Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz szabieable #4430 üzenetére
Az első két találat a Trinketre a málna pc és az adafruit, mindkettő lényegesen drágább, mint ebayről egy nano. Úgyhogy vegyél nanot. Lába is több, és csak kicsit nagyobb. Én is beleforrasztottam drótokat, és arra forrasztgatok amikor valamit kipróbálok vele.
[ Szerkesztve ]
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Janos250
őstag
válasz szabieable #4433 üzenetére
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz szabieable #4430 üzenetére
Ha feltétlen 5 V-osat akarsz, akkor nano.
Ha jó a 3.3 V-os is, akkor pl. STM32F103RCBT6
(http://www.ebay.com/itm/STM32F103RC8T6-STM32F103RC8T6-ARM-Cortesx-M3-Leaf-Maple-Mini-Module-for-STM32-/272472696678?var=571502515331&hash=item3f70a36766:m:miZHBgOkfhBLMHK68bHuMSQ)
vagy
(http://www.ebay.com/itm/351493895536)
Előbb-utóbb szukség lesz egy FTDI-FT232RL-USB-to-TTL-Serial-Converterre is
(http://www.ebay.com/itm/FTDI-FT232RL-USB-to-TTL-Serial-Converter-Adapter-Module-5V-3-3V-For-Arduino-OL-/162289034521?var=&hash=item25c92e2519:m:m8UO3VfixxK6PKIWoLJQJLA)
Az "Arduino" nem azt jelenti, hogy feltétlenül az eredeti Arduino panel. Az Arduino egy keret, melyben írod, fordítod, feltöltöd a megírt C++ (vagy C, vagy asm) programot.
Az eredeti Arduino kínai klónjai (pl. nano) gyakorlatilag ugyanolyan megbízhatóak, mint az eredeti. Számos újabb, korszerűbb processzorra is portolták az Arduino keretet, (pl STM32, Microchip PIC, ESP)
így azok is ugyanolyan jól használhatók.
Vagy ha nem Arduinot akarsz, akkor Rp zero, ami ugyan macerásan szerezhető be, mert csak rendelésenként egy példányt adnak, és 3.5 eFt körül van postával, de az eggyel magasabb kategória.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
gyapo11
őstag
válasz szabieable #4433 üzenetére
Ebayen látok többféle touch modult meg vibramotorost is, de tapasztalatom nincs velük.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Gergosz2
veterán
válasz szabieable #4859 üzenetére
Pontosan azt akarod, hogy így nézzen ki? Katódsugárcsöves kijelzőben gondolkozol?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
DrojDtroll
veterán
válasz szabieable #4859 üzenetére
ez valamilyen játékból screenshot?
-
Gergosz2
veterán
válasz szabieable #4862 üzenetére
Szerintem gondold át pontosan, hogy mit akarsz. Sok felesleges kommentet spórolunk meg így.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
fpeter84
senior tag
válasz szabieable #4866 üzenetére
Akkor először a kijelző méretét/felbontását kell behatárolnod pontosan, mert van egy bizonyos határ ami fölé arduino/mikrokontrollerrel nem igazán lehet/célszerű menni - viszont pl egy raspberry-vel vagy egyéb kínai klónnal könnyen megoldható... Utóbbival akár TV-re is kötheted ha úgy tetszik...
-
fpeter84
senior tag
válasz szabieable #4868 üzenetére
Az ebay tele van arduinohoz kész kijelzőkkel, ha pár kulcsszóval nekiindulsz meglátod mi a kínálat méretben és felbontásban. Viszont minél nagyobb a felbontás, annál nagyobb probléma lesz megfelelő framerate-et tartani az animációdban - részben ezért jutott eszembe a raspberry és klónjai mint alternatíva. Szóval kb mekkora méretben képzeled el a kütyüt? Ha hozzáveszed a tapasztalataidat telefonokkal/tabletekkel, akkor azt is meg tudod saccolni, hogy mekkora felbontásban szeretnéd mindezt látni, hogy ne legyen nagyon pixeles...
A pixelesség ellen persze lehet küzdeni valamiféle anti-aliasing algoritmussal, de akkor ahhoz kellően túlméretes erőforrás is kell, mert akkor már nem úszod meg a helyi framebuffer memóriát... 320x240 16 bites színmélységgel már 150KB, 480x240@16b az 225KB, 640x480@16b módhoz már 600KB memória kellene csak a képnek, ami uC világban már elég combos eszközt jelent...
[ Szerkesztve ]
-
válasz szabieable #4871 üzenetére
Én egy ilyen barkácsmegoldást találtam, talán segít egy kicsit : [link]
De az Instructables honlapján rengeteg találatot ad az arduino oscilloscope keresésre.[ Szerkesztve ]
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest