Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14841) Janos250 válasza mester19 (#14840) üzenetére


Janos250
őstag

A Codefon proximity kártyaolvasója 125 kHz-en működik. Ha nem ilyen olvasót vettél, akkor nem tudod olvasni. Én USB olvasót használok, az megfelelően működik.
Írható kütyü átírását nem próbáltam. Amikor új egységre van szükség, felprogramozom a kaputelefon kapunál lévő egységén.
Ha ügyetlenül csinálom, akkor mondjuk másfél perc, egyébként meg kevesebb. Persze kell hozzá a központ mesterkódja, ami a panelra van írva, de a szerelők előszeretettel írják át olyanra, amit csak ők tudnak, mert egy ilyen kulcstartó 100 Ft itt Magyarországon is, de a szerelők meg 1-3 ezer Ft-ért programozzák be.
Van benne egy EEPROM, azt kivéve én Arduinoval olvasom.
Korábban vettem olyan olvasó kártyát, amiben már van egy STM8, ami dekódolja a jelet, és közvetlenül soros vonalon küldi az Arduinonak, de az gyakorlatilag használhatatlan. Az egyszerűbbik (gyakoribb) az állítólag jó, de azt még nem próbáltam.

Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.