Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram
üzenetére
Ugye milyen meggyőző vagyok?

Nem, illetve infra ledekkel csináltam hasonlót, csak nem idő, hanem intenzitás alapú méréssel, meg sokat játszottam ultrahangos modullal.
Amúgy meg zenész vagyok és teremakusztikából írtam a szakdolgozatomat.

Nem írtad, hogy 2 vagy 3 dimenziós iránymeghatározást szeretnél? A leírt elrendezés alapján feltételezem, hogy 2 dimenzióst.
Ha én csinálnám, én XPS lapokból ragasztanék össze egy sarkai mentén, átlóban félbe vágott kockát (vagyis 3 oldalt, ami egymással 90°-os szögben találkozik), mondjuk 15cm-es oldalakkal, azt belülről beburkolnám valami puha, szálas anyaggal, például vattával, vagy vatelinnel (esetleg puhább szivaccsal vagy vastagabb filccel) mondjuk 2-5cm vastagon, és a sarokba tenném a mikrofont valami rugalmas felfüggesztéssel, például gumikra vagy kötelekre akasztva, mint a stúdió mikrofonoknál.
A mérésnél 10cm térbeli eltérés két csatorna közt ~3ms időbeli különbséget jelent. Kérdés az, hogy impulzus-szerű zaj vagy mondjuk folyamatos beszélgetés irányát szeretnéd meghatározni. Előbb esetben nyilván sokkal egyszerűbb a dolgod. Utóbbi esetben szerintem a nullátmenetek közti idő különbséget kell mérni, meg értelemszerűen a hangerőbeli különbséget is fel lehet használni.
Szerintem az 1m távolság sok, a kettő közt nagy lesz a holttér, de ez csak tipp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Huawei Watch 5 Titanium 46mm
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold