Hirdetés
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speciali
tag
válasz
thyeby #11515 üzenetére
80 Ft az jó ár, én ha jól emlékszem egy kicsivel drágábban veszem. Köszi hogy megkérdezted!
De mostanában nem fogy túl sok sajnos. Igen, jó kis papír a SIA, szinte mindenki ezt használja a városban, és a legtöbb boltban kapható.Nagy Dominohoz nekem is munka kéne, hogy megvegyem. De jelenleg nincs kilátásban ilyen. Vagy esetleg egy idő után ezt is meg lehet venni majd használtan, félár körül. Persze arra vadászni kell majd, és nem akkor megvenni amikor kell, hanem amikor kapás van, de akkor azonnal.
-
Speciali
tag
Bár ez az eredeti Lamello, de sajnos nagyon régi konstrukcio. Talán a legelső szériák valamelyike lehet, alumínium csúszik alumíniumon. Olyan, mint az én gépem.
Ha már Lamello lamellózó, akkor ez itt.Bruttó 143 ezer Ft. Ami fölé emeli a márkás utánzatoknak is az az, hogy tengely irányban állítható a tárcsa magassága. Ezzel nagyon pontosan be lehet lőni a magasságot.Meg persze gondolom a pontossága is "svájci".
Amit viszont ez sem tud, és a Domino igen, az a felső ütköző (Lamellón ezt külön rá lehet szerelni, és levenni) egyigejű szög és magasság állítása.
A Lamellonál ez csak egy fix magasságban lehetséges. Nem is értem, ezt miért nem újították be Lamelloék, nem egy bonyolult mutatvány.
Jók ezek a beütős műanyag lamello kötőelemek, múltkor kellett volna, de természetesen csak "meghozzuk" választ tudott adni a kereskedő. Régebben ezt is tartották a boltban.
Sok jó dolgaik vannak Lamelloéknak, de itthon szinte semmit nem lehet ezekről látni, hallani.
Festoék sokkal jobban nyomulnak. -
Soká
senior tag
-
thyeby
őstag
válasz
Speciali #11501 üzenetére
Hmm, a nagy domino nekem is megcsikolta a fantáziámat. Azzal már igazi robosztus kötéseket lehet készíteni. Ám nem spekulálok rá. Ha kerül olyan munka, ami visszakeresi az árát, azonnal megveszem, de nincs olyan munkám.
Majd el felejtettem:
Megkérdeztem Neked a 150-es SIA papír árát a Rotexre. 80forint darabja, a nagyon finomaké 90. Te, én csodálkozok rajta, hogy ez a SIA papír mennyit kibír.Még egyetlen egyszer sem kellett cserélnem, pedig volt már festékcsiszolás is, keményfa is. A lidis excentercsiszolómra ennyi munka után már a harmadik papírt kell tán feltenni.
S még egy jó hír: Találtam ebben a boltban olcsón tépőzárat is! Azt mondta az eladó fiú, hogy eddig senki nem panaszkodott rá, palmatex-el kell felragasztani. A kis bosch deltacsiszolómra pl már kétszer is adtam 3 ezer pénzt azért a kis körömnyi tépőzárért. Megoldhattam volna fillérekből. -
thyeby
őstag
válasz
thomgrande #11503 üzenetére
Ebbe nem ugyanolyan kés kell, mint a Domino-ba? Babráltam egyszer a Mafell-t, s nekem úgy tűnt, hogy egy és ugyanaz a maró a két gépben. CMT marókést most vettem 2 db-ot is a Festo-hoz, legjobb emlékezetem szerint 11.600 pénzt fizettem értük mindösszesen. Ugyanez Festool felirattal 25 pénzbe került volna.
Egész pontosan ilyenekre gondoltam. -
Speciali
tag
válasz
Márton111 #11512 üzenetére
A lamello kés rendben van, nem régen vettem, egyszer talán kétszer volt még csak élezve. A gép már nincs annyira rendben, lehetséges hogy ez a fő ok, ami miatt nem pontos, de a kekszek is lehetnének egy kicsit erősebbek. Eredeti kekszet már nem lehet venni, pár éve még volt.
Természetesen csak egyszer tolom be a gépet.
Az is igaz, hogy nem csak a 2 ezer Ft a plusz költség, hanem maga a gép ára is. De, van sok olyan munka, amihez kell a Domino, és a lamelló szóba sem jöhet. Esetleg saját csap, vagy köldökcsap, de azokat meg sokkal hosszabb idő elkészíteni, és nem is biztos, hogy van rá profi gépmegoldásom.(domino viszont már megvan)
Igazából egy munka volt,amihez nagyon kellett egy éve a Domino,akkor vettem, de persze azóta már sokszor használtam más munkákhoz is.
Összességében már rég meghozta az árát, még ha nem is volt olcsó.Nem szórom a pénzt ezért Lamelloból nem veszek 180 ezres gépet, mert nem használnám ki a nagyobb minőség nagyobb pontosságát a Lamellónál. Mivel azt egyre inkább csak olyan helyekre alkalmazom, ahol elég az olcsóbb gép. Ha nagyobb pontosság kell,akkor ott a Domino, ami sokoldalúbban használható mint a Lamello.
Majd valszeg veszek másik Lamellozot, de majd valószínűleg már csak akkor, ha euróban kapom a fizetésem. Addig leálltam mindennemű műhely fejlesztéssel. Még egy pillanatszorítót sem veszek már.A tetőt nem merném rálamellózni, mert dög nehéz a cucc, és ha megemelik a tetejénél fogva, félő hogy a kezükben maradna. Egy gyógyszertár ügyfélterébe került a pult, fene tudja kik és hányszor és hogyan huzigálják, teszik arrébb a pultot. Nem szeretek beégni.
-
Márton111
aktív tag
válasz
Speciali #11511 üzenetére
Lamellónál nem szeretem, hogy lötyögnek a nútban a kekszek
Nálam nem lötyögnek.Kalapáccsal kopogtatom be őket ,könnyed ütéssel. Vagy a lamellókésed túl vastag , vagy a gép tengely üt,esetleg a csúszka kotyog,betoláskor, kihúzáskor,(esetleg te mozdítod be a gépet,,vagy többször tolod be ?) vagy a lamellókekszeid túl soványak.
A makita lamellózóval nem tudsz pontosan dolgozni :nekem bosch van, és lehet vele pontosan dolgozni, (mondjuk direkt ezt választottam, mert ismertem.)
Nem csak a keksz számít a párszázeezres géped ha használod x idő múlva javításra vagy cserére illetve késcserére fog szorulni.Ezt leosztod annyi évre ameddig használod,vagy ahány bútorra esik a költség , és akkor már nagyobb összeg jön ki, mint ha csak a (kisebb)bútoronként 600Ft kötőelem árkülönbség, de nem beszéllek le róla, használd egészséggel.Én a tetőlapot nyugodtan rálamellóznám , legfeljebb sűrűbben rakom a lamellót ha erősebbre akarom, mondjuk 15cm-ként.(Ez már azért elég túlzás)Vagy rá is lehet tiplizni 10perc alatt.Annál viszont erősebb, nincs
lamellózóból is van 180.000Ft-os gép te meg a minőséget komázod, olcsóbb gép kisebb pontosság, de szisztéma alapvetően nem rossz.
-
Speciali
tag
válasz
Márton111 #11508 üzenetére
Nem furnéros, ahogy írtam, (juhar) laminált forgácslap.A szögbe vágott illesztések nincsenek lekerekítve, ha erre gondolsz.A többi külső él meg 2-es ABS,de gondolom az látszik.
Annyi pluszt nyújtott ez esetben is a Domino, amennyivel pontosabb, és erősebb. A pontosság az élillesztéseknél volt elsősorban fontos, az erősség meg a tető és alj, oldalakhoz való rögzítésénél.
Lamellónál nem szeretem, hogy lötyögnek a nútban a kekszek. Tehát ha elegendő is a nem túl nagy szilárdság, a pontossága mindenképpen kevés. Egyre kevesebbet használom a lamellót, mostanában már leginkább csak a laminált szekrények összerakásához.A teljességhez hozzátartozik, hogy elég régi már a lamellózó gépem, és sosem volt valami komoly konstrukció. De pl a Makita lamelloval sem tudok olyan pontosan dolgozni, mint a Dominóval. Ajánlom, egyszer próbáld ki valami Festo bemutatón, vagy vásáron. Addig, mig nem próbálsz valamit, csak elméleti véleményt fogsz tudni mondani.
Amikor haver megvette a Dominot, én is felesleges pénzkidobásnak és valamiféle sznobizmusnak tartottam ennek a gépnek a használatát. Aztán megnéztem mit tud...
Igen,valóban drágább mind maga a gép, és a keksz is a Dominohoz. A szóban forgó pulthoz kb 50-60 db csokit használtam fel.
A lamello kekesz 4 Ft/db, a csokikat meg kb 30-40 ft/db (mérettől függően ennél olcsóbb is az ár, de a mini méreteket alig használom) áron veszem. Tehát lamello 60x4=240 Ft, domino 60X40=2400 Ft. Ez a több mint 2 ezer Ft plusz, bőven megtérült nekem. Mind időben, mind pénzben.
A tetők rögzítését amúgy sem mertem volna így direktben az oldalakhoz lamellózni.
Az alját tudtam volna pluszban csavarral rögzíteni, de a tető alá kellett volna egy plusz lapot tennem, amit az oldalakhoz lamellóztam volna, ehhez meg alulról csavaroztam volna a tetőt. Ez plusz idő,munka és pénz lett volna. -
-
Márton111
aktív tag
válasz
Speciali #11507 üzenetére
Lehet hogy rosszul látom, de nem furnéros bútor ez vékonyan,lazúrosan festve? Lamináltnál ilyen legömbölyített élillesztéseket nehezen tudok elképzelni.
(Egyébként én ugyanezt lamellóval készíteném el -szögbe állítható az is -de a másik mód is ,(D.)megfelel . Sajna hátrányos,hogy sokkal drágább mind a gép mind a marószerszám bele, mind a kötőelem tehát: fölösleges plusz költségekkel terhel, itt ez esetben pluszt, meg nem nyújt, egy jottányit se)
-
Speciali
tag
Én nem vagyok annyira ügyes, és nem vagyok képes tized pontosan köldökcsapozni, ezért nekem a Domino nagy segítség.
Aki egy szögben álló kötést, mondjuk egy pár cm vékony kis képkeretet össze tud olyan pontosan és gyorsan fúrni, mint azt a Dominóval lehet, az tud valamit.
A többi halandónak meg ott a Domino. Egyébként a Dominos kötést sem lehet pár perc után szétszedni. Még a szárazon összerakott illesztés is néha csak barmolás árán jön szét.
Nem régiben ennél a laminált pult készítésénél vettem nagy hasznát a Dominonak. -
Márton111
aktív tag
jav.:stylbútor
a 10-es tipli meg már77Ft 1db 1m-es szál...
-
Márton111
aktív tag
válasz
jimy_l #11504 üzenetére
Neem
Úgy számoltam hogy 1 szál 1m-es 10-es tipili 50Ft, és azt 5cm-es db-okra vágva 3db 7,5 FtNyilván ha veszel egy nagy zsákkal felaprítva,(pláne ha 8-as ) úgy olcsóbb.
Én csak ritkán tiplizek ,lamináthoz a beragasztott lamelló is jól fog ajtó-ablakhoz meg saját csap dukál, de lehet hogy egy kicsit előrébb rukkoltatom a tiplizést,de ahhoz olyan munka kell.Tiplijeim sylbútor javításhoz vannak főleg , meg ha valami csavar helyén levő krátert kell gyorsan újra csavarállóvá tenni.
De néha tipliből mint rúdanyagból alkotok ezt-azt.Vagy fát, vagy ragasztott fát megerősíteni szálára keresztbe ,át lehet bökni tipilivel. -
Márton111
aktív tag
válasz
thyeby #11500 üzenetére
3db 10-es köldökcsap(8Ft) van olyan erős mint 1D-tipli(48Ft) és,mivel az anyagot megosztottan terheli,nem egy helyen gyengíti ki mint a D-tipli,ezért erősebb kötést ad.Gyakorlott ember pedig ,úa gyorsan tud tiplizni,egy fúrógéppel,egy HSS fúrószárral,és egy maga készítette keményfa sablonnal.Az összetiplizett faipari terméket elég összeszorítani ,és 10perc múlva veheted le a szorítót, nem fog szétmenni.Igazából a ragasztózott tiplit ,félperc után sem lehet roncsolásmentesen kihúzni a furatból!
-
Speciali
tag
válasz
thyeby #11500 üzenetére
A linkelt oldalon 212 ezer a Mafel. Na igen, én is inkább a Dominot választottam, egyrészt mert már kollégától ismertem a gépet, másrészt meg a szélesebb körű felhasználhatósága miatt.
A páros tipliző nekem a kivetőpántozáshoz lenne hasznos, máshoz nem nagyon.
A Domino-ban egyet hiányolok, hogy nem lehet vele sima furatot készíteni. Lehetne a kapcsolón még egy állás, "0" oldalmozgással.
Az új nagytestvér nagyon cseszi a fantáziámat. Ha úgy alakul, szerintem beszerzek egyet, de jelenleg nem aktuális.
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Milyen autót vegyek?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest