Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Harc a DDR5 árak ellen
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock
üzenetére
Igazad van, de éppen a mikrokontrolleres alkalmazásban gyakran vannak egymástól teljesen független teendők. Például az egyik szál nem csinál mást, csak egy hőmérsékletet olvas, és ez alapján állít egy PWM-et, és ezeket senki más nem használja. A másik szál meg figyeli a lángérzékelő detektort, hogy nem lángol-e az Anetka (kigyulladni szerető 3D nyomtató), és ha igen, akkor mindent áramtalanít, vagy szirénázik, vagy akármi. Hát az ilyennel nagy tudomány lenne deadlockot generálni.
Aztán, ha egy több bájtos adatot egy valaki ír, de többen olvassák, akkor meg lehet flaget használni.
És persze - mint írtad - a freeRTOS tudja ezeket kezelni. A minták szerintem nem igazán használhatók a sokszálazáshoz.Megnéztem, tényleg rendben van a PWM.
Én továbbra is úgy vagyok vele, hogy ha ott van a ládafiában a Mega, akkor ne dobja ki, használja, de venni már ne vegyen, hanem vegyen korszerűbbet. Elsősorban azért, hogy megtanulja.Én mindenesetre maradok az ESP-nél, pedig valóban van még nekem Z80 is. Amit mellesleg - a maga idejében - kedveltem is. Lehet, ezért szerettem a ZX81-et, és a Spektrumot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Yettel topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Hyundai, Kia topik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 13 256/8GB 2024
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Felsőkategóriás AMD Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! R7 9800X3D / 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700 / 32GB DDR4 / RX 6700XT 12GB / 512 SSD + 1TB HDD
- bontott működő alkatrészek
- AKCIÓ! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ekkold