- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Miközben keresem az ideális alap hardvert a projektemhez, most az ESP32-höz érkeztem (azt keresem hogy egy adott LCD-t mivel tudnék a létező leggyorsabban meghajtani)...
AVR-en, STM32-n, ATSAM-en működött simán, hogy egy regiszter aliasra hivatlkozva átírtam az adott regiszter értékét, például:
REG_PIOD_PDR = (REG_PIOD_PSR & 0x00000030);
Az ESP32-n viszont mintha ez körülményesebb lenne. A közvetlen elérésre ezt a hibát dobta:
C:\Arduino\ESP32\projects\GPIO_test\GPIO_test.ino: In function 'void set_databits_input()':
GPIO_test:7: error: lvalue required as left operand of assignment
GPIO_ENABLE_W1TC_REG = 0x000FF000;
^
exit status 1
lvalue required as left operand of assignmentA hw könytárban lévő kódokat túrva 2 azonosan működő megoldást találtam eddig:
ESP_REG(GPIO_ENABLE_W1TC_REG) = 0x000FF000;
vagy
GPIO.enable_w1tc = 0x000FF000;Ami viszont nem igazán normális, hogy nem történik meg azonnal a regiszter állítása! Ha abban a pillanatban visszaolvasom a GPIO_ENABLE_REG értékét akkor még az előzőt találom benne, ha berakok 1ms várakozást akkor már azt aminek lennie kell! Mi a fene okozhatja ezt a jelenséget? Így nem igazán lehet kimaxolni a GPIO írás olvasás sebességét közvetlen eléréssel...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- DUNE médialejátszók topicja
- Hardcore café
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest