Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moric
aktív tag
Én először Meguiars NXt-t használtam, utána a Dodo hard waxhoz vettem Red Mistet is.
Jobb a Dodo gyorsfénye, de nem annyival mint amennyivel többe kerül. Használok még Sonaxot és 3M-et. Nálam a Sonax fogy a leggyorsabban, az én autómra azért Red Mist szokott kerülni.A két viasz rétegek felvitele között váltózó mennyi idő telik el, 1-24 óráig bármennyi, attól függően menyi időm van rá.
-
törölt tag
-
Moric
aktív tag
Amiket felsoroltál azok nagyjából mind ugyan azt tudják. Nincs nagy különbség köztük. Mind jó minőségű termék, nem hiszem, hogy csalódnál bármelyiket választod.
Szerintem vedd meg a Concorso, ha arra vágysz legjobban. Másikat veszel mindig ott fog motoszkálni a fejedben, hogy Concorsoval szebb eredményt kapnál. Lehet soknak tűnik egyszerre kiadni 60e-t, de nagyon sokáig elég.
Nekem az a véleményem, hogy nem nagyon fogod látni a különbséget a Colli és Conc között. Egyedül Te fogod tudni, milyen wax van rajta.
Világos színű autó soha nem lesz annyira látványos mint egy sötét, kenhetsz rá bármit.Próbálj ki egy másik quick detailert, létezik gazdaságosabb is mint a Z2.
-
nVIPER
senior tag
Nagyon tetszik nekem az Autoglym HD wax. A detailingworld.co.uk-n a forumon írnak róla, annyit mondanak a forumozók, hogy van olyan jó mint a zymol glasur és a supernatural, de hosszabb ideig tart. Szívesen kipróbálnám. Gondoltam rendelek belőle.
Nem tudom mit kellene venni. HD wax, zymol glasur, supernatural, R222? Ezeket nézgetem. Árban a Glasur és a HD wax a nyerő, fényben sem rossz. Ha nem sajnálnám rá a pénzt akkor csakis a swissvax concorso jöhetne szóba, de 60 ezerért sztem qva sok.
Zainoba csak 1-et nem szeretek, hogy sokat kell vele pöcsölni, több réteg kell belőle, a kötésgyorsító drága nagyon. Az a 60 csepp 10 ezerért:S.
-
Moric
aktív tag
Nem nagyon tudok olyan szert ami egy menetben übereli a 3 Réteg 915 + 2 réteg Z2-t.
Te tudsz? Hallottál, láttál valamit, érdekel engem is.Ezt írja a hivatalos oldal a 915 476s különbségéről:
"In terms of durability, the 476s lasts an average of one month longer than the 915.
The 915 has more carnauba wax in the formula, and its finishing result is a warmer shine, and it is slightly easier to work with.The 476s is the most durable product offered by Collinite, which is why it requires a little more rubbing and elbow grease."
-
nVIPER
senior tag
A Collinite nem tudom hogy milyen viaszt használ, sárga carnauba az is, szerintem. A Fehérített optikailag tisztább, de jobb ha sárga. 3 Réteg 915-után 2 réteg Z2, olyan meleg csillogó hatást ad, hogy nem sok minden éri utól. Mennyit szoktál várni a 915-rétegeinek felvitele között?
Azt nem tudod, hogy a 915 és a 476s- között mi az eltérés?
-
Moric
aktív tag
A 2 réteg Collinite 915 utána Zaino Z2 kevés, nem ad elég vizes hatást?
Egy bizonyos színt felett már sokkal inkább a fényezés minősége számít. A gyárban eleve narancsosra fújják a kocsikat, hogy a hibákat elfedjék. Először ezt a rücskösséget kell eltüntetni.
Mint írtam már többször én személy szerint jobban kedvelem a természetes karnubát, mert az sárga. Mikor rákened a kocsira ad neki egy meleg árnyalatot.
Aki kimondottan a csillogó hatásra megy rá, annak jobb a szintetikus wax. Azok optikailag tisztábbak. -
nyogo83
senior tag
válasz #00809728 #5391 üzenetére
Köszönöm a választ. Nem is egy helyről kaptam 300k körüli árajánlatot itt Pesten Mondtam is nekik h köszönöm, de ugy érzem hogy az autó árának a feléért 3 elem fényezése kicsit necces.
A másik dolog amire gondoltam, hogy a küszöböt mindenképp festés után szeretném lefoliáztatni(láttam rengeteg fajta szines, szintelen foliát), mert nem akarom hogy tovabb sérüljön, ergo elvileg akkor elég lenne egy szimpla rozsdátlanítás, alapozás?
Mivel az első lökhárítón és a hátsón is vannak festékhibák (elején horzsolás, hátulján egy részen lehámlott a festék, pedig gyári:S) szintén arra gondoltam hogy ezeket is lefoliáztatom.
Első lökhárítóm amugy is szereti összeszedni a kőfelverődéseket, meg a küszöb is talán jobban bírná a gyűrődést (sós hólé. stb.)
Esetleg ezzekkel a fóliákkal kapcsolatban van valami tapasztalatod(tartósság, hajlamos-e a felválásra)? Elvileg a két lökhárító + két küszöb kijönne 50-60 ból. Persze a kerékjárati ívet azt fényeztetném, hogy 'rendesen' rendben legyen.
Azon a helyen ahol a 3 elemre mondtak 75-öt, a két lökhárítóval együtt lenne 130 körül a meló.Állítólag 20k/elem a fényezés náluk, de mivel valami spéci pezsgő színe van ezért 25k. Ráadásul mondta a srác,hogy kijönne az eltérés 1 nyár után a két színben, nem durván, de észre lehetne venni
Ha fóliázva lenne + az ívek fényezve, akkor 100 körül megállna a dolog, de kicsit több elem rendbe lenne hozva.
-
törölt tag
válasz nyogo83 #5386 üzenetére
Hy!
Hát a 3 elem ami ugy a haveromnál lenne 60000ft....Sajnos ha jót akarsz és ne látszodjon meg azt át kell festetni.
300,.000 azt meg nem értem...
Ha meg olcsobb megodást szeretnél mert most nincs rá keret akkor bemész a tesco vagy Auchanban és veszel javító stiftet azt lekencézed azzal. -
Moric
aktív tag
El kell dönteni mit szeretnél.
A nano bevonatok egyenlőre nem a fényességükről híresek. Egy jó felsőközép szintet azért hoznak. Viszont kibírnak 1 évet is, ilyet semelyik másik viasz nem tud, se szintetikus, se természetes.Amennyiben szereted a mély vizes hatást akkor Zaino 50 rétegben, azt tud, olyat még nem láttam semmi mástól. 10 réteg alatt azért vannak kihívói.
-
Charley76
csendes tag
Hali!!!!!!!!
Srácok eröl a motorápolo vagy mosorol mi a véleményetek érdemes használni vagy nem?
Használta már valaki ezt a márkát?[ Szerkesztve ]
Aki apolja a kocsijat rosz ember nem lehet
-
nyogo83
senior tag
Tanacsotokat illetve segitsegeteket kernem. 99'es Fiat Bravan van par resz amit tobb mint valoszinu hogy le kellene fenyezni meg a tel elott.
Illeto akitol vettem, 1-2 helyen megdorzsolte a kerekjarati ivnel a rozsdapottyot, hogy a vevonek 'bemutassa' hogy az csak feluleti rozsda, az alvaz ep
Viszont most ott 'pucer' a kasztni. Masik oldalon mikor megvettem mar egy alapozo szeru festekkel lekente, de hasonlo elgondolasbol volt megdorzsolve ott is.Valamint a tipikus hiba ennel a tipusnal, hogy az ajtogumi eloregedese utan elkoptatja egy csikban a kuszobon a festeket. Most ott meg csak feluleti 'vak' rozsda van, de nem szeretnem ha tovabb fajulna.
Tudnatok valami jo fenyezot ajanlani aki elfogadhato aron elvallalna? Mert en kerdezetem egy joparat, es volt aki erre a 3 elem javitasara 300 ezret mondott , de a legolcsobb is 75ezer volt.
-
Moric
aktív tag
Nem tudom melyik a legjobb nanao bevonat, sok van.
Én a sajátomra Aquartz-ot vagy az utódját Cquartz (ha lesz róla több visszajelzés), szándékozom tenni most télre.
A tényleges nano bevonat azt wax helyett kell. Nanora már nem kell semmi plusz védelem. Alá meg minek? A nano jobban kötődik a felületre, mint a viasz. Viasszal együtt leválna a nano védelem. -
nVIPER
senior tag
Az fasza, a sok figyelmetlen barom. Az szeretem ettől jobban, amikor látom a mellettem lévő sávban, hogy az illető a GPS-t bámulja már legalább 50-100m-e folyamatosan.
Nano karcálló anyagot hol tudok venni, melyik a legjobb? Valami komolyra szeretnék beruházni, ami tényleg jó, csak azt nem tudom, hogy wax előtt vagy után kéne alkalmazni. Valakinek erről vélemény?
Ez milyen lehet?Nano lack bevonat
-
Moric
aktív tag
Ma valaki, aki koordinációs nehézségekkel küzd sikeresen nekiment a jobb tükrömnek.
Mikor megláttam majd infarktust kaptam, nagyon csúnyán lehorzsolta. Egy ujjnyi hosszú és vastagságú horzsolás keresztben a házon.
Itthon nekiestem, először a tisztítómmal, ami lehozza még a legerősebb viaszt is. Ahogy kezdett hatni a lemosó, szépen tűnt el a horzsolás is. Kétszer áttöröltem és már csak egy nagyon halvány folt árulkodott a karc helyéről. Azt 1 perc alatt felpolíroztam.
Most örülök, hogy a tükrön 3-4 réteg viasz volt, amiből kettő nagy tisztaságú karnauba. Megkímélt egy tükör fényezéstől.
Egy jó viaszt nem csak a fényéért teszek fel, hanem ilyen sérülések kivédésére is, -
nVIPER
senior tag
Másik kérdés: Habosító pisztolyt nem tudjátok hol tudnék venni, láttam külföldi oldalakon horror 20-30 ezres árakon. Annyit nem ér.
-
Moric
aktív tag
Több fajta viaszt használok.
Saját autón jobban szerettem a természetes karnaubát tartalmazó viaszokat.
Ennek ellenére most télen kap nanot a karcállóság miatt.VSAMSUNG
Még nem használtam Zymol Glasurt. Az 56% karnauba miatt figyelmet igényel a használata.
Én most alulra Collit kenek, fölé meg természetes karnaubát. Ez nekem most bevált.
Gyorsan kell plusz fény, akkor lefújom még gyorsfénnyel mosás után. -
nVIPER
senior tag
Zymol Glasurrol van valami véleményed? Elvileg nagyon tartós és szép vizes hatású, mély fényű tőle az autó, az ára kicsit húzósabb, 20 körül van egy tégely. Bár nekem a Collinite is bevált az is nagyon jó, 2 réteg collinite 915 utána zaino z2 és gyönyörű lesz a verda. De egyszer még beruházok erre a Glasurra.
-
Rege71
csendes tag
Sparkling grafit,tehát szürke! Szerencsére nem karcos,gépi mosóba nem viszem! Magasnyomásúval szoktam leveretni,valamikor át sem törlöm,leszárad útközben! Tél kivételével ha van időm lemosom Sonax Wash&Wax-al,vagy átfújom High Speed Waxal,így simán bírja 3-4 hónapig! Te milyen waxot használsz?
-
Moric
aktív tag
Milyen színű az autód?
Én szoktam használni a Sonax Xtreme waxát, szerintem megéri az árát. Szép fényt hagy maga után, a vízlepergető hatása is rendben, egy baj van vele, nem tartós.
Minden viaszolásnak a megfelelően előkészített alap a titka. Veheted a legdrágább viaszt is egy koszos, karcos felületen nem fog mutatni semmit.
-
Rege71
csendes tag
Mondjuk Zainoval a képek alapján brutális tükörfényt lehet elérni,a carnaubás cuccokkal inkább mélyebb fényt. Mondjuk a sima Sonax Xtreme waxal elért csillogás láttán is megfordultak az emberek a kocsim után Őszintén 100 ezreket azért nem akarok autóápolásra költeni,egy 116i-s BMW-re tök felesleges!
-
Rege71
csendes tag
Meglestem a Meguiars magyar weboldalát,de nem lettem tőle okosabb,most lehet tőlük rendelni vagy nem,sima atóápolási cuccokat?
-
Rege71
csendes tag
válasz #00809728 #5363 üzenetére
Köszi! Akkor megpróbálom a meglévő cuccaimmal és csak Z CS-t rendelek,ahohyan olvasom elég egyszerű a felvitele és a gumikon kívül mindent ápol! Én csak egy réteget akarok felhordani,gondolom ez tavaszig kitart,én 3 havonta waxolom a verdát! Ha bejön,fokozatosan feltöltöm a készleteimet.
-
törölt tag
Mosd le samponos vizzel alaposan.
Majd zsírtalanitsd le lakkbenzin,szintetikus higító stb...
Majd furoba lehet kani drotkefét több féle drot szállal pld acél,réz
Nem látom innen ,hogy mennyire kapta meg a rozsda.
Egész felnit csiszold be 200-as vizes papírral itt használhatsz hozzá samponos vagy ultrás vizet.
Majd festés amire ÖN szeretné.... -
törölt tag
Én
ZFX Kötés-gyorsító Adalék
Cikkszám: ZFX
Ár (bruttó): 9 530,-+++++++
Z-2 PRO Szintetikus Wax (színtelen lakk felületű fényezéshez)
Cikkszám: Z-2
Ár (bruttó): 6 250,-+++++++
Z-5 Pro Szintetikus Wax (pókhálós vagy enyhén karcos fényezésre)
Cikkszám: Z-5
Ár (bruttó): 7 990,-+++++++
Z-7 Autósampon
Cikkszám: Z-7
Ár (bruttó): 3 860,-ezeket használom....Gyurma mindegy.
-
ocsi19
senior tag
Hi!
Van nekem 4db acélfelnim és egy két helyen rozsdafolt van rajta.
Remélem tudtok segíteni abban, hogy hogy tudom kicsit felújítani.
A tanácsokat előre is nagyon köszönöm!üdv.: ocsi
-
-
3.0SC
csendes tag
Sziasztok,
Még új vagyok itt és érdeklődnék a főszakiktól, hogy mit tudnak az AUTOGLYM termékekről. Egy srác ajánlott pár terméket megvételre és hát nem a legolcsóbb, de állítása szerint prémium kategória. Az Aston Martin és a merci is ezt használja álítólag. HD Wax, Super resyn polír és valami Bodywork samponról lenne szó. Használta már valaki?
-
Rege71
csendes tag
Sziasztok! Most leltem rá erre a fórumra,még nem tudtam végigolvasni! Szeretnék tanácsot kérni tőletek. Új az autóm és szeretném a tél elött valami jó waxal lekezelni! Eddig Sonax Xtreme waxot használtam és elégedett voltam vele,de felkeltették az érdeklődésemet a Zaino és Dodo Juice termékek! Ti melyiket ajánljátok?
-
Charley76
csendes tag
válasz runner 125 #5354 üzenetére
Hali!!!!!!!!!!!
Hát én nem ennék rá mérget mert egy szar olcso román savas aksi.
-
ALI_G
veterán
üdv, keresek használható spray-t párásodás ellen illetve bármilyen más működő trükköt, ötletet.
köszi -
törölt tag
Hy!
Metabo polírgép 2* használt kufferjával korongjaival most SOS eladó
50000ft rendesen hivatalosan vették 100.000felett. -
Jofi81
őstag
válasz #00809728 #5333 üzenetére
Tehát az a fehér alatta nem gyári, hanem javítás eredménye? Sosem tűnt fel eddig. Azt mondod, hogy olcsóbb egy új ajtót venni, mint ezt megcsináltatni? Ezt azért nem gondoltam volna. Nem szeretnék egyébként túl sokat rákölteni, amúgy is van egy-két sérülés az autón, szóval nem várom, hogy tökéletes legyen, de azért így nem maradhat.
-
törölt tag
Hy!
Javitva volt ez tuti.Én megnézném milyen vastag a kitt rajta egy szakival.Ha vastag akkor nem kísérleteznék a fényezéssel.Nézz körbe a bontokba szerintem hasonló ajtót találnál.
Hátsó sárvédő sajna max javító iv ill fényezés....vagy komplett csere.
Nem tudom mire mennyi pénzed van de 60.000alatt tuti nem uszod meg.
Max elviszed egy "fényezőhőz" kitt majd csisz és festés kb 40.000meguszod de 2-3 évet nem adok neki.... -
Charley76
csendes tag
-
Moric
aktív tag
válasz Winner_hun #5325 üzenetére
Dehogy is!
Szép is lenne, ha minden polírozás előtt fúrnék elemenként 5-15 lyukat. -
Moric
aktív tag
válasz Winner_hun #5321 üzenetére
Az átlag amivel találkozhatsz, az csak a mágnesezhető fémekre jó.
Ami műanyagra és nem fémekre is jó, annak más a működési elve. Használatukban nincs különbség. -
No-kia
addikt
Üdv!!
Itt utána olvasva a dolgoknak, nekiláttam waxolni a 19 éves sierrámat,( mostani szerzemény) 1,5 éve állt kint az udvaron akitől vettem, élénk piros volt gyárilag, de mostanra eléggé kimattult, olvasgatva a tanácsokat, meg csináltam a hátulját, hát mintha új lenne, vagy is amennyit láttam nap lemente után munka közben, holnap majd teszek fel összehasonlító képet, h anem gond
Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010
-
Moric
aktív tag
válasz Winner_hun #5315 üzenetére
Miért ne tudnák mérni? Nekem is van műszerem rá.
Kénytelen voltam beszerezni, mert egyre több karosszéria elemet gyártanak műanyagból, karbonból. -
tomcsi23
veterán
válasz Bandit21 #5313 üzenetére
Igaza van winnernek, mindent dokumentálj fotókkal is. Az egyébként is egy gondos gazdit feltételez, ez sokkal többet ér, meg egy-két fényezés nem feltétlen probléma. Winner szerintem még az ajtó kinyitásokat is vezeti excelben.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Bandit21
addikt
Üdv, lenne egy láma kérdésem, nekemtolatott valaki, szerencsére csak a hátsó lökös oldalát karcolta meg, elvittem a kocsit, fényezik polírozzák, amit kell, azt szeretném megtudni, hogy ilyenkor ha később esetleg eladom a kocsit, akkor ha valaki rétegvizsgálóval átnézi a kocsit, azt fogja hinni, hogy törve volt, vagy mivel a festékréteg maradt, így nem lehet ebből bajom?
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
törölt tag
Na 2 napot tököltem el az autómmal
3M durva..
3M közepes
Zaino karfeltőltő 2* átkencézve.Hát azt mondom olyan mintha új lenne...
-
Logitech
aktív tag
válasz #00809728 #5308 üzenetére
Hello!
Hasonlóképpen jártam, csak nekem valószínűleg melóhelynél került nagyon sok kis festékpötty a kocsira. Az autó sima fehér, ezért az nem érdekes, a festék is fehér ami rákerült, viszont az ablaküvegeken is sok a pötty, plusz a fekete műanyag lökhárítón is. Mivel tudnám ezeket eltüntetni? -
törölt tag
-
törölt tag
Hy!
Minap mentem le vidékre és éppen valami felluljáró félét javitgattak azaz festegették de tuti szorták a festéket mert úgy gyorsabb.
Ma úgy gondoltam a tetőmet áttőrőlgettem erre olyan mint egy 120-as csiszolópapir.
Szombaton úgy érzem melom lesz -
nahat
tag
Hali
Jól rápacsáltam, meguntam, hogy én magam kézel mossam le az autómat és elvittem egy kézi mosóba, ahol nagy ügyesen nekiverték az oldalának a szárító pisztolyt és összekarcolták... Nevetségesnek találom, hogy minden alkalommal nekem keljen lemosni az autót, egyszerűen vicc, hogy ma Magyarországon ezt nem lehet megoldani.
''Ha egy cápa a kezedből eszik, a lábadból is fog...''
-
törölt tag
-
Dr.Burn
őstag
Lenne egy kerdesem. Van egy auto amit javitani kellene. Sajnos a nap lekapta a tetejerol a lakkot. Az auto metal zold. Hogyan lehetne rendbe hozni? Ujra kellene lakkozni? MI ennek a pontos menete?
A masik kerdesem. Aki soha eletebe nem fujt autot, a leiras alapjan megtudja csinalni maganak szepre?
[ Szerkesztve ]
"Later Nerd!"
-
gt350
csendes tag
Bp-i vagy?
Mert akkor tudsz vásárolni 3M poílrpasztábólkimérten is. nem kell drágán megvenni a literest.
veszel egy zöld kupakosat. az ilyen mindenes új teknikája a 3M-nek, hogy nem kell vásárolni sok félét. ill. veszel egy kék kupakos hologrammentesítőt. és ezzel átdolgozod és csillog villog a kocsi. a 2 paszta kisadagba megvan 6000-7000 Ftból ez kb 2,5-2,5 dl anyag.
meg polír gép kell, ha még nincs. vagy más anyagot is tudsz nyílván használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.