Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Jó tutorialt sajnos én sem tudok :-(
Mivel van gondod?
Az STM32 arduino alatt a libmaple könyvtárakat használja, azt aplikálták rá. Eléggé áttekinthetetlen, mert az include-ok include-jainak az include-jaiban még további include-okra vannak hivatkozások. :-( Nekem pl. annak idején fél órámba telt, mire megtaláltam, hogy az __io az egyszerüen volatile-ként van definiálva. Így szebb, de ha volatile maradt volna, azonnal tudná mindenki, hogy mi az, így meg bogarászhat.
Igyekeztek a HAL rétegnek az STM által adott verzióját alkalmazni. Így valóban nagyon megkönnyítik azoknak a dolgát, akik a nap 8 (vagy több) órájában ezt programozzák, mert könnyebb megjegyezni, hogy az enable az EN, mint a bitek helyét. Viszont egy magamfajta amatőrnek ez nem sokat segít, mert ugyanúgy meg kell keresnem a manualban a regisztert, és megnézni, hogy melyik bit micsoda. Én pl. amikor a PWM frekit kellett változtatnom, záros határidőn belül megtaláltam a manuálban, hogy melyik regiszter melyik bitjét mire kell állítani. Viszont utána jó időbe tellett, mire megkerestem, hogy ezt a regisztert melyik struct írja le, és utána írtam át. Így persze az esetleges változtatás már természeten könnyebb.
Na, síránkozás után a Te problémád:
Arduino alatt a portolás általában nem okoz gondot, mert ez elég nagyfokú kompatibilitást biztosít. Az AVR-re írt programok - forrásnyelven áttéve - általában jól futnak STM32 alatt is, egyszerűen csak a proci típusát kell átcserélni. Viszont ha közvetlenül nyúlsz a hardverhez, akkor természetesen cserélni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i5-4GEN I 4GB I 240SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsón Google Nest Mini 2nd Gen
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:87%
- Intel Core i5-9500 / i5-9500T / i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold