Új hozzászólás Aktív témák

• Urna

tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni a korábbi billentyűzetes projekthez. Hogy ne kelljen visszakeresni, ezt próbálom reprodukálni, de nem az eredeti Teensy-vel, hanem egy ESP 32 S2 Minivel, és saját pcb-vel (ami már megjött és nagyon fasza is lett szóval köszönöm hozzá a segítségeket :R ) Emellett ahogy nézegettem az esp-s billentyűzetes projekteket, a
    #include "USB.h"
    #include "USBHIDKeyboard.h"
    libekkel dolgoztam.
    A matrix decoder scriptekből vettem elepul az egyiket, erre és ezt alakítottam át.
    Két fő probláma van a kóddal jelenleg de elakadtam a debugolásában.
    - Jól (két koodinátát ) csak a bekapcsolsá utáni első leütés során tud kiadni, utána elhagy egyet-vagy kettőt (legtöbbször ha valaminek "1-2" lenne akkor a mellette lévő " 1-3 "-ból, csak a 3 jön meg). Ez azért nem annyira hatalmas baj, de van ~60 billentyű így is.
    Minden más billentyű egyébként (kivéve még bal-nyíl de lehet ez is "LED-es ") visszaadja a sor és oszlop koordinátáit.
    - A másik már valóban probéma. Van két oszlop amikből nem olvas ki (egymás feletti gombokra végig ugyanaz a tünet) Ha ezeket nyomom le, akkor nem jelenik meg kiírt billentyű hanem a board LED-je világít. És ahogy néztem ha a breakoutboradon a 15-ös pint kötöm össze bármi mással, akkor is ez a játszódik le. Valószínüleg a MyPinsInOrder tömbben rosszul haivatkozok a pinek számozására, sőt valószínüleg a 15-össel lesz baj, de nem találtam hogy mi lenne a jó megoldás. Én csak a hátulján lévő nyomtatás alapján hívtam őket 1-től 18-ig, majd 21 és 33-tól 40-ig. Ez a két oszlop amúgy a B-T-5-F5 illetve az Á és Ő "oszlopa".

Itt található meg a kódom: Github a bekötés pedig úgy néz ki hogy egy 30pines FPC breakout board (ez előbb jött meg mint a saját) 1-től 27-ig tartó pinjei az ESP-be mennek be a fenti módon: 1-től 18-ig, majd 21 és 33-tól 40-ig.

Köszi előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés