- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
JohnnyX #23101 üzenetére
Hasonló gondom van nekem is, de még csak a tervezés szintjén.
Infrasorompó, mozgásérzékelő infra, és radar. Ezeket a filléres, és pici ESP32-C3 supermini (800 Ft, az infrasorompó házába befér) jól tudja kezelni, és neten jól továbbítható. Viszont, ha a betörő bemegy, első dolga, hogy lekapcsolja a ház áramát. Ezért gondoltam, hogy hasznosítom a szintén fillérekért megvett (de minek?) hibás mobiltelefont, aminek rossz a mikrofonja, így telefonként nem használható.
A problémám, amit nem tudok, mert még nem csináltam ilyet:
Ez arra is jó lenne, hogy kinnről lekérdezzek bizonyos adatokat, mert a vezetékes net NAT-olt, így az erre alkalmatlan.
Kérdésem azokhoz, akik már használtak hasonlót: kinnről elérhető-e a mobiltelefon hotspot mögött lévő eszköz? "NAT-olt"-e a mobiltelefon hotspotja, illetve van-e rajta IP4 port forward lehetőség, vagy IP6?
Melyik szolgáltató a jobb?
A V-nek van ez a TUTI100+ 0 Ft SIM kártyája, ami valóban ingyenes, ha kifelé nem használja az ember, az jó-e, vagy a T? -
-
Tankblock
aktív tag
válasz
JohnnyX #5725 üzenetére
Hello
Wifi modul nem 5V toleráns, szintillesztő nélkül mágikus felhő lesz.
5V to 3V3 logic level Converter kell [link]
Keress/találj ki egy projectet, csináld meg.
Törekedj az egyszerűségre főleg az elején, hogy érsd meg az alapelveket, protokollokat, esetleg a HW rejtelmeit/regisztereket.Utána mehet a wifi is, és ha mégis jön a füst akkor se add fel, abból is lehet tanulni, főleg abból
Eddig a mérleg -3 Nano -> most várom a Diódákat hozzá, hogy megjavítsam....
-
Janos250
őstag
válasz
JohnnyX #5725 üzenetére
Az én véleményem:
1. alaplap : az is jó , de ha WiFi-t is akarsz próbálni, akkor inkább valamelyik nodemcu, vagy Wemos, pl.
http://www.ebay.com/itm/NodeMcu-Lua-CH340G-ESP8266-WIFI-Internet-Development-Board-Module-/262136737901?hash=item3d0891306d:g:j-MAAOSwmLlX4h~82. az a készlet annyit megér, és jó is lesz.
3. a WiFi lap helyett vagy az elsőként említett panel, vagy ha ügyesen forrasztasz, akkor:
ESP12EMajd még a későbbiek folyamán szükséged lesz egy marék csatlakozó vezetékre (egyebek mellett):
pl
mégpedig 3 félére: male-male, female-female, male-female.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen GPS-t vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steam topic
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest