoz.Én azt tapasztaltam, a már megszáradt természetes karnauba sok mindennek ellenáll, stabil anyag. Természetesen azért az se sérthetetlen.
-
Moric
aktív tag
Látom felpörgött a fórum.
A fekete hálás szín, kicsit foglalkozol vele, olyan lesz mint a tükör.
Mosokarcokat kicsit nehéz kézzel kipolírozni, kellő ellszántsággal és türelemmel kivitelezhető. Amit ajánlottak Sonax Xtreme 3 polírt az jó, mert tömit is, így a mélyebb karcokat feltölti.
Üveget otthon nem fogsz tudni polírozni, főleg nem kézzel. Profi cuccal is csak pici hajszálkarcok tüntethetők el nyomtalanul.
Én mikroszálas rongyokat használok. Szárításhoz jó nedvszívó képességűt, ezek álltalában hosszabb szálakkal rendelkeznek. Polírozáshoz rovidebb szálast. Üvegre meg olyat aminek nem is látszanak a szálai.
Polírozás elótt én javasolnék egy alapos tisztítást, Az évek alatt rengeteg szennyeződés kerül a fényezésre. Plirozásnál nem előnyös ha ezeket visszadögölöd.
-
törölt tag
Hy!
Igazából mixléseknek nem vagyok híve.Max 80-as ill. 90-es éveket meghallgatom mixek formájában..
Zainot tuti nem keverném semmivel.Sajnos még nem probáltam..Gondolom ez is olyan mint a standox lakk abba nem rakhatsz glasurit eddzöt...
Aztán ki tudja...Kézzel is árthatsz ill. géppel is.
1-milyen szemcsenagyságú a polírpasztád...ha durva akkor árthatsz ha kézi vagy gépi.Odafigyelést és szakértelmet igényel.Vagy ha nem figyeled akkor az elem újrafújása ill. lakkozása.Nálam elöfordult ilyen.
Lancia kilincsénél.Tulajra halgattam aki válig állította gyári fújású a gépjárműve.Nos kb 2sec alatt lekaptam a "sufni festő" álltal megfestett kilincsről a szint műanyagik.
2000ft volt a 1deci kékmetal szin...2-hol helyezkedik el a karc ill. mélysége...Élnél,íveknél különösen figyelj oda...
ezek az infok is kellenek mielőtt nekiállsz polírozni.FONTOS
-
Bacy85
csendes tag
válasz
#00809728 #5486 üzenetére
Szia Dodi!\sziasztok
A különböző márkák mennyire kompatibilisek egymással?
Arra gondolok,hogy pl ha mondjuk lepolírozom az autót kézzel mondjuk sonaxal amiben van Wax is akkor utána rá lehetne menni Zaino termékkel is később is?
Vagy ha például teknősös Waxom félig van és azt elhasználom akkor ha elfogy akkor legközelebbi waxolásnál lehet sonaxot\Zainot használni, vagy előbb ennek a maradékait el kell távolítani?
Amúgy a kézi polírral is lehet ártani a fényezésnek vagy az inkább a gépire igaz?Arra gondolok,hogy ha van esetleg egy karc a lakkomon és azt szorgalmasan sokáig kézzel polírozom hogy vékonyodjon lehet belőle valami?
ÜDV!
Minden jót!
-
törölt tag
Vileda: narancsszinü ami 1200ft az a jó.Többi olasz,Cseh Lengyelek felejtős.Vagy vehetsz de akkor egyből 4-5db-ot mert hamar tönkremennek.
Szarvasbőr: hát a komolyabb szarvasbőr meg ami tényleg abból is van az 4000-8000ft az ára.Auchan 2000ft szerintem felejtős.
Sonax van sok helyen keres rá a google-ban.Pld Szfváron is van 2-3 (norautó)bolt aki ilyenekkel foglalkozik.
-
törölt tag
Üvegpolír
ClearVue Glass Polish - Üvegpolírozó folyadék
eltűnteti a finom karcolásokat
eltávolít minden forgalomból eredő lerakódást, fanedveket és bogármaradványokat
kemény műanyagon, üvegen, lámpákon és tükrön alkalmazható
egyszerűen használható
Kiszerelés: 375 mlkeress ilyent.De mély brutál karcokon nem fog segiteni...
-
t1
veterán
válasz
#00809728 #5483 üzenetére
Köszi szépen.
Természetesen nem várok akkor csodát a kézi polírtól mint a gépitől de a semminél csak jobb. Elöző kocsimon ami ezüst metál volt ott megcsináltam a kézi polírt és azért láthatólag szebb lett.
Ezekhez a sonax-os termékekhez hol lehet hozzájutni? Illetve az ilyen vileda meg szarvasbőr cuccok mennyire hatékonyak? -
törölt tag
5460HSZ amit Rege71 belinkelt majdnem jó.1 terméket ami szinezett azt semmiféleképpen sem ajánlom. Ugyanis metal esetében lakk 2-3 réteg van felvive ami teljesen viztiszta szin.Arra nem jó a black polír.Max a köfelverődésekbe beleül és kevésbé észrevehetö.De 1-2 eső ill. autómosás alkalmával ki is mosódik....
Mindenképpen lakkra valót nézz 5460hsz 2-3 termékei jók erre a célra.Legfőképpen a 3terméket javaslom.
Kézi polírral ne várj olyan hatást mint egy gépivel de azért észrevehető a változás.Rongy: lidl,aldi ott lehet kapni néha 300-700ft 20*20cm pamut kendő féléket én abból is tartok otthon.De minap vettem hasonlókék,zöld,fekete,sárga,rozsaszin.
Kimosod majd újra használható. -
t1
veterán
Halihó srácok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Van egy Suzuki Swiftem metál fekete színben: [link]
Szeretném a színét kicsit visszahozni (tudom, hogy csak a gépi polír segítene de nem vagyok oda annyira érte) ezért a kézi polírt választanám(kézzel is ellehet rontani a polírt?) de nem ismerem az anyagokat mit érdemes rá venni erre szeretnék tippeket kérni olyan közepes árú legyen. Sajnos az első szélvédő marha karcos mert nem cseréltek rajta ablaktörlőt az meg jól elb.sztaÉs még érdekelne wax is. Eddig a Turtle Wax Black Box ot néztem de nagyon borsós ára van szintén középárban vagy jó ár/érték arányban érdeklne.
Illetve azt szeretném még kérdezni, mosás után milyen rongyot érdemes használni ami nem hagy foltot és nem karcolja meg a kasztnit?Köszönöm a válaszokat
-
zsolt1129
addikt
válasz
#00809728 #5456 üzenetére
Helló Dodi mester. Olyan gondba vagyok,hogy a Z-7 samponom nagyon fogyóban van. Talán 2-3 mosás még kijön belőlle,de több nemigazán. Rendelni viszont gáz lenne,mivel 3860+2000ptk= 5860 egy db samponért,kicsit húzós. Mást meg nem akarok,mert mindennel felvagyok "szerelve". Szerinted melyik sampon lenne a legjobb választás,addig amíg nem lesz majd z-7??? Én nem próbáltam már jó ideje semmit a Zaino-t kivéve
Mod: Jut eszembe,majd lövök még képeket,tegnap elött adtam egy kicsit a kocsinak
.
-
Rege71
csendes tag
Ezekről mi a véleményetek? [link]
-
Rege71
csendes tag
Szia! Mivel polírozni is akarod a verdát,ezért a gyurma felesleges,a Sonax Xtreme Polish & Wax 2-3 a szennyeződéseket is eltávolítja a lakkról!
-
Bacy85
csendes tag
Értem!
Ezt a Waxot már én is kinéztem magamnak. Nem tudod esetleg hol lehetne venni legolcsóbban tisztító gyurmát? A sonaxét láttam az olyan 5 ezer körül van.
Még ebay-en láttam ,de az HONG-KONG ból jönne 2600 ért kb de ugyebár annak a gyártóját nem ismerem + ahhoz nincs foyladék.
ÜDV!
-
Bacy85
csendes tag
Szerintem szép lett!!!
Gratula. Ez a keményebbik waxa a sonaxnak ami ilyen kerek tégelyben van?Azt én is nézegettem.
Gépi polír is volt vagy "csak" kézi waxolás?
Amúgy használtál már a kocsin SONAX Xtreme Polírozó & Viasz Nano Pro -t? Ezt nézegetem mostanában, de nem tudom milyen lehet. Sokan írják hogy 3ast érdemes venni belőle ami a leg erősebb, bár az autóm nem annyira vészesen matt vagy karcos
. Hát nem tudom.
Amúgy tényleg szép
Tehetnél még fel fotót róla műs szögből is ! Kiv lennék!
-
Moric
aktív tag
válasz
Varlaisaran #5460 üzenetére
Szerintem tavaszig bírd ki a látványát, ha úgy is fényezve lesz. Bal lent, már ha jól látom, úgy is kikezdte a rozsda.
