Új hozzászólás Aktív témák

• Undoroid

őstag

Sziasztok!

Ahogyan itt jeleztem, megpróbálom újrafogalmazni az elveszett kérdésemet!
    Ismételten szeretném a gyakorlottabb fórumlakókat megkérni, hogy segítsenek nekem:

A mikrokontrollerhez kapott feladatok közül kiválasztottam egy RGB LED-es kis gyakorlatot, aminek a kódját áttanulmányoztam, majd az abban szereplő parancsokat a saját elképzeléseim szerint módosítottam, majd készítettem egy Karácsonyi dekorációt magamnak. Természetesen szükség volt egy teljesítmény fokozatra is, amit gefffry- barátom ötlete alapján legyártottam. A kódot szeretném módosítani a következőképpen:

- Szükség lenne egy olyan kódrészlet beiktatására, ami a tápfesz megjelenésétől vagy a reset gomb benyomásától kezdve engedné a programot futni, majd az idő lejárta után leállítaná a kód végtelen ismétlődését. Reset-el vagy a betáp ki- és bekapcsolásával indulna el újra az előre felprogramozott ideig.

- A másik módosítás pedig az lenne, hogy az alapprogram (Innentől kezdve legyen " A " program) átkapcsolható lenne egy teljesen más " B " programra is. A működési időt nem indítaná újra a váltás. Egy szimpla nyomógombbal egy szabad analóg bemenetre lenne ez a rész kivitelezve.

Az " A " és " B " program ugyanazokat a kimeneteket használná. Ha nehéz lenne ezt megoldani, akkor elegendő lenne az időre korlátozott működés megvalósítása is...

Melyik parancsot/parancsokat kellene megismernem és alkalmaznom ennek megoldására? (Szükség esetén feltölthetem az eddigi kódot)

Előre is köszönöm a segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés