- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-18 07:45 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim74
nagyúr
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Én sem, de mivel azt írta a kikapcsolás nem opció, így ebből kell kiindulni.

Amúgy nálam a teszt router sokáig (értsd, talán évekig is) volt kiengedve ugyanígy a WAN-ra admin felülettel, de a hasonló bejegyzéseken kívül nem történt vele semmi. Mondjuk annak a LAN oldalán nem volt semmi, szóval csak egy üres router volt.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
xrvman
őstag
Ennél úgy működik, hogy az iot háló létrehozásakor, ha kikapcsolom a wifit, akkor hozza csak létre pl. a VLAN 52 részt és lesz külön IP rész. Ikon szerint is LAN hálózat. [kép]
Ezekután, ha bekapcsolom a wifit, akkor is megmarad a VLAN rész, és tudok manuálisan elszeparált IP-t adni.
DNS szerver: Alapbeállításon van
Lehet, resetelem a smartgatewayt és újra hozzáadom a Tuya apphoz. -
GoodSpeed
addikt
-
Tamás9x
őstag
-
junkpod
nagyúr
-
Cifu
félisten
RT-BE88U esetén is ez a helyzet, de ez nem meglepő, hiszen az ASUS szoftvere egységes, úgy lehet rá tekinteni, mint egyfajta operációs rendszerre, amin az alap működések egységesek, a részletek téren el a HW különbségek miatt. A logolás nem ilyen.

Ezzel együtt nem igazán értem a problémát. Aki Enterprise szintű elvárásokat támaszt, az válasszon olyan megoldást, az olcsóbbak között meg ott van a Mikrotik. Csak azt meg nem olyan egyszerű összekattingatni, mint egy ASUS rendszert.
Zacci nyavajgását is ezért nem tudom hova rakni, hozzá teszem ahol én eddig láttam AiMesh-t működni (két RT-AX88U-val) ott gond nélkül és szépen működött. Onnan jött az én ötletem is, hogy két RT-BE88U-t rakok össze itthon. Csak aztán kiderült, hogy tök felesleges, mert egyetlen eszköz is kiszolgálja az egész házat. Szóval especiel számomra eddig abszolút pozitív az ASUS router tapasztalat...
(Hozzá teszem olvasgatva ezt a topicot és más külföldi topicokat, azért az emberek oroszlánrészének megfelelően működik az AIMesh, persze ez nyilván nem vigasz, ha éppen nálad nem működik) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
zacci
senior tag
-
rostiron
őstag
A párom telója akkor vált csak, ha teljesen elmegy a jel. Ez így elég gáz.
Pedig azt mondják hogy az asus Aimesh milyen jó, mert rugalmas stb....
Hát nem tudom. A huawei routereimmel nem volt ilyen .
Szerk: A fő router vagy a node felelős inkább a váltásért ? A node beállításai elég szegényes ilyenkor. -
Peetmeli
csendes tag
-
Cifu
félisten
Akkor ezt benéztem hiszen még most is támogatva van.
Ezek után már átolvastam a teljes jelentést, és azért volt itt érdekes megjegyzés..."All vulnerabilities in Operation WrtHug are known and ASUS has officially addressed and
patched them. This aligns with our observation of the threat actor targeting outdated and EoL devices."Tehát az ASUS kezelte a WrtHug hibát.
Ott élt a probléma, ahol vagy a felhasználó nem frissítette a firmware-t, vagy az eszköz már nem kapott frissítést (EoL). -
Cifu
félisten
-
gippazoid
őstag
-
kaktussz
csendes tag
-
kaktussz
csendes tag
Köszönöm szépen a megviágosítást, akkor most fogom magam, bemegyek a sarokba és sírok egy kicsit.... Első Asus routerem, korábban inkább TP-Link és Qnap routereim voltak. A szomszéd srácnál láttam egy AX92U-t, amiatt gondoltam, hogy a következő egy ASUS router lenne. Azon a rezerválás nem eredményezi a kapcsolatok megszakadását (vagy csak sunyin hallgat róla
) Igazából a miértjét nem értem, inkább egy adminisztratív dolognak gondolnám a routerben a rezerválást, nem pedig egy komoly, hardware-t érintő akciónak. És ha jól sejtem a gyártó felé is tök fölösleges jelezni, mert "by design" lesz a válasz.... Jól sejtem? -
kpityu2
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
woodworm
veterán
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
zsolt501
nagyúr
-
Neoka
aktív tag
-
blakey
titán
-
Jim74
nagyúr
-
gippazoid
őstag
-
Corsa02
őstag
-
Corsa02
őstag
-
Corsa02
őstag
-
Corsa02
őstag
-
MaCS_70
félisten
-
Jim74
nagyúr
-
Jim74
nagyúr
Köszi, próbáltam másik dns-t (google, szolgáltatói, cloudflare), egyikkel sem volt elérhető az asus ddns szervere.
Nem tudom, hogy mi volt a gond. Lehet, hogy próbaképpen átállok no-ip-re. Az asus azért volt jó, mert kényelmes volt beállítani a routerben.Most látom, hogy aláhúztam egy részt az előző postomban. Az véletlen volt.
-
Jim74
nagyúr
-
Rederik
tag
2.4Ghz-es részt elvileg már kimaxoltam. 125Mb/120Mb sebességet mérek már. Szomszédoktól elkülönült csatornát használva 20Mhz/40Mhz-es csatornaszélességgel.
5Ghz-nél ott tartok, hogy 160Mhz-et letiltottam, 20/40/80Mhz maradt, szomszédoktól eltérő csatornán (100), most 310/515Mb sebességet mérek Le/Fel.Ennél feljebb nem tudok menni akármit csinálok.
Smart connect bekapcsolva, WPA2/WPA3-Personal
A professional beállítások közt kellene még valamit keresnem? -
gabro0
őstag
-
ffodi
veterán
Ezt az eszközt csak akkor érdemes megvenni, ha van Wifi 7-es kliensed (vagy tervezel venni), ki tudod használni a multi gigabites portokat, illetve meg tudsz békélni adott esetben nagyobb mennyiségű bug-gal.
A router egyik hiányossága a 6 GHz-es sáv, amit már mások is írtak, illetve elég új eszközről van szó, így az Asus-t ismerve (és a saját tapasztalataim alapján) nem biztos hogy teljesen stabil a FW.
Peter Kiss:
GT-BE98-cal van tapasztalatom. 4x4-es WiFi6 klienssel 4 Gb körül linkelek, és valós körülmények között siman hozza egy 2.5 GbE vezetékes kapcsolat sebességét. WiFi 7 mellett (ami egyelőre elég bugos), ennek kb. jó másfélszeresét tudja.gabro0:
Wifi7 + 10 GbE-t (WAN+LAN) nem lehet 150k-ból összehozni dedikált eszközökkel, de szerintem a duplájápól sem.blakey:
BCM4916 van ebben is, mint a nagytesóban, az új HW. -
gabro0
őstag
-
Peter Kiss
őstag
Túl drága, él túlságosan mindenes már. Ha valakinek ilyen sebességű belső hálózat kell, annak jobban megéri egy külön switch (illetve ilyen ár mellett mindenkinek jobban megéri).
Azt sem lehet tudni feltétlenül, valóban bírja is ezeket a sebességeket, vagy letérdel a felénél. Emellett, ha meghal, akkor egyszerre bokod a nagysebességű belső hálózatot is.
WiFi 7-es eszközöd is van? Nem hiszem egyébként, hogy nagyon meg lehet tolni a vezeték nélküli sebességeket 6-os után, csak valami speciális helyzetben.
Támogatás meg bajos, ez talán az első fecske, és amennyiben valamit eltoltak vele, hamar dobják is.
-
blakey
titán
Érdeklődnék kinek mi a véleménye erről a routerről.
RT-BE88U
Szerintem egy felesleges beruházás, előre nem tudni, hogy mennyire lesz támogatott vagy sem. Régi alapokra tervezték, tehát egy megszokott formába "öltözött", de hogy a belső mennyire lesz jó és stabil, azt sajnos nem tudom. Én ilyet jelenleg nem vennék.
-
Multibit
nagyúr
-
Alex91
félisten
-
Multibit
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Gyúrósok ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) Igazából a miértjét nem értem, inkább egy adminisztratív dolognak gondolnám a routerben a rezerválást, nem pedig egy komoly, hardware-t érintő akciónak. És ha jól sejtem a gyártó felé is tök fölösleges jelezni, mert "by design" lesz a válasz.... Jól sejtem?
Gubek-Einste