- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Foglalt név #1497 üzenetére
Nem lehet hogy túl melegszik a gép ?
Ha tuningolva van, akkor vedd vissza normálra
ha ugy sem megy akkor lap hiba a sanszos
Nekem a vga volt rossz
anno satura belefagyott a 3dmarkba -
Drizzt
nagyúr
P5B-ben ugye mennek a Quad-core procik is?
Egyáltalán melyik változatot érdemes leginkább megvenni max. 25-ért? A lényeg, hogy 4*1G ram belemenjen rendesen, más így hirtelen nincsen ezen kívül igény.
[Szerkesztve] -
Jorus
nagyúr
válasz
Foglalt név #1495 üzenetére
Everest 37 fokot.
-
Jorus
nagyúr
válasz
Foglalt név #1493 üzenetére
MB hőmérsékletnél az SB hőmérsékletét mérik a lapok általában.
-
Foglalt név
addikt
Azt tudja vlki, hogy p5b-nél az alaplapi hőmérő mit mér? Mér egyáltalán?
Most éppen 34 fokot ír. A déli hídon víz van, tehát lehet ez(elötte van a gpu, ami 50 fokos és a proc ami szintén akörül és 35 fok van a szobában, így azért bizar érték), ellenben az északi híd már nincs 80 fokos, miután raktam rá ventit...
Szóval ez most jól mér, nem mér, mit mér?
Konkrétan azért kezdett el izgatni, mert fagy a gép. Nem picit nagyon. Videokarit cseréltem, memót cseréltem, marad a lap és a proc. Nem tudok rájönni, mi lehet, melegedésre gondoltam, de ahhoz meg nem illik a 34 fok -
PZee
csendes tag
Help!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek az alábbi témában. Vettem egy ASUS P5B-E alaplapot.
Mivel egy IDE csatlakozó van rajta, átraktam a régi gépemből egy IDE bővítő kártyát amely 2x2 csatlakozási lehetőséget biztosít. Azonban nem tudom rávenni az alaplapot, hogy ezeket a meghajtókat lássa. Látja a kártyát , de azt írja ki, hogy '' BIOS DISABLE''. Sajnos nem tudom, hogy hol kellene beállítani, ha esetleg tudtok egyéb beállítási lehetőségekkel is szolgálni akkor nagyon megköszönném! -
gba
tag
lehet, hogy kevés neki a 350w-os cooling tápom????
vegyek egy bika 500w-os tápot? -
gba
tag
segítség kéne.
az alaplap olyat csinál, hogy ha load defaults settings van a biosban, akkor elindul a winxp,
ha valamit is átállítok (nemtom pontosan mit), akkor lefagy az xp a betöltésnél,
vagy legalábbis megáll.
asus p5b, (350w táp, de sima atx-es, tehát pár pinnel kevesebb, mint az alaplapi csati).
szerintem beszart az alaplap.
azért hiszem, mert pl. tegnap este még gond nélkül ment a procim 350*9-en,
3dmark is lement, meg minden, ma meg 9*300-on se hajlandó elindulni.
segítsetek, mert ha alaplap a hiba, akkor még ma visszaviszem.
thankx. -
Mcray
senior tag
Sziasztok! Van egy kis problémám. Asus P5B(mezei) alaplapom van, és szeretném a 3.4-es P4 D-met húzni de nem értem mit csinálok rosszúl a ram és fsb állításoknál. Az everstben most van egy normális beállításom:
Fsb:218Mhz
Ram:872Mhz ( Ram időzítések 4-4-4-10-35) 2.0 Volt
A procinak egy cseppet emeltem a feszt és most egész baráti minden, de itt elakadtam nem tudok tovább menni mert az everest bármilyen próbálkozásomra kb 40-50%os sebességromlást mér. Szeretném megnézni mit tudnak a corsair ramjaim ebben a configban és bármilyen segítséget megköszönnék, akár egy linket ahol P4 D+ Márkás ramot húznak, sajna én nem találtam (még), Ja és a Ramnak csak 2.1 V feszt lehet adni maximum? Át lehet valahogy verni az alaplapot( jumper vagy hasonló), hogy tudjak 2.2-2.4V-ot adni a ramoknak? -
szasanyi
félisten
válasz
Core2duo6600 #1482 üzenetére
Nem értem, mi a gond. Ha jól értem van egy VGA +1 TV tuner kártya lapba dugva.
Akkor mlért nem fér bele még 1 hangkártya? Egyébként kihasználod azt a TV
tunert, vagy csak úgy benne van mint sokaknak? -
Larry303
addikt
válasz
szasanyi #1479 üzenetére
jogosnak találom.....jómagam egy közel 7 éves live ot hajtok még az első seriából....
soha nem volt vele gondom, és a minősége is megfelel pc-s környezethez....
feltételezem a mai hangkarik legalább ennyire időtállóak és ráadásul jobb minőségűek...ami ellenük szól az a pci slot, bár sztem nagyon kevesenhasználják ki az összes slotot....jah és még játékok közben kisebb terhet is levesz a prociról.... -
Chalez
őstag
Logitech Z3 a cucc...(2.1) a sub pedig eléggé érzékenyen érintene, ha kikapcsolnám.
Lehet, hogy beruházok majd egy új hangkarira, ha más nem lesz. -
szasanyi
félisten
válasz
Foglalt név #1476 üzenetére
Nem mindenki audiofil beállítottságú, sőt vki egyáltalán nem figyel rá, csak
zajoljon. Én a kettő között vagyok, ráadásul éppen volt egy felesleges PCI
helyem, meg 2k-m. -
szasanyi
félisten
Mert sz@r és kész. Szinte mindenki panaszkodik rá. Én nem...
SoundBlaster Live! 24-bit hangkártyát használok, ami tökéletesen megfelel, és
még olcsó is volt. Nem értem, miért kell kínlódni vele, amikor egy ilyen kártyát
szinte ingyen adnak, és semmilyen problémát nem generál. -
polar
tag
válasz
Core2duo6600 #1470 üzenetére
Kösz a választ, majd megpróbálom ha hazaértem dolgozóból
-
Core2duo6600
veterán
Pakold fel a jmicronhoz a ledfrissebb drivert, megoldja a gondot, ha a scsi alatt látja, de eléred a drive okat, az nem gond, mert az xp azt hiszi, hogy RAID be megy, holott nem, és az xp minden ilyen dolgot scsi nek lát, anno amikor az ata 66 és 100 még opcioként volt elérhető a lapokon, az akkori op rendszerek is scsi nek látták, a windows ok legalábbis pl a win 2000
Ha a meghajtó betujelek tuntek el, akkor ez a link talán segít, vistához van ugyan, de talán xp alatt is mukodik, ill. keresgélj az ms tudásbázisban
[link]
ez ugyan cd rom hoz szól, de hátha -
Chalez
őstag
Hi.
Az Asus p5b deluxe lapom hangkártyája miért recseg néha játékoknál? pl nfs carbon.
Ennyire ramaty lenne ez a hangkeltő? Valakinek hasonló? Esetleg van rá vmi megoldás?
Üdv! -
Larry303
addikt
válasz
Foglalt név #1466 üzenetére
publikáljátok, hadd tanuljon a nép
-
Foglalt név
addikt
válasz
Foglalt név #1465 üzenetére
Egyik probléma megoldva
-
Kukk3r
csendes tag
Ha esetleg valki tud jobbat esetleg újjabbat akkor letesztelném azzal is
-
Larry303
addikt
a maxtornak is van bootolható diagnosztikai eszköze.....
elsőkörben én ezzel és a memtesttel próbálkoznék...amúgy a hanglejátszásnál emlegetett jelenség inkább winyóra hajaz, vagy vmi fullra terheli a procit...
amikor akadozik a hang nézd meg a processzor terheltségét.... -
Kukk3r
csendes tag
válasz
Foglalt név #1459 üzenetére
Letöltöttem fel is tettem, de nem sikerült frissíteni
Esetleg msnen tudnál segíteni -
Kukk3r
csendes tag
válasz
Foglalt név #1458 üzenetére
Okés
Már csak az a kérdés hogy mit töltsek le? -
Foglalt név
addikt
Kicsit szájbarágósabban:
[link]
Ugyanott, ahol az elöbb jártál driver fül és driver frissítése -
Foglalt név
addikt
DMA-nak az a lényeg, hogy két eszköz között a cpu bevonása nélkül képes adatot mozgatni. Ha ez nem működik, akkor bármilyen művelet, akár egy zenelejátszás is lefogja a gépet, mert az összes adat a cpu-n keresztül áramlik. BIOS-ban próbáld megnézni, nincs-e vlhol letiltva a dma(kétlem), aztán tedd fel újra az alaplapi drivert(az intel inf-fájl gyűjteménye(éppen most jött ki új nemrég)). Ez ebben az esetben lehet bajos, de ha letöltöd az intel oldaláról és csak az ide vezérlőkön nyomsz egy driver frissítést, lehet hogy sikeres lesz
-
Kukk3r
csendes tag
A Satát így külön nem lehet megnézni?
-
Kukk3r
csendes tag
válasz
Foglalt név #1455 üzenetére
http://www.kepfeltoltes.hu/view/070619/pio_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Pioba van.
De ez a benne lévő 160as IDEs vincsire vonatkozik gondolom.
Ami rendszer vinyó az SATA 160as Samsung. -
Foglalt név
addikt
Vezérlőpult->rendszer->hardware fül->eszközkezelő->ide atapi kezelő
Kinyit, ott elsődleges, másodlagos sorban mindnél dupla-katt és a második fülnél írja. PIO vagy DMA, ha pio, az bajos. Általában chipset driver reinstall megoldja, de van hogy az egész win megy a kukába. -
apro
senior tag
hali
bocsi hogy beleszolok, de 1 milyen vinyód van márka, ill ide vagy sata
2 99%,hogy a vinyó a hunyó,!!!
szerez egy vinyót kölcsön ragdrá a rendszert, és megtúdod,hogy a másik vinyó nem jó,
jártam igy MAXTOR vinyóval rendszer volt rajta akkor hibázott,
mostis megvan adatot tárolok rajta arra jó.
hali -
Kukk3r
csendes tag
válasz
Foglalt név #1452 üzenetére
Öööö
Azt hol is találom?
Ui: 4 napja csináltam amikor kijött ez a hiba
[Szerkesztve] -
Foglalt név
addikt
-
Kukk3r
csendes tag
Hát az a baj hogy én így nem nagyon értek ehhez a késleltetéshez meg ezekhez.
A Wit lehet ma megpróbálom csak félek hogy utánna meg nem tudom felrakni mert telepítés közbe olyat szokott csinálni hogy amikor már leformázta és a fájlokat másolja a windowws akkor egy két filet nem tud felmásolni. És mindig másikat. Ez vagy RAM vagy VINYO vagy CD/DVD olvasó de általába ha kicserélték a rammot akkor simán felment utánna. Csak ennél a ramnál volt az hogy egy másik DVD olvasóval ment fel a win.
Esetleg lehet, hogy rossz a ramfoglalatom? Vagy a Vinyóm? Talán a DVD olvasóm?
Mp3at hallgatok.
Windows megdia 11nél: 30% de megy msn minden.
Winampnál: 20-25 % Amúgy mind a kettőnél ugrált a kihasználtság
Jah amúgy 100 napos a windowsom szal lehet elég gány már és télleg valami vírus vagy valami okozza ezt.
De akkor se magyarázná azt hogy miért nem tudom felrakni a wint. -
Shkiz0
nagyúr
Ha neked is ilyen I/O hibára hivatkozik meg kiirja hogy crc hiba balblabla, akkor ram lesz valószínűleg. Nekem ugyanezt irta ki a p3 serverem amikor a wint tettem fel. 2napomba kerül mire rájöttem hogy mi a hiba. Én is cseréltem szallagkábelt, procit vinyot cd-romot és végülis a ramnál bukott ki.
próbálj meg lefutattni egy dos-os memtestet esetleg winest, de inkább a dosost. -
Ribi
nagyúr
Hat a ramban van valamilyen kesleltetes beallitva de ez nem mindig az ami a ramra van irva, vagyis geil ultra 800-on 4-4-4-12-t tud, de bios 5-5-5-18-at allit be. Ez valszeg azert van mert default 1,8V-t kap es kis idozitessel nem mukodne, szal neked kell beallitani. De gondot nem jelethet a ram beallitasa. Es sima alkalmazasoknal marhara nem szamit semmit. Ha mar regi a win akkor megprobalkozhatsz uj winnel, vagy valami regebbi winamp vagy hasonloval. mp3-at hallhatsz vagy mit ? Proci mennyire van leterhelve mikozben zenet hallgatsz ?
[Szerkesztve] -
Kukk3r
csendes tag
winodws media 11 BETA!!
Winampnál is ugrik de nem olyan gyakran.
Esetleg win újradobás?
Csak félek mert szokott olyanokat csinálni win ujra dobás közbe hogy nem tudja olvasni a filet közbe a cd hibátlan és öcsém gépére is rögtön felment. Szal se cd se dvd olvasó hiba nem lehet megint csak a ram
[Szerkesztve] -
Kukk3r
csendes tag
Esetleg az elő hozhatta ezt a hibát hogy rádugtam egy ides vincsit?
160as Samsung. -
Kukk3r
csendes tag
Nah hát sziasztok! Szia!
Az a helyzet, hogy:
-van egy p5b Deluxes alaplapom benne 2x512es Geil DDR II 800 Mhz Dual Chanel Kites ram.
És mostanába jelentkezett az a probléma, hogy a gépen ha elindítok egy zenét vagy az operát és közbe szól egy zene akkor a hang így betorzul azaz a memoria írása valamiért leesik vagy én nem is tudom szal a lényeg, hogy nem úgy szól ahogy kéne.
És én szerintem ez ram. Mert vincsi az nem lehet mert a gép is nagyon belassul ienkor.
Jó meg anyám csávója is mondta hogy már találkozott ien jellegű hibával amikor a ram volt a tré.
Szal az lenne a kérdésem hogy mit tegyek ez ügyben mert már nagyon idegesít az egész gépAmúgy amióta megvettem ezt az alaplapot azóta csak a rammal szenvedtem.
Vagy 4 rammot megevett a drágám
Plííz sosbe segítsetek / segíts -
polar
tag
Sziasztok!
Asus P5B lapom van, és most a következő hiba állt elő: az IDE-s cuccaimat(vinyó+DVD író) SCSI-nak ismeri fel, ami annyira nem frankó, mert - bár az XP látja magát a hardvert - semmit nem tudok velük kezdeni. A hiba valszeg amiatt jött elő, hogy egy SF-os játékot akartam indítani, de nem volt kedvem lehúzni a dvd írót, így inkább a SF Nightmare-rel próbáltam letiltani az ATA-s cuccokat. Ekkor kékhalál, fizikai memória címzési hibát írt ki. Restart, minden ok, csak fent említett 2 hardvert SCSI-nak látja.
Próbáltam h eltávolítom, hogy újra felismerje az XP, de akkoris SCSI-nak látja.
Valakinek volt hasonló gondja/van megoldása?
Köszi előre is! -
[CS]Blade2
addikt
2x1Gb kingmax-ról tudom hogy 875-öt mennek 2,0V-on 900-on is elmegy de teszt alatt hibázik már.
Emellé ugy a lassabb orajelet és a gyengéb időzitést használná 4modullal.
A a másik kettő 1066-os corsair akkor is megy csak 875Mhz-en 5-5-5-15-el, igaz?
Bár olyat veszek majd mellé ami olcsó de viszi a 900Mhz-et, szoval valoszinü PQI, kingmax, vagy más olcsóbb modulokat.
Azért kérdem mert lehet addigra nem lessz külőmbség a kingmax 800 és esetleg addigra 1066Mhz-es kingmax között akkor inkább a gyorsabbat veszem. -
MakkeR^
tag
Rendben, kösz a válaszokat.
-
MakkeR^
tag
Üdvözlet. ASUS P5B vásárlását tervezem és olyan rémhíreket olvastam h 4 Gb RAM-al meg fogja magát adni, mert vmi oknál fogva nem tud normálisan 4x1 GB-ot kezelni. Én pedig annyival szeretném használni. (2db 2Gb GeIL Ultra KIT-et néztem ki). Esetleg használja vki így a P5B lapját? Tapasztalt problémát? Eddig 3 ember jelezte ezt a hibát.
-
Baco83
tag
válasz
Core2duo6600 #1388 üzenetére
ha jól emlékszem 1.55V
-
Sepiroth
csendes tag
sziasztok
a sima asus p5b alaplap hőmérségleténél a 2007-es everest 53 fokot mutat
ez normális hő érték, vagy kezdjek el agódni ?
a cuc egy alap cooler master elite 301 házban van
pl a cpu gyári hütővel 45 fok, 1200 rpm el
[Szerkesztve] -
SamIam
csendes tag
Szal nekem ment 3220-at Mars 667-tel. Ez nem olyan rossz, de ebböl jobb nem is jött ki. Pont most akarok 800-as Marsot hátha jobb lesz. Tuningolni lehet, de értelem szerűen a deluxe jobb erre. Ha megelégszel olyan 3-3,2 GHz-el akkor ez is jó lesz. 3GHz-ig szerintem nagyon stabil, onnan kicsit figyelni kell a beállításokra. Végül is neked lesz +2MB-od!!
-
dDiego
aktív tag
Szerintetek működik dualban 2x1 GB + 2x512 MB ram, tehát összesen 3 GB?
Intel p965 vagy p35 esetén. -
Gondar
tag
cs all
Vki tapasztaltabbat kérdeznék szeretnék venni egy új konfigot amibe lesz egy
core 2 duo e6320
meg 2*1 g kingmax mars 800 mhz es memória
szal az lenne a kérdésem hogy asus p5b lapot akarok hozá venni de azt halottam hogy azzal nem lehet tuningolni a procit ..a deluxra meg nem nagyon van pénzem ..Szal most tényleg igaz hogy p5b-vel nem lehet húzni pls vki írjon egy privit vagy ide választ .
Előre is Ty.. -
Jorus
nagyúr
Na, próbálom lassan írni...
- Onnan indulunk, hogy a procid megy 2800MHz-en, tehát 400MHz-es FSB-ig kizárhatjuk, hogy korlátozó tényező lenne, igaz?
- BIOS-ban beállítod az FSB-t 300MHz-re, belősz vmi laza időzítést, mondjuk 5-5-5-18-at, megfeszeled a RAM-okat, és beállítod a legmagasabb DDR értéket, amit látsz. Ez lesz a 2:3-as szorzó. (Nem osztó, mivel 965-nél nincs visszaosztás, csak szorzás.)
- Ekkor (CPU-Z-vel ellenőrizheted) a proci 2100MHz-en, 300*7-en fog menni, a RAM-ok pedig 900MHz effektív órajelen (300/2*3*2) fognak ketyegni.
- Elkezded emelni az FSB-t, mondjuk 340MHz-re.
- Ekkor a procid 2380MHz-en, 340*7-en fog menni, a RAM-ok pedig 1020MHz effektyv órajelen (340/2*3*2). Ezt már valszeg nem fogják bírni, tehát be is fejeztük a RAM-ok végének keresését. A proci, amint látod még csak 2380MHz-en megy, tehát kizártuk, mint korlátozó tényezőt.
- Tegyük fel, hogy a memók valami csoda folytán mennek tovább is.
- Az FSB-t megemeled 400MHz-re.
- Ekkor a procid 2800MHz-en fog ketyegni, a RAM-ok pedig 1200MHz (400/2*3*2) effektíven mennének, de ez ugye kvázi kizárt a te modulijaid esetében.
Lássuk be, hogy ha a procid tudja a 2800MHz-et, és azzal ugye a 400-as FSB-t, akkor 1200MHz-ig tudod tesztelni a memókat anélkül, hogy a proci korlátozó tényezőként lépne fel. -
Chalez
őstag
válasz
[CS]Blade2 #1408 üzenetére
Jóóóó az... tutkó kis prockó a tiéd is!!
Az én GEIL ultráimmal amik mennek 1000MHZ-t, tudna még 1-2 dolgot... -
[CS]Blade2
addikt
Elvileg az alaplap lenne, de hogy mit még, azt ki tudja! A valoságot nem az biztos. Vki lemérte itt pl az északi hidat lézeres mérővel, azt 60°C-volt, amire a gép 40°C-et irt!
Szóval nem hiszem hogy törödni kell vele.
A CPU ne legyen meleg, meg a GPU. extreme esetben a FET-eket kell hüteni, de elvileg gyárilag birni kell a meleget, külőnben asus tett volna rá bordát. Szerintem. -
SamIam
csendes tag
Hali
Tényleg kerestem, de igazából nem találtam választ rá: szóval a PC PROBE II, MB hőmérsékleten mit ért? Minek a hőmérsékletét méri, és hol az a szenzor? Nem olyan vészes, csak ha sokat renderelek akkor 45 fok is lesz. Ez most sok vagy nem? Hová kell még hűtést tennem?
Kösz előre is.
[Szerkesztve] -
Chalez
őstag
válasz
[CS]Blade2 #1399 üzenetére
Na az ok, de én csak ma kezdtem piszkálni,
és még tervben van egy cooler master hyper tx a hatékonyabb hűtésért.
Ez a 3150 még nem a vége... de egy kis ideig jó lesz...szerinted mennyire izgultam, hogy a 3dmark 06 ne dobja el magát?? Aztán a végén dobott egy 10090-es számot. -
apro
senior tag
válasz
Hack3er #1401 üzenetére
hali
szerintem az nem a Biostól függ a tuning, a bios csak harmadlagos benne söt még anyi sem ahoz egy JÓ LAP,Jó proci,és nem útólsó sorban bika RAM-ok!!!
a túning ettöl függ és ezekhez még kell egy kis szerencse is hogy jól tuningolhatokat fogjál ki
hali
ui én felraktam a legújabb biost .és ezzel sem lehetett kihozni bellöle semmivel sem többet
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!