Új hozzászólás Aktív témák

• ekkold

Topikgazda

válasz #70211840 #18075 üzenetére

Szia!
    ST-Linkkel felprogramozva jónak kellene lennie. Azonban ezek a klón processzorok nem 100%-ig egyeznek meg az eredetivel, néhány eltérésbe már belefutottam én is (+ van olyan klón proci, amin gyári típusszám van).

A proci csere amúgy megoldás lehet, annyira nem vészes beforrasztani az újat, nekem mondjuk csak mikroszkóp alatt megy, mert már nem olyan a látásom mint 20 évesen.

Elképzelhető az is, hogy csak annyi a gond, hogy a klón processzorban kevesebb flash van, és ezért írtak rá egy egyszerűbb firmware-t. Ezt nem tudod beszerezni valahonnét? Akitől vetted, nem érhető el?

A hardver nem látszik különösebben extrának, ha belelendülsz a programozásba akkor akár használhatod is valamire.

Arduinoval, és a gyári (ingyenes) fejlesztőkörnyezettel is programozható ez a proci. Kezdő programozóak az ST fejlesztőkörnyezete szerintem nagyon pilótavizsgás, jobb arduinoval nekiállni. Az arduinora kell telepíteni az ST procikhoz való kiegészítést - (az alaplap kezelőjében ez elvileg pár kattintás). Javaslom viszont ha azt az irányt választod, akkor szerezz be egy olcsó kis bluepill panelt is, és azzal kezdj - ledvillogtatás és hasonlók, majd kijelző kezelés, stb... és akkor programozd ezt a kis célhardvert ha már van egy kicsi alapod.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés