- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Janos250 #16639 üzenetére
Szia,
Arra próbáltam reflektálni, hogy kezdőnek csak óvatosan az ajánlásokkal, mert általa nem vagy csak nehezen feloldható problémák jöhetnek elő. A Design Pattern meg azért szükséges, mert adott problémára nyújt működő megoldást.
Aztán ha megy a C,C++, ... bármilyen programnyelvben is akkor lehet mélyre ásni. Tanulási görbe mellett fontos a sikerélmény is.
Én mondjuk a Micro Phytonnal vagyok úgy hogy életidegen feláldozni egy csomó erőforrást egy interpreterre, de ki tudja merre megyünk.
Lassan FPGA is olyan olcsó lesz h csak na és abban meg mindent is lehet csinálni még Linuxot futtató ARM magokat is lehet szimulálni. -
válasz
Janos250 #16639 üzenetére
Ne becsüljük alá annak a jelentőségét, hogy nagyon sokszor azért használnak egyszerűbb processzort, mert egyszerűbb-> megbízhatóbb. Nem ok nélkül használtak például még a 90-es évek végén is Intel 8086-os CPU-kat az NASA űrsiklóiban: a lassabb órajel, a nagyobb csíkszélesség jobban tűrte a szélsőséges körülményeket, kiröhögte az űrbéli háttérsugárzást.
Én ha egy feladatot meg tudok oldani AVR-rel, nem fogok ESP-t használni, ha nincs szükségem a nagyobb tudásra. Miért? Mert régebbi, kipróbált technika, jobban tűri a hibákat (például: ESP-n lévő flash chip 3,6V tápfeszültségen megfő, egy AVR 7-8V-ot simán kiröhög).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest