Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz tvamos #3929 üzenetére

Jó tutorialt sajnos én sem tudok :-(
    Mivel van gondod?
    Az STM32 arduino alatt a libmaple könyvtárakat használja, azt aplikálták rá. Eléggé áttekinthetetlen, mert az include-ok include-jainak az include-jaiban még további include-okra vannak hivatkozások. :-( Nekem pl. annak idején fél órámba telt, mire megtaláltam, hogy az __io az egyszerüen volatile-ként van definiálva. Így szebb, de ha volatile maradt volna, azonnal tudná mindenki, hogy mi az, így meg bogarászhat.
    Igyekeztek a HAL rétegnek az STM által adott verzióját alkalmazni. Így valóban nagyon megkönnyítik azoknak a dolgát, akik a nap 8 (vagy több) órájában ezt programozzák, mert könnyebb megjegyezni, hogy az enable az EN, mint a bitek helyét. Viszont egy magamfajta amatőrnek ez nem sokat segít, mert ugyanúgy meg kell keresnem a manualban a regisztert, és megnézni, hogy melyik bit micsoda. Én pl. amikor a PWM frekit kellett változtatnom, záros határidőn belül megtaláltam a manuálban, hogy melyik regiszter melyik bitjét mire kell állítani. Viszont utána jó időbe tellett, mire megkerestem, hogy ezt a regisztert melyik struct írja le, és utána írtam át. Így persze az esetleges változtatás már természeten könnyebb.
    Na, síránkozás után a Te problémád:
    Arduino alatt a portolás általában nem okoz gondot, mert ez elég nagyfokú kompatibilitást biztosít. Az AVR-re írt programok - forrásnyelven áttéve - általában jól futnak STM32 alatt is, egyszerűen csak a proci típusát kell átcserélni. Viszont ha közvetlenül nyúlsz a hardverhez, akkor természetesen cserélni kell.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés