-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
gyenesmartin #3639 üzenetére
Ezek 5V-tal mennek. Az alábbi megoldások bármelyike önmagában jó, feldugott tápcsati mellett nem okoz gondot ha mellette az USB is be van dugva.
1.) 5V az USB csatin
2.) Stabilizált 5V az 5V-os csatlakozó helyen
3.) Tápcsatin elvileg max 12 V, de 12V-nál már nagyon melegszik a fesz. stab. IC
Én általában 9V-os táppal használom őket, de így is eléggé melegszik. Sajnos 5V-nál nagyobb táp csak 9V-os kapható normális áron, kisebb (pl 7V) nem.
Ha épp olyan kedvem van, akkor a táp és a tápcsati közé teszek egy DC/DC konvertert, aminek a kimenetét 7V-ra szoktam állítani.
Az már biztosan elég a fesz. stab. IC-nek, és alig melegszik.Lítium cella estén én az alábbit javasolom:
Lítium cella - DC/DC konverter (2-300 Ft) 5 V-ra állítva - 5V-os csati. Ugyanis kár a fesz. stab. IC-n melegítésre pazarolni az akku energiáját, a DC/DC konverterek hatásfoka viszont elég jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- BestBuy ruhás topik
- Motoros topic
- Hálózati / IP kamera
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged