Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
cs.zs.
veterán
válasz
RedCat
üzenetére
Én az előzőnél már elengedtem, rászoktam a hibernálásra és csókolom. Ha nincs folytatandó dolgom, akkor természetesen rendesen kikapcsolom.
Ugyanakkor meg simán lehet, hogy a normális altatás megoldása itt van a szemünk előtt, csak nem látjuk a fától az erdőt.
Lehet hogy van aki tudja, és itt kuncog hátul
Fejezze be !!
-
cs.zs.
veterán
Az Intel 12-13 generációval abszolút elégedett leszel, ez egy percig sem kérdéses.
Nem a procival van a baki.
SSD-t és ramot bővíteni utólag/házilag magadnak is, boltban is lehet, egyik hónapban ezt veszel, másik hónapban azt veszel, kész.
A 4 GB GPU-ból sosem lesz 6, vagy 8 (itt egy összehasonlítás),
és a 250 nites fakóbb kijelzőből sem lesz jobb fényerejű szebb színű...
Azt pedig ne mondd, hogy a kijelző nem fontos, mert évekig azt fogod nézni.
Ettől eltekintve pedig valóban azt kell venned, amelyik neked jobban tetszik, hiszen amire vágyunk, azt kell megvennünk. Pont. (ezért dolgozunk) -
cs.zs.
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Jó, hát tegyük hozzá, hogy nem általános iskolás excelezésről van szó, ahol 2 db négyzetet össze kell szummázni.
Masszív táblázatok, sok adattal, sok képlettel, stb.
Tengerentúli tulajdonú biztosítónál befektetési/pénzügyi elemzés, sok helyről befutó és sok helyre kimenő adatokkal, stb stb -
cs.zs.
veterán
válasz
WolfiMusic
üzenetére
Szia,
-a soklapos böngészés önmagában is meg tud enni egy gépet
-egy tisztességes excel tábla böngésző nélkül is ledöccentette a 16 GB + i5-10310u Dell Latitude laptopot, most i7-118..H +32GB rammal excelezünk egy Dell Precisionnal...
Érdekes, amikor azt hallom, hogy "nem kell erős gép, csak irodai munkára kell" nem tudom hogy ezek után sírjak vagy nevessek
-discordot nem vágom2023 van, 8GB ram már csak visszafogott böngészésre, és médialejátszásra elég.
Manapság sokkal több adatot töltünk le/be, mint korábban. Nincs ezen mit szépíteni, több ram kell és kész.
-
cs.zs.
veterán
Sőt mi több,
500.000 Ft-ért már 8GB GPU-val felvértezett Legiont is lehet venni, akár ugyanott, a Rádiumban...kérdéseidre:
-a Rádium is csak 1 viszonteladó a sok közül, kinek melyik van közelebb, ott vegye :-D
-játék közben a lehető legnagyobb (eredeti gyári töltője) legyen rádugva
-a 0-24 töltőn lógás nem gond, sőt. a legjobb
-SSD-t utólag is lehet win11-ben particionálni, a lemezkezelés menüben, kötet zsugorítása, új kötet, a gyári win11-es mostani gépemen én is így csináltam 330 D-t. [kép] (más bemegy a BMW szalonba, és megveszi)
-usb külső CD-DVD meghajtó talán 10.000 Ft
-Asusnál hosszú lapos enter van, fölé került az Ű, Lenovónál hagyományosabb, Á mellé ment az Ű. Nem számít. Megszokod.
-TB4 = akár 40 gigabit/sec az USB-n, vélhetően még nem fogod kihasználni :-D
-
cs.zs.
veterán
Szia,
nem, nagyon nem jól döntenél, mert
500.000 Ft-ért RTX3060 6GB GPU-val felvértezett Lenovo Legiont is lehet venni, ami a 300 nites 100% SRGB kijelzőjével ezerszer jobb gép, mint egy 250 nites kijelzős 4 gigás RTX3050-es TUF. -
-
cs.zs.
veterán
Új bios (305) és grafikus program érhető el a MyAsusban. [kép]
Nekem még 302-es van rajta. Hol van a 303 és 304? -
cs.zs.
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Az enyém 2020 májusi i5-10210u volt, [kép] tehát nem igazán tudnám az AMD-re fogni.
Ezt félretéve majdnem tökéletes felhasználói élményt produkált, szerettem. Mostani gazdája is szereti.
Az, hogy a hibernálás időbe tellik, nekem épp nem probléma, hiszen a "kanóc kihúz, aztán fedél lehajt" mozdulat 1 mp, aztán hogy a táskában mennyi idő alatt végez a folyamattal, teljesen tökmindegy.
A hibernálás általi + SSD használat meg kb elhanyagolható. Neked minden nap 20GB? 2x is? Akkor 1000 nap alatt 40TB? És..?
-
cs.zs.
veterán
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nekem az Asus Vivobook S532FL, i5-10210u laptopomon eleinte az volt beállítva, hogy fedél lehajtásakor altasson, 220-ról, és akkuról is. Fedél lehajtása után a laptop felmelegedett, venti is beindult, és ha nem volt bedugva, akkor max 1 óra alatt lemerült.

Mondanom sem kell, ezzel nem tudtam mit kezdeni, onnantól hibernáltam vagy kikapcsoltam, az altatás nem volt járható út.A mostanin az van beállítva, hogy ha be van dugva, akkor altatás,
ha ki van húzva, akkor hibernálás. Hibátlanul működik.
Jellemzően így "kapcsolom ki", hiszen ez a leggyorsabb kikapcs: kihúzom belőle a dugót, aztán lehajtom a fedelet (és megy a tokjába, hátizsákba)
Bekapcsoláskor pedig ugyanonnan folytatom.
(Ha be van dugva, és lehajtom a fedelet, és altat, az is biztonsági célokat szolgál. Senki nem tud odaosonni, és gyorsan baromságokat csinálni rajta, mert a fedél felnyitásakor ujjlenyomatot kér)
-
cs.zs.
veterán
Mellette szólna, hogy 1 slottal bővíthető a ram, és a 2280 ssd mellett van egy 2,5" SSD/HDD hely is,
de
Nem magyar billentyűzetes (bár van akinek ez nem fétise - nekem igen), tehát az emag egy külföldi beszállítójától származik, ez nem egy magyar piacra szánt gép.
i7-1165G7 jó proci, de nem tud takarékos lenni, a 37Wh akku kb 2-3 órát fog tudni - amig új. Aztán ez elindul lefelé. 1-2 éves korában már 1 filmet sem fog kibírni akkuról.
200 illetve 250 nit fényerejű kijelzője lehet. Honnan tudod melyiket kapod? A 250 a legalja, amit meg szabad venni, 200 nitest semmiképp sem.
Ez NEM egy jó laptop.
Ebből az árból tudsz jobb gépet venni. -
cs.zs.
veterán
Szia,
200.000 Ft környékén szerintem találsz ettől jobbat.
Mindenből (akku-kamera-kijelző-proci) a legkisebb/leggyengébb van benne.
Ez az alap-alap, talán arra lesz jó, hogy ... ha pl anyukád akarja a netezést megtanulni, és te félted ettől a bolygó lakosságát, és ezzel a géppel te hozzájárulsz ahhoz, hogy semmi se sikerüljön neki... -
cs.zs.
veterán
válasz
tpeter77
üzenetére
Oké, hogy nulla a játék, de a "játék" szót értsd jól, =fingatás. Ha nagy adatbázisokat kezeltek, vagy nagy méretű, sokegyenletes excelben számoltok, ugyanúgy kell a H-s proci, mintha játékra kellene.
H= 45 watt is tud lenni - de persze alapgázon nem annyi, hanem takarékos
HS= 35 watt (is tud lenni - de...)
Intel P= 28 ...
U= 15 watt (tud max lenni, de alapgázon...)Ryzen5-5600H procim 45 watt is tud lenni ha kell, ugyanakkor meg levett fényerőn böngészve 5-6 wattot eszik a komplett gép, így a 63Wh akku akár 10 órát is tud.
Ez az, amit nem tudott az Intel, a 12.generáció előtt. 12.gen már nagyon jó, a hibrid procik jól sikerültek, sajnos meg is kérik az árát.

50Wh akku = 50 W 1 órán át, vagy 5W 10 órán át
70Wh akku = 70 W 1 óran át, vagy 7 W 10 órán át
Ha pl egy Intel 11.gen laptop 15-20 wattot fogyaszt böngészés közben, akkor egy 60Wh akku 3-4 órára lesz elég. Ugyanezzel az akkuval egy Ryzen 5000 10 órát fog kihúzni, mert töredékét fogyasztja, ha nincs fingatva. -
cs.zs.
veterán
válasz
tpeter77
üzenetére
Akinek hosszú akkus üzemidő kell, az Ryzen 5000 szériából válasszon, esetleg Ryzen-6000.
Intel 12.gen nagyon jó, vélhetően a 13.gen is. Erősek, és ha kell akkor takarékosak is, de nem tudnak olyan takarékosak lenni, mint a Ryzen 5000. Cserébe sokkal erősebbek, de ugyanakkor qrva drágák is. (!!)
El tudod dönteni, hogy a +fps kell, vagy a +percek, (ha a repülőn filmet nézel).
A kettő nem üti egymást, mert vagy játszol és közben kanócon lógsz, vagy nincs konnektor, ezért filmet nézel/böngészel. Mi a gyakoribb neked?i3-6.gen 17 watton feleakkora teljesítményt sem tud nyújtani, mint Ryzen5-5625 15watton, és utóbbi még kevesebb kaját is kér. 5625u helyett simán írhatunk i3-12..P-t is, ami 28watt is tud lenni ha kell, de nem biztos hogy többet fog enni a régi i-..6-tól.
A fejlődés nem áll le, az újak jobbak, házon belül is.Intel 11.gen átlagos felhasználásra hibátlan, a hétköznapokhoz elegendő energiája van, de ha akkuról megy, nem tud takarékos lenni. Ryzen 5000-hez illik hasonlítani. AMD ugyanazt tudja, vagy kicsivel többet, akkuról viszont AMD 2x akkora üzemidőt produkál.
Intel 12.gen kb egy évjárat a Ryzen 6000 szériákkal. AMD is tovább erősödött, Intel viszont nagyobbat lépett, sokkal erősebb lett. Takarékosságban még mindig AMD a jobb.
Megint jön a kérdés, mi a fontosabb? Kanócon lógva +fps, vagy akkus módban +percek?Intel 13.gen és AMD 7000 szériából majd kb fél év múlva lesz igazi tapasztalatunk.
-
cs.zs.
veterán
-
cs.zs.
veterán
Itt egy link ASUS OLED nálunk is kapható termékeihez, ha jobb fent a sorrendnél kiválasztod, hogy a legújabb legyen elől, akkor a harmadik helyen megjelenik. Ebből úgy gondolom, hamarosan nálunk is lesz.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Win7-ig a 4GB teljesen elég volt.
De mit tudott egy akkori technika, meg mit tud egy mai?
Egy hónapja i5-2520M laptop volt nálam 8 GB DDR3 rammal, 1366x7.. kijelzővel, és a FHD Youtubbal elfogyott a proci ereje.
Barátomé volt. Mondtam neki, sürgősen adjuk el. Úgy is lett...
GoodSpeed 36082
"Eleve ugye azért problémás, mert már vásárlásnál el kell döntened."
Igen, de csak akkor, ha fix alaplapi ramosat veszel, pl Zenbookot. Ebben az esetben tényleg előre kell gondolkodni. Te és én és sokan mások alaposan körbejárjuk ezt, és eszerint vesszük meg. Amikor azonban a földrajz szakos tanárnéni bemegy a boltba, és azt mondja hogy "ez tetszik, ezt kérem", később ott valóban lehetnek gondok.
Attól hogy alaplapra forrasztott a ram, még nem fog hamarabb megdögleni. Talán a ram az az alkatrész, ami a legtovább kitart. Van néha 1-1 hibás darab, de nem az a jellemző.
HDD, venti, akku, dedikált GPU, ..., sorra összefossa magát,
de a ram 10 évesen is jó, csak kérdés hogy mire elég. -
cs.zs.
veterán
válasz
renamed
üzenetére
Szia,
Zenbookokban nem cserélhető/bővíthető a ram, ezért mindíg a 16 vagy akár 32 GB-ost érdemes eleve megvenni.
UX325-ben is csak SSD-t, akkut, ventit, hangszórókat, alaplapot lehet cserélni.
Van egy LinusTechTips videó, amiben valahogyan talán háttértárat varázsoltak rammá, és 10TB ram lett a gépben.
Keress rá YT-on LTT videók között! "we actually downloaded more ram"
Más megoldás nem jut eszembe.
Illetve az, hogy eladod, és veszel nagyobb ramost.
Kis méretű Asusok között is sok ilyen van,
1 bővítő slottal Vivobookok, Rog Zephyrusok,
2 slottal pedig pl Expertbook B2402 intel, B7402 szériák.
Expertbook L2402C AMD RYZEN 5000, 2db ram-slot max 64GB DDR4-3200, m2.2280 SSD + 2,5"SSD/HDD, és van belőle 400nites kijelzős is. adatlapja itt
-
cs.zs.
veterán
válasz
Smithy87
üzenetére
Szia,
nekünk van a családban egy ROG Zephyrus G14 GA401QC-...,
R7-5800HS + RTX3050 (nem Ti)
35 Watt CPU + 60+15 Watt GPU, 2560x1440 120Hz kijelző
(180 wattos töltője van)
és van egy ROG FLOW X13 GV301QC-...
R7-5800HS + RTX3050Ti
35 Watt CPU + 35+15 Watt GPU, 1920x1200 120Hz kijelző
(100 wattos töltő)
meg van egy Legion5 is, 82JW006EHV 15ACH6
R5-5600H + RTX3050Ti
45 Watt CPU + 95 Watt GPU, 1920x1080 165Hz kijelző
(230 wattos töltő)
Mi a kérdés? -
cs.zs.
veterán
válasz
Skatysuti
üzenetére
Szerintem ezekből a kis 50-60-70 dolláros kiegészítőkből még nem létezik olyan, ami 4k 144Hz-et tud.
A laptopokon lévő gyári csatik sem tudják mindannyian.
Az viszont az efféle kis kiegészítőknél is előfordulhat, hogy a 4k 60Hz variánsok 1080p-ben 144Hz-re képesek. Nem garantált. Jó sok datasheet-et át kellene nyálazni, hogy ilyen infót találjunk. -
cs.zs.
veterán
válasz
Skatysuti
üzenetére
Szia,
USB-C HUB-okban is gondolkodhatsz, így a laptop HDMi csatlakozóján kívűl további +1 HDMi csatlakozó is rendelkezésedre fog állni.
Ezer féle létezik, lehet hogy később hasznodra lesz ha LAN is van rajta, meg esetleg PowerDelivery töltést is fel tud venni/továbbítani.
Oda kell figyelni, hogy 4k 30fps-t tudnak, vagy 60-at,
van ilyen is - olyan is.
Ebben a boltban olyan 17.000 Ft-tól (felfelé) már elég jók vannak, határ a csillagos ég. Ha valamelyik megtetszik, árukereső, árgép, stb!
Na és persze ezen kívül még mindig kell a jó kábel is. -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
TUF-ok, ROG-ok, sokmindenre jó,
ez a link talán szerteágazóbb egy kicsivel,
meg ők is nyomják, meg nyilván még sokan mások
engem nem érint, de akit igen, az igyekezzen,
mert az ASUS csak 300 db kupont oszt ki !! -
cs.zs.
veterán
válasz
fanucid200
üzenetére
Szia,
Ha az akkus üzemidő fontos, akkor AMD RYZEN 5000-6000, vagy Intelből a 12.gen.
Intel 10-11.gen nem tud keveset enni.A HP255 G9 amit kinéztél, egy jó gép, nagyon jó procival, relatív kis akkuval. 41-42Wh?
És ha jól emlékszem, nem világítós a billentyűzet, de 200 körüli áron nem biztos hogy találsz erősebbet.Az olcsó expertbookoknál van sok csatlakozó, általában bővíthető ram, de sajnos a szintén relatív kis akkuhoz éhes Intel társul.
250 nit fényerő, a HP talán 300.Ha nem kell billentyűzet világítás, a HP talán jobb.
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
A 65 fok nincs felpattanva.
95-100 foknál korlátoz le 2400 MB/sec-re,
aztán amikor 60 fok környékére lehűl, akkor újra padlógázzal teljesít. -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
"... Ez a kényesebbik verziós csati volt, hogy egy kis fém lapocskát kell kiemelni, és úgy lehúzni...."
Egyszerűen csak fordítva közelíted meg

Ez az új az egyszerűbb.
Fémet 1mm hátratolni, (nem kiemelni!!)
és a műanyag függőlegesen feljön.
Semmit nem kell cibálni.
a 970 Evo Plus nagyon jó kis SSD, a PCIe 3.0 x4 SSD-k leggyorsabbika, vettem/beépítettem/használtam én is.
3500MB/sec olvasás stabilan, amikor fingatva eléri a 95-100 fokot (sok-sok írás- és stressz-teszt), akkor 2400 MB/sec-re korlátoz le. Aztán amikor visszahűl 60 fok alá, akkor újra maxigázon teljesít.
Sok SSD örül ha hidegen eléri a 2400-at
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Az szándékosan úgy van kitalálva, hogy nem jön ki, de elvileg felemeli a hátlapot (talplemezt, ki hogy hívja). Itt megy alá a gitárpengető, vagy a körmöcskéd, vagy a bankkártyád, stb.
-
cs.zs.
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
2 db 2021-es Lenovo Legion 5 a családunkban.
A fekete i5-10300H + GTX1650Ti, FHD kijelző, 300nit, 60/144Hz
a fehér Ryzen5-5600H + RTX3050Ti, 300nit, fix 165Hz, tehát még ezzel sem lehet spórolni, hogy levedd 60-ra,
mindkettőben pontosan ugyanolyan 80Wh akku,
és amellett hogy a fehér erősebb, pontosan dupla akkus üzemidőt produkál. A fekete Intelnél már a 3,5-4 óra netezés is örömteli, a fehér simán hozza a 8 órát.
Nem városi legenda, hanem saját tapasztalat.
Itt van a Zenbook is, sokunknak van ugyanilyen. 5600H, 45 wattos proci.
tedd fel a kérdést az Intel tulajoknak, melyiküknek hozza stabilan a 8-10 órát a gép? A fele ilyen erős i5-1135G7-tel sem...
Az Intel 2020-2021-ben jócskán lemaradt, a Ryzen 5000-6000 széria erősebb is és takarékosabb is. Egyszóval jobb.
2022-ben végre kihozták a 12.gen Inteleket amik már tudnak nagyon erősek is lenni, és nem fingatva takarékosabbak a 10-11 gen márkatársaiktól. Téyleg jók. Nem is adják olcsón - bár 2023-ban már semmi sem az.
-
cs.zs.
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jó, hát nyilvánvaló, hogy az akár 45 wattos H-s proci jobban teljesít, mint a max 15 wattos U.
Az i7-11370H pontosan a most említett Ryzen7-5800H és a Ryzen5-5600H alternatívája lehet, abszolút 1 kategória, kinek melyik a szimpatikusabb, azt veszi.
A Ryzen kevesebbet fogyaszt. Ha vonatozol-repülsz-távolságibuszozol, akkor számít.
Ha nem, akkor tökmindegy.
Korábban gyakran azt éreztem, hogy Intellel könnyebb az élet. (driverek)
Most meg minden gépünk AMD H...
-
cs.zs.
veterán
válasz
peugeotmate
üzenetére
Szia,
hasonló a 2 gép.
Zenbookban a 8mag/16szál R7-5800H egyértelműen jobb (erősebb), ráadásul 4266MHz ramokkal társul.
Ez a ram nem bővíthető, és kisebb, 63Wh az akku, a kijelző szuper, de csak 60Hz.Vivobook S14-ben 90Hz a kijelző, 10%-kal nagyobb az akku, 70Wh, kicsivel gyengébb a 6mag/12szál R5-5600H, de a mindennapokra legtöbbünknek bőven elég. Itt 3200Mhz ram van, ami bővíthető.
Mindenkinek van saját prioritása, ez alapján el tudja dönteni, neki ezekből mi a fontosabb.
Zenbookban széltől-szélig ér a billentyűzet, ez sokkal szebb, mint a Vivobook oldalsókávás megoldása, de kinek mi. A Zenbook sötét fém, brutális ujjlenyomatmágnes, a világosabb Vivobook nem lesz az.
A 2 példány közül én magamnak a nagyobb akku, világos ház, bővíthető ram miatt a Vivobookot venném.
Azt kell megvenni, ami a leendő tulajnak jön be jobban. Ő fogja nézegetni, ne másnak tetsszen!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Andy975
üzenetére
De ezzel nem válaszoltál teljesen a kérdésre
Ujjlenyomat-olvasós?
Én kipróbálnék egy másik drivert. Nem kerül pénzbe, időnk meg van bőven.Másik:
A laptopok akkuja az évek során attól megy tönkre, hogy belemegy a rengeteg lemerülési-feltöltési ciklus. 500-700-1000, kinek mennyi.
Ha kizárólag hálózatról használod, és mindig be van dugva, soha semmi baja nem lesz, sosem megy tönkre, mert nem mennek bele a ciklusok.Miért húzod ki?
Jelen pillanatban (értem hogy nem akarod meríteni, csak a végére akarsz járni) de most épp TE fingatod azzal, hogy a jelenlegi módon teszed belefelé a ciklusokat.1 lemerítéstől semmi baja nem lesz.
10-től, 20-tól, 40-től sem.
Majd ha 500-ig elérsz, már nem lesz az igazi.De akkoris. Miért..??
-
cs.zs.
veterán
válasz
Andy975
üzenetére
csak egy kósza ötlet, mely sem tudományosan, sem egyéb módon nincs alátámasztva, simán lehet hogy tévedek
(csak gyanús)
Ujjlenyomat-olvasós a power-gomb?
A bekapcsolás pillanatában már le is olvassa az ujjlenyomatot? (tehát kikapcsolt gépnél is aktív, és figyel)
Keress rá másik drivert,
vagy
nézd meg azt, hogy ha a windows biztonságban kiveszed (törlöd az ujjlenyomatokat, addig használj pinkódot), és ugye nem fog várni egyetlen ujjlenyomatot sem,
akkor is így merül-e a gép? -
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Az a legegszerűbb, ami Mikulásbá is mond.
Nem kell keresgélni semmit.
A telefon otthon wifin szokott lenni,
USB-vel hozzádug,
telefon net-menüjében internet megosztása usb-n, onnantól a laptop mutatja hogy kábeles netet kapott (megjelenik a kis monitor a jobb alsó sarokban), és feldrivereli saját magát.
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nálam is ugyanaz a szitu: sötét laptop, sok zsírpaca. Ablaktisztító a rongyra, előbb nedves törlés, aztán száraz. Kb hetente 2x.
Ezüst/világos géppel nem volt ilyen programom
L4mie!
Matricákat nem szabad leszedni !!
Nem, nem szabad !
-
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
A fiamék "csak exceleznek", adatbázisokat fésülnek össze, i5-10310U proci + 16GB ram ELFOGY, ledöccen a gép. Panaszkodott, hogy így nem lehet dolgozni, múlt héten megkapta USA-ból az új laptopját, i7-11850H + 32GB ram.
Hátha ez már elég lesz.
Pedig csak irodai munka...
(akkus üzemidő szóba sem kerül, náluk nem releváns, de a hordozhatóság igen) -
cs.zs.
veterán
válasz
dudu98
üzenetére
Azt a 18,5 órát hol olvastad?
Eléggé megdöbbentő. Megnézném hogy az enyémre mit írnak ugyanott. Amúgy a gyári teszteknél leveszik a fényerőt, és mindent kikapcsolnak amit csak tudnak. Meg gondolom ők sem Chrome-ot használnak.UM5401QA, Zenbook 14X Oled:
Levett fényerővel filmet nézve a sötét hajnali vonaton, vagy böngészve, jellemzően hírek olvasása, Mobilaréna, (Brave böngészővel, mert reklámmentes, és ezzel is kevesebb tartalmat tölt be, minden téren takarékoskodik a tulajnak), 1 óra után ez a masina ezt írja ki:
volt hogy elhasználtam a tárolt energia negyedét, akkor ezt mutatta:

Youtube-ozás ettől többet kér, illetve nappal a filmek nézése is, mert úgy eleve felveszem a fényerőt 80-90-100 %-ra, de úgy is magabiztosan produkálja a 9-10 órás üzemidőt. Mindezt egy 45 wattra is képes Ryzen5-5600H procival, ami igen csak odapirít az Inteltől leggyakrabban alkalmazott i5-1135G7-nek...
Ebben 63Wh akku van. Akinek ez az üzemidő nem elég, az megveheti a nagyon hasonló Zenbookot 75Wh akkuval, 15 wattra visszafogott Ryzen5-5625U procival, és akkor ott lesz a 15-16 órás üzemidő.
Intelből csak a 12.gen tud erős is, és takarékos is lenni, a 11.gen nyomába sem ér az AMD-nek. Itt vannak a nyers erőviszonyok. Az összehasonlításból ki tudsz ikszelni, illetve kedvedre hozzá tudsz adni.Ha valakinek van esetleg UX5401ZA Zenbook 14X Oled, i5-12500H procival, igazán hozzászólhatna. Azt tudjuk hogy marha erős, de ide lehetne írni hogy mennyire tud takarékos lenni, hány órán át használható, ha épp nincs fingatva.

-
cs.zs.
veterán
válasz
dudu98
üzenetére
"...Szerintetek normális az, hogy ilyen keveset bír és ilyen gyorsan használódik el az akkumulátor?..."
Szia,
az az elhasználódás nem rendkívüli. 3 hónap alatt 4-5-6% miért ne lehetne? 30 hónap alatt 40-50-60% ? Simán.12.gen előtti Intelek meg ennyit tudnak. Jók, de zabálnak. Számtalanszor elmondjuk, hogy ha az akkus üzemidő fontos, akkor AMD Ryzen 5000-6000, mert azok az Inteles üzemidőnek akár a dupláját is produkálják. Vagy almás gépek, sokkal többért. Ez van.
Nincs a tiédben semmi abnormális.
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
"...Akkor mostantól akinek hosszú kábele van, annak van jó gépe..."
khmm...
Zenbook gyári töltőjében 1,5m hosszú a laptopba cuppanó C-s rész a 100 wattos kockával, és 1m hosszú a különlévő konnektor felé menő darab (tápkábel). Utóbbi nekem is legtöbbször rövid, ezért én ahelyett vettem egy 3 méteres darabot, ez manapság 2000 Ft körül megvehető, így összesen 4,5 m áll rendelkezésemre.
Ezen kívűl van egy 65 Wattos LDNIO töltőm is, ami nagyjából 9000 Ft körül már elérhető, és egyszerre akár 4 db eszközt is tölt, és mutatja a fogyasztást is. Gyári fali kábele (tápkábel) 1,5m hosszú,
és vettem hozzá egy 120cm-es, 100 Wattos C-C kábelt, kitűnő minőségű, nem törik, és van belőle 2 méteres is,
így nekem ezt használva 2,7m hossz jön ki, és nem kell magammal telefontöltőket sem vinnem, csak a telefonok kábeleit. Mostanság ezt hordtam magammal Budapestre, már csak azért is, mert a szobámban 1, azaz egy db szabad konnektor volt, és így nem kellett elosztó sem.
Akkor megint nagyon jó gépem van !!!
-
cs.zs.
veterán
válasz
Albert.Tamas
üzenetére
Szia,
a két proci közül az i5-12500H a jobb választás. A H-s proci mindig jobb. Nagyobb teljesítményre képes ha kell. Ha meg nem kell, akkor punnyadni ez is tud.
Összehasonlítások:
Első itt
Második itt,
LaptopCPU lista 21. vs 33. hely, Cinebench pontokkal
azbest 35816
Zenbookomnak is 100 Wattos USB-C töltője van,
és ugyanilyen töltő van a ROG FLOW X13-hoz is -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Azért ilyen, mert egyszerűsített felületre váltottam...
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
-
cs.zs.
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Csak a fejlődés miatt írtam, érts jól!

Szívesen összeereszteném azt a 7 éves gépet egy ilyen "nem is igazi gamer"-rel, 15 wattos procival, vélhetően max 50 Watt körüli GPU-val -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
(és árak?)

(és azért a pénzért hány ikon van a MyAsusban?)
-
cs.zs.
veterán
válasz
ACR911
üzenetére
Szia,
azt vélhetően 2016-ban forgalmazták, és az elmúlt 6-7 év alatt hatalmasat fejlődött az IT-ipar.
2133 MHz-es ram kellett bele, ma annak a 3-szorosánál járunk, már 6400MHz-es rammal is lehet gépet venni.
Az a 7200rpm-es HDD 6-7 évesen mit ér? Semmit, venned kell bele helyette SSD-t, (meg ugye vélhetően akkut is)
A GTX 960M 2GB GPU teljesítményét kb 2 éve átlépték a kis MX... GPU-k is,
ezeket az MX-eket meg időközben beérte a H-s procik integrált megoldása, úgy ahogy Mikulásbá is írja. Ahhoz a teljesítményhez ma már nem kell gamer gép.
Az i5-6300HQ teljesítményét 2021-ben ennyivel haladta meg egy AMD Ryzen5-H, sőt, az AMD-nek már a kis 15 Wattos 6 magosa is sokkal jobb volt ettől 2 évvel ezelőtt,
2022-ben pedig ennyivel lépett túl rajtuk az Intel aktuális i5-H-s modellje.
És e két utóbbinak már nem kell dedikált 2GB GPU, hogy azon a szinten játsszanak, mint az a 6-7-éves gamer gép.
Most meg 2023-at írunk, és jönnek még erősebbek.
Az, hogy esetleg egy használt boltban ki van téve 120-150.000-re, ne tévesszen meg.
Szerintem (magánvélemény) a használt piacon az egy max 70-80 ezres gép.
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Válasz az Asustól:
Kedves ügyfelünk, köszönjük megkeresését, munkaidőben megoldjuk, hétvége van, tv-zzen, jó szórakozást!
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
"..és tényleg, neki miért van több ikonja? Diszkrimináció
.."
Ki-mennyire jó srác, jó géppel, annyi ikont kap...
-
cs.zs.
veterán
Azt nem töltik ki, de meg kell lennie. Legionomé sincs kitöltve.
A Telekom számlámon láthatod, hogy "elektronikus számla", azaz nem volt papíron. Telekomba belépve letöltöttem, és kinyomtattam.
2 oldalas, 1.oldal az adatok, 2.oldal a részletfizetés ütemezése. Neki is van ilyenje. Töltse le, küldje el, nyomtasd ki (legyen meg)Egy Samsung telefonnal most szopok, mert nincs meg.
Bolti számla megvan, rajta van hogy 2 év bolti garancia, ilyen garijegyem meg nincs, és ezért a központi Samsung márkaszervizben (Oktogon) mondták, hogy viszlát, vigye a boltba, majd a bolt intézi...
Döbbenet, komolyan. -
cs.zs.
veterán
Így kell megkapnod, és tök mellékes, hogy mennyi a kettőtök között kialkudott vételár.
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Számla, Telekomos garijegy, gyári garijegy.
Telekomos garanciás csere esetén
a TELEKOMOS GARIJEGYEN LÉVŐ LISTAÁR (!!) erejéig vagy kártalanítva
nem azt nézik, hogy mekkora promóciós kedvezményt kapott az ügyfél -
cs.zs.
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
A számlát, garijegyet megkapta a tulaj a vásárláskor, illetve ott van a Telekomos fiókjában a dokumentumoknál.
Nem kell vele megvárni a kifizetéseket. Le lehet tölteni, el lehet küldeni emailben, ki lehet nyomtatni, a lényeg hogy a vásárlónak már most is oda lehet adni, és lesz rá 2-3 év gari (vételártól/tipustól függően).
Azokkal együtt simán vehető a gép.
Inkább olyat sejtek a dologban, hogy jó nagy csomagra aláírt az illető, ezért olcsón kapott gépet, drágábban el tudja adni, és nem akarja hogy a vevő ezt lássa. -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Jaja, ugyanúgy viselkedik ez is. Gyakorlatilag teljesítmény módban is lehetne, hiszen a böngészés vagy filmnézés nem fingatja. Én csak a hosszú utazások miatt szoktam full takarékosba rakni, sosem tudom előre, mikor kerülök konnektor közelébe.
De ezzel a laptoppal tök alaptalan a félelem, ez már csak az előzők miatti megszokás
-
cs.zs.
veterán
válasz
nelsonmanian
üzenetére
"Volt egy nagyobb esés 62000 ről 40000"
Szia,
nem volt esetleg hidegben használva, vagy hidegen/lehűlve kinyitva, elindítva?
Az okozhatna ilyet. Ha esetleg ez történt, a szerviznek akkor se említsd meg, hiszen ez nem gyári hiba lenne, hanem felhasználói.
30% veszett el, azaz a 3 órádból max 4-4,5 lehetne. A 8 sehogy sem jön ki.
Ne a szervizzel kezdd, hanem a MyAsus-ban, a nyíllal jelölt helyen!
Üdv
Zs
-
cs.zs.
veterán
válasz
xXxian
üzenetére
Az én Zenbookom 11 Home-mal jött, de abban nem aktív a bitlocker, én meg azzal érzem jól magam. Ha ellopják a laptopot, az én ssd-mről semmilyen adatot ne tudjanak leszedni, legyen bitlocker. Megvettem egy 11 pro kódsort, rágépeltem, elfogadta. Bitlocker bekapcsolva.
Meg lehet szokni a 11-et is. Megszoktam, nincs bajom vele. -
cs.zs.
veterán
válasz
xXxian
üzenetére
Nyugodtan cserélgetheted az SSD-t is bennük, gyári win lesz rajtuk.
A telepítés során nem fogsz találkozni azzal a kérdéssel sem, hogy Home-Pro-stb legyen-e, ezt is átugorja, és az lesz rajta ami a gyári volt, és az aktiváló kódsort sem kell beírnod sehová, mégis aktiválva lesz. -
cs.zs.
veterán
válasz
Snow075csaba
üzenetére
Szia,
lemaradtam, esetleg volt vmi kérdésed? -
cs.zs.
veterán
válasz
blurayvevő
üzenetére
Amig nem "mezei win64" volt, addig mi?
Mi változott? -
cs.zs.
veterán
válasz
Toth_Jani
üzenetére
Ezt kérdeztem a 35677-ben.
Sokszor szivatott minket is. Ha MBR volt a pendrive, akkor GPT kellett neki, és fordítva.
Sőt, olyan is volt már, hogy egyszerűen nem volt hajlandó USB-ről indulni. Mivel ezek jellemzően régi gépek, azokban pedig még divat volt az optikai meghajtó, van itthon régi telepítő DVD is. Van ideje befrissülni...
-
cs.zs.
veterán
válasz
azbest
üzenetére
Egyszerűen csak elbeszélünk egymás mellett. Nem formázást írtam, tudom mi az, 1992-től ezzel foglalkozok. Ezeknél az akkuknál nem tudsz túltölteni sem, és nem tudsz valódi nulláig lemenni sem. Semmi baja nem lesz, ha kikapcsolásig meríted, mert az nem az igazi nulla, marad még benne kakaó - csak nem használhatod el. Az alsó 5-10%, és a felső is le van csípve, az "nem a tiéd".
Ha az új akkunál , ami gyárilag 50-60%-ra van töltve, nem feltöltéssel kezded, nem lesz 100%-os. Legalábbis Asusban nem. Beszoptuk már párral.
Az, hogy most a helyreállítással belemegy pár ciklus, nem ront rajta, sőt épp ellenkezőleg.Itt most lassú merítés kell, és teljes töltés.
Néhány %-ot vissza lehet hozni, de mindet nem.A probléma inkább az, hogy nem túl takarékos, ugyanakkor kis akkus laptopot választottak. Ilyet akkor szoktunk venni/ajánlani, ha az akkus üzemidő nem releváns, mert mindig kanócon van a gép.
-
cs.zs.
veterán
Szia,
akkor szokott ilyen elhasználódás előfordulni, ha az első használat előtt vagy közben nincs maxra töltve az akku. Kibontás után minden új laptopnak/akkunak kell a minimum 3 órás töltés, hogy "betanulja" a max töltöttséget. Ilyenkor nincs hurcolászás egyik szobából másikba, hanem töltés van.
Ha ez nincs meg, és ne adj isten még hideg is az akku (mert mondjuk kint volt valahol a csomag), az mégegy lapáttal rátesz.Most lassú merítéssel 0-ra kell meríteni, kikapcsolásig, aztán egész éjjel töltés. Lassú merítés = Youtube, max fél fényerőn.
Taking the hobbits to Eisengard 100 órás verzió
Minden nappal jobb lesz egy kicsit, egy ilyen nullázás után mondjuk 1-1 %-kal, de a 100%-os állapot már nem szokott visszajönni.
Ugyanakkor meg csak 15% hiányzik, azaz ha vissza is nyersz valamennyit, sokkal előrébb nem leszel. 150 perc +15% = +22 perc.
Ha 35 Wh áll rendelkezésre, és az bő 2 óra alatt elfogy, akkor (nem tudjuk mi folyik rajta) 14-15 wattot fogyaszt. 40Wh sem bírná 3 óráig.Ezért is hangoztatjuk folyamatosan, hogy ha az akkuidő fontos, akkor Ryzen 5000, 6000 kell.
Enyém böngészés közben fényerőtől függően 5-6 Wattot eszik. Az Intel 11.gen elég erős a hétköznapokhoz, de nem tud ilyen takarékos lenni. -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
(csak tippelek)
Az illető még nem találkozott ezzel a csatival, nem tudta hogy fémet 1mm-re letolni, és felfelé oldódik.
Szerintem durván húzva/feszegetve volt az egész.
Sajna mostmár mindegy, a megoldást kell megtalálni. Szerintem az most nem a forrasztás lesz, illetve nem az eredeti helyreállítás.
Egy másik csatlakozó kell, annak a lábait fel kell vezetékelni vékony vezetékekkel, és a vezetékeket a nyáklap megfelelő helyére beforrasztani. Úgy értem azokra az első helyekre, ahová a nyáklap erei vezetnek. (mindkét oldalt vizsgálva)
Vagy alaplapcsere egy másikból. Egyszerűbb, tákolásmentes, eredeti.
Csak legyen... -
cs.zs.
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Óbazz
a jobb szélső nagy is kitört az alaplapról, és jobbról a harmadik kicsi is, ott már nincs mihez forrasztani.
Sajna ez eléggé alaplapcsere-szagú.
Ilyenkor szoktunk törött (képernyőjű) laptopot keresni, és kettőből egyet csinálni...
Sajnálom, tényleg. -
cs.zs.
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Nem tudom honnan jön. Írj nekik, van kapcsolat-fül, megmondják.
Support oldalon bóklásztam egyszer, aztán valahogy ide keveredtem.
Elmentettem a címet, biztos ami biztos. Nem rendeltem még. -
cs.zs.
veterán
válasz
Remekelek28
üzenetére
Szia,
kapható, vásárolható külön, tehát gondolom beépíthető utólag is.
Felülre a nagyítóhoz beírod a laptop tipusát (S432FA, S433FL, stb), és a konnektorok között ott lesz.
Nem toltátok eléggé hátra a kis fémet, és alulról megfeszítettétek az akkucsatit?
-
cs.zs.
veterán
válasz
Snow075csaba
üzenetére
35ezerért gyárit az ASUS-tól?
-
cs.zs.
veterán
Szia, elvileg jó bele, mindent megesznek ezek,
itt van a datasheet-je, ezek 1R x 8 felépítésűek, igaz relatív kis késleltetéssel.
Sokak szerint a 2R x 8 az igazi, olyat érdemes keresgélni.
Normál késleltetéssel
(3200 MHz esetén CL22, 2933 esetén kb CL20 lesz)
a KVR32S22D8/16 a tuti befutó, mindenbe jó, 2R x 8, ára kb ugyanaz, elérhető. -
cs.zs.
veterán
válasz
nova_mentor
üzenetére
Mediamarkt ? (ha van ilyenjük)
-
cs.zs.
veterán
válasz
-secret-
üzenetére
"skin sticker"-t többféleképpen is kerestem, de 5401-re még nem találtam.
eBay-en millió félére van, hátha erre is megjelenik valahol -
cs.zs.
veterán
válasz
nova_mentor
üzenetére
-
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Magyarországon melyik laptopnál járt valaha is garivesztéssel a bővítőhelyek saját használata? Ez már kb az a kategória, mint az új autód csomagterébe az üres pótkeréktartóba csak szalonból vehetsz pótkereket, vagy a sarki gumisnál is?
Ha gariban szervizbe kerül a gép, a szerviz is csak a központi adatbázisos dátumot ellenőrzi, és hogy van-e vásárlási bizonylatod, vagy esetleg loptad, és akkor nincs. És akkor garid sincs. Amúgy meg már csinálják is. Nekik az ugyanúgy ki lesz fizetve. Bevételért dolgoznak. Csak nem te fizeted, hanem a vezérképviselet.
Van egy matrica a hűtésen, a "warranty label", azt ne tépd szét (ne szereld le a hűtést). Ennyi. -
cs.zs.
veterán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Szia,
2023-at írunk, amit keresel, azt megtalálod
Amikor még az S532FL laptopom volt, és egy hideg napon (én hibám) az akkuja megfázott, és többé nem lehetett feltölteni,
én ebből a shop-ból rendeltem bele akkut,
de van gyári ASUS alkatrész-shop is,
illetve kis hazánkban is van már minden ami szem-szájnak ingere, egy a sok közül az Intercell.
Szerintem bármilyen laptopot veszel, lesz hozzá akku is, meg minden más is. -
cs.zs.
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Nekem volt Vivobookom, nemrég adtam el, kitűnő darab volt, szerettem. Szereti a mostani tulaja is, aki egy közeli ismerősöm. Ez volt az: [kép] , 2020 májusi, Telekomtól vásárolva.
Egyszerűen csak ráuntam, 2,5 év után már kellett valami újabb.
i5-10210U + Geforce MX250 volt. Egyedül az akku teljesítményével nem voltam elégedett. 42Wh akku, böngészéssel max 4 óra, aztán ahogy csökkent a kapacitása, úgy ment le az üzemidő is.
Ha ez neked is fontos szempont, akkor Ryzen-5-5000 (6000) szériát keress! -
cs.zs.
veterán
válasz
zsolt19900
üzenetére
Azokban az Asus laptopokban, amelyek 2,5" meghajtót fogadnak, a laptopban már eleve benne szokott lenni a beépítő keret, a dobozban pedig kis zacsiban a szalagkábel és a 4 db kis csavar.
Ez így van a TUF-oknál is, és a videó alapján vélhetően az X712 esetén is. -
cs.zs.
veterán
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Ők pontosan ezt mondták, hogy
ha valami elbaszódik benne, ők akkor is működőképes gépet fognak visszaadni.Ez otthoni, saját szétszedésnél (elbaszásnál) is igaz?
Na ezért vitte be a fiam.
5000 Ft igazán nem volt sok egy félmilliós gépnél.
De kinek-hogy. -
cs.zs.
veterán
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Szia,
a családunkban van egy ASUS ROG FLOW X13, 1 évhez közelít. Nyáron kezdett már hangosabb lenni. A fiam felvette az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, kapott egy telefonszámot, (nem tudom kiét, én vidéken vagyok, ő meg Bpesten) felhívta, egyeztettek, bevitte. Kért egy takarítást/pasztázást, 5000 Ft-ot kellett fizetnie. Azt mondta hogy tök jó arcok voltak.
Ennyi a sztori.
(Miért vinnéd máshová?)
-
cs.zs.
veterán
válasz
joey04
üzenetére
Netezéssel-filmnézéssel (azaz nincs fingatva) mindkettő 10 Watt alatt fog fogyasztani. Fényerőfüggő, de ugyanannyit.
Nyilván a nagyobb akku nyer.
Egyszerűsítem a matekot. 10 Watt, 63 Wh akku 6,3 óra, 75Wh akku 7,5 óra.Sötétben, levett fényerővel az enyém, a fénykép 1 óra használat után készült: [kép]
63 Wh akku, ezek szerint a gép valahol 4-5W körül fogyasztott. -
cs.zs.
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Kis méretű csavarhúzók kellenek (Phillips 1-0-00) és egy régi bankkártya, illetve egy jó erős hüvelykujjköröm, utóbbi a legtutibb.
Mostani Zenbookomhoz már TORX csavarhúzó is kell, nem lepődnék meg, ha egyéb új laptopokra is átragadna ez.
Előfordulhat, hogy a jobb alsó csavar (vagy valamelyik sarokcsavar) megemeli a hátlapot, és akkor igazán könnyű dolgod lesz. A hátlapcsavarokhoz 1-es vagy 0-ás csavarhúzó kell, az SSD-t lefogató 1 db csavar általában más méretű (kisebb) mint a hátlapcsavarok, ez szokott a 00 méretű lenni. De ez is változik.
Akkut ne feledd lecsatolni a csere/bővítés idejére!
Új hozzászólás Aktív témák
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Apple MacBook
- Starlink
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen processzort vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de a ram 10 évesen is jó, csak kérdés hogy mire elég.