Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#55265) pali923 válasza Véreshurka (#55256) üzenetére


pali923
tag

Most aztán felvetődött bennem a kérdés: mit árulnak manapság facsavar néven? Valaha létezett az az ezüstszínű csavar, aminek csak a felében volt menet, és egy egyenes horony volt a végén. Akkoriban fúró-csavarozó gépekről nem is hallottunk, de kereszthornyoz PZ vagy PH csavarfejekről sem. Éppen tegnap találtam pár doboz ilyen facsavart a padláson, de már nem is emlékszem, mikor használtam ilyet, becsavarni sem lenne egyszerű géppel. Kézzel meg ki csavaroz manapság? :) Nagyon régóta gyakorlatilag pozdorjacsavart veszek minden fa vagy fajellegű anyaghoz, működik

Most rákerestem a neten, pl. a Praktiker árul ilyen régifajta facsavart, de már a mai PZ fejjel. Van facsavar néven mindenféle bonyolult menetekkel ellátott csavar, máshol meg ugyanazt a csavart pozdorjának és facsavarnak is nevezik.
Szóval gyakorlatilag szerintem manapság nincs különbség facsavar és pozdorjacsavar között, az összes csavarbolt ugyanazt a sárga csavart adja el tömegméretekben, akármilyen néven. Akinek meg spéci igénye van, jobbfajta boltot kell keresnie.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.