Nagyon szeretnél vele csinálni valamit, akkor polírozd fel (géppel) az egész motorháztetőt. Nem lesz tökéletes, de kisebb lesz a színkülönbség. -
chungee
addikt
Van vkinek tapasztalata az Allianz-nál lévő e-GFB kötés módja? Előnye azt látom, hogy kibaszottul olcsó, de mi a hátránya
Nekem kell kinyomtatni mindent stb
-
Varlaisaran
senior tag
Valóban volt egy nagy oszlopelmenéses törése régen, az előző gazdinál, a kötény jobb oldalán levő sérülés is annak az utómaradványa. Azt is majd festéskor cserélem ki, annyira azért nem gáz, főleg hogy azóta kipötyögtem hibajavitóval. Ma mégegyszer átmentem rajta szinpolirral, kicsit jobb lett, de egyre inkább érzem én is azt, hogy itt a festés lesz időszerü. Élőben hol észrevenni, hol nem, attól függ milyen a fény. Ma néztem polir után napfényben, szépen vicsorgott a fehér szin, nem is vettem észre. jó régen volt már ilyen
Lehet nem is bántom addig már...
Köszi a választ -
Bacy85
csendes tag
válasz
Varlaisaran #5460 üzenetére
Ahogy nézem nem igazán szakszerűen lett a javítás megoldva. Vagy rohadt és odapacsmagoltak de maga a szín sem stimmelt vagy pedig karambol miatti sérülés lett javítva. A repedés sok mindentől lehet Pl nekem volt egy 4 ütemű Wartburgom amin volt egy javított rész, és rosszul csinálták meg a kittelést és berepedt a festékkel együtt. De akár az is lehet hogy maga a festék nem autóipari és így kikezdte az idő.
Ha tavasszal fényezve lesz akkor szerintem nem érdemes vele foglalkozni, maximum ha be tud jutni a víz akkor nem ártana addig is valamit csinálni vele.
A képből nem derül ki,hogy mennyire sok a színeltérés, sokszor élőben nem annyira feltűnő.
A színpolír az feltölti valamennyire a karcokat, de néhány mosás után ugyan ott vagy.
Majd esetleg a többi nálam sokkal profibb emberke tanácsol valamit , persze minden pénztárcádtól függ, meg attól hogy érdemes e addig vesződni vele ha úgy is újra lesz fényezve.
ÜDV!
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
Varlaisaran #5459 üzenetére
-
Varlaisaran
senior tag
Üdv.
Nagyonnagyon, tehát nagyon régi, jó 30 éves festéssel, amit részben át is fujtak valamikor, meg javitgatták is, azzal mitlehetne kezdeni? Ahol a gyári szin van, az egész jó, ahol az utólagos mázolás (máshogy nem tudom nevezni), az meg töredezett. Van karc is hogy szebb legyen az élet. Ma ráengedtem egy Prevent szines polirfolyadékot vagy miaz, dobott rendesen az összhatáson, még fénye is lett... Töredezést lehet valahogy orvosolni? Nem akarok egyenlőre festeni, de azért nézzünk már ki valahogy
-
Rege71
csendes tag
Ez nagyon dúrva! ZAINO......
-
Bacy85
csendes tag
Hűha
Kihalt a fórum?
-
Bacy85
csendes tag
válasz
#00809728 #5450 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm válaszodat.
Ezt az odlalt ismerem szoktam nézegetni, de még nem tudtam választani
a bőség zavara.
Vízlehúzó:
Remélem a szilikon lehúzóm attól még hogy nem márkás és ugye csak 1000Ft volt nem karcol. Esetleg másnak is van ilyen olcsó lehúzója? Akarok még venni egy Vileda Car-t is mert sok fórumon (itt is ) olvastam, hogy sokan függők
GYurma:
Nos igen, már akartam venni én is , de elég húzós az ára, viszont szoktam Ebay-ezni és láttam egy ilyen gyurmát ami olcsó:
Olvastam már valaki egyik hozzászólásában hoyg rendelt gyurmát HONG-kongból ,csak aztán elvesztettem a fonalat ,hogy milyen minőségű.
Szerintetek?
Üdv!
-
Rege71
csendes tag
Szia! Sorolom,Sonax Xtreme sampon,Xtreme Polish+Wax 3,Xtreme Wax(vagy a paszta,vagy a folyékony,egyformák,amelyik neked szimpatikusabb),Xtreme műanyagápoló gél külső,Xtreme felnitisztító,Xtreme belső tisztitó,Xtreme műszerfalápoló,ha van bőr a kocsidban akkor Xtreme bőrápoló hab,Xtreme ablaktisztító. Vegyél még szivacsot az autómosáshoz és a viaszok felviteléhez,polirozó kendőt,vagy mikroszálas kendőt,ezek is kaphatóak a Sonax márkanév alatt! Nagyon jók még az Einszett cuccai is,jó válogatást!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kugoo Kirin G1
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Artemisz ART-230L-EL "A" Minősített Laptopszéf
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest