Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz Bazs87 #5378 üzenetére

Én KICSIT hasonlókkal foglalkoztam párszor.
    Az én megoldásomat leírom, ha esetleg találsz benne valamit, ami Neked is jó.
    Az ESP egyszerre (tehát ugyanaz a csip egyidőben) lehet szerver is, és kliens is.
    Adatokat én mindig kliensként küldök, mert az akkor megy, amikor én akarom, a szervert meg kérdezni kell. Persze van, ahol automatikus frissítést állítottam be a HTML kódban, ahol folyamatosan kell kijelezni valamit, pl. hőmérsékletet a mobiltelefonon böngészőben.
    Viszont a szenzorok kliensként küldik az adatokat a szervernek. Kényelmesen kezelhető a GET és a POST egyaránt.
    Pl. ami most következik, ha lesz rá időm és energiám:
    Pillanatnyi GPS adatokat tároló ESP szerver. Az adatokat egy másik ESP küldi interneten, kliensként "lekérdezéssel", amire a szerver nem válaszol, hanem tárolja a "lekérdezési" adatokat. Az időben utolsó koordinátát egy harmadik ESP szintén interneten az általa kívánt időben kérdezgeti és feldolgozza. Egyszerűsítve azt mondhatnám, pl. autó követő.
    Én kizárólag WiFin csatlakozok az internetre. A routeren a portot valami ritkán használtra állítom, és úgy kommunikálok, ha nem akarom, hogy esetleg mások bezavarjanak. A csak valódi lekérdezésnél meg általában marad az alap beállítás, mert nem egy nagy tragédia, ha valaki véletlenül leolvassa a készülék hőmérséklet.
    Ja, még annyit, hogy az adatokat egy másik ESP-nek text formában küldöm, nem HTML-ben, mert azt könnyebb lekezelni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